• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
درمان زانو درد با استفاده از روش‌های مختلف - 5 حرکت ورزشی برای درمان

درمان زانو درد با استفاده از روش‌های مختلف - 5 حرکت ورزشی برای درمان

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۰۲ بهمن ۱۴۰۲

درمان زانو درد بسته به علت درد متفاوت است و از درمان های غیرجراحی ساده همچون استراحت تا جراحی پیچیده زانو متغیر است اما درمان به موقع این عارضه بسیار اهمیت دارد.

مفصل زانو که یکی از بزرگترین و پیچیده ترین مفصل های بدن است وظایف مهمی از قبیل خم و راست شدن، تحمل وزن بدن و حمایت از لگن و مچ پا را برعهده دارد. با اینکه این مفصل از قدرت و پایداری بالایی برخوردار است اما درست استفاده نکردن از آن می تواند دردها و بیماری های متفاوتی را به وجود بیاورد.

درد زانو یکی از دردهای شایع مفصل زانو می باشد که در هر سنی ممکن است اتفاق بیافتد ولی احتمال بروز آن در سالمندان بیشتر است. به طوری که زندگی عادی آن ها را مختل کرده است و انجام فعالیت های روزانه برای آن ها سخت و یا حتی غیر ممکن شده است.

درمان زانو درد بسته به علت درد متفاوت است و از درمان های غیرجراحی ساده همچون استراحت تا جراحی پیچیده زانو متغیر است اما درمان به موقع این عارضه بسیار اهمیت دارد.

 

درمان زانو درد بسته به علت درد متفاوت است

 

حتما مطالعه کنید : استئوفیت زانو چیست؟

زانو درد علت های مختلفی دارد . از علت های اصلی زانو درد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آسیب دیدگی زانو
  • کمبود کلسیم در استخوان ها 
  • اعمال فشار بیش از حد روی زانوها
  • ضعیف بودن استخوان ها و پیر شدن بدن
  • مشکلاتی که باعث درد مزمن زانو می شوند

درد مزمن زانو نیز شایع است. این درد می تواند نتیجه یک آسیب درازمدت باشد، مانند زمانی که فردی به زمین می افتد یا ضربه ای به زانو صورت می گیرد. با این حال، اغلب به دلیل ساییدگی و فرسودگی استفاده روزمره، استفاده بیش از حد یا مشکلات پزشکی خاص ایجاد می شود. از جمله این مشکلات عبارتند از:

  • بیماری های دژنراتیو، مانند آرتروز
  • روماتیسم مفصلی
  • آرتریت کریستالی
  • نقرس
  • بورسیت
  • عفونت، مانند سلولیت
  • سندرم پاتلوفمورال (گاهی اوقات "زانوی دونده" یا "زانوی جهنده" نیز نامیده می شود)

بیمارانی که زانو درد را تجربه می‌کنند، اغلب علائمی مانند درد و عدم انعطاف پذیری زانو، تورم/سفتی، قرمزی/گرمای قابل لمس، ضعف، بی‌ثباتی، صدای کلیک هنگام خم کردن، یا ناتوانی در صاف کردن زانوی خود دارند. اگر نمی توانید وزنی روی زانوی خود تحمل کنید یا نمی توانید زانوی خود را خم کنید، با پزشک ارتوپد یا متخصص درد خود تماس بگیرید. زانو درد طولانی مدت می تواند منجر به آسیب دائمی زانو و از دست دادن عملکرد آن شود.

همه موارد نامبرده  از جمله دلایلی هستند که باعث بروز زانو درد می شوند که درمان قطعی هر یک از آنها با دیگری متفاوت است و بسته به شدت آن، جراح ارتوپد بهترین روش درمانی را ارائه می دهد. به هیچ عنوان نگذارید این درد بر زندگی شما تاثیر منفی بگذارد و هر چه سریعتر برای درمان این اختلال به جراح ارتوپد مراجعه نماید.

 

مراحل بروز و پیشرفت زانو درد

پیشرفت زانو درد ممکن است چندین سال به طول بیانجامد و شامل چندین مرحله می باشد. به همین خاطر درمان قطعی زانو درد دشوار می باشد. زیرا ممکن است وقتی علائم در بیمار ظاهر شود که زانو درد به مرحله پیشرفته یعنی آرتروز یا استئوآرتریت رسیده باشد.

 

مرحله اول احساس ناراحتی در زانو

در این مرحله از بیماری تکه های کوچکی از برآمدگی های استخوانی ممکن است در ناحیه زانو رشد کنند و آسیب جزئی به غضروف وارد آورند.

همچنین در این مرحله فضای بین استخوان ها محدود نشده که نشان از تخریب غضروف باشد. با این وجود ممکن است بیمار احساس درد و ناراحتی داشته باشد ولی در تصاویر اشعه ایکس نیز مفصل نرمال به نظرمی رسد.

 

مرحله خفیف زانو درد

در این مرحله بیمارعلائم بیشتری را در خود مشاهده می کند و پزشک نیز می تواند علائمی از فرسودگی غضروف را در مفصل زانوی بیمار تشخیص دهد که به وسیله اشعه ایکس امکان پذیرمی باشد. فاصله میان استخوان ها طبیعی می باشد. اما بافت ها به تدریج شروع به سفت شدن می کنند که باعث می شود استخوان متراکم شود.

علاوه بر این موارد یک لایه نازک غضروفی نیز بین استخوان ها به وجود خواهد آمد و فرد احساس سفتی و درد مفصل را تجربه خواهد کرد. در این مرحله از بیماری فرد بعد از نشستن به مدت طولانی هنگام برخاستن احساس درد خواهد کرد.

در این مرحله از آرتروز استخوان ها برخورد کمی با هم دارند و ساییدگی بین آنها تا حدی وجود دارد.

در مرحله خفیف زانو درد، شرکت در جلسات فیزیوتراپی و استفاده از بریس و پوشیدن کفش های طبی می تواند در تسکین زانو درد موثر باشد.

 

مرحله خفیف زانو درد

 

مرحله درد متوسط آرتروز

در این مرحله از آرتروز آسیب غضروف در حد پیشرفته می باشد و شکاف بین استخوان ها در رادیوگرافی اشعه ایکس کاملا مشهود است و فرد در حین انجام فعالیت های روزمره خود احساس درد و ناراحتی دارد. انجام کارهایی مثل دویدن، پیاده روی، زانو زدن و خم شدن برای بیمار دشوار و همراه درد خواهد بود. همچنین در این مرحله ممکن است علائمی از التهاب مفاصل نیز مشاهده شود.

به تدریج غضروف شکسته و لاغر خواهد شد و استخوان های زانو با ضخیم شدن به سمت بیرون عکس العمل نشان می دهند.علاوه بر آن بافت های زانو ملتهب شده و منجر به تجمع مایع سینوویال داخل زانو می گردد و باعث تورم زانو می شود که به این عارضه سینوویت می گویند  و در اصطلاح می گویند زانو آب آورده است.

 

مرحله درد شدید زانو 

این مرحله شدید ترین مرحله زانو درد و آرتروز می باشد وعلائم در بیمار کاملا مشهود است. غضروف در حال تخریب کامل است و فضای بین استخوان ها در حال از بین رفتن می باشد و همین موضوع موجب ایجاد اصطکاک و برخورد میان استخوان ها شده و درد و ناراحتی بسیاری درهنگام تحرک برای فرد ایجاد خواهد کرد. در این مرحله ممکن است حتی استخوان ها به دلیل از دست دادن غضروف تغییر شکل داده و ناموزون شوند. در این مرحله تنها راه درمان جراحی می باشد.

 

تشخیص

در طول معاینه فیزیکی ، پزشک به احتمال زیاد موارد زیر را انجام می دهد:

  • زانو را از نظر تورم ، درد ، حساسیت ، گرما و کبودی قابل مشاهده بررسی می کند
  • توانایی شما را در حرکت ساق پای خود در جهات مختلف را بررسی می کند
  • برای ارزیابی یکپارچگی ساختارهای زانو ، مفصل را فشار داده یا می کشد

 

تست های تصویربرداری

در برخی موارد ، پزشک ممکن است تست های زیر را درخواست دهد:

 

تست های تصویربرداری

 

  • اشعه ایکس. پزشک ممکن است ابتدا انجام اشعه ایکس را توصیه کند ، که می تواند به تشخیص شکستگی استخوان و بیماری های دژنراتیو مفصل کمک کند.
  • اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT). سی تی اسکن ها، اشعه ایکس گرفته شده از زوایای مختلف را برای ایجاد تصاویر مقطعی از داخل بدن شما ترکیب می کنند. سی تی اسکن می تواند به تشخیص مشکلات استخوانی و شکستگی های ظریف کمک کند. یک نوع خاص سی تی اسکن می تواند نقرس را حتی زمانی که مفصل ملتهب نیست ، به طور دقیق تشخیص دهد.
  • سونوگرافی. این فناوری با استفاده از امواج صوتی تصاویری واقعی از بافتهای نرم داخل و اطراف زانو تولید می کند. پزشک شما ممکن است هنگام سونوگرافی، زانوی شما را در موقعیت های مختلف قرار دهد تا مشکلات خاصی را بررسی کند.
  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI). در ام آر آی از امواج رادیویی و یک آهنربای قوی برای ایجاد تصاویر سه بعدی از داخل زانو استفاده می شود. این آزمایش به ویژه در آشکارسازی آسیب های بافت نرم مانند رباط ها ، تاندون ها ، غضروف و ماهیچه ها مفید است.
  • تست های آزمایشگاهی. اگر پزشک مشکوک به عفونت یا التهاب باشد ، احتمالاً آزمایش خون و گاهی اوقات روشی به نام آرتروسنتز را درخواست می کند که در آن مقدار کمی مایع با سوزن از داخل مفصل زانو خارج شده و برای تست به آزمایشگاه ارسال می شود.

 

نحوه درمان زانو درد

بسته به اینکه دقیقاً چه چیزی باعث درد زانو می شود ، درمان ها متفاوت خواهد بود.

 

  1. داروها. پزشک ممکن است داروهایی را برای تسکین درد و درمان مشکلاتی که باعث درد زانو می شوند ، مانند آرتریت روماتوئید یا نقرس تجویز کند.
  2. درمان های مداخله ای. تقویت ماهیچه های اطراف زانو باعث ثبات بیشتر آن می شود. پزشک ممکن است فیزیوتراپی یا انواع مختلف تمرینات تقویتی را بر اساس شرایط خاصی که باعث درد شما می شود ، توصیه کند.اگر از نظر جسمی فعال هستید یا ورزشی را انجام می دهید ، ممکن است به تمریناتی برای اصلاح الگوهای حرکتی که ممکن است به زانوهای شما آسیب برسانند، نیاز داشته باشید و تکنیک مناسبی را در طول ورزش یا فعالیت خود رعایت کنید. انجام تمرینات برای افزایش انعطاف پذیری و تعادل نیز مهم هستند.
  3. ساپورت های قوس دار.  گاهی اوقات با لژهایی در یک طرف پاشنه پا ، می توانند به تغییر فشار از سمتی از زانو که بیشتر تحت تأثیر آرتروز قرار دارد ، کمک کند. در شرایط خاص ، ممکن است از انواع مختلف بریس ها برای محافظت و حمایت از مفصل زانو استفاده شود.
  4. تزریقات. در برخی موارد ، پزشک ممکن است تزریق مستقیم داروها یا موارد دیگر در مفصل شما را پیشنهاد دهد. از جمله:
  • کورتیکواستروئیدها. تزریق داروی کورتیکواستروئید به مفصل زانو ممکن است به کاهش علائم التهاب مفاصل کمک کند و باعث تسکین درد شود که اثر آن ممکن است چند ماه طول باقی بماند. این تزریقات در همه موارد موثر نیستند.
  • اسید هیالورونیک. مایعی غلیظ ، مشابه مایعی که به طور طبیعی مفاصل را چرب می کند ، اسید هیالورونیک را می توان برای بهبود تحرک و تسکین درد به زانو تزریق کرد. اگرچه نتایج مطالعه در مورد اثربخشی این درمان متفاوت است ، اما اثر یک یا چند دوز تزریق ممکن است تا شش ماه باقی بماند.
  • پلاسمای غنی از پلاکت (PRP). پی آر پی حاوی غلظت بسیاری از فکتورهای رشد مختلف است که به نظر می رسد التهاب را کاهش داده و باعث بهبود می شوند. برخی مطالعات نشان داده اند که PRP ممکن است برای افراد مبتلا به آرتروز مفید باشد ، اما مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

 

عمل جراحی

اگر مشکلی دارید که ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد ، معمولاً لازم نیست عمل بلافاصله انجام شود. قبل از تصمیم گیری ، مزایا و معایب هر دو روش توانبخشی غیرجراحی و بازسازی با جراحی را بررسی کنید. در صورت انتخاب جراحی ، گزینه های شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • جراحی آرتروسکوپی. بسته به آسیب شما ، پزشک ممکن است بتواند آسیب مفصلی شما را با استفاده از یک دوربین فایبراپتیک و ابزارهای باریک و بلندی که فقط از طریق چند برش کوچک در اطراف زانو وارد می شوند ، بررسی و ترمیم کند. آرتروسکوپی ممکن است برای برداشتن قسمت های شل شده از مفصل زانو ، برداشتن یا ترمیم غضروف آسیب دیده (به ویژه اگر باعث قفل شدن زانو شود) و بازسازی رباط های پاره شده استفاده می شود.
  • جراحی تعویض جزئی زانو. در این روش ، جراح شما فقط آسیب دیده ترین قسمت زانو را با قطعات ساخته شده از فلز و پلاستیک جایگزین می کند. جراحی معمولاً از طریق برش های کوچک انجام می شود ، بنابراین احتمالاً سریعتر از عمل جراحی تعویض کل زانو بهبود می یابید.
  • تعویض کامل زانو. در این روش ، جراح شما استخوان و غضروف آسیب دیده را از استخوان ران ، استخوان ساق پا و زانو جدا کرده و یک مفصل مصنوعی ساخته شده از آلیاژهای فلزی ، پلاستیک درجه یک و پلیمرها را جایگزین می کند.
  • استئوتومی. این روش شامل برداشتن استخوان از ناحیه ران یا ساق پا برای تراز کردن بهتر زانو و تسکین درد آرتروز است. این جراحی می تواند به شما کمک کند تا تعویض کامل زانو را به تأخیر انداخته یا از آن اجتناب کنید.

 

موثرترین روش های خانگی درمان زانو درد

مصرف دارو و مسکن

جهت کاهش درد زانو بیمار می تواند با تجویز پزشک از داروهای مسکن و ضد التهاب برای تسکین درد و کاهش التهاب زانوی خود استفاده کند.تنها داروی بدون نسخه ای که می توانید برای کم کردن درد و علائم بیماریتان استفاده کنید شامل استامینفون، ایبوپروفن می باشد. داروهای تزریقی برای تسکین درد و داروهای قوی برای درمان دردهای حاد زانو درد فقط توسط جراح ارتوپد انجام می شود.

اگر درد دارید می توانید از داروها و مکمل های موضعی که به صورت پماد و کرم هستند استفاده کنید؛ تا زمانی که برای درمان زانو درد خود نزد پزشک نرفته اید مجاز به استفاده از دارو نیستید اما می توانید از پماد و کرم ها استفاده کنید.

علاوه بر آن استفاده از وسایل توانبخشی و مولد گرما نیز جهت تسکین درد بیمار توصیه می شود.لازم به ذکر است که این روش درمان در مرحله خفیف زانو درد موثر بوده و باعث بهبودی فرد می شود. اما در زانو درد شدید ممکن است نیاز به استفاده از راهکارهای درمانی دیگر نیز باشد که توسط متخصص ارتوپد ارائه خواهد شد.اما نکته بسیار مهم این هست که حتما برای استفاده از دارو باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کرده و با هماهنگی با پزشک مصرف دارو را شروع کنید .

 

استفاده از زانوبند یا بریس و تاثیر آن در درمان زانو درد شدید

از بریس زانو برای کمک و نگهداری و پایداری زانو استفاده می شود البته بهتر است از زانوبند های طبی زیر نظر پزشک و جراح ارتوپد مورد استفاده کنید. چندین نوع زانوبند وجود دارد که هر یک از آنها برای کار و ظیفه خاصی طراحی شده اند؛ جراح ارتوپد پس از تشخیص دقیق علت درد زانو بهترین نوع زانوبند را انتخاب می کند. از زانوبند یا بریس در مورادی همچون:

  • التهاب تاندون کشکک زانو
  • دررفتگی و نیمه دررفتگی کشکک زانو
  • آرتروز زانو

 

استفاده از یوگا برای کاهش درد

اکثر مشکلات و ناراحتی های جسمی با ورزش یوگا بهبود پیدا می کنند. با یوگا امکان درمان هر دردی وجود دارد و به واسطه انجام آن می توان از مغز و قلبی سالم بهره برد. یوگا در درمان زانو درد نیز بسیار موثر است. زیرا بیشتر حرکات یوگا باعث تقویت عضلات زانو و افزایش انعطاف پذیری آن می شود. همچنین یوگا در درمان زانو دردهای مداوم نیز موثر می باشد.

 

استفاده از یوگا برای کاهش درد

 

اصلاح برنامه غذایی و مصرف کلسیم

اکثرمواقع زانو درد بر اثر کمبود کلسیم به وجود می آید. با کاهش میزان کلسیم بدن استخوان ها تضعیف شده و ساییده می شوند. بنابراین انتخاب یک رژیم غذایی سرشاراز کلسیم و سایر ویتامین ها و مواد معدنی از اهمیت بسیاری برخوردار است. همچنین مصرف مواد لبنی و ماهی و.. باید در برنامه غذایی به صورت منظم گنجانده شود.

 

ماساژ روغن روی زانو

یکی از روش های درمانی زانو درد ماساژ زانو با روغن داغ است. می توان از روغن زیتون یا نارگیل استفاده کرد. توجه داشته باشید که ماساژ باید به مدت 10 – 15 دقیقه و به صورت چرخشی انجام شود.

 

کم کردن وزن بدن و تاثیر آن در درمان زانو درد شدید

داشتن اضافه وزن و چاقی ارتباط مستقیمی با بیماری های زانو و زانو درد دارد زیرا هر یک کیلو اضافه وزن تا 4کیلو بر مفصل زانو فشار وارد می کند.

اگر جزو افرادی هستید که از دردهای شدید زانو رنج می برید؛ پیشنهاد می شود حتما قبل از مراجعه به جراح ارتوپد به فکر کاهش وزن باشید زیرا کم کردن یک کیلو گرم از وزن بدن به کاهش دردهایتان کمک می کند.

از جمله راههای کاهش وزن برای پیشگیری از دردهای زانو شامل موارد زیر می‌شود:

  • کم کردن مقدار کربوهیدرات مصرفی و جایگزین کردن آن با پروتئین ها
  • داشتن روزانه نیم ساعت پیاده روی
  • داشتن برنامه ورزشی برای کم کردن وزن
  • اضافه کردن سبزیجات به وعده غذایی

 

استفاده از ویتامین ها و مکمل های مورد نیاز زانو

ویتامین ها برای عملکرد درست استخوان ها و مفاصل بسیاری حیاتی می باشند و با اثرات ضد التهابی که دارند می توانند از درد بیمار نیز بکاهند؛ کمبود ویتامین ها یکی از اصلی ترین دلیلی است که در ضعیف شدن مفصل در نهایت زانو درد دخیل است از این رو بسیاری از پزشکان در کنار تجویز داروهای مسکن یکسری مکمل ها و ویتامین تجویز می کند. از جمله بهترین ویتامین ها برای کاهش درد زانو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ویتامین D
  • ویتامین C
  • ویتامین A
  • کلسیم و ...

 

انجام ورزش و فعالیت های بدنی به صورت پیوسته

همچنین انجام فعالیت بدنی تاثیر بسیار زیادی در تاخیر در ایجاد آرتروز زانو که یکی از شایعترین دلایل بروز زانو درد می باشد می شود پس همیشه برای جلوگیری از انواع بیماری و سلامتی بدن ورزش رو در الویت اول زندگی خود قرار دهید. ورزش های بسیار زیادی وجود دارد که به شما در کاهش درد زانو کمک می کند اما مهمترین آنها که در ابتدا هم گفتیم یوگا و شنا و پیاده روی می باشد.

خیلی مهم است که بدانید با ورزش می توانید عضلات پای خودتون را به ویژه عضلات زانو را بسیار قوی کنید که این خود از ایجاد بیماری های مرتبط زانو جلوگیری می کند.اگر شما درد مفصل دارید ما به شما ایروبیک در آب رو برای درمان زانو درد پیشنهاد می کنیم چون این ورزش فشار بسیار کمی روی زانو ایجاد می کند.

چاقی و اضافه وزن نیز می تواند یکی از دلایل اصلی زانو درد محسو ب شود. زیرا در افراد چاق فشار وارده به زانو ناشی از وزن آن ها بیش از حد می باشد و زانو تحمل این مقدار فشار را ندارد و به مرور زمان ساییده شده  و دردناک می گردد. انجام ورزش های منظم از جمله حرکات کششی در کاهش وزن بسیار تاثیر گذار هستند و به درمان زانو درد نیز کمک می کنند.

 

انجام ورزش های هوازی مانند پیاده روی و شنا کردن به گاهش درد زانو کمک میکند

 

علاوه بر آن انجام ورزش های هوازی مانند پیاده روی و شنا کردن بسیار تاثیر گذار هستند و باید همراه با ورزش های قدرتی مانند تقویت عضلات چهار سرران انجام شوند.

ورزش مخصوص زانو درد  از جمله موثرترین روش های درمان زانو درد است که در تقویت عضلات و کم کردن فشار وارده بر زانو تاثیر دارد.

 

چندین نمونه حرکت ورزشی برای درمان درد زانو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

تمرین شماره یک

دراز بکشید و پای راست را صاف و پای چپ را خم کنید. یکی از پاها را مستقیم بالا ببرید؛ سپس پا را به‌آرامی پایین بیاورید. این حرکت را در 3 ست 10 تایی انجام دهید و سپس پاها را عوض کنید.

 

تمرین شماره دو

بایستید و به‌اندازه‌ی طول بازو از دیوار فاصله بگیرید. پای راست را در پشت پای چپ بگذارید. درحالی‌که جهت حمایت از بدن دست را بر روی دیوار گذاشته‌اید، زانوی چپ را به‌آرامی به سمت جلو خم کنید،

پای راست را صاف نگه‌دارید پاشنه‌ی پای راست را روی زمین بگذارید و زانوی پای چپ را جلوتر از کف پای چپتان قرار دهید. این وضع را حدود 30 ثانیه حفظ کنید. پا را عوض کنید و همان حرکات را مجدداً تکرار کنید.

 

تمرین شماره سه

این تمرین یک حرکت فوق العاده برای زانو درد است که شما را از شر درد زانو خلاص می کند. برای انجام این تمرین به‌آرامی با پای چپ به بالای اولین پلکان بروید در این حالت شما کاملاً روی پای چپ ایستاده‌اید و پای راست شما روی زمین قرار ندارد.

یک ثانیه در این حالت بمانید سپس تنها با پای راست از پلکان پایین بیایید، در این حالت دیگر هیچ وزنی روی پای چپ وجود ندارد. این حرکت را 6 بار تکرار کنید. در صورت لزوم، بین پلکان استراحت کوتاهی کنید.

 

تمرین چهارم

روی زمین دراز بنشینید و پای راست خود را به سمت جلو به‌صورت مستقیم دراز کنید و یک حوله‌ی رول شده را در زیر زانو قرار دهید. درحالی‌که عضلات ران خود را منقبض کرده‌اید زانو را بر روی حوله رو به پایین فشار دهید. این وضعیت را حدود 5 ثانیه حفظ و سپس عضلات را شل کنید. این حرکت را در 3 سری 10 تایی تکرار کنید و سپس پاها را عوض کنید.

 

تمرین پنجم

پشت یک صندلی محکم یا ابزارهای محافظتی محکم دیگر مثل پشت مبل و… بایستید و کتابی را زیر پاهای خود بگذارید، همچنین می توانید این حرکت را روی پله ها انجام دهید و دست خود را به نرده ها بگیرید و پاشنه شما از لبه پله آویزان باشد.

به آرامی پاشنه های پای خود را تا جایی که امکان دارد بالا ببرید، سپس آنها را بجای نخست برگردانید. این حرکت را در سه نوبت 10 تا 15 مرتبه ای انجام دهید.

 

استفاده از کیسه آب گرم و سرد

استفاده از کمپرس آب سرد و گرم یکی از سریعترین راههای درمان زانو درد است که هر کدام به نحوی تورم و درد زانو را کاهش می دهند. سرما با تاثیر که در عضلات زانو دارد باعث انقباض عروق می شود و از تورم بافت های اطراف عضلات پیشگیری می کند. از گرما در آسیب دیدگی های مزمنی که با اسپاسم و سفتی شدید در عضلات همراه است استفاده می شود.

 

نتیجه گیری

با توجه به مطالب گفته شده می توان گفت که آرتروز درمان قطعی ندارد. در واقع وقتی غضروف تخریب شده واستخوان ها شروع به سایش می کنند، این عارضه قابل برگشت نمی باشد.  به این معنی که نمی توان غضروف جدیدی در بدن ایجاد کرد و همانطور که توضیح دادیم غضروف عروق خونی ندارد تا بتواند خود را ترمیم کند. بنابراین هدف ازدرمان آرتروز کاهش درد بیمار و ارتقای کیفیت زندگی او خواهد بود تا بتواند بدون درد و ناراحتی فعالیت های روزمره خود را انجام دهد.

در اغلب موارد جراحی به دلیل عوارض زیادی که ممکن است برجای بگذارد؛ توصیه نمی شود. مگر در مورادی که درد زانو واقعا شدید و غیرقابل مهار باشد در چنین مواردی جراح ارتوپد متناسب با شرایط و درد بیمار یک نوع روش جراحی را برمی گزیند.

بهترین اقدامی که شما می توانید برای درمان قطعی زانو درد شدید انجام بدید مراجعه به یک پزشک متخصص ارتوپدی می باشد .شما برای گرفتن وقت از دکتر امین جواهری می توانید با شماره 0217162462 ، 09334131004 ، 02129122060 تماس حاصل فرمایید .

 

منابع :

sharp.com

mayoclinic.org

 

مطالب مشابه

15 علت درد کف پا در شب چیست؟
15 علت درد کف پا در شب چیست؟

دلایل متعددی می‌توانند موجب بروز درد پا در شب شوند که برخی به سبک زندگی مرتبط بوده و برخی دیگر ناشی از بیماری‌های مختلف هستند. خوشبختانه، روش‌های درمانی متنوعی برای کاهش این دردها وجود دارند.

مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن
مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن

در کنار مصرف دارو، رژیم غذایی متعادل می‌تواند واکنش‌های التهابی بدن که منجر به درد می‌شوند را کاهش دهد. همچنین، وزن سالم حاصل از تغذیه مناسب، فشار وارده بر مفاصل را کم کرده و سلامت لگن را تقویت می‌کند.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×