• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
انواع روش های درمان زانو درد از دارو و جراحی گرفته تا درمان های خانگی!

انواع روش های درمان زانو درد از دارو و جراحی گرفته تا درمان های خانگی!

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

زانودرد می‌تواند فعالیت‌های روزانه مانند ورزش، بالا رفتن از پله‌ها و کارهای روزمره را مختل کند. بیمارانی که از زانودرد خفیف یا متوسط رنج می‌برند، می‌توانند از درمان‌های خانگی برای تسکین درد بهره‌مند شوند.

اگر در زانوهای خود احساس درد و ناراحتی می‌کنید، تنها نیستید. سالانه حدود 18 میلیون نفر برای درمان زانودرد خود به پزشک مراجعه می‌کنند. زانودرد می‌تواند فعالیت‌های روزانه مانند ورزش، بالا رفتن از پله‌ها و کارهای روزمره را مختل کند. برای بسیاری، این درد ناشی از آرتروز (بیماری مزمن و دژنراتیو که باعث التهاب مفاصل به‌دلیل تجزیه تدریجی غضروف زانو می‌شود) است. آرتروز شایع‌ترین شکل آرتریت است و گفته می‌شود که حدود 30 درصد از جمعیت را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

درمان زانو درد بسته به علت درد متفاوت است و از درمان های غیرجراحی ساده همچون استراحت تا جراحی پیچیده زانو متغیر است اما درمان به موقع این عارضه بسیار اهمیت دارد.

بسته به اینکه دقیقاً چه چیزی باعث درد زانو می شود ، درمان ها متفاوت خواهد بود.

 

داروها

پزشک ممکن است داروهایی را برای تسکین درد و درمان مشکلاتی که باعث درد زانو می شوند ، مانند آرتریت روماتوئید یا نقرس تجویز کند.

 

درمان های مداخله ای

 تقویت ماهیچه های اطراف زانو باعث ثبات بیشتر آن می شود. پزشک ممکن است فیزیوتراپی یا انواع مختلف تمرینات تقویتی را بر اساس شرایط خاصی که باعث درد شما می شود ، توصیه کند.اگر از نظر جسمی فعال هستید یا ورزشی را انجام می دهید ، ممکن است به تمریناتی برای اصلاح الگوهای حرکتی که ممکن است به زانوهای شما آسیب برسانند، نیاز داشته باشید و تکنیک مناسبی را در طول ورزش یا فعالیت خود رعایت کنید. انجام تمرینات برای افزایش انعطاف پذیری و تعادل نیز مهم هستند.

 

ساپورت های قوس دار

  گاهی اوقات با لژهایی در یک طرف پاشنه پا ، می توانند به تغییر فشار از سمتی از زانو که بیشتر تحت تأثیر آرتروز قرار دارد ، کمک کند. در شرایط خاص ، ممکن است از انواع مختلف بریس ها برای محافظت و حمایت از مفصل زانو استفاده شود.

 

تزریق

 در برخی موارد ، پزشک ممکن است تزریق مستقیم داروها یا موارد دیگر در مفصل شما را پیشنهاد دهد. از جمله:

  • کورتیکواستروئیدها. تزریق داروی کورتیکواستروئید به مفصل زانو ممکن است به کاهش علائم التهاب مفاصل کمک کند و باعث تسکین درد شود که اثر آن ممکن است چند ماه طول باقی بماند. این تزریقات در همه موارد موثر نیستند.
  • اسید هیالورونیک. مایعی غلیظ ، مشابه مایعی که به طور طبیعی مفاصل را چرب می کند ، اسید هیالورونیک را می توان برای بهبود تحرک و تسکین درد به زانو تزریق کرد. اگرچه نتایج مطالعه در مورد اثربخشی این درمان متفاوت است ، اما اثر یک یا چند دوز تزریق ممکن است تا شش ماه باقی بماند.
  • پلاسمای غنی از پلاکت (PRP). پی آر پی حاوی غلظت بسیاری از فکتورهای رشد مختلف است که به نظر می رسد التهاب را کاهش داده و باعث بهبود می شوند. برخی مطالعات نشان داده اند که PRP ممکن است برای افراد مبتلا به آرتروز مفید باشد ، اما مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

 

عمل جراحی

اگر مشکلی دارید که ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد ، معمولاً لازم نیست عمل بلافاصله انجام شود. قبل از تصمیم گیری ، مزایا و معایب هر دو روش توانبخشی غیرجراحی و بازسازی با جراحی را بررسی کنید. در صورت انتخاب جراحی ، گزینه های شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • جراحی آرتروسکوپی. بسته به آسیب شما ، پزشک ممکن است بتواند آسیب مفصلی شما را با استفاده از یک دوربین فایبراپتیک و ابزارهای باریک و بلندی که فقط از طریق چند برش کوچک در اطراف زانو وارد می شوند ، بررسی و ترمیم کند. آرتروسکوپی ممکن است برای برداشتن قسمت های شل شده از مفصل زانو ، برداشتن یا ترمیم غضروف آسیب دیده (به ویژه اگر باعث قفل شدن زانو شود) و بازسازی رباط های پاره شده استفاده می شود.
  • جراحی تعویض جزئی زانو. در این روش ، جراح شما فقط آسیب دیده ترین قسمت زانو را با قطعات ساخته شده از فلز و پلاستیک جایگزین می کند. جراحی معمولاً از طریق برش های کوچک انجام می شود ، بنابراین احتمالاً سریعتر از عمل جراحی تعویض کل زانو بهبود می یابید.
  • تعویض کامل زانو. در این روش ، جراح شما استخوان و غضروف آسیب دیده را از استخوان ران ، استخوان ساق پا و زانو جدا کرده و یک مفصل مصنوعی ساخته شده از آلیاژهای فلزی ، پلاستیک درجه یک و پلیمرها را جایگزین می کند.
  • استئوتومی. این روش شامل برداشتن استخوان از ناحیه ران یا ساق پا برای تراز کردن بهتر زانو و تسکین درد آرتروز است. این جراحی می تواند به شما کمک کند تا تعویض کامل زانو را به تأخیر انداخته یا از آن اجتناب کنید.

 

درمان خانگی زانو درد


بیمارانی که از زانودرد خفیف یا متوسط رنج می‌برند، می‌توانند از درمان‌های خانگی برای تسکین درد بهره‌مند شوند. در ادامه به توضیح انواع درمان‌های خانگی زانودرد می‌پردازیم:

انواع درمان های خانگی زانو درد

درمان‌های موضعی

ممکن است به تازگی از یک دویدن طولانی به خانه آمده باشید و متوجه شده باشید که زانوهایتان ناراحتی خفیفی دارند اما می‌خواهید از مصرف داروهای خوراکی برای تسکین درد خودداری کنید. درمان‌های موضعی می‌توانند به کاهش درد کمک کنند.

 

کرم کپسایسین

کپسایسین ماده فعال فلفل چیلی است که درصورت استفاده به شکل پماد، لوسیون و پچ‌های پوستی می‌تواند درد را تسکین دهد. کپسایسین علت احساس سوزشی است که شما با فلفل چیلی احساس می‌کنید و برخی تحقیقات نشان می‌دهند که سلول‌های عصبی را از مواد شیمیایی که پیام‌های درد را به مغز شما ارسال می‌کنند، تخلیه می‌کند.

گزارشی در سال 2014 شواهد ثابتی را نشان داد که درمان‌های کپسایسین برای تسکین درد استئوآرتریت مؤثر هستند. برخی از پزشکان توصیه می‌کنند که چندین بار در روز از این کرم استفاده کنید. باید ابتدا کرم را روی قسمت کوچکی از پوست آزمایش کنید تا مطمئن شوید که واکنش آلرژیک ندارید. همچنین، از استفاده از محصولات کپسایسین بر روی زخم‌های باز خودداری کنید.

 

روغن‌های ضروری

اسانس‌ها (روغن‌های ضروری) به عصاره‌های گیاهی غلیظی اطلاق می‌شوند که به روغن‌هایی تقطیر می‌شوند، که در طب جایگزین مدرن استفاده می‌شوند، اما برای قرن‌ها بخشی از درمان‌های دارویی بوده‌اند. روغن های ضروری توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تأیید نمی‌شوند، بنابراین در هنگام استفاده از آن‌ها باید با احتیاط عمل کنید. این روغن‌ها جزء کلیدی رایحه‌‌درمانی هستند، که در آن عطرهای این محصولات گیاهی سیگنال‌هایی را برای تسکین درد به مغز می‌فرستند (به‌ویژه وقتی صحبت از آرتریت می‌شود).

مطالعه‌ای در سال 2016 بررسی کرد که چگونه این نوع رایحه‌درمانی مبتنی بر اسانس می‌تواند بر درد ناشی از آرتروز زانو تأثیر بگذارد. در این مطالعه، 90 نفر به‌طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: آن‌هایی که ماساژ آروماتراپی با اسانس اسطوخودوس دریافت کردند، گروه دارونما که ماساژ با روغن بادام دریافت کردند، و گروه کنترل بدون ماساژ. این روغن‌درمانی به‌طور قابل توجهی درد افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو را در مقایسه با دو گروه دیگر کاهش داد.

 

داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی موضعی

داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) داروهای مسکن رایجی هستند که برای درمان بیماری‌هایی مانند تاندونیت و آرتریت و سایر موارد استفاده می‌شوند. این داروها برای تسکین درد مفاصل و معمولاً برای درد زانو در آرتروز تجویز می‌شوند.

 

مکمل‌ها

مصرف مکمل‌های طبیعی یکی دیگر از راه‌های رایج برای کاهش ناراحتی ناشی از زانودرد است.

 

زردچوبه

زردچوبه ادویه‌ای است که از دیرباز در طب آیورودا استفاده می شده است. درحالی‌که تحقیقات زیادی درمورد اثربخشی آن در تسکین درد وجود ندارد، تجزیه و تحلیل‌های مختلف نشان می‌دهند که زردچوبه علائم آرتروز را بهبود می‌بخشد. اما مطالعات دقیق‌تری برای تأیید اثر درمانی زردچوبه برای آرتریت موردنیاز است.

 

زنجبیل

تحقیقات نشان داده‌اند که زنجبیل آرتروز را درمان می‌کند و به‌طور بالقوه می‌تواند جایگزینی برای داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی باشد. در مطالعه‌ای روی 247 شرکت‌کننده، درد زانو در بین 63 درصد از افرادی که محصولات درمانی زنجبیل دریافت کردند در مقایسه با 50 درصد از گروه دارونما به‌طور قابل توجهی کاهش یافت.

زنجبیل به اشکال مختلفی موجود است، ازجمله:

  • مکمل
  • چای زنجبیل از پیش ساخته‌شده یا خانگی از ریشه زنجبیل
  • ادویه آسیاب‌شده یا ریشه زنجبیل برای طعم دادن به غذاها

 

ویتامین ای

بررسی‌ای در سال 2018 نشان داد که مکمل‌های ویتامین ای به‌دلیل ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی‌شان ممکن است برای زانودرد مفید باشند. محققان به این نتیجه رسیدند که ویتامین ای ممکن است با بهبود استرس اکسیداتیو و التهاب مفصل، پیشرفت آرتروز را به تأخیر بیندازد. ‌بااین‌حال، آن‌ها همچنین ذکر کردند که مطالعات بیشتر ضروری هستند.

 

گلوکوزامین/ کندرویتین

تحقیقات مختلفی درمورد اثرات تسکین درد مکمل‌های گلوکزامین و کندرویتین انجام شده‌اند. مطالعه‌ای در سال 2016 به بررسی نقش گلوکزامین و کندرویتین بر روی 164 بیمار مبتلا به زانودرد ناشی از آرتروز پرداخته است. این مطالعه زود متوقف شد؛ زیرا کسانی که مکمل مصرف می کردند نسبت به کسانی که نسخه دارونمای مکمل را مصرف می‌کردند علائم بدتری داشتند. قبل از استفاده از این مکمل برای مدیریت علائم آرتروز خود ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

 

متیل سولفونیل متان (MSM)

برخی تحقیقات نشان داده‌اند که این مسکن رایج ممکن است برای زانودرد مفید باشد. مطالعه روی 50 مرد و زن 40 تا 76 ساله نشان داد که دوز 3 گرم متیل سولفونیل متان دو بار در روز باعث بهبود درد و عملکرد فیزیکی زانو می‌شود. محققان معتقدند مطالعات بیشتری درمورد مکمل موردنیاز است.

 

پوست درخت بید

برخی از افراد از عصاره پوست درخت بید برای درد مفاصل استفاده می‌کنند؛ زیرا ممکن است به تسکین درد و التهاب کمک کند. بااین‌حال، مطالعات شواهد ثابت کافی برای اثبات کارایی آن پیدا نکرده‌اند.

ممکن است برخی از مشکلات ایمنی نیز وجود داشته باشند. بنابراین قبل از مصرف پوست درخت بید، در موارد زیر با پزشک خود مشورت کنید:

  • درصورت ابتلا به مشکلات گوارشی، دیابت یا مشکلات کبدی
  • درصورت مصرف داروهای رقیق‌کننده خون یا داروهای کاهش فشار خون
  • درصورت مصرف داروی ضدالتهاب
  • درصورت مصرف استازولامید برای درمان حالت تهوع و سرگیجه
  • درصورت آلرژی به آسپرین
  • در صورتی که سن شما کمتر از 18 سال است

قبل از استفاده از هر داروی طبیعی یا جایگزین با پزشک یا داروساز مشورت کنید.

 

انجام ورزش و فعالیت های بدنی به صورت پیوسته

همچنین انجام فعالیت بدنی تاثیر بسیار زیادی در تاخیر در ایجاد آرتروز زانو که یکی از شایعترین دلایل بروز زانو درد می باشد می شود پس همیشه برای جلوگیری از انواع بیماری و سلامتی بدن ورزش رو در الویت اول زندگی خود قرار دهید. ورزش های بسیار زیادی وجود دارد که به شما در کاهش درد زانو کمک می کند اما مهمترین آنها که در ابتدا هم گفتیم یوگا و شنا و پیاده روی می باشد.

خیلی مهم است که بدانید با ورزش می توانید عضلات پای خودتون را به ویژه عضلات زانو را بسیار قوی کنید که این خود از ایجاد بیماری های مرتبط زانو جلوگیری می کند.اگر شما درد مفصل دارید ما به شما ایروبیک در آب رو برای درمان زانو درد پیشنهاد می کنیم چون این ورزش فشار بسیار کمی روی زانو ایجاد می کند.

چاقی و اضافه وزن نیز می تواند یکی از دلایل اصلی زانو درد محسو ب شود. زیرا در افراد چاق فشار وارده به زانو ناشی از وزن آن ها بیش از حد می باشد و زانو تحمل این مقدار فشار را ندارد و به مرور زمان ساییده شده  و دردناک می گردد. انجام ورزش های منظم از جمله حرکات کششی در کاهش وزن بسیار تاثیر گذار هستند و به درمان زانو درد نیز کمک می کنند.

 

انجام ورزش های هوازی مانند پیاده روی و شنا کردن به گاهش درد زانو کمک میکند

علاوه بر آن انجام ورزش های هوازی مانند پیاده روی و شنا کردن بسیار تاثیر گذار هستند و باید همراه با ورزش های قدرتی مانند تقویت عضلات چهار سرران انجام شوند.

ورزش مخصوص زانو درد  از جمله موثرترین روش های درمان زانو درد است که در تقویت عضلات و کم کردن فشار وارده بر زانو تاثیر دارد.

سایر درمان‌ها

فراتر از مکمل‌ها و درمان‌های موضعی، طیف وسیعی از درمان‌ها وجود دارند که می‌توانند به تسکین درد مزمن زانو کمک کنند:

  • یخ یا گرما. یخ و گرمادرمانی می‌توانند به درد مفاصل ناشی از آرتریت کمک کنند. روماتولوژیست‌ها می‌گویند کمپرس یا چسب حرارتی معمولاً برای تسکین زانودرد ناشی از آرتروز بهترین کار را انجام می‌دهند، اما برخی افراد متوجه می‌شوند که سرما به کاهش درد آن‌ها بهتر کمک می‌کند. در اینجا چند نکته برای اعمال گرما و سرمادرمانی وجود دارند:
  • بین سرما و گرمادرمانی تناوب برقرار کنید.
  • حرارت را هر بار تا 20 دقیقه اعمال کنید.
  • برای 2 روز اول پس از آسیب، از پدهای سرد به مدت 20 دقیقه، چهار تا هشت بار در روز استفاده کنید.
  • در 24 ساعت اول پس از آسیب بیشتر از یک بسته ژل یا سایر بسته‌های سرد استفاده کنید.
  • هرگز یخ را مستقیماً روی پوست قرار ندهید.
  • قبل از استفاده بررسی کنید که پد حرارتی خیلی داغ نباشد.
  • اگر در مفاصل احساس گرما می‌کنید از گرما‌درمانی استفاده نکنید.
  • دوش آب گرم در صبح ممکن است سفت شدن مفاصل را کاهش دهد.
  • پارافین و پمادهای حاوی کپسایسین راه‌های دیگری برای اعمال گرما و سرما هستند.
  • ماساژ. ماساژدرمانی جایگزینی رایج برای تسکین درد زانو است. در حالی که انواع مختلفی از این درمان وجود دارند، ماساژ ساده، ورز دادن مفاصل دردناک با بند انگشتان، دست‌ها یا ابزار ماساژ می‌تواند به تسکین زانودرد کمک کند.
  • فیزیوتراپی. فیزیوتراپ می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید زانوهای شما چگونه کار می‌کنند، درد در کجا قرار دارد و ممکن است از درمان دستی و ماساژ، سونوگرافی برای درمان اسپاسم و تحریک الکتریکی استفاده کند.

 

تغییر سبک زندگی

تغییرات مفید در سبک زندگی

برخی از مداخلات برای زانودرد شامل تغییرات ساده در سبک زندگی و عادات شما هستند، ازجمله:

  • رژیم غذایی. یک رژیم غذایی کامل که سرشار از غذاهای گیاهی، ماهی، غلات کامل، آجیل و لوبیا است می‌تواند به مدیریت علائم و درد آرتریت کمک کند. رژیم غذایی مدیترانه‌ای، روغن ماهی، چای سبز، ادویه‌ها و گیاهان دارویی باعث کاهش التهاب و سفتی صبحگاهی در مفاصل می‌شوند.
  • ورزش. یک بررسی در سال 2013 نشان می‌دهد که ورزش‌های درمانی مانند تمرینات هوازی، تمرینات قدرتی و شنا التهاب را تسکین می‌دهند، مفاصل و زانوهای شما را تقویت می‌کنند. ورزش روزانه می تواند به شما کمک کند عضلات خود را قوی نگه دارید و تحرک خود را حفظ کنید. ورزش ابزاری ضروری برای درمان آرتروز و سایر علل زانودرد است. استراحت دادن به پا یا محدود کردن حرکت ممکن است به شما در جلوگیری از درد کمک کند، اما همچنین می‌تواند مفصل را سفت کند و سرعت بهبودی را کاهش دهد. درمورد آرتروز، ورزش کافی ممکن است سرعت آسیب به مفصل را افزایش دهد. فعالیت‌های کم‌تأثیر ازجمله موارد زیر فعالیت‌های ورزشی مناسبی هستند:
  • دوچرخه سواري
  • پیاده‌روی
  • شنا یا ورزش در آب
  • تای چی یا یوگا
  • تای چی. این تمرین ذهن و بدن شامل یک سری تمرینات آهسته، مدیتیشن و تنفس ریتمیک است. نشان داده شده است که این ورزش به کاهش درد زانو و آرتریت کمک می‌کند. تحقیقات نشان داده است که این ورزش باعث کاهش درد و بهبود عملکرد زانو برای بیماران مبتلا به آرتروز زانو می‌شود. در مطالعه‌ای در سال 2009، محققان دریافتند که تمرین تای چی به‌ویژه برای افراد مبتلا به استئوآرتریت (OA) مفید است. رهنمودهای کالج آمریکایی روماتولوژی و بنیاد آرتریت آن را به‌عنوان گزینه‌ای درمانی برای آرتروز توصیه می‌کند. تای چی می‌تواند به کاهش درد و افزایش دامنه حرکتی کمک کند. همچنین شامل تنفس عمیق و آرامش است که به کاهش استرس و مدیریت درد مزمن کمک می‌کند.
  • گوش دادن به موسیقی. عمل ساده گوش دادن به موسیقی می‌تواند ازنظر روانی و جسمی به‌عنوان درمانی مؤثر مورداستفاده قرار گیرد. موسیقی‌درمانی را می‌توان با تکنیک‌های فیزیوتراپی همراه کرد. همچنین می‌تواند به کاهش درد و استرس کمک کند.
  • کاهش استرس. یافتن راه‌هایی برای کاهش استرس روانی می‌تواند درد جسمی را تسکین دهد. استرس روانی را می‌توان با ورزش، گوش دادن به موسیقی و تمرین مدیتیشن کاهش داد. استرس بر بخشی از مغز تأثیر می‌گذارد که سیگنال‌های عصبی را به سراسر بدن شما ازجمله زانوها ارسال می‌کند.
  • مدیریت وزن. اضافه وزن و چاقی می‌تواند فشار بیشتری بر مفاصل زانو شما وارد کند. به گفته بنیاد آرتریت، 4.5 کیلوگرم وزن اضافی می‌تواند بین 7 تا 22 کیلوگرم به مفصل فشار بیاورد. این بنیاد همچنین به ارتباط بین چاقی و التهاب اشاره می‌کند. به‌عنوان مثال، افرادی که دارای شاخص توده بدنی (BMI) بالا هستند، نسبت به افرادی که BMI پایینی دارند، شانس بیشتری برای ابتلا به آرتروز دست دارند. اگر یک مشکل سلامتی طولانی‌مدت باعث درد در زانوهای شما می‌شود، مدیریت وزن ممکن است با کاهش فشار روی آن‌ها به تسکین علائم کمک کند. اگر زانودرد و BMI بالا دارید، پزشک می‌تواند به شما کمک کند برنامه‌ای برای کمک به شما برای رسیدن به هدفتان تنظیم کنید. این برنامه احتمالاً شامل تغییر رژیم غذایی و ورزش خواهد بود.

 

از چه درمان‌هایی باید اجتناب کرد؟

درمان‌هایی که نباید برای زانودرد استفاده کرد عبارت‌اند از:

  • مکمل‌های گلوکزامین
  • مکمل‌های کندرویتین سولفات
  • هیدروکسی کلروکین
  • تحریک الکتریکی عصب ازطریق پوست (TENS)
  • کفش و کفی اصلاح‌شده

سازمان غذا و دارو (FDA) مکمل‌ها و سایر داروهای گیاهی را تأیید نمی‌کند. بنابراین نمی‌توانید از محتوای یک محصول گیاهی یا تأثیری که ممکن است داشته باشد مطمئن باشید.

قبل از امتحان هر نوع درمان مکمل با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که برای شما مناسب است.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

شما می‌توانید بسیاری از علل زانودرد را در خانه درمان کنید، اما برخی از آن‌ها نیاز به مراقبت‌های پزشکی دارند.

درصورت مشاهده هر یک از موارد زیر با پزشک خود تماس بگیرید:

  • درد شدید و تورم
  • تغییر شکل یا کبودی شدید
  • علائم در سایر قسمت‌های بدن
  • علائمی که بیشتر از چند روز باقی می‌مانند یا به جای بهتر شدن بدتر می‌شوند
  • سایر بیماری‌هایی که می‌توانند روند بهبودی را پیچیده کنند
  • علائم عفونت مانند تب

پزشک شما یک معاینه فیزیکی انجام خواهد داد. او ممکن است برخی از آزمایشات مانند آزمایش خون یا اشعه ایکس را برای تشخیص بیماری انجام دهد.

اگر مشکلی دارید که نیاز به کمک پزشکی دارد، هرچه زودتر به پزشک مراجعه کرده و درمان را شروع کنید تا چشم‌انداز بهتری داشته باشید.

 

جمع‌بندی

درد زانو یکی از مشکلاتی است که سالیانه تعداد زیادی از افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. درد خفیف زانو را می‌توان با روش‌های درمانی خانگی ازجمله تغییر سبک زندگی،‌ ورزش‌های منظم و ... بهبود داد. بهتر است پیش از مصرف داروهای خانگی با پزشک خود مشورت کنید تا از تداخل دارویی جلوگیری شود. درصورت بدتر شدن علائم یا عدم درمان زانودرد با کمک روش‌های خانگی، پزشک انجام عمل جراحی را به شما توصیه می‌کند. درصورت نیاز به عمل جراحی، از راهنمایی‌های دکتر علیرضا جواهری بهره‌مند شوید.‌

 حتما بخوانید: اطلاعات کامل جراحی تعویض مفصل زانو

 

منابع

verywellhealth.com

healthline.com


مطالب مشابه

نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن
نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن

علامت اصلی نقرس زانو، درد شدید است که اغلب در طول شب شروع می‌شود. حملات حاد نقرس زانو ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشند. معمولاً درد در 24 ساعت اول شروع حملات، به اوج خود می‌رسد. حملات حاد ممکن است به طور مکرر رخ دهند یا ممکن است سال‌ها از هم فاصله داشته باشند.

9 علت ضعف پا و نحوه درمان آن
9 علت ضعف پا و نحوه درمان آن

ضعف پا یا احساس درد و ناتوانی در پاها می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی داشته باشد و فعالیت‌های روزمره مانند راه رفتن، ایستادن یا انجام کارهای ساده را مختل کند. این وضعیت ممکن است ناشی از عوامل مختلفی از مشکلات عضلانی و عصبی گرفته تا کمبودهای تغذیه‌ای باشد

روش های درمان پا درد - درمان های پزشکی و خانگی
روش های درمان پا درد - درمان های پزشکی و خانگی

پا درد می‌تواند فعالیت‌های روزمره فرد را تحت تأثیر قرار داده و کیفیت زندگی او را کاهش دهد. درمان پا درد بستگی به علت آن دارد و شامل روش‌های مختلفی از جمله استراحت، داروها، فیزیوتراپی، و در موارد شدیدتر، جراحی می‌باشد.

مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر است؟
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر است؟

بهبودی بعد از جراحی تعویض زانو به عوامل مختلفی مانند نوع جراحی، وضعیت سلامت عمومی بیمار و رعایت دستورالعمل‌های پزشکی بستگی دارد. اگرچه نیاز به استراحت طولانی‌مدت در بستر وجود ندارد، اما پیروی از یک برنامه دقیق توانبخشی و استراحت مناسب می‌تواند به تسریع روند بهبودی و کاهش خطرات احتمالی کمک کند.

مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟

مدت زمان استراحت و محدودیت‌های فعالیت‌ها می‌تواند بسته به وضعیت جسمی هر فرد و نوع جراحی متفاوت باشد. در این دوران، توجه به دستورات پزشک، انجام تمرینات مناسب و صبر و شکیبایی برای بهبودی کامل از اهمیت زیادی برخوردار است.

علت درد پا چیست؟
علت درد پا چیست؟

درد پا یک علامت شایع با دلایل گوناگون است که ممکن است ناشی از استفاده بیش‌ازحد، ساییدگی، آسیب‌های ورزشی یا یک بیماری خاص باشد. این درد می‌تواند به‌صورت گرفتگی عضلانی، درد شبانه، یا احساس تیر کشیدن در پای چپ یا راست ظاهر شود.

15 علت درد کف پا در شب چیست؟
15 علت درد کف پا در شب چیست؟

دلایل متعددی می‌توانند موجب بروز درد پا در شب شوند که برخی به سبک زندگی مرتبط بوده و برخی دیگر ناشی از بیماری‌های مختلف هستند. خوشبختانه، روش‌های درمانی متنوعی برای کاهش این دردها وجود دارند.

مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن
مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن

در کنار مصرف دارو، رژیم غذایی متعادل می‌تواند واکنش‌های التهابی بدن که منجر به درد می‌شوند را کاهش دهد. همچنین، وزن سالم حاصل از تغذیه مناسب، فشار وارده بر مفاصل را کم کرده و سلامت لگن را تقویت می‌کند.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×