• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
12 علت درد لگن که خبر از بیماری های خطرناک می دهند

12 علت درد لگن که خبر از بیماری های خطرناک می دهند

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۰ آبان ۱۴۰۳

اصلی ترین علت درد لگن از اختلالات اسکلتی و عضلانی مفصل لگن ناشی می شود.درد لگن دردی است که در ناحیه پایینی کمر و باسن احساس می شود و می تواند به نواحی ران و کشاله ران نیز کشیده شود.

اصلی‌ترین علت درد لگن از اختلالات اسکلتی و عضلانی مفصل لگن ناشی می‌شود. درد لگن دردی است که در ناحیه پایینی کمر و باسن احساس می‌شود و می‌تواند به نواحی ران و کشاله ران نیز کشیده شود.

شایع ترین دلایل و علت درد لگن

مفصل لگن، مفصل است که در کنار استخوان ران و محل اتصال تنه و اندام تحتانی قرار گرفته است. درد لگن و باسن یکی از شایع ترین مشکلات مربوط به دستگاه اسکلتی و عضلانی است که بسیاری از افراد بالای 40سال را درگیر خود می کند.

عوامل و دلایل مختلفی در بروز درد های لگنی دخیل هستند زیرا بروز هر نوع اختلالی در استخوان لگن و ران می تواند منجر به درد های لگن شوند.

 

شایع ترین دلایل و علت درد لگن

 

از شایع ترین علت درد لگن می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

آرتروز یا ساییدگی مفصل لگن

مفصل لگن مفصلی است که شکل شبیه به گوی و کاسه دارد. تمامیه قسمت های مفصل لگن چه قسمت گوی مانند و هم قسمت کاسه مانند از استخوانی ساخته می‌شوند که آن استخوان را غضروفی می پوشاند.

غضروف از میزان اصطکاک بسیار کمی برخوردار است و به مفصل اجازه می‌دهد تا صاف و بدون درد حرکت کند. به دلایل مختلف غضروف می‌تواند توانایی خود را در ترمیم و حفظ وضعیت خود از دست بدهد.

به تحلیل رفتن و ساییدگی غضروف اطراف مفاصل را آرتروز لگن می گویند که این عارضه باعث بروز درد، خشکی و التهاب شدید در مفصل می شود. بروز درد و مشکلاتی را در هنگام ایستادن طولانی و راه رفتن، بالا رفتن و پایین رفتن از پله‌ها، پوشیدن کفش و جوراب یا سوار شدن از شایع ترین علائم آرتروز لگن و ران می باشد که بسیاری از بیماران از وجود چنین دردهایی شکایت دارند.

شکستگی لگن

شکستگی مفصل ران یا شکستگی لگن، به دسته‌ای از شکستگی‌ها اطلاق می‌شود که در قسمت بالایی استخوان ران اتفاق می‌افتند. این نوع شکستگی به دو دسته مختلف شکستگی گردن استخوان ران، شکستگی مفصل ران تقسیم می شود.

درد شدید در ناحیه لگن و کشاله ران به همراه سفتی، کبودی و تورم در ناحیه باسن از مهم ترین علائم شکستگی لگن است که این نشانه ها بلافاصله پس از شکستگی تشدید می شود.

دررفتگی لگن

دررفتگی مفصل لگن زمانی رخ می دهد که قسمت گوی مانند ران از ناحیه کاسه ای لگن خارج شود. از شایع ترین علائم درررفتگی مفصل لگن، درد شدید در ناحیه لگن است که در هنگام راه رفتن و بلند کردن پاها تشدید می یابد.

تاندونیت لگن

تاندون ها در واقع طناب های محکمی هستند که ارتباط بافتی میان عضلات و استخوان ها را فراهم می سازند. تاندونیت یکی از رایج ترین آسیب دیدگی های ورزشی هستند که در نتیجه استفاده بیش از حد از برخی بخش های بدن ایجاد می شوند.

عارضه تاندونیت زمانی رخ می دهد که در اثر آسیب دیدن تاندون ها، تاندون ها ملتهب و دردناک شوند.

 

تاندونیت لگن

 

بورسیت لگن

بورس ها کیسه هایی مملو از مایع می باشند که بعنوان ضربه گیر ایفای نقش می کنند. این کیسه ها از اعمال فشار و ضربه ی مستقیم به تاندون ها ، رباط ها و عضلات جلوگیری می کنند تا آسیبی متحمل این اعضا نشود.

درصورتی که بورس ها سالم باشند ، تاندون ها و عضلات حرکت تسهیل شده و روانی روی استخوان ها دارند. اما بالعکس زمانی که بورس ها دچار اختلالاتی از جمله تورم شوند ، دیگر نمی توانند نقش خود را بخوبی انجام دهند و به همین منظور بافت های اطراف بورس ها، دردناک و حساس می شوند.

مهم ترین نشانه های بورسیت لگن، احساس درد در سطح خارجی مفصل لگن و ران می باشد که این دردها در چنین حالت هایی تشدید می یابد:

  • خوابیدن برروی سمتی از مفصل لگن که مبتلا به بورسیت است.
  • هنگام بلند شدن از روی صندلی و ایستادن
  • بالا رفتن از پله و چمباتمه زدن شدیدتر می شود.

پوکی استخوان

استخوان های مفصل لگن بافت های زنده هستند و بطور مداوم سلول های مرده آنها توسط بدن جذب شده و جایگزین می شود.

هنگامی که سلول های استخوانی با سرعت کافی در طول فرآیند جذب جایگزین نشوند، تراکم یا جرم استخوان کاهش پیدا کرده و این شرایط باعث متخلخل شدن استخوان یا ابتلا به پوکی استخوان می شود. پوکی استخوان در ادامه می تواند باعث ضعیف شدن استخوان شده و این شرایط ریسک ایجاد شکستگی و در نهایت درد های لگنی را افزایش می دهد.

حتما بخوانید: علائم پوکی استخوان

سیاه شدن سر استخوان ران

سیاه شدن سر استخوان ران زمانی ایجاد می شود که در روند خونرسانی به استخوان اختلال ایجاد شود. شروع تدریجی و خفیف درد در ناحیه کشاله ی ران و لگن ، مخصوصا در حین برخواستن ، نشستن و یا در حین فعالیت های روزمره، در بیمار از شایع ترین علائم سیاه شدن سر استخوان می باشند.

با مرور زمان و پیشرفت این عارضه، میزان درد نیز بیشتر می گردد. با پیشروی این عارضه، مفصل دچار خشکی و محدودیت حرکتی می شود و بعد از مدتی بیمار درهنگام راه رفتن، لنگ می زند.

سرطان استخوان

سرطان استخوان می‌تواند در هر کدام از استخوان‌های بدن رخ دهد ولی در اغلب موارد لگن یا استخوان‌های دراز همچون بازو و ران را درگیر می کند. این نوع سرطان نادر است و کمتر از 1 درصد کل موارد سرطان را تشکیل می‌دهد.

استخوان درد، تورم و حساس شدن مفصل آسیب دیده، ضعف و خستگی از مهم ترین علائم سرطان استخوان می باشد.

 

سرطان استخوان

 

البته بغیر از بیماری های اسکلتی و مفصلی لگن برخی بیماری های زمینه ای نیز هستند که در صورت ابتلا می توانند باعث درد های لگنی شوند:

  • عفونت استخوان
  • چاقی و اضافه وزن
  • کم خونی داسی شکل
  • حرکت مکرر و شدید شدن فعالیت ورزشی

روماتیسم مفصلی

درصورت ابتلا به روماتیسم مفصلی، سیستم ایمنی بدن شما به قسمت‌هایی از بدن حمله می‌کند که می‌تواند شامل سینوویوم باشد. این پوشش معمولاً نازک شروع به ضخیم و متورم شدن می‌کند و مواد شیمیایی‌ای می‌سازد که به غضروف پوشاننده استخوان آسیب می‌زند یا آن را از بین می‌برد. پزشکان هنوز دلیل این اتفاق را نمی‌دانند. روماتیسم مفصلی باعث تورم و آسیب‌دیدگی پوست اطراف لگن می‌شود.

 

درد عصب سیاتیک

نشستن زیاد و ورزش کم ممکن است عصب سیاتیک، بزرگترین عصب بدن انسان، را تحریک و ملتهب کنند. عصب سیاتیک از پایین ستون فقرات شما ازطریق باسن و به سمت پایین ساق پای شما، جایی که در هنگام نیشگون گرفتن آن درد را احساس خواهید کرد، می‌گذرد. درد عصب از لگن ساطع می‌شود و ممکن است خفیف، تیز، گزگز مانند، بی‌حس‌کننده یا حتی مانند شوک الکتریکی باشد.

 

دیسپلازی (دررفتگی مادرزادی)

دررفتگی مادرزادی زمانی اتفاق میفتد که ناحیه کاسه‌ای لگن شما به اندازه کافی عمیق نباشد و قسمت گوی‌مانند ران از آن خارج شود. دیسپلازی می‌تواند از دررفتگی‌های خفیف تا کامل متفاوت باشد. نوزادان دختر، بچه‌های اول و نوزادانی که ازطریق زایمان بریچ متولد شده‌اند، بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند. همچنین اگر پاهای کودکتان را خیلی سفت بپیچید ممکن است مبتلا به دیسپلازی شود.

 

پارگی لابروم لگن

پارگی لابروم لگن یکی از مشکلاتی است که موجب درد لگن می‌شود. لابروم بافتی سفت اما انعطاف‌پذیر است و از مواد ترکیبی تاندون و غضروف ساخته شده است. این بافت لبه حفره استابولوم را می‌پوشاند و به حفظ مفصل کمک می‌کند.

پارگی لابروم ممکن است در اثر سقوط یا تصادف‌های ناگهانی اتفاق بیفتد. این آسیب بیشتر در ورزش‌هایی مانند هاکی روی یخ، فوتبال یا گلف اتفاق میفتد.

 

علت درد لگن در مردان

درد لگن در مردان همیشه منشا مشکلات اسکلتی و عضلانی نیست و معمولا در بروز این عارضه بیماری ها و مشکلات زمینه ای نیز دخیل هستند. عفونت و التهاب یکی از شایع ترین دلایل درد لگن در مردان است که با بالا رفتن سن بیشتر مشاهده می شود.

علاوه بر مشکلات اسکلتی و ساختاری که در بروز درد های لگنی اشاره شد بیماری ها و عوامل مختلفی در بروز دردهای لگنی در مردان دخیل هستند که از مهم ترین آنها می توان:

پروستات

به التهاب پروستات به واسطه یک عفونت باکتریایی را پروستات می گویند. در صورتی که باکتری ها خود را از راه پیشاب وارد پروستات شود و در آنجا تکثیر پیدا کند می توانند باعث احساس درد در ناحیه لگن و کشاله ران شود.

عفونت های ادراری و مجاری

عفونت اداری در مردان به علت باکتری ایجاد می شود و با بالا رفتن سن خطر ابتلا به عفونت اداری افزایش می یابد. با اینکه احتمال ابتلا به عفونت اداری در زنان بیشتر از مردان است اما زمانی که باکترها از طریق مجرای پیشاب به مجرای اداری وارد شوند و شروع به تکثیر بنمایند. شخص به عفونت اداری مبتلا می شود.

عفونت اداری علاوه بر احساس شدید و دردناک اضطرار برای ادار اما ممکن است باعث شود بیمار در ناحیه کمر و لگن خود دردهایی را احساس کند.

عفونت کلیه ها

سنگ کلیه بعد از پروستات از شایع ترین دلایل درد کمر و لگن در مردان است که افرادی که این درد را تجربه می کنند درد شدیدی را در این ناحیه تجربه می نمایند.

درد های ناشی از سنگ کلیه بیشتر در ناحیه پایینی کمر و ابتدایی لگن احساس می شود.

بیماری های آمیزشی

بسیاری از بیماری های آمیزشی که به عفونت های مقاربتی نیز معروف هستند ممکن است منجر به درد لگن شوند. عفونت کلامیدیا معمولاً در بیشتر مردان باعث علائمی نمی‌شود، اما ممکن است در کنار سوزش ادار و درد لگن را به همراه داشته باشد. همچنین نوع دیگری از عفونت مقاربتی به نام عفونت سوزاک وجود دارد که موجب سوزش ادرار در بیشتر مردانی که با باکتری آلوده شده‌اند، می‌گردد.

علت درد لگن در زنان

متاسفانه دردهای لگن در زنان از شایع ترین دردهایی هستند که بسیاری از خانم ها با آن رو به رو هستند و این دردها میتوانند از مشکلات اسکلتی و بیماری های زمینه ای منشا شوند.

 

علت درد لگن در زنان

 

کیست تخمدان

کیست تخمدان یکی از شایع ترین بیماری های زنان بالای 40سال است که به دنبال رشد مایع اضافی در هر دو تخمدان ایجاد می شود.

با اینکه اغلب کیست های تخمدان خطرناک نیستند اما با این وجود می توانند باعث بروز دردهای در ناحیه لگن و شکم می شود که این درد در زمان مقاربت تشدید شود.

اندومتریوز

آندومتریوز اختلالی است که در آن بافت مشابه پوشش داخلی رحم در نقاطی غیرمعمول در قسمت پایینی شکم ظاهر شود. این بافت ممکن است روی سطح تخمدان ، پشت رحم و در حفره لگنی ، روی دیواره روده و به ندرت در نقاطی دورتر به وجود آید. لگن شایع ترین محل بروز آندو متریوز است. به همین جهت اغلب بیماران علاوه بر درد در حین رابطه جنسی به دردهای شدیدی در لگن دچار می شوند.

عفونت لگن

لگن قسمت پایین شکم است که شامل لوله‌های فالوپ، تخمدان‌ها، دهانه رحم و رحم می‌شود. عفونت لگن در زنان شایع است و سالانه هزاران نفر در سراسر جهان به این عارضه مبتلا می‌شوند. عفونت لگن زمانی رخ می دهد که باکتری ها از راه رابطه جنسی خود را به رحم یا لوله های فالوپی برسانند.

در اغلب موارد عفونت لگن هیچ گونه علامت و نشانه ای ندارد اما در صورت شناسایی ممکن است با چنین نشانه هایی همچون درد شدید در ناحیه لگن و شکم و ادرار دردناک همراه باشد.

عفونت اداری

حدود 50 درصد خانمها یک بار عفونت ادراری را در طول زندگی تجربه می کنند و بسیاری نیز مکررا دچار عفونت ادراری می گردند. چون مجرای ادرار در خانمها طول کوتاهتری دارد، بنابراین باکتریها به راحتی می توانند به مثانه راه یابند و سبب عفونت ادراری شوند، بنابراین میزان شیوع عفونت ادراری در خانمها بیشتر از مردان است

از مهم ترین نشانه های این بیماری فشار به قسمت تحتانی لگن، درد در ناحیه باسن و لگن، درد در  هنگام ادرار کردن و تکرر ادرار است.

 

علت درد لگن در هنگام نشستن

همان طور که اشاره شد عوامل متعددی در بروز دردهای لگنی دخیل هستند. اما علت درد لگن آن هم در زمان نشستن، به علت فشار روی عصب در ناحیه کمر و بیماری بوریست می باشد.

اما برای اینکه متوجه شوید چگونه بیماری بوریست باعث بروز درد شدید در ناحیه لگن می شود پیشنهاد می کنم این بخش از مقاله را از دست ندهید.

بورس‌ها کیسه‌های کوچکی هستند که از مایعی لغزاننده پر شده‌اند و در جاهایی که تاندون عضلات به استخوان اتصال می‌یابند با قرار گرفتن میان تاندون و استخوان مانع بروز اصطکاک و فرسایش و در نهایت پارگی تاندون می‌شوند.

عضلات پشت ران، مسئول انجام کارهایی مانند دویدن، پریدن و لگد زدن در ورزش‌های رزمی هستند. هنگام انجام این کارها، عضلات پشت ران با قدرت منقبض می‌شوند و فشار به محل اتصال تاندون آنها به استخوان نشیمنگاهی وارد شده و سایش و فشار باعث التهاب و تورم بالشتک بین آنها یعنی بورس می‌شود.

بخصوص زمانی که بیمار به صورت تکراری از این عضلات کار می‌کشد گاهی نشستن طولانی روی یک پله یا صندلی چوبی که سفت است هم باعث این مشکل می‌شود

زمین خوردن روی باسن یا ضربه مستقیم به این ناحیه هم می‌تواند باعث بروز بورسیت استخوان نشیمنگاهی شود.

درد دائمی در ناحیه لگن هنگام نشستن و حساسیت به لمس هنگام خواب از نشانه‌های حاد این مشکل است و در موارد خفیف تر، بیمار احساس یک درد و خشکی هنگام استراحت بعد از انجام فعالیت‌های دویدن و پریدن و ضربه‌زدن با پا خواهد کرد.

البته در مورادی ممکن است علت درد لگن در هنگام نشستن درد ناحیه دنبالچه باشد که این درد در بیشتر مواقع به ناحیه لگن تیر می کشد.

دیسک کمر نیز از دیگر بیماری هایی است که باعث فشار بر روی عصب در ناحیه کمر و در نهایت بروز دردهای در ناحیه لگن می شود.

 

چه موقع برای درد لگن به پزشک مراجعه کنم؟

درد لگن می‌تواند حاد یا مزمن باشد. کسی که مبتلا می‌شود، ممکن است دردی مختصر، شدید یا فشار و سنگینی احساس کند. گاهی اوقات درد لگن دائمی می‌شود، و گاهی اوقات هم می‌آید و می‌رود. در مواردی هم هنگام رابطه جنسی، یا موقع ادرار متوجه درد لگن خواهید شد.

خلاصه درد لگن شکل‌های مختلفی دارد، اما هرکدام هشداری برای مسئله دیگری هستند که چه‌بسا بسیار هم جدی باشد. به‌طور کلی، درد لگن طبیعی نیست و هرگز نباید آن را نادیده گرفت.

 

چه موقع برای درد لگن به پزشک مراجعه کنم؟

 

دکتر امین جواهری، جراح ارتوپد و فوق تخصص زانو و لگن، نکته‌های مهمی درباره علت درد لگن و زمان مناسب برای مراجعه به پزشک با شما در میان می‌گذارند:

هر وقت دچار درد لگنی شدید و ناگهانی شدید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. چنین درد لگنی خیلی اوقات نشانه مشکلی اساسی است که نیاز به مراقبت اورژانسی دارد. اگر یکی از نشانه‌های زیر را با درد لگن دارید، به نزدیک‌ترین مرکز اورژانس بروید:

  • درد شدید یا ناگهانی دارید؛
  • اخیرا باردار بوده یا هنوز هستید؛
  • به‌خاطر درد زیاد، نمی‌توانید بایستید؛
  • در ادرار یا مدفوعتان، خون هست؛
  • تب و لرز یا تعریق دارید؛
  • حالت تهوع یا استفراغ دارید.

 

اگر درد مزمن دارید؛ یعنی دردی که سه تا شش ماه طول کشیده، توصیه می‌شود زودتر به پزشک مراجعه کنید. چون علاوه بر تسکین درد، رسیدگی زودهنگام این فرصت را به پزشک می‌دهد که جلوی بیماری‌ها و شرایط دیگری را بگیرد که درمان نکردن درد لگن در طولانی‌مدت ایجاد می‌کند.

در چنین شرایطی هم، حتما برای درد لگن به پزشک متخصص مراجعه کنید:

  • دردتان بهتر نمی‌شود، یا از بین نمی‌رود؛
  • درد و ناراحتی متوسط ​​تا زیادی را تحمل می‌کنید؛
  • وضعیت کم‌کم بدتر می‌شود یا دردتان بیشتر می‌شود؛
  • درد لگن مدام می‌آید و می‌رود؛
  • دردتان بیش از چند هفته طول کشیده است؛
  • درد لگن در طول رابطه جنسی بدتر می‌شود.

 

اگر درد خفیف یا گاه‌وبیگاهی دارید که از بین نمی‌رود، یا درد لگن همراه با خونریزی غیرطبیعی یا شدید دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

منبع :

karenbrodmanmd.com


مطالب مشابه

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • لیلی

    ببخشیدآقای دکترمیخاستم بپرسم مردی باسن بالا که استخوان لگنی همراه بادردداردوروی باسن سمت راست سیاه شده باشدوبادست زدن ومالش استخوان صداهای ریزی ماننددا شته باشه والانم بخاطردرددکتررفته باشندوبگن که بایدعمل کمی آیاواقعانیاز به عمل دارن یان. یچیزی هم به اسم پرانتزی بهشون گفتن. ممنونم اگه راهی هس بهمون بگید.راهنمایی کنید سپاس

    مدیر سایت

    این مشکلات حتما نیاز به یک بررسی دقیق با رادیو گرافی داره . رادیو گرافی لازم که رخ لگن و هم استخوان لگن را نمایش میده و هم زوایای محور های زانو را نشان میده

    مدیر سایت

    این مشکلات حتما نیاز به یک بررسی دقیق با رادیو گرافی داره . رادیو گرافی لازم که رخ لگن و هم استخوان لگن را نمایش میده و هم زوایای محور های زانو را نشان میده

×