• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
درمان انحراف کشکک زانو با ورزش

درمان انحراف کشکک زانو با ورزش

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۲۰ فروردین ۱۳۹۹

درمان انحراف کشکک زانو با ورزش از مهم ترین برنامه درمانی بیمار است که تمام این کارها به منظور تقویت عضلات و افزایش انعطاف پذیری مفصل زانو انجام می شود.

کجی و انحراف کشکک زانو

کجی یا انحراف کشکک زانو یکی از مشکلات شایع در میان زنان و دختران جوان است که در آن قسمت جلویی زانو یعنی کاسه زانو از جای خود بیرون می زند. به عارضه انحراف کشکک زانو بی ثباتی یا لقی کشکک زانو نیز می گویند.

استخوان پاتلا یا کشکک زانو، در حالت عادی همواره در حال حرکت کردن می باشد یعنی بدین صورت که وقتی شما زانو خود را خم و راست می کنید این استخوان نیز کمی به جلو و عقب متمایل می شود.

بروز چنین چیزی برای به حرکت در آمدن مفصل زانو ضروری است اما انحراف کشکک زانو مشکل جدی است که استخوان کشکک به طور کامل از حفره ای که در درون خود قرار دارد؛ جدا می شود.

 

عارضه انحراف کشکک زانو

 

عارضه انحراف کشکک زانو به دو نوع کلی تقسیم می شود :

انحراف جانبی کشکک زانو

انحراف جانبی کشکک زانو زمانی رخ می دهد که استخوان کشکک زانو پس از خارج شدن از  محل اصلی خود به سمت خارج پا حرکت کند. شیوع این نوع انحراف بیشتر در میان افراد مشاهده می شود.

انحراف میانی کشکک زانو

در صورتی که استخوان کشکک زانو پس از خارج شدن از محل اصلی خود به سمت داخل پا حرکت کند؛ در  این صورت گفته می شود انحراف کشکک از نوع میانی رخ داده است.

 

علت کجی و انحراف کشکک زانو

یکی از اصلی ترین علت های کجی یا انحراف کشکک زانو، خارج شدن یکباره استخوان کشکک از محل آن به خاطر وارد شدن ضربه مستقیم به کشکک است. این مشکل بیشتر در هنگام انجام فعالیت های ورزشی مثل بسکتبال و فوتبال مشاهده می شود. انحراف استخوان کشکک می تواند دلایل بسیاری داشته باشد و یا به دلیل آسیب دیدگی قبلی ایجاد شده باشد.

 

علت کجی و انحراف کشکک زانو

 

انحراف کشکک زانو عموما به دلیل یکی از این موارد رخ می دهد:

  • چرخش به یکباره و ناگهانی زانو
  • وارد شدن ضربه شدید به زانو
  • راست کردن با فشار و بیش از حد زانو
  • افتادن برروی زمین با زانوی خمیده
  • ایستادن ناگهانی در هنگام دویدن

البته برخی فاکتور ها و عوامل هستند احتمال ابتلا به این عارضه در افراد مختلف بیشتر می کنند شامل:

  • کشیدگی رباط زانو
  • پیچ خوردگی استخوان پا
  • منقبض شدن رباط ها نگهدارنده کشکک زانو
  • رگ به رگ شدن زانو
  • سست یا شل شدن اتصالات نگه دارنده استخوان کشکک زانو
  • افرادی مبتلا به پای ضربدری

 

تمرینات مناسب برای درمان انحراف کشکک زانو

انجام حرکات ورزشی برای درمان انحراف کشکک زانو از مهم ترین برنامه درمانی بیمار است که تمام این کارها به منظور تقویت عضلات و افزایش انعطاف پذیری مفصل  زانو انجام می شود. اینگونه تمرینات زمانی موثر واقع می شوند که توسط یک فرد متخصص آموزش داده شوند از جمله حرکات و تمرینات ورزشی برای درمان انحراف کشکک زانو از آن استفاده کنید. شامل:

 

تمرینات مناسب برای درمان انحراف کشکک زانو

 

حرکت چمباتمه زدن به دیوار

برای انجام این حرکت در کنار دیوار بایستید طوری که سر، کمر و باسن شما کاملا به دیوار چسبیده باشد. حال در همان حالت که قرار دارید به آرامی به سمت پایین روی دیوار لیز بخورید طوری که ، به حالت نشسته درآیید. به مدت 5 تا 10 ثانیه این حالت را حفظ کنید و سپس به آرامی به سمت بالا، به موقعیت اولیه برگردید. این حرکت را چندین بار تکرار کنید.

صاف کردن پا در حالت ایستاده

برای انجام این حرکت نیاز به دو صندلی خواهید داشت تا بدین طریق تعادل شما حفظ شود. حال در صورتی که بین دو صندلی قرار گرفته اید پای سالم را به زمین گذاشته و پایی که دچار آسیب دیدگی و انحراف کشکک زانو شده است را به آرامی بالا بیاورید. این حرکت را به مدت سه الی پنج ثانیه انجام دهید و پس از کمی استراحت مجدد امتحان کنید.

بالا و پایین رفتن از پله ها

برای انجام این حرکت ورزشی ساده برای درمان انحراف کشکک زانو می‌توانید از پله، چهارپایه یا یک سکو استفاده کنید که حدود 15 سانتی‌متر ارتفاع داشته باشد. برای شروع حرکت یکی از پاها را روی سکو بگذارید. پای دیگر خود را از روی زمین بلند کنید و اجازه دهید به حالت آویزان قرار گیرد. سعی کنید 3 تا 5 ثانیه این حالت را حفظ کنید. سپس به آرامی پای آویزان و را روی زمین قرار دهید. این حرکت را برای پای دیگر نیز تکرار کنید.

حرکت کششی عضله همسترینگ

تقویت عضلات همسترینگ در درمان انواع اختلالات زانو کاربرد دارد. تمرینات همسترینگ به چندین نحو انجام می شود که یکی از حرکات که برای درمان انحراف کشکک زانو بسیار موثر است. تمرین به کمک صندلی است. برای حفظ تعادل خود پشت یک صندلی بایستید و حالا در صورتی که یکی از پاها بروری زمین قرار دارد؛ پای آسیب دیده را بالا بیاورید به گونه ای که پاشنه پا به طور کامل باسن را لمس کند. توجه نماید در انجام این حرکت کشش را در ناحیه عضلات ران احساس کنید.

حرکت کششی عضله چهار سر

برای حفظ تعادل خود در انجام این حرکت از یک صندلی استفاده کنید؛ پس از قرار گرفتن در پشت صندلی، حالا پای آسیب دیده را به سمت عقب بالا بیاورید به گونه ای که پاشنه شما به باسن نزدیک شود. با یکی از دست ها مچ پا را بگیرید تا کشش بیشتری در ناحیه پشتی زانو احساس کنید.

بالا بردن مستقیم پا در حالت دراز کشیده

برای انجام این تمرین ابتدا به پشت دراز بکشید و سپس یکی از پاها را خم کنید و پای آسیب دیده را صاف نگه دارید و حالا در صورتی که عضلات پا صاف و سفت شده است به آرامی پا خود بالا بیاورید. تاجایی که برایتان مقدور است می توانید پا از زمین بالا ببرید و پاها را در همین حالت به مدت 3الی 5ثانیه نگه دارید.

چمباتمه زدن نیمه کامل

برای انجام این حرکت نیاز به یک صندلی خواهید داشت. به این صورت که حدود چند سانتی‌متر جلوتر از لبه صندلی بایستید، پاهای خود را به عرض شانه باز کنید و انگشتان پا را مستقیم رو به جلو قرار دهید. در ناحیه باسن خم شوید و خود را تا نزدیک صندلی به حالت نیمه نشسته درآورید. عضلات شکم خود را سفت بگیرید و مراقب باشید که زانوی شما از سر انگشتان پا جلوتر نیاید.

ایستادن برروی پنچه پا

برای انجام این تمرین برای درمان انحراف کشکک زانو از یک صندلی یا دیوار استفاده کنید تا بتوانید تعادل خود را حفظ کنید. پاهای خود را به عرض شانه باز کنید و انگشتان پا را مستقیم رو به جلو قرار دهید. به آهستگی پاشنه‌های خود را از زمین بالا آورده و روی پنجه پا بایستید. کمی مکث کنید و بعد به آرامی پایین بیایید. این حرکت را چندین مرتبه تکرار کنید.


مطالب مشابه

نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن
نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن

علامت اصلی نقرس زانو، درد شدید است که اغلب در طول شب شروع می‌شود. حملات حاد نقرس زانو ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشند. معمولاً درد در 24 ساعت اول شروع حملات، به اوج خود می‌رسد. حملات حاد ممکن است به طور مکرر رخ دهند یا ممکن است سال‌ها از هم فاصله داشته باشند.

9 علت ضعف پا و نحوه درمان آن
9 علت ضعف پا و نحوه درمان آن

ضعف پا یا احساس درد و ناتوانی در پاها می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی داشته باشد و فعالیت‌های روزمره مانند راه رفتن، ایستادن یا انجام کارهای ساده را مختل کند. این وضعیت ممکن است ناشی از عوامل مختلفی از مشکلات عضلانی و عصبی گرفته تا کمبودهای تغذیه‌ای باشد

روش های درمان پا درد - درمان های پزشکی و خانگی
روش های درمان پا درد - درمان های پزشکی و خانگی

پا درد می‌تواند فعالیت‌های روزمره فرد را تحت تأثیر قرار داده و کیفیت زندگی او را کاهش دهد. درمان پا درد بستگی به علت آن دارد و شامل روش‌های مختلفی از جمله استراحت، داروها، فیزیوتراپی، و در موارد شدیدتر، جراحی می‌باشد.

مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر است؟
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر است؟

بهبودی بعد از جراحی تعویض زانو به عوامل مختلفی مانند نوع جراحی، وضعیت سلامت عمومی بیمار و رعایت دستورالعمل‌های پزشکی بستگی دارد. اگرچه نیاز به استراحت طولانی‌مدت در بستر وجود ندارد، اما پیروی از یک برنامه دقیق توانبخشی و استراحت مناسب می‌تواند به تسریع روند بهبودی و کاهش خطرات احتمالی کمک کند.

مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟

مدت زمان استراحت و محدودیت‌های فعالیت‌ها می‌تواند بسته به وضعیت جسمی هر فرد و نوع جراحی متفاوت باشد. در این دوران، توجه به دستورات پزشک، انجام تمرینات مناسب و صبر و شکیبایی برای بهبودی کامل از اهمیت زیادی برخوردار است.

علت درد پا چیست؟
علت درد پا چیست؟

درد پا یک علامت شایع با دلایل گوناگون است که ممکن است ناشی از استفاده بیش‌ازحد، ساییدگی، آسیب‌های ورزشی یا یک بیماری خاص باشد. این درد می‌تواند به‌صورت گرفتگی عضلانی، درد شبانه، یا احساس تیر کشیدن در پای چپ یا راست ظاهر شود.

15 علت درد کف پا در شب چیست؟
15 علت درد کف پا در شب چیست؟

دلایل متعددی می‌توانند موجب بروز درد پا در شب شوند که برخی به سبک زندگی مرتبط بوده و برخی دیگر ناشی از بیماری‌های مختلف هستند. خوشبختانه، روش‌های درمانی متنوعی برای کاهش این دردها وجود دارند.

مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن
مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن

در کنار مصرف دارو، رژیم غذایی متعادل می‌تواند واکنش‌های التهابی بدن که منجر به درد می‌شوند را کاهش دهد. همچنین، وزن سالم حاصل از تغذیه مناسب، فشار وارده بر مفاصل را کم کرده و سلامت لگن را تقویت می‌کند.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×