• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
مهم ترین دلایل درد لگن در هنگام نشستن - تشخیص و نحوه درمان

مهم ترین دلایل درد لگن در هنگام نشستن - تشخیص و نحوه درمان

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۲۵ فروردین ۱۳۹۹

درد لگن در هنگام نشستن یک مشکل دردناک و طاقت فرسا است که بروز چنین نشانه ای می تواند نشان دهنده یک بیماری و مشکل جدی در لگن باشد.

دلایل درد لگن در هنگام نشستن چیست؟

درد لگن از جمله دردناکترین دردهای سیستم حرکتی است که برای توصیف درد در قسمت بیرونی ران استفاده می شود. اینگونه دردها که در ناحیه پایین تر از ناف احساس می شود ؛ می توانند به صورت ناگهانی شروع شده و به تدریج با گذشت زمان شدیدتر شود. از دیگر خصوصیت اینگونه دردها درد لگن می توان به بی حسی و احساس تیره کشیده شدن ناحیه لگن اشاره کرد.

امروزه اغلب ما بیشتر ساعت روز خود را در حالت نشسته هستیم حال شما فرضی کنید این وضعیت باعث درد و ناراحتی شما شود؛ مطمئنا بروز چنین علامتی نشانه یک درد و اختلال در ناحیه لگن است که در این مقاله به بررسی علت درد لگن در هنگام نشستن می پردازیم.

درد لگن از حالت خفیف تا شدید متغییر است زمانی که درد به صورت ناگهانی و بدون هیچ علتی ظاهر شود اینگونه دردها عموما شدید بوده و با گذشت زمان شدیدتر می شود.

در اغلب موارد اینگونه دردها باعث پایین آمدن کیفیت زندگی فرد و توانایی بیمار در انجام فعالیت های روزمره می شود درد لگن  ممکن است به دلایل مختلفی احساس شود اما اینکه این دردها در زمان نشستن شدید شوند؛ نشان دهنده یک مشکل جدی است که باید بررسی شود. از شایع دلایل آن می توان به:

نشانه های درد لگن

حتما مطالعه کنید : 7 راه حل موثر برای درمان روماتیسم لگن

مشکلات دنبالچه

دنبالچه پایین ترین استخوان ستون فقرات است که از سه الی چهار مهره تشکیل شده است. این استخوان بخشی از استخوان لگن است که در پایین ترین بخش لگن کاملا احساس می شود. این استخوان که از تاندون ها و عضلات مختلفی تشکیل شده است و به حفظ تعادل بدن در هنگام نشستن کمک می کند. عموما کسانی که از این درد رنج می برند در هنگام نشستن درد ضرباندار و دردناکی را احساس می کنند.

شکستگی لگن

شکستگی لگن یک آسیب جدی است که این نوع شکستگی به دنبال حوادث و آسیب های جدی همچون تصادفات رانندگی و سقوط از ارتفاع رخ میدهد. از آنجایی که مفصل لگن وظیفه انتقال نیروی از بالاتنه به هر دو اندام های تحتانی را برعهده دارد  این نیرو در زمان نشستن شدید می شود از این رو فرد مبتلا به شکستگی لگن در هنگام نشستن درد شدیدتری را احساس می کند.

بوریست لگن

بوریس ها، کیسه های ژله ای و مایع مانندی هستند که در تمام مفصل های بدن یافت می شوند آن ها در مفصل لگن نقش کم کردن اصطلاک استخوان ها در کنار یکدیگر را برعهده دارند . عارضه بوریست از شایع ترین دلایل درد لگن در زنان هنگام نشستن است که به دلیل التهاب بوریس های موجود در مفصل لگن ایجاد می شود.

تاندونیت لگن

تاندونیت لگن یا التهاب تاندون اختلالی است که در اثر آسیب دیدن و پارگی میکروسکوپی تاندون های لگن ایجاد می شود. این آسیب ها عموما در اثر آسیب های ورزشی، آسیب های شغلی، حوادث ناگهانی ایجاد می شود.

این ضایعه که به دنبال التهاب و پارگی تاندون ها رخ می دهد با درد و متورم شدن لگن همراه است. تاندونیت لگن زمانی موجب درد شدید در هنگام نشستن می شود که فشار زیادی به تاندون های مفصل لگن وارد شود.

 

درد لگن در هنگام نشستن چه زمانی خطرناک است؟

اصولا درد شدید و ناگهانی لگن به خصوص زمانی که بیمار به حالت نشسته قرار دارد خطرناک است و نشان دهنده یک مشکل جدی است در صورتی که به همراه این علامت، علائم و دردهای دیگری را در ناحیه لگن تجربه کردید پیشنهاد می شود هر سریعتر به یک جراح ارتوپد مراجعه کنید. از جمله علائمی و دردهای لگنی که باید به آن توجه داشته باشید شاملموارد زیر می‌شود:

  • دردهای که حالت تیرکشنده به سمت ران را دارند
  • دردهایی که در زمان قاعدگی افزایش می یابند
  • احساس بی ثباتی در هنگام نشستن
  • دردهای که با انقباضات شدید همراه باشد
  • دردهای که با علائمی التهاب از جمله تب و لرز و حالت تهوع همراه گردد

 

چگونه می توان علت درد لگن در هنگام نشستن را تشخیص داد؟

تشخیص علت دردها و بیماری های لگن توسط متخصص و جراح ارتوپد صورت می گیرد.

 

سوالاتی که از شما درباره درد لگن پرسیده میشود

 

همان طور که مشاهده کردید درد لگن عارضه شایعی است که ریشه در مشکلات گوناگونی دارد. برای دانستن علت درد لگن شما باید با جزئیات علائم آشنا باشد زیرا در هنگام مراجعه به پزشک، از شما سوال هایی را می شود که این سوال ها در تشخیص علت درد لگن بسیار موثر است. این سوال شامل:

  • دقیقا در کدام قسمت لگن خود درد احساس می کنید؟
  • این درد چه زمانی بیشتر به سراغ شما می آید؟
  • علاوه بر درد در هنگام نشستن به چه علائم دیگری مبتلا هستید؟
  • آیا بغیر از درد لگن در دیگر نواحی بدن نیز دردی را احساس می کنید؟
  • جنسیت فرد مبتلا به درد لگن چیست؟ بدین خاطر که علت درد لگن در آقایون متفاوت است از خانم هاست
  • البته گاهی مواقع علت درد لگن خصوصا در خانم ها پی آمد عفونت و بیماری های زنانه است که در چنین مواردی می تواند علت درد خود را از متخصصین زنان جویا شوید.
  • پزشک پس از صحبت با شما و معاینه بالینی برای تشخیص نهایی از روش های تصویربرداری یا پاراکلینیکی استفاده می کند از مهم ترین روش های تصویربرداری برای تشخیص دردهای لگن در هنگام نشستن می توان به:
  • رادیوگرافی به کمک اشعه ایکس
  • تصویربرداری ام آر آی از لگن 

درمان درد لگن در هنگام نشستن

درمان درد لگن در هنگام نشستن بستگی به علت آن دارد؛ برای مثال برای فردی که به دلیل شکستگی لگن به درد شدید دچار می شود نوع درمان متفاوت است با شخصی که به دلیل تاندونیت به درد دچار شده است.

 

درمان درد لگن در هنگام نشستن

 

اما به طور کلی دردهای باسن و لگن را می توان به کمک روش های درمانی طب فیزیکی، توانبخشی و ورزش درمانی تسکین داد. معمولا برای درمان اینگونه دردها نیازی به درمان های پرتهاجمی همچون جراحی نیست زیرا این نوع درد نشانه خفیف بودن بیماری لگنی است و در صورت شدید شدن ممکن است نیاز به جراحی نیز داشته شود.

اما در بیشتر مواقع اینگونه دردها با کمک روش های غیرجراحی از جمله موراد زیر تسکین می یابد:

درمان های خانگی

در اکثر مواقع دردهای لگن را می توان در خانه مدیریت کرد. پیشنهاد ما به شما برای درمان اینگونه دردها شامل:

  • پرهیز از نشستن های طولانی مدت
  • پرهیز از انجام فعالیت های سنگین
  • استفاده از کمپرس یخ برای کاهش درد
  • استفاده از بالش های طبی برای پیشگیری از وارد شدن فشار مستقیم به لگن ( حتما برای انجام این کار نیاز به خریدن بالش های طبی ندارید میتوانید از یک پارچه یا بالش کوچک برای نشستن استفاده کنید)
  • استفاده از داروهای مسکن بدون تجویز پزشک

 

ورزش درمانی

به مجموعه فعالیت های فیزیکی که به منظور بازگرداندن یک بیماری آسیب دیده به وضعیت عادی انجام می شود؛ ورزش درمانی می گویند. این روش درمانی با تاثیری که در حفظ تقویت، انعطاف پذیری، استقامت، تعادل و ثبات بدن دارد باعث تسکین درد لگن در هنگام نشستن می شود.

اوزون تراپی

 اوزون که گازی بی رنگ و متشکل از سه اتم اکسیژن است با تاثیری که در اکسیژن رسانی دارد باعث تسکین دردهای لگن در هنگام نشستن می شود.

تزریق پلاسما

یکی از روش های جدیدی که موجب کاهش التهاب و بهبود درد لگن در هنگام نشستن می شود؛ تزریق پلاسمای غنی شده خون است که در ناحیه باسن تزریق می شود. بسیاری از بیماران که دارای درد لگن به صورت مزمن هستند به کمک این روش بهبود می یابند.

 

چگونه بفهمم نشستن باعث درد لگن من شده است؟

ناحیه لگن انسان، ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، مفاصل و بافت نرم زیادی دارد که همگی به‌طور هماهنگ کار می‌کنند تا اندام‌های زیر شکم را نگه داشته، و حرکات کمر و پاها را تقویت کنند.

درد لگن هنگام نشستن از آن دردهایی است که انسان را از استراحت مناسب یا لذت بردن از فعالیت‌های موردعلاقه‌اش، مانند ورزش، تفریح یا بازی با فرزندان و نوه‌ها باز می‌دارد.

پیش‌تر تعدادی از دلایل درد لگن در هنگام نشستن را عنوان کردیم، اما نشستن به مدت طولانی هم گاهی اوقات باعث درد کمر یا لگن می‌شود. این عارضه در کسانی بیشتر دیده می‌شود که به‌طور مرتب ورزش نمی‌کنند.

 

علائم درد لگن هستند که بر اثر نشستن طولانی

 

این‌ها بعضی از علائم درد لگن هستند که بر اثر نشستن طولانی به وجود می‌آیند:

  • درد شدید در ناحیه کمر،
  • درد به‌مدت طولانی در ناحیه کمر و لگن،
  • درد و سفتی در ناحیه مرکزی، پشت و باسن فرد،
  • دردی که از قسمت پایین کمر شروع شده، و به پاها سرایت می‌کند،
  • اسپاسم عضلانی در قسمت پایین کمر و لگن، به‌ویژه وقتی پشت خود را صاف می‌کنید.

برای تشخیص دقیق علت درد لگن باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. اگر این علائم بالا را دارید، و به درد لگن مشکوک هستید، می‌توانید با مطب دکتر علیرضا جواهری، متخصص و جراح ارتوپد، فوق‌تخصص جراحی زانو و لگن از کشور سوئیس، تماس بگیرید.

 

منبع :

peakperformanceclinics.com


مطالب مشابه

نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن
نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن

علامت اصلی نقرس زانو، درد شدید است که اغلب در طول شب شروع می‌شود. حملات حاد نقرس زانو ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشند. معمولاً درد در 24 ساعت اول شروع حملات، به اوج خود می‌رسد. حملات حاد ممکن است به طور مکرر رخ دهند یا ممکن است سال‌ها از هم فاصله داشته باشند.

9 علت ضعف پا و نحوه درمان آن
9 علت ضعف پا و نحوه درمان آن

ضعف پا یا احساس درد و ناتوانی در پاها می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی داشته باشد و فعالیت‌های روزمره مانند راه رفتن، ایستادن یا انجام کارهای ساده را مختل کند. این وضعیت ممکن است ناشی از عوامل مختلفی از مشکلات عضلانی و عصبی گرفته تا کمبودهای تغذیه‌ای باشد

روش های درمان پا درد - درمان های پزشکی و خانگی
روش های درمان پا درد - درمان های پزشکی و خانگی

پا درد می‌تواند فعالیت‌های روزمره فرد را تحت تأثیر قرار داده و کیفیت زندگی او را کاهش دهد. درمان پا درد بستگی به علت آن دارد و شامل روش‌های مختلفی از جمله استراحت، داروها، فیزیوتراپی، و در موارد شدیدتر، جراحی می‌باشد.

مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر است؟
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر است؟

بهبودی بعد از جراحی تعویض زانو به عوامل مختلفی مانند نوع جراحی، وضعیت سلامت عمومی بیمار و رعایت دستورالعمل‌های پزشکی بستگی دارد. اگرچه نیاز به استراحت طولانی‌مدت در بستر وجود ندارد، اما پیروی از یک برنامه دقیق توانبخشی و استراحت مناسب می‌تواند به تسریع روند بهبودی و کاهش خطرات احتمالی کمک کند.

مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟

مدت زمان استراحت و محدودیت‌های فعالیت‌ها می‌تواند بسته به وضعیت جسمی هر فرد و نوع جراحی متفاوت باشد. در این دوران، توجه به دستورات پزشک، انجام تمرینات مناسب و صبر و شکیبایی برای بهبودی کامل از اهمیت زیادی برخوردار است.

علت درد پا چیست؟
علت درد پا چیست؟

درد پا یک علامت شایع با دلایل گوناگون است که ممکن است ناشی از استفاده بیش‌ازحد، ساییدگی، آسیب‌های ورزشی یا یک بیماری خاص باشد. این درد می‌تواند به‌صورت گرفتگی عضلانی، درد شبانه، یا احساس تیر کشیدن در پای چپ یا راست ظاهر شود.

15 علت درد کف پا در شب چیست؟
15 علت درد کف پا در شب چیست؟

دلایل متعددی می‌توانند موجب بروز درد پا در شب شوند که برخی به سبک زندگی مرتبط بوده و برخی دیگر ناشی از بیماری‌های مختلف هستند. خوشبختانه، روش‌های درمانی متنوعی برای کاهش این دردها وجود دارند.

مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن
مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن

در کنار مصرف دارو، رژیم غذایی متعادل می‌تواند واکنش‌های التهابی بدن که منجر به درد می‌شوند را کاهش دهد. همچنین، وزن سالم حاصل از تغذیه مناسب، فشار وارده بر مفاصل را کم کرده و سلامت لگن را تقویت می‌کند.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×