• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
زانو درد در جوانی - علت و راه‌های درمان

زانو درد در جوانی - علت و راه‌های درمان

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۳۰ شهریور ۱۴۰۲

زانو درد در جوانی معمولا خطرناک نیست و عموما به دنبال آسیب دیدگی و بی تحرکی رخ می دهد. تشخیص به موقع زانو درد یکی از اصلی ترین راه های درمان زانو درد جوانی است که در بهبودی سریعتر و راحتر این درد بسیار موثر است.

این تصور که زانو درد و درمان آن مختص افراد مسن و سالمند است، تصوری نادرست است و خلاف آن بارها ثابت شده است. امروزه بیش از 90 درصد افراد جامعه در طول عمر درجاتی از زانو درد را در جوانی تجربه می‌کنند. امروزه به دلیل بی تحرک شدن جوانان و ضعیف بودن عضلات آن ها، تعداد افراد جوانی که به این عارضه دچار می شوند کم نیست.

در اغلب موارد زانو درد در جوانی بدون درمان خاصی و به کمک استراحت و روش های محافظه کارانه درمان می شود. اما در صورتی که مشکل جدی به زانو وارد شود در این صورت باید هر چه سریعتر به یک پزشک متخصص ارتوپد مراجعه نمود.

در این مطلب پس از بررسی علائم و علت زانو درد در جوانی به بررسی روش های درمان زانو درد جوانی می پردازیم که شما را به خواندن آن دعوت می نمایم.

 

علت زانو درد در جوانی

امروزه زانو درد یکی از عوارض شایعی است که مختص به گروه سنی خاصی نیست و تقریبا تمام افراد در گروه های سنی مختلف با آن مواجه هستند. در ادامه به دلایل زانو درد در جوانان می پردازیم و عوامل آن را بررسی می کنیم.

یک گروه از زانو دردها معمولا در افراد مسن بروز می کند و ناشی از تخریب مفصل می باشد که به آن آرتروز زانو گفته می شود.

نوع دیگر زانو دردهایی هستند که به دلیل بیماری و در سنین مختلف به وجود می آیند.

گروه دیگر از زانو دردها نیز مرتبط با مشکلات استخوان کشکک می باشند که متاسفانه در جوانان بسیار شایع می باشد.

 

دلایل زانو درد در جوانی

 

یک از شایع ترین علت های زانو درد در جوانان، بیماری " کندرومالاسی کشکک زانو" می باشد. اکثر جوانان در سنین 20 تا 30 سالگی دچار درد در قسمت جلوی زانوی خود می شوند. این بیماری معمولا ناشی از ساییده شدن غضروف کشکک توسط استخوان ران است.

 

نرمی کشکک زانو

نرمی کشکک زانو یا کندرومالاسی اختلالی است که در آن غضروف پوشاننده سطح کشکک زانو نرمی می شود. این عارضه بیشتر در جوانانی که به ورزش های سخت مشغول هستند بیشتر رخ می دهد.

 

آرتریت زانو

با اینکه بیماری آرتروز بیشتر در افراد مسن و سالخورده اتفاق می افتد اما امروزه به دلیل سبک زندگی نادرست، سن ابتلا به این بیماری کاهش یافته و افراد جوان نیز به این عارضه دچار می شوند اما با این تفاوت که جوانان بیشتر به آرتریت از نوع التهابی و آرتروز روماتوئید دچار می شوند.

 

ساییدگی غضروف

یک از دلایل ساییده شدن غضروف، حرکت نامتعادل کشکک در مفصل زانو می باشد. رفتار نامناسب با زانو هنگام انجام فعالیت های بدنی، پرتحرکی و استفاده زیاد از زانوها در دوران نوجوانی و فعالیت های ورزشی سنگین ، ضربه و یا ضعف عضلات ران نیز از دیگر دلایل ساییده شدن غضروف می باشد.

در نتیجه این ساییدگی، فرد احساس درد در زانوی خود را تجربه می کند. برخی افرادی که از درد زانوی خود شکایت دارند و جهت معاینه به پزشک مراجعه می کنند دچار انحراف کشکک زانو هستند که این بیماری را می توان ازطریق جراحی درمان کرد.

بدین ترتیب که کشکک آزاد شده و در محل مناسب خود قرار می گیرد. مشکلاتی که ذکر شد در افرادی که مبتلا به نرمی مفصل و یا دچار شلی رباط در زانوی خود هستند رواج بیشتری دارد.

بعضی از افراد هنگام حرکت و راه رفتن صداهایی از پای خود می شنوند که اگر این صدا همراه با درد نباشد مشکلی نیست.

 

کشیدگی و پارگی رباط‌های زانو

پارگی رباط صلیبی یکی از شایع ترین آسیب های ورزشی است که عموما به دنبال ورزش های سنگین ایجاد می شود و باعث درد شدید در زانو می شود.

افرادی که دچار شلی لیگامان هستند، لبه پشت استخوان ساق پای آن ها بیشتر درگیر می شود و این گونه افراد باید مراقب باشند در حین ایستادن وزن خود را به عقب نیندازند و همیشه حالت ایستادن و راه رفتن آن ها به صورت مستقیم باشد. اما اگر صدای ایجاد شده همراه با درد باشد باعث ناراحتی فرد شده و باید به متخصص ارتوپد مراجعه کند.

حتما مطالعه کنید :

اگر دوست دارید با درمان زانو درد آشنا شوید حتما روی لینک کلیک کنید.

 

زانو درد در جوانان به دلیل تروما

علاوه بر موارد ذکر شده در برخی جوانان نیز تروماهای کوچک شایع است. درعلم پزشکی به هر نوع آسیب دیدگی، ضربه، جراحت و شوک های ناگهانی بر بدن ناشی از عوامل بیرونی، تروما گفته می شود.عوامل درونی و بیماری های بدن انسان شامل تروما نمی باشند.

این عارضه بیشتر دراثر استفاده از تردمیل هایی است که ضربه گیرندارند. دوچرخه سواری درسرعت های بالا نیز یکی دیگر از دلایل ابتلای فرد به این عارضه به شمارمی رود.

 

آسیب های ورزشی

افرادی که جهت تناسب اندام خود از وسیله های ورزشی استفاده می کنند باید علاوه بر آگاهی از نحوه استفاده از وسیله ورزشی، توجه داشته باشند که پیش از شروع ورزش بدن خود را گرم کنند و سپس ورزش کنند. همچنین پس از پایان فعالیت ورزشی نیز باید به تدریج از فعالیت بدن بکاهند و به اصطلاح خود را سرد کنند و یکدفعه تمرین را متوقف نکنند.

زانو درد در برخی موارد نیز دلایل شناخته شده و مشخصی ندارد. همچنین بیمار باید از نظر بیماری روماتیسم هم مورد معاینه قرار گیرد.

 

زانودرد زودرس در چه افرادی شایع است؟

زانو درد در جوانی عموما در برخی گروهای انسانی و شغلی شایع می باشد که این افراد شامل:

-ورزشکاران، خصوصا افرادی که به ورزش هایی از جمله والیبال و بسکتبال فعالیت دارند و ورزش هایی که نیاز به دویدن و پریدن زیاد دارد.

-جوانانی که به صورت ژنتیکی به مشکلاتی نظیر پارانتزی بودن پاها، کوتاهی یا بلندی پا دچار هستند.

-جوانان کم تحرک و دارای اضافه وزن

-جوانانی که به مشاغل سنگین مشغول هستند

-جوانانی که به مشاغل پشت میز نشینی از جمله کارمندی مشغول هستند

-افرادی که در خانوداده خود سابقه ابتلا به زانو درد و اختلالات زانو را دارند.

 

علائم زانو درد در سنین پایین

جوانان باید توجه داشته باشند در هنگام مشاهده علائم زیر برای درمان درد خود هر چه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنند:

  • شدید شدن درد زانو با انجام فعالیت های روزانه و تسکین درد با استراحت کردن
  • خشک و سفت شدن مفصل زانو
  • کم شدن دامنه حرکتی مفصل
  • ظاهر شدن برجستگی و برآمدگی غیرطبیعی در مفصل
  • احساس تورم و گرمای شدید در مفصل زانو
  • قفل شدن ناگهانی زانو
  • شنیدن صدای شکستگی در زانو

شایع ترین علائم زانو درد در جوانی

 

آیا زانو درد در جوانی خطرناک است؟

اگر شما جزو افرادی هستید که در جوانی به زانو درد دچار شده اید این را بدانید تنها نیستید! امروزه جوانان زیادی هستند که به دلیل زانو درد به متخصصین ارتوپد مراجعه می کنند.

با اینکه در گذشته بیشتر افراد مسن و سالخورده به این نوع دردهای اسکلتی و عضلانی دچار می شوند اما امروزه به دلیل بی تحرک شدن جوانان و ضعیف بودن عضلات آن ها، تعداد افراد جوانی که به این عارضه دچار می شوند کم نیست.

در اغلب موارد زانو درد در جوانی بدون درمان خاصی و به کمک استراحت و روش های محافظه کارانه درمان می شود. اما در صورتی که مشکل جدی به زانو وارد شود در این صورت باید هر چه سریعتر به یک پزشک متخصص ارتوپد مراجعه نمود.

 

زانو درد در جوانی

 

تشخیص به موقع زانو درد یکی از اصلی ترین راه های درمان زانو درد جوانی است که در بهبودی سریعتر و راحتر این درد بسیار موثر است.

در این مقاله پس از بررسی علائم و علت زانو درد در جوانی به بررسی روش های درمان زانو درد جوانی می پردازیم که شما را به خواندن آن دعوت می نمایم.

 

راههای پیشگیری از زانو درد در جوانی

بسیاری از جوانان در سبک زندگی جدید، بی‌تحرک شده‌اند. ساعت‌های متمادی پشت میز می‌نشینند، مدام با کامپیوتر و گوشی موبایل کار می‌کنند، و توجه چندانی به سلامتی خود ندارند.

همه این‌ها باعث شده زاانو درد در جوانی به معضلی جدی تبدیل شود. بنابر آمار موجود، از هر سه نفر، تقریبا یک نفر به درد زانو و مفاصل دچار است. شما هم اگر در روزگار جوانی به سر می‌برید و می‌خواهید از زانو درد پیشگیری کنید، توصیه متخصصان ارتوپدی را خیلی جدی بگیرید:

 

1. روی وضعیت بدنی و چگونگی نشستن خود کار کنید

وضعیت بدن انسان اگر نامناسب باشد، باعث زانو درد و سایر دردهای مفاصل می‌شود. شکل قرارگیری بدن، برای تنظیم و حفظ سلامت زانوها، شانه‌ها، و باسن بسیار مهم است.

اول از همه، توصیه می‌شود روی زانو ننشینید، چون گردش خون را کاهش داده و به مفصل فشار می‌آید. در عوض می‌توانید زانوها را خم کرده، و طوری بنشینید که پاها روی زمین قرار بگیرند. بهتر است اصلا روی زمین ننشینید، و همیشه از صندلی استفاده کنید.

شب‌ها اگر به پهلو می‌خوابید، بالشی بین زانوهایتان بگذارید. اگر هم به‌صورت طاق باز می‌خوابید، بالش را زیر زانوها بگذارید تا شکل مفاصل حفظ شوند و به آن‌ها فشاری وارد نشود.

 

2. وزن خود را به مقدار مناسب برسانید

یکی از دلایل زانو درد در جوانی، اضافه وزن است. این وزن زیادی، روی زانوها فشار آورده، و عوارضی مانند التهاب به همراه دارد. پس با کاهش وزن، و رساندن آن به حد مناسب، می‌توان از زانو درد در جوانی پیشگیری کرد.

 

3. ورزش‌های سبک انجام بدهید

اگر غضروف زانو به هر دلیلی آسیب ببیند، فرد حتی در جوانی هم دچار درد زانو می‌شود. ورزش‌های سبک و ساده‌ای مانند پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری، برای تقویت عضلات پا و بازسازی مفصل بسیار مفید هستند.

توصیه متخصصان ارتوپدی 30 دقیقه ورزش در روز است. این ورزش‌ها را چند بار در هفته انجام بدهید تا مفاصل و عضلات‌تان قوی شده، و دچار زانو درد در جوانی نشوید.

 

4. رژیم غذایی مناسبی داشته باشید

برای جلوگیری از درد زانو در جوانی یا هر سن‌وسال دیگری، باید رژیم غذایی غنی از کلسیم داشته باشید. ماهی، تخم‌مرغ، پنیر و ماست سرشار از کلسیم و سایر مواد مغذی برای استخوان‌ها هستند و از زانو درد پیشگیری می‌کنند.

 

5. عضلات اطراف زانو را تقویت کنید

متخصصان ارتوپدی همیشه توصیه می‌کنند عضلات خود را قوی و انعطاف‌پذیر کنید. بعضی تمرین‌های تقویتی هستند که می‌توانند درد زانو را کاهش داده، و از مشکلات بعدی هم جلوگیری کنند.

لیفت پا، تقویت پشت ران، حرکات استپ، دیپ با صندلی و اسکات روی دیوار، از بهترین حرکت‌ها برای تقویت عضلات پا هستند.

کشش عضلات پا هم برای تسکین درد زانو در جوانی مفید است. حرکات کششی می‌توانند به شل شدن عضلات، کاهش فشار روی مفاصل، بهبود انعطاف‌پذیری، و از بین بردن علت زانو درد ناگهانی کمک کنند.

 

حرکت کششی مناسب زانو باید عضلات و تاندون‌های اطراف زانو را هدف قرار بدهد. کشش عضلات چهارسر ران، همسترینگ، ساق پا، عضلات لگن، و نوار ایلیوتیبیال، نواحی مهم برای حرکات کششی هستند.

توصیه مهم اینکه اگر زانو درد دارید یا سایر عضلات پایتان مشکلی دارند، قبل از شروع برنامه ورزشی، حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

مهم ترین عامل زانو درد در جوانان سبک زندگی نادرست و عادت های حرکتی غلط می باشد که با رعایت برخی نکات ساده اما در عین حال موثر، جوانان می توانند از ابتلا به آن پیشگیری کنند. 

 

 راههای پیشگیری از زانو درد در جوانی

و در نهایت باید گفت یکی از مهم ترین راههای پیشگیری از زانو درد در سنین جوانی مراجعه سریع هنگام و به موقع به پزشک متخصص است؛ توجه نماید به هیچ دردی بی توجه نباشید و زیرا عدم درمان به موقع صدمات جبران ناپذیری را در پی دارد.

 

درمان های خانگی

در صورتی که علت درد زانو در جوانان به دلیل کم تحرکی و آسیب جزئی مفصل زانو باشد در این صورت می توان از روش های خانگی برای کاهش درد استفاده نمود زیرا این درمان ها بیشتر برای درد های متوسطی زانو مناسب هستند. برخی از درمان های خانگی برای زانو درد شامل:

 

برخی از درمان های خانگی برای زانو درد

 

کاهش ورزش

اضافه وزن و چاقی یکی از دلایل زانو درد به شمار می رود. زیرا فشار اضافی روی زانوها تحمیل شده و باعث آسیب مفاصل و بافت های زانو می شود. کاهش وزن موجب اعمال فشار کمتری روی زانو هنگام انجام فعالیت هایی روزمره می شود و یکی از روش های موثر برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های زانو مانند استئوآرتریت می باشد. زیرا از اعمال فشار اضافی روی غضروف ها و تاندون ها می کاهد.

 

آب درمانی

اگر دچار زانو درد مزمن هستید شنا و آب درمانی در کاهش درد زانوی شما تاثیر گذار می باشد. زیرا وقتی بدن در آب غوطه ور است وزن بدن کاهش یافته و فشار کمتری ناشی از وزن بدن به زانوها وارد می شود.

چنانچه اگر به استخر دسترسی ندارید و یا تمایلی به انجام ورزش های آبی ندارید، ورزش هایی را انجام دهید که باعث کشش بدنی و ماهیچه های شما می شود و از انجام وورزش هایی مانند بسکتبال و تنیس بپرهیزید. زیرا ممکن است درد زانوی شما تشدید شود. مراقب سلامتی بدن خود باشید و هر گاه احساس کردید انجام حرکتی باعث ناراحتی و درد شما می شود آن را انجام ندهید و یا نوع فعالیت خود را تغییر دهید.

زانوبند

مراقب زانوهای خود باشید و از آن ها محافظت کنید. بستن زانوبند هنگام انجام فعالیت های ورزشی تا حد زیادی از زانوی شما محافظت به عمل می آورد. همچنین سعی کنید در حین رانندگی از وارد آمدن صدماتی که ممکن است از ناحیه داشبورد به زانوی شما وارد شود نیز پیشگیری کنید.

 

استراحت

استراحت کردن در منزل مهم ترین و اصلی ترین راه درمان می باشد. اکثر آسیب های جزئی وارد شده به زانو با استراحت برطرف می شود و درد بیمار کاهش می یابد. سعی کنید به زانوی خود فشار نیاورید و وزن خود را روی آن نیندازید.

 

استفاده از بریس زانو یا زانو بند

با استفاده از بالش سعی کنید زانوی خود را بالا نگه دارید تا از تورم و درد آن کاسته شود.علت این امر آن است که نیروی جاذبه زمین موجب کاهش مایعات جمع شده در بافت آسیب دیده می شود و در نتیجه ورم و خستگی پای شما نیز کاهش می یابد.

بستن زانوها نیز در کاهش تورم و درد موثر می باشد.

 

دارو

برای تسکین درد خود می توانید از داروهای مسکن و ضدالتهاب  بدئن نسخه استفاده کنید. این داروها کمک موثری به بهبودی درد شما خواهند کرد.

 

کمپرس سخ

استفاده از کمپرس یخ نیز در کاهش درد و ورم زانوی آسیب دیده موثر می باشد.

 

درمان با فیزیوتراپی

درمان زانو درد در جوانی نیز بستگی به علت و شدت آسیب دیدگی متفاوت است. اغلب پزشکان در کنار تجویز داروها و مسکن های ضدالتهاب بیمار را نزد یک متخصص فیزیوتراپ ارجاع می دهد تا با درمان های فیزیکی بتوانید دامنه حرکتی خود را افزایش دهید و راحتر به فعالیت های روزمره خود بپردازید.

در زمان مراجعه به متخصصین فیزیوتراپی این پزشک با معاینه زانو و بررسی علائم شما، برنامه تمرینی و فیزیوتراپی مخصوصی را برای تقویت عضلات به شما پیشنهاد می دهند. از جمله کارهایی که برای درمان زانو درد جوانی توسط فیزیوتراپ انجام می شود عبارت‌اند از:

 

حرکت اصلاحی مخصوص زانو

متخصص فیزیوتراپ تمرینات ورزشی را به منظور کاهش درد و التهاب آموزش می دهد. بعد از دستیابی به این هدف، برنامه‌ی ورزشی برای بدست آوردن مجدد دامنه‌ی حرکتی، بازیابی و حفظ نیرو، پایداری ، انعطاف‌پذیری، استقامت ، تعادل و بهبود جریان خون، توازن و آرامش تمرکز دارد.

 

مگنت تراپی

مگنت تراپی یا مغناطیس درمانی یکی از روش‌های درمان فیزیوتراپی است که برای بهبود آسیب ها و بیماری های مختلف زانو استفاده می شود.

در این روش از مگنت (آهن ربا) برای ایجاد میدان مغناطیسی استفاده می شود. بدن به طور طبیعی همیشه دارای میدان مغناطیسی و الکتریکی است. تمام سلول های ما مقدار کمی انرژی مغناطیسی دارند. اساس مگنت تراپی بر این است که وقتی قسمتی از بدن ما دچار مشکل می شود در واقع میدان مغناطیسی آن قسمت از تعادل خارج شده است.

 

الکترو تراپی

یکی از روش‌های درمان زانو درد در جوانی استفاده از دستگاه الکتروتراپی است، این روش نوعی درمان فیزیکی است، به این معنی که پدهای الکتریکی بر روی پوست قرار می‌گیرد و به این ترتیب اعصاب وفیبرهای عضلانی تحریک می‌شوند.

 

اولتراسوند

اگر علت درد زانو به دلیل کشیدگی عضلات اطراف زانو و یا مشکلاتی  باشد که برای دوندگان پیش می‌آید از این روش فیزیوتراپی زانو یعنی اولتراسوند یا درمان با امواج ماورا استفاده می‌شود.

 حتما بخوانید: علائم آرتروز زانو در زنان

 

درمان با ورزش

اغلب افرادی که به زانودرد مبتلا هستند، به خوبی می‌دانند که انجام ورزش زانو درد و حرکات اصلاحی زانو یکی از ضروری‌ترین بخش‌های برنامه‌ی درمانی آن‌ها است. متاسفانه، بسیاری از افراد به خاطر زانو درد از انجام فعالیت و ورزش برای زانو درد اجتناب می‌کنند و این عدم تحرک منجر به اضافه‌وزن و شدیدتر شدن درد زانو می‌شود.

ورزش ها و حرکات اصلاحی زیادی هستند که تاثیر بسیار خوبی در کاهش درد های زانو در جوانان دارند که از موثرترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حرکت کششی عضله همسترینگ. پشت یک صندلی به صورت ایستاده قرار بگیرید؛ دستاهایتان را بر روی صندلی بگذارید و هر بار یکی از پاهایتان را بلند کنید.
  • بالا آوردن مستقیم پا. بر روی زمین یا هر سطح صاف دیگری به پشت دراز بکشید. یکی از زانوها را خم کنید و کف پا را بر روی زمین قرار دهید. پای دیگر را صاف نگه دارید و آن را به اندازه‌ی ارتفاع زانوی دیگرتان، از زمین بلند کنید. این حرکت را در 3 مجموعه‌ی 10 تا 15 تایی انجام دهید.
  • چمباتمه زدن در کنار دیوار. برای انجام این حرکت در حالی که پاهایتان بر روی زمین قرار دارد پاها را به اندازه عرض شانه از یکدیگر باز کنید و سپس به حالتی که به کمک کمرتان به دیوار تکیه داده اید به آرامی زانوهایتان را خم کنید. بین 5تا10ثانیه در همین وضعیت بمانید.
  • بلند شدن بر روی پنجه پا. بر روی یک پله قرار بگیرید و دست هایتان را بر روی نرده بگذارید و سپس پاشنه پایتان را بر روی به پله بلند کنید. تا جایی که می توانید پاشنه ها را بلند کنید سپس پایین بیاورید. این حرکت را در سه مجموعه‌ی 10 تا 15 تایی انجام دهید.
  • بلند کردن پاها از پهلو. در حالی که پاهای‌تان بر روی هم قرار دارند، بر یک پهلو دراز بکشید. پای زیرین را برای پشتیبانی از پای دیگر خم کنید. پای بالایی را صاف کنید و آن را تا 45 درجه بلند کنید و 5 ثانیه نگه دارید. سپس پا را پایین آورده و کمی استراحت کنید و دوباره حرکت را تکرار کنید.

 

درمان تزریق دارویی زانو درد

استفاده از مسکن هایی از جمله استامینوفن می تواند برای کاهش زانو درد در جوانی موثر باشد. داروهای ضدالتهابی همچون ایبوپروفن از دیگر داروهایی است که در موراد شدید دردهای زانو تجویز می شود.

اگر زانو درد شما شدید باشد ممکن است جراح ارتوپد روش های جدی تری از جمله تزریق را پیشنهاد دهد که :

  • تزریق پی آر پی
  • تزریق ژل
  • ازون تراپی
  • تزریق داروی کورتیکواستروئید

 

درمان با جراحی

جراحی تعویض زانو، آرتروسکوپی از شایع ترین روش های جراحی هستند که برای درمان درد های حاد و زخیم زانو تجویز می شوند.

البته فقط تعداد کمی از جوانانی که با روش های درمان بدون جراحی زانو دردشان بهبود نیافته اند، نیاز به جراحی پیدا می کنند. زیرا اکثر مبتلایان به مشکلات زانو با روش های درمان بدون جراحی موفق به کنترل درد و ناراحتی خود می شوند.

  

منبع :

advancedsportsandspine.com

my.clevelandclinic.org


مطالب مشابه

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

آرتروز زانو از چه سنی شروع می‌شود؟
آرتروز زانو از چه سنی شروع می‌شود؟

سن ابتلا به آرتروز زانو به روش زندگی و ژنتیک بستگی دارد. افراد مسن‌تر، چاق یا افرادی که دچار آسیب‌دیدگی مفصل هستند بیشتر درمعرض خطر آرتروز قرار دارند اما این بیماری بر جوانان نیز تأثیر می‌گذارد.

مراقبت بعد از جراحی پارگی مینیسک زانو
مراقبت بعد از جراحی پارگی مینیسک زانو

یکی از نکات مهم بعد از عمل جراحی مینیسک، مراقبت از زانو برای تسریع روند بهبودی و موفقیت کامل در عمل جراحی است. درواقع استراحت و رعایت نکات بهداشتی در طول دوره نقاهت تأثیر قابل توجهی بر پیشرفت بیمار می‌گذارند.

صدا دادن زانو بعد از عمل تعویض مفصل
صدا دادن زانو بعد از عمل تعویض مفصل

صدا دادن زانو یکی از عوارض جانبی بسیار طبیعی عمل تعویض مفصل زانو است. صدایی که می‌شنوید به احتمال زیاد ناشی از قسمت‌های فلزی یا پلاستیکی مفصل تعویض‌شده زانو است.

استفاده از زانوبند (بریس) بعد از جراحی زانو
استفاده از زانوبند (بریس) بعد از جراحی زانو

استفاده از زانوبند بعد از عمل تعویض مفصل زانو به موارد فردی و توصیه‌های پزشک بستگی دارد. انواع مختلف زانوبند با جنس‌های مختلف و عملکردهای منحصربه‌فرد طراحی شده‌اند که پزشک با توجه به شرایط بیمار یکی از آن‌ها را پیشنهاد می‌دهد

دامنه حرکتی بعد از تعویض مفصل لگن
دامنه حرکتی بعد از تعویض مفصل لگن

دامنه حرکتی لگن توسط مفصل گوی و کاسه‌ای (مفصل توپی) که از استخوان ران (فمور) و لگن تشکیل شده است، تعیین می‌شود. عمل جراحی تعویض مفصل لگن به بهبود دامنه حرکتی کمک می‌کند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×