• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
درد ساق پا - علائم و علت

درد ساق پا - علائم و علت

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۸

درد ساق پا معمولا در استخوان پایین زانو و درشت نی شکل می گیرد، درد ساق پا ممکن است علت‌های مختلفی داشته باشد. پیاده‌روی در مسافت‌های طولانی، دویدن و رقصیدن، از شایع‌ترین دلایل آن هستند.

درد ساق پا چیست؟

درد ساق پا به دردی گفته می‌شود که در قسمت جلوی ساق یا قسمت داخلی ساق پا بروز می‌کند. این درد بیشتر اوقات ناشی از تمرینات ورزشی بوده و به همین دلیل در ورزشکاران شیوع بیشتری دارد. درد ساق پا به‌طور معمول در ناحیه استخوان درشت‌نی یا تیبیا (Tibia) شکل می‌گیرد.

درد پا از ناحیه زانو به پایین ممکن است علت‌های مختلفی داشته باشد. پیاده‌روی در مسافت‌های طولانی، دویدن و رقصیدن، از شایع‌ترین دلایل آن هستند.

 

حتی ورزشکارهای حرفه‌ای در ورزش دوومیدانی هم ممکن است با تغییر در ورزش روتین خود، دچار درد ساق پا شوند. برای مثال، شاید سرعتشان را افزایش بدهند، میزان مسافت دویدنشان را زیاد کنند، یا کفش ورزشی خود را عوض کنند.

علائم درد ساق پا بسته به علت آن متفاوت است. اگر این عارضه با چنین نشانه‌هایی همراه باشد، یعنی مشکل جدی است و باید فکری برایش کرد:

  • تجمع بیش از حد مایع، و ورم کردن پشت ساق پا،
  • ضعیف شدن عضلات پا،
  • گرفتگی عضلات پا،
  • رنگ‌پریدگی ساق پا،
  • داغی، قرمزی و التهاب بیش از حد ساق پا.

 

علت درد استخوان ساق پا چیست؟

 

درد ساق پا یا همان زانو به پایین، علت‌های مختلفی دارد. شاید در قسمت جلو یا پشت استخوان پا هم بروز کند که در ادامه این مقاله به آن‌ها می‌پردازیم.

  • درد جلوی ساق پا. درد جلوی ساق پا در قسمت جلوی پا به وجود می‌آید. اگر فردی که دچار این عارضه است، پاشنه پایش را به‌طور ثابت روی زمین بگذارد، و انگشتان پایش را بالا ببرد، درد تشدید شده و نشانه مشکل در جلوی ساق پاست.
  • درد پشت ساق پا. اگر درد بیشتر در قسمت داخلی و کناره استخوان ساق پا باشد، فرد به احتمال زیاد دچار اسپلینت ساق عقبی شده که به آن سندروم فشار تیبالی هم گفته می‌شود.

درد ساق پا بسیار رایج است و به‌کارگیری بیش از حد عضلات، از دلایل اصلی آن است. گاهی اوقات در اثر دویدن یا انجام فعالیت‌های سنگین در بازه طولانی یا گرم نکردن بدن قبل از شروع ورزش هم رخ می‌دهد.

درد ساق پا در بعضی ورزشکارها مانند دونده‌ها و تنیسورها، نیروهای نظامی، و رقاص‌ها رواج بیشتری دارد.

 

 مهم‌ترین دلایل درد استخون ساق پا

 

این‌ها مهم‌ترین دلایل درد استخون ساق پا هستند:

 

تشکیل لخته خون در پا یا ترومبوز وریدی عمقی

به تشکیل لخته خون در رگ‌های پا، ترومبوز وریدی عمقی (DVT) می‌گویند. این عارضه گاهی در حین پروازهای طولانی یا یک‌جانشینی طولانی رخ می‌دهد.

 

ناراحتی و مشکلات عروقی

مشکلات عروقی بدن را نباید نادیده گرفت، چون ممکن است به مشکلات جدی‌تر و خطرناکی تبدیل شوند. شریان محیطی و حتی ترومبوز وریدی عمقی ممکن است در ابتدا بدون علائم ظاهر شوند، و در مرحله پیشرفته خود را بروز دهند.

این روند تهدید بزرگی برای سلامتی فرد محسوب می‌شود. بنابراین کسانی که در خانواده خود سابقه مشکلات عروقی دارند، باید به کوچک‌ترین علائم احتمالی توجه داشته باشند و از کنارشان ساده نگذرند.

برای نمونه بعضی شکستگی‌های زانو که در اثر فشار زیاد رخ می‌دهند، خیلی زود علائم کبودی و ورم را نشان می‌دهند. پس باید بلافاصله برای درمان آن‌ها اقدام کرد.

شکستگی‌های کوچک ناشی از فشارهای جزئی و پرتکرار، هنگام انجام فعالیت‌های ورزشی به وجود می‌آیند. آن‌ها به‌طور معمول زمانی بروز پیدا می‌کنند که شدت فعالیت افزایش پیدا می‌کند.

 

آسیب عصب سیاتیک

اگر فشار روی رشته عصب موجود در ستون فقرات وارد شود، باعث بروز درد در ناحیه پا تا باسن خواهد شد، که به آن درد عصب سیاتیک می‌گویند و به‌طور کامل این ناحیه را دربر می‌گیرد.

این عارضه زمانی رخ می‌دهد که یکی از رشته‌های عصبی در اثر گرفتگی عضله یا به‌دلیل بیرون‌زدگی دیسک، تحت‌فشار قرار می‌گیرد.

نکته مهم اینکه تأثیرات بلندمدت این مشکل باعث کشیدگی نواحی دیگر بدن شده و حتی ممکن است موجب تغییر الگوی راه رفتن فرد هم بشوند.

 

آسیب به مفصل و درد استخوان ساق پا

ضرب‌دیدگی، دررفتگی مفصل زانو و شکستگی استخوان، از شایع‌ترین دلایل و علت درد ساق پا هستند، و با ورم و دردهای شدید در ناحیه ساق پا همراه می‌شوند.

وقتی نیروی زیادی به استخوان ساق پا وارد می‌شود، در واقع مفصل تحت فشار شدید قرار گرفته، و استخوان دیگر نمی‌تواند نیروی اضافی را تحمل کند. در این صورت دچار شکستگی می‌شود.

 

سندرم مفاصل

اگر ضربه یا فشار به پا باعث مصدومیت و تورم در ناحیه ساق پا شوند، ممکن است مشکل مزمنی در پا ایجاد شود که به آن سندروم مفاصل (Joint Syndrome) می‌گویند.

 

گرفتگی عضلات

اسپاسم یا گرفتگی عضلات، درد ناگهانی و غیرقابل‌تحملی در ساق پاست که شاید برای بسیاری از ما پیش بیاید.

گرفتگی عضلات ساق پا بیشتر شب‌ها، و پس از فعالیت سنگین رخ می‌دهد. این‌ها مهم‌ترین علت درد ساق پا بعد از گرفتگی عضلات هستند:

  • کم‌آبی بدن،
  • استرس و فشار عصبی،
  • گرفتگی عضلات به دلیل کاهش جریان خون،
  • گرفتگی عضلات به دلیل کمبود مواد معدنی مانند پتاسیم و کلسیم.

 

شین اسپلینت یا آسیب عضلات ساق پا

به کشیدگی و پارگی عضلات پشت ساق پا شین اسپلینت (Shin splint) می‌گویند. از مهم‌ترین علت‌های درد ساق پا به‌خاطر شین اسپلیت می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • پرش ناگهانی،
  • توقف ناگهانی هنگام دویدن،
  • برخورد مستقیم ضربه شدید به عضلات پشت ساق پا.

 

التهاب تاندون های آشیل

کشیدگی و آسیب‌دیدگی تاندون‌های پا از مهم‌ترین دلایل درد ساق پاست. حتی پیچ‌خوردگی ساده هم می‌تواند باعث بروز این درد شود.

پیچ‌خوردگی و کشیدگی رباط‌ها و تاندون‌های ساق پا به‌طور معمول بر اثر انجام نادرست تمرینات کششی، گرم نکردن قبل از تمرین و حوادث ناگهانی ایجاد می‌شود.

 

علائم درد در ناحیه استخوان ساق پا چه هستند؟

گرفتگی پا به‌طور معمول چند دقیقه طول می‌کشد، و در این حالت عضله پا و قسمت زانو به پایین در قسمت پشت سفت شده و دچار اسپاسم می‌شود.

گرفتگی پا بیشتر اوقات طی شب اتفاق می‌افتد و در افراد مسن شیوع بیشتری دارد. از مهم‌ترین علائم گرفتگی پا می‌توان به این‌ها اشاره کرد:

 

درد پا از زانو به پایین

این درد هنگام دویدن در سرازیری رخ می‌دهد. بیشتر اوقات بر اثر التهاب تاندون پاپلیتیس است که وظیفه ثبات زانو را برعهده دارد. در صورت التهاب، ممکن است فرد کمی ناپایداری در زانویش احساس کند.

 

درد ساق پا هنگام پیاده‌روی

هنگام پیاده‌روی فشار زیادی روی عضلات و تاندون‌ها اعمال می‌شود که باعث افزایش درد و حساسیت در ناحیه ساق پا خواهد شد.

 

کشیدگی تاندون

ضربه و برخوردهای ناگهانی به پا ممکن است باعث پیچ‌خوردگی و کشیدگی عضلات و تاندون‌ها شوند. پیچ‌خوردگی بر اثر مشکلات پارگی و کشیدگی عضلات به وجود می‌آید. اما با این وجود کشیدگی نوعی آسیب عضلانی و تاندونی است.

این عوارض و کشش همسترینگ بیشتر اوقات هنگام دویدن رخ می‌دهند. آن‌ها به عضلات جلوی زانو هم صدمه می‌زنند و دردش به‌طور معمول ناشی از پارگی یکی از اجزای زانوست.

 

پیچ‌خوردگی‌ها و کشیدگی‌ها به‌طور معمول هنگام انجام حرکات کششی در اثر کشش ناکافی یا بیش از حد یا گرم نکردن قبل از فعالیت‌های ورزشی اتفاق می‌افتند. در این حالت، ادامه تمرین احتمال بروز مصدومیت را افزایش می‌دهد.

 

تورم و کبود شدن پا

تورم و کبودی پا باعث فشار زیادی در ناحیه ساق پا می‌شود. در نتیجه جریان خون در پا متوقف شده و اکسیژن کافی به عضلات پا نمی‌رسد. همین عامل موجب بروز درد در ساق پا می‌شود.

شدت درد به میزان و نوع مصدومیت بستگی دارد. گاهی این درد آن‌قدر شدید می‌شود که با بی‌حسی و فلج شدن عضله همراه شده و آسیب دائمی هم به عضله وارد می‌کند.

 

لرزش متناوب پا

لرزش متناوب و مداوم پا منجر به کاهش منابع خونی عضلات پا می‌شود. این کمبود باعث درد می‌شود. لرزش متناوب پا شامل موارد زیر است:

 

علت درد ساق پا هنگام خواب چیست؟

درد ساق پا آن هم هنگام خواب شبانه، آن‌قدر آزاردهنده است که چه‌بسا از خواب بیدارتان کند. این درد بیشتر زمانی ایجاد می‌شود که طی روز فعالیت‌های زیادی داشته‌اید. علاوه بر آن این‌ها هم علت درد ساق پا در خواب هستند:

 

گرفتگی شریان‌ها

گردش خون در بدن بعضی‌ها ضعیف است و به همین دلیل هنگام راه رفتن احساس درد دارند. اما بعضی دیگر وقتی ساکن هستند یا هنگام شب هم دچار این درد می‌شوند.

کسانی که گردش خون ضعیفی دارند، هنگام ایستادن دردی احساس نمی‌کنند. اما وقتی دراز می‌کشند، جاذبه زمین به گردش خونشان کمکی نکرده و احساس درد می‌کنند. در واقع مقدار اکسیژن در پایشان کم می‌شود.

اضافه وزن و تغییرات آب‌وهوایی هم می‌تواند روی گردش خون انسان تأثیر گذاشته و منجر به درد پاها شود.

 

اسپاسم عضلانی

نوعی از اسپاسم عضلانی فقط شب‌ها بروز می‌کند و وقتی فرد در خواب عمیق است، درد شروع می‌شود. این عارضه دلایل مختلفی دارد. برای مثال، عضله همسترینگ یا ساق پای کوچک در بعضی‌ها، که انجام تمرینات کششی کمک بسیاری به این افراد می‌کند.

علت دیگر اسپاسم عضلانی کم‌آبی بدن است. در این حالت، باید مصرف روزانه آب را افزایش داد تا عضلات از آب کافی برخوردار شوند.

 

درد عصبی

این درد هم بیشتر اوقات شب‌ها خودش را نشان می‌دهد، چون مغز انسان در طول روز درگیر مسائل مختلفی است و تمرکزی روی پاها ندارد. اما در آرامش شب، درد شروع می‌شود.

درد اعصاب به‌شکل سوزش و تیر کشیدن خودش را نشان می‌دهد، و چه‌بسا آن‌قدر شدید باشد که مانع خوابیدن فرد شود. این درد در افراد دیابتی شیوع بیشتری دارد.

سایر مواردی که باعث این درد می‌شوند عبارت‌اند از:

  • بی‌تحرکی،
  • اعتیاد به الکل،
  • بیماری پارکینسون،
  • اختلالات عصبی و عضلانی،
  • کار روی سطوح سفت و ناهموار،
  • فشار بیش از حد روی عضلات ساق پا هنگام حوادث رانندگی،
  • صافی کف پا؛ کسانی که دچار این عارضه هستند، و در طول روز فعالیت زیادی دارند، به درد شدید ساق پا دچار می‌شوند.

 

علت درد ساق پا در کودکان چیست؟

مهم‌ترین علت درد ساق پا در کودکان به دردهای رشد برمی‌گردد. دردهای رشد به‌طور معمول در کودکان بین سه تا دوازه سال دیده می‌شود، و در سال‌های نوجوانی هم از بین می‌رود.

این دردها بی‌ضرر هستند و مشکلی برای کودک به وجود نمی‌آورند. آن‌ها بیشتر در ماهیچه ساق پا و پشت زانو ظاهر می‌شوند. از مهم‌ترین ویژگی‌های دردهای رشد که باعث درد ساق پا در کودکان می‌شوند، می‌توان به این‌ها اشاره کرد:

  • این دردها بیشتر عصرها یا شب‌ها خودشان را نشان می‌دهند و صبح‌ها بعد از بیدار شدن هم از بین می‌روند.
  • بعضی اوقات این دردها آن‌قدر شدید هستند که باعث بیداری کودک از خواب می‌شوند.
  • درد ساق پا در کودکان به‌طور معمول هر دو پا را درگیر می‌کند.
  • این دردها در کودکان به شکل متناوب و طی چندین شب ظاهر می‌شوند.
  • چنین دردهایی را می‌توان با ماساژ درمانی، حمام آب گرم و حرکت کششی تسکین داد.

غیر از دردهای رشد، بیماری‌ها و دردهای دیگری هم هستند که ممکن باعث بروز درد ساق پا در کودکان شوند.

 

این بیماری‌ها عبارت‌اند از:

  • عفونت مفصل و استخوان ساق پا،
  • ضرب‌دیدگی، دررفتگی و شکستگی استخوان ساق پا،
  • بیماری گود اشلاتر،
  • آرتروز جوانی،
  • تومورهای بدخیم استخوان.

 

علت درد ساق پا در سالمندان چیست؟

جوان‌ها بیشتر از افراد سالمند دچار درد ساق پا می‌شوند، چون درد ساق بیشتر به آسیب و تحرک بالای فرد مربوط می‌شود.

با بالا رفتن سن و تضعیف عضلات پا، ممکن است سالمندان هم دچار این درد بشوند. علت درد ساق پا در سالمندان بیشتر به ضعیف شدن استخوان‌ها و اختلال در مفصل زانو برمی‌گردد.

از مهم‌ترین علت‌های درد ساق پا در سالمندان می‌توان به این موارد اشاره کرد:

 

آسیب تاندون‌های ساق پا

تاندون آشیل، طناب فیبری محکمی است که عضله پشت ساق پا را به استخوان پاشنه متصل می‌کند. در سالمندان به دلیل پایین آمدن قدرت بدنی، با کوچک‌ترین فشاری به عضله ساق پا، تاندون بیش از حد کشیده شده یا پاره می‌شود، که نتیجه‌اش بروز درد ساق پا است.

 

آرتروز و انحراف زانو

انحراف زانو از شایع‌ترین عوارض آرتروز زانوست و بیشتر در افراد مسن دیده می‌شود. با منحرف شدن زانو، فشار زیادی به استخوان و مفصل زانو وارد می‌شود که باعث ابتلای فرد به دردهای ساق پا خواهد شد.

 

درد استخوان ساق پا و کرونا چه ارتباطی با هم دارند؟

عفونت‌های ویروسی مانند آنفولانزا و  کرونا (COVID-19) باعث درد و التهاب عضلات می‌شوند و اگر فرد مبتلا به کرونا این دردها را احساس می‌کند، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، در کنار سرفه، تنگی نفس، لرز، سردرد، گلودرد، از دست دادن بویایی یا چشایی، دردهای عضلانی را از مهم‌ترین علائم ابتلا به این بیماری می‌داند.

دردهای عضلانی مرتبط با کرونا به‌طور معمول با حساسیت به لمس عضله یا درد با حرکات عضله بروز می‌یابند. از آنجایی که ماهیچه ساق پا بیشتر از سایر عضلات در معرض حرکت قرار دارد، این درد بیشتر در این ناحیه حس می‌شود.

این درد، با درد عضلانی ناشی از تمرین ورزشی تفاوت دارد. درد ویروسی به انتشار در کل بدن تمایل دارد، اما درد مربوط به ورزش یا آسیب‌دیدگی، خودش را در یک عضله خاص نشان می‌دهد.

طبق تحقیقات به عمل آمده، سهم دردهای عضلانی در مبتلایان به کرونا نسبت به دردهای مفصلی بیشتر است. پس اگر بدون دلیل خاصی به درد عضلانی مبتلا شدید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

دردهای عضلانی در مبتلایان به کرونا، حدود یک هفته تا 10 روز ادامه دارد و همه اعضای بدن را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

 

آیا پیشگیری از درد ساق پا امکان‌پذیر است؟

وقتی صحبت پیشگیری از درد ساق پا می‌شود، توصیه بسیاری از پزشکان متخصص، پیاده‌روی منظم است. این فعالیت به‌ظاهر ساده، گردش خون را تقویت می‌کند.

  • برنامه روزانه‌ای ترتیب بدهید، و هر روز در بازه زمانی مشخصی، به پیاده‌روی بروید. اگر همراهی داشته باشید، مسلما به این فعالیت روزانه تعهد بیشتری هم پیدا می‌کنید.
  • مالیدن چیز سردی، مانند یخ یا استفاده از کمپرس سرد روی پا هم از سنگین شدن آن جلوگیری می‌کند، چون رگ‌ها را باریک کرده و باعث می‌شود خون راحت‌تر در بدن گردش کند.
  • به‌مدت طولانی یک‌جا ننشینید. اگرهم مجبور به نشستن هستید، برای مثال پروازی طولانی با هواپیما دارید، از جوراب‌های فشرده‌سازی استفاده کنید. این جوراب‌های طبی و مفید را از فروشگاه‌های تجهیزات پزشکی و درمانی می‌توانید بخرید.
  • عضلات شکم خود را هم تقویت کنید. این کار باعث کاهش گیر افتادن اعصاب در قسمت پایین کمر می‌شود. نوشیدن آب کافی هم از توصیه‌های همیشگی برای حفظ سلامتی است.
  • برای پیشگیری از درد ساق پا ناشی از فعالیت بدنی، توصیه می‌شود همیشه پیش و پس از ورزش یا فعالیت‌های سنگین و شدید، حرکات کششی انجام بدهید.
  • غذاهای سرشار از پتاسیم، مانند سیب‌زمینی، لوبیای سفید، چغندر، زردک، اسفناج، پرتقال، موز، آووکادو و سالمون یا ماهی آزاد هم برای برای جلوگیری از آسیب‌دیدگی عضلات پا و تاندون‌ها بسیار مفید هستند.

برای پیشگیری از درد ساق پا ناشی از مشکلات و شرایط بدنی و پزشکی هم این توصیه‌های کاربردی را جدی بگیرید:

  • 30 دقیقه در روز، و پنج روز در هفته ورزش کنید.
  • به وزن مناسبی برسید و آن را حفظ کنید.
  • سیگار نکشید.
  • کلسترول و فشار خون خود را کنترل کرده و اقدامات لازم برای کنترل آن‌ها را انجام بدهید.

البته بنابر شرایط شما، حتما راه‌های دیگری هم برای پیشگیری از درد ساق پا و درمان آن هستند که می‌توانید با پزشک مشورت کرده و آن‌ها را دنبال کنید.

 

منابع :

omron-healthcare.co.uk

healthline.com

nutrition/high-potassium-foods

 

مطالب مشابه

 علائم پارگی مینیسک زانو و انواع پارگی مینیسک
علائم پارگی مینیسک زانو و انواع پارگی مینیسک

علائم پارگی مینیسک زانو شامل درد، ورم زانو، صدا دادن مفاصل و ... است، به طور کلی پارگی مینیسک زانو انواع مختلفی دارد که هر کدام آنها توسط پزشک درجه بندی میشود.

فیزیوتراپی مچ پا - تقویت مچ پا با تمرینات مناسب
فیزیوتراپی مچ پا - تقویت مچ پا با تمرینات مناسب

فیزیوتراپی پا و مچ پا موثرترین روش بهبود این آسیب های این ناحیه است.آسیب دیدگی مچ پا احتمال بروز آسیب های بعدی را بیشتر می کند. بنابراین باید توجه شود که پس از جراحت باید عضلات پا و مچ پا تقویت شده تا ریسک ابتلا به آسیب مجدد کاهش یابد.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • مهدی

    سلام من یک هفته هست درددرپشت ساق پای چپم دارم اول هردوتاپابود الان اومده پای چپ تیرمیکشه بعضی اوقات خوبه ولی بیشترموقع استراحت چه شب چه بعدازظهرشروع میشه میخاستم یک مشاوره بدین لطفا

    مدیر سایت

    خدا قوت ، درد پشت ساق پا می تونه علتش ایستادن طولانی مدت و واریس پشت ساق باشد یا می تونه از تنگی کانال نخاع و دیسک کمری یا علائم سیاتیک هم باشد.

  • نرجس حبیبی

    سلام وقت بخیر من از دوران ۷ سالگی درد ساق و مچ پا داشتم مخصوصا زمانی که آب سرد میزدم الان ۲۱ سالمه و همچنان این درد و دارم بلکه بیشتر هم شد مخصوصا روزهای پا برهنه رو سرامیک راه میرم یا پیاده روی میکنم الان با مسکن آروم میشم علتش چیه

    مدیر سایت

    خدا قوت شما باید از نظر کمبود های ویتامینی حتما بررسی بشین و یک دوره داروهای مکمل غذایی مصرف کنید.

  • علی عاقلی

    سلام خسته نباشید پسر من ۵ سال داره استخون ساق پای چپش درد می‌کنه پیش دکتر ارتوپد هم بردمش ام آر آی با سیتی هم انجام داده گفتن التهاب داره ی سری آزمایش هم انجام داد گفتن ویتامین د س بدنش کمه بدش بردیم دکتر عفونی دارو داده برا التهاب پاش آنتی بیوتیک قوی بهش داده الان دوره درمان داروها تموم شده ولی بچه باز هم میگه درد دارم ما باید چکار کنیم ممنونم

    مدیر سایت

    خدا قوت شربت استئوکر و ویتامین D بچه مصرف بکنه و به اون درد هایی که اعلام می کنه توجهی نکنید.

  • Mina

    سلام وقت بخیر من هراز گاهی شب ک میشه از زانو ب پایین پاهام درد دارم حس میکنم یکی با ناخن هاش داره میکشه روی گوشت پاهام وقتی پاهام سفت میبندم دردش کمتر میشه دلیلش چی میتونه باشه؟

    مدیر سایت

    خدا قوت باید حتما یک نوار عصب عضله گرفته شود تا ببین عصب پا جای گیر نباشد برای معاینه باید تشریف بیارید مطب

  • زارع

    سلام و خسته نباشید من چند ماهه دچار درد پا هستم مثل یه صاعقه شروع میشه و قطع میشه ولی شدید هست قبلا دفعاتش در روز کمتر بود ولی الان زیاد شده مثل یه حمله لحظه ای میمونه علتش میتونه چی باشه؟؟

    مدیر سایت

    خدا قوت این در واقع سندروم فیبرومیالژیا است که می تواند بخشی مربوط به اعصاب هم داشته باشد.

  • زمان

    سلام وقتتون بخیر مادرم 67 سالشون هست و چند روز هست که عضله پشت ساق پای چپش درد میکنه تمام مدت از صبح تا شب وحتی خواب و قتی میخواد بلند بشه تا چند قدم رو به سختی و با دست گرفتن به مبل راه میره در ضمن فشار خون هم داره که شبی یه دونه قرص میخوره و تحت کنترل هست لطفا جواب بدید نمیدونم چه دکتری باید ببرمش ارتوپد یا قلب دایی 60 سالم هفته پیش سکته کرده و بالون زده

    مدیر سایت

    خدا قوت حتما باید یک سونوگرافی داپلر عروقی از پشت ساق پا انجام بدید تا با بررسی و معاینه بتونیم مشکل را دقیق مشخص کنیم.

  • بتول جوانی

    سلام خدا قوت ببخشید استخوان ساق پای چپم خیلی درد میکند دست ب استخوان میزنم میترسم فشار بدم و کمی ساق پام تو رفتگی دارد علتش چیست

    مدیر سایت

    خدا قوت این درد ساق پای شما مربوط به پرده روی استخوان هستش که درچار التهاب شده و نیاز به دارو و عکس رادیو گرافی داره که باید حضورا تشریف بیارید مطب برای معاینه دقیق و درمان.

  • م مشاور

    سلام.مدتیه درد ناگهانی در ساق پای چپ.خصوصا اگر از دستشویی ایرلنی استفاده کنم یا بشینم روی زمین یا صندلی کوتاه میتونه لخته باشه؟. کارم هم مدام درحال راه رفتن هستم و ایستادن

    مدیر سایت

    خدا قوت دستشویی ایرانی هیچ توجیهی نداره و باعث درد مفاصل میشه حتما شما باید مکمل ها رو استفاده بکنید و پیادروی انجام بدید و آب درمانی هم انجام بدید.

  • فاطمه عطاریان

    سلام آقای دکتر،من خانمی خانه دار هستم،چند سالی هست که شبها موقع خواب دردی تقریبا مثل کوفتگی در پشت ساق پا دارم که مانع خوابیدن میشود و اگر کسی کمی مشت به آن قسمت بزند کمی بهتر میشود و میتوانم بخوابم ولی بعضی شب ها هم از درد دوباره بیدار میشم،ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    مدیر سایت

    خدا قوت شما باید کمبود ویتامین های D و ایستادن طولانی مدت را مد نظر قرار بدید و حتما روز های که قرار است زیاد کار کنید جوراب واریس استفاده کنید.

  • Davoodi

    سلام و خداقوت عذر میخوام بنده یه دردی توی ساق پام احساس میکنم که با مواردی که شما فرمودید اصلا شباهتی نداره و در حد شکستگی دردناکه ، کنار ساق پا رو به بیرون از زانو تا مچ پا یه عصبی یا رگی هست که وقتی فشار میدم عین سنگ سفته و درناک ولی وقتی اون ناحیه چند دقیقه ای ماساژ داده میشه نا حدودی دردش کمتر میشه به انواع متخصص ها از جمله متخصص قلب عروق و ارتوپد و مغز واعصاب مراجعه کردم ولی متاسفانه متوجه مشکل بنده نشدن چند سالی هست که درگیرم اگه راهنماییم کنید ممنون میشم چون واقعا حتی زندگی رومزه رو هم برایم ناخوشایند کرده ????

    مدیر سایت

    خدا قوت این درد ها می تونه برای انتهای ستون فقرات باشه ، مال تاندنیت های روی ساق پا باشه شما بایستی حضوری مراجعه کنید.

  • آقای فرنوش حقی

    سلام جناب دکتر،من اکثر اوقات پادرد دارم،خستگی مفرط از زانو به پایین و هر روز باید دمر بخوابم و خانومم به صورت ایستاده با تمام وزنش روی پاهام راه بره،بعد از این کار احساس آرامش می کنم،بیشتر درد در ناحیه ساق پا،مچ پا و کف پاهام هستش،آزمایش هم دادم همه چی نرماله،قبلا چند سالی دیسک کمر داشتم که با ورزش و حرکات کششی برطرف شد ولی اکثر اوقات احساس می کنم کف پاهام ۳۰ درصد بی حسه،ناگفته نماند بنده پاره گی هر دو رباط ACL ومینیکس زانوی راست داشتم که چند سال پیش عمل شدم،خلاصه جناب دکتر عزیز این موضوع واقعا کلافه ام کرده و هر روز باید یکی روی پاهام راه بره تا احساس آرامش کنم

    مدیر سایت

    خدا قوت مشکلی رو که مطرح کردید می تونه مربوط به عروق پا باشه و ایستادن طولانی مدت و همچنین می تونه مربوط به کمر باشه پس باید حتما از شما ام آر آی گرفته شود و به همراه آن برای معاینه تشریف بیارید مطب.

  • حمید کریمی

    سلام درود بر شما مرد ۴۰ ساله با وزن ۶۰ کیلو از اصفهان حدود ۳۰ سالی میشه که درد و ضعف شدید در ساق پاها دارم آزمایش خون بصورت کلی انجام دادم که فقط یه کمی غلظت خون داشتم. این درد بیشتر در ساق پای چپ درست پشت زانو و بالاترین قسمت ماهیچه ساق پا بشکلی که انگار با یک شئ نوک تیز فشار وارد میکنند و این درد همیشه و در همه حال چه در حال راه رفتن و نشستن و خوابیدن هست.وقتی می ایستم رگهای پشت زانوی چپ یه کمی متورم میشه ، پیش دکتر قلب و عروق رفتم و ایشون گفتند که از نظر عروقی ایرادی ندارم ولی نمیدونم چرا متورم میشه. نوار عصب و عضله هم انجام دادم که ایرادی نبود. فقط بعداز ۳۰ سال دوندگی با انجام عکس برای تراکم استخوان فهمیدم که پوکی استخوان دارم، داروی پرولیا را تزریق کردم یکماهی درد نداشتم ، ولی الان چند روزی میشه دوباره دردم شروع شده . الان ویتامین D و B1۳۰۰ و آسپرین و کپسول Osteo و پرگابالین ۵۰ و کپسول Magniforte مصرف میکنم. میشه لطف کنید نظرتون رو بگید. شاید نظر شما باعث بهبود این درد چند ساله بشه ????

    مدیر سایت

    خدا قوت مکمل هایی که مصرف می کنید حتما همراه با 3 تا 20 دقیقه در روز پیاده روی باشه قطعا با این روند طی یک تا دو ماه برطرف میشه.

  • Sadra

    سلام و خسته نباشید من هندبال بازی میکنم و هر وقت تمریناتم پر فشار میشه ساق های پام درد وحشتناکی میگیره به طوری ک مقدارم متورم میشه و حتی با ی اشاره ی کوچیک بهش درد وحشسناکی میگیره

    مدیر سایت

    خدا قوت علت این درد مفاضل شما ورزش سنگین و تحریک پرده روی ساق پا.

    مدیر سایت

    خدا قوت شما این مشکلات شما می تونه مربوط به فعالیت های زیاد باشه و حتما باید قبل از ورزش بدن خودتون رو خوب گرم کنید و دارو های تقویت مفاصل هم میل کنید.

  • امیر ساقی

    سلام من قسمت داخلی ساق هر دوپام با لمس استخوان درد زیادی داره علت چی می تونه باشه؟

    مدیر سایت

    خدا قوت مربوط به کمبود ویتامین D و فعالیت روزانه شما است.

  • ...

    سلام خسته نباشید من وقتی تمرین فوتبال میکنم وقتی تو زمین چمن البته تمرین میکنم پشت ساق پام درد میگیره اما وقتی جایی دیگه یا سالون بازی میکنم دردی ندارم دردش جوری نیست که هیچ جوره نشه تحمل کرد میشه اما درد داره میشه بگید باید چیکار کنم و راه درمانش چیه

    مدیر سایت

    خدا قوت شما بایستی حتما قبلش گرم بکنید و به تعداد 5 تا 6 عدد آمپول نوروبیون هر هفته یک عدد تزریق کنید.

  • مرضیه محمدحسن

    سلام آقای دکتر وقت بخیر من خانمی ۳۹ ساله هستم مدتی هست که استخوان ساق پام به شدت درد می کنه فقط خود استخوان ،حتی در حالت استراحت ،بدون گرفتگی عضلات این درد با شدت وجود داره طوری که برای تسکین درد ناچار به مصرف مسکن میشم ولی به محض اینکه اثر دارو می‌ره درد برمیگرده،علت این درد چی می‌تونه باشه؟

    مدیر سایت

    خدا قوت علت درد شما در واقع التهاب پرده روی استخوان هستش و ام آر آی باید بگیرید تا مشخص بشه و می تونید به همراه ام آر آی تشریف بیارید مطب برای بررسی دقیق .

  • الهام علائی

    باسلام و خسته نباشید خدمت شمل دکتر محترم پشت ساق پای راست به مدت ۴ روز درد شدیدی دارم هنگام نشستن و پیاده روی درد شدیدی دارم غوزک پاهم متورم شده است چکاری باید انجام دهم

    مدیر سایت

    خدا قوت پشت ساق پای شما حتما باید سونوگرافی داپلر بشه برای انسداد عروق.

  • امید سمیعی

    سلام خسته نباشید ???? من یک کنکوریم الان مدتی هست تقریبا از مچ پا به بالا در حدود یک وجب استخوان پام درد داره شبیه حالتی یک نفر از کوه بره بالا بعد حالت کوفتگی بهش دست بده درد عجیبی هس و اینکه خیلی سریع هم پام خواب میره و کف پام حالت گز گز میده حالا حالت خستگی زیاد هم دارم مخصوصا صبح وقتی میخوام بیداز بشم اگه راهنمایی کنید منو خیلی ممنون میشم ????

    مدیر سایت

    خدا قوت شما حتما اول صبح که بلند میشید باید نرمش بکنید ، نوروبیون ، ویتامین D و کلسیم استفاده کنید و باید از اضافه وزنتون جلوگیری بشه تا بعد اینکه کنکورتون رو دادید با فعالیت های ورزشی عضلاتتون رو از این حالت در بیارید.

  • کاظمی

    سلام و وقت بخیر جناب دکتر عزیز استخوان ساق پام درد میکنه و مدلش با تمام شرح شما از درد ساق پا متفاوت هست سوزش در استخوان ساق پا که وقتی که گرم نگهش میدارم درد از بین میره میخاستم علتشو بدونم چند سالی هست که درگیر این درد هستم و به هر دکتری که مراجعه میکنم متوجه نمیشه سپاسمندم که راهنمایی بفرمایید ????????????

    مدیر سایت

    خدا قوت شما برای این موضوع حتما باید شما از نظر تیروئید و آزمایش پروستات چک بشید و کمبود های ویتامینی شما هم باید چک بشه تا به نتیجه درست برسیم.

    ماریاموسوی

    باعرض سلام من ۳۶سالمه چند سال که ساق پام درد می‌کنه بیشتر شب ها بعض وقتا از پا درد نمیتونم بخوابم ۱ساله پیاده روی میکنم مدتی خوب بودم ولی دوباره درد شدید بعضی وقتا انگشتای پاهام هم درد می‌کنه من کاری تیروئید دارم ولی دکترم گفته هیچ ربطی به تیرئیدت نداره آزمایشات خوبه خواستم منو راهنمایی کنید با تشکر

×