• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
شین اسپلینت یا درد جلوی ساق پا - علت، علائم و راه‌های درمان

شین اسپلینت یا درد جلوی ساق پا - علت، علائم و راه‌های درمان

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۸

شین اسپلینت یا درد استخوان جلوی ساق پا که به آن سندرم استرس تیبیا هم گفته می شود از شایع ترین عوارضی است که ورزشکاران دومیدانی و افرادی که پیاده روی می کنند با آن مواجه هستند.

شین اسپلینت یا درد استخوان ساق پا که به آن سندرم استرس تیبیا هم گفته می شود از شایع ترین عوارضی است که ورزشکاران دومیدانی و افرادی که پیاده روی می کنند با آن مواجه هستند.

محل دقیق این درد بین زانو و مچ پا است و به دلیل آن که در هنگام دویدن و یا راه رفتن تقریبا بیشتر وزن بدن روی پا تحمیل شده و فشار خیلی زیادی به عضلات ، استخوان ها، مفاصل و تاندون ها تحمیل می شود. به ویژه استخوان ساق پا با هر ضربه ای که هنگام دویدن به زمین می زنید خمیده یا کج می شود. این فشار اگر به طور مکرر به ساق پا وارد شود منجر به بروز درد ساق پا می شود که به آن شین اسپیلنت نیز اطلاق می شود.

 

شین اسپیلیت یا درد ساق پا در ورزشکاران

 

اصلی ترین علامت شین اسپلینت یا درد ساق پا یا استخوان تیبیا هنگام دویدن می باشد. با وجود اینکه ممکن است این درد باعث ناراحتی و آزار فرد شود اما درد ساق پا باعث ناتوانی نمی شود و به این معنی نیست که فرد دیگر قادر نخواهد بود فعالیت خود را ادامه دهد. اما این موضوع در صورتی محقق می شود که فرد پس از بروز آسیب و درد بلافاصله نسبت به بهبود آن اقدام کند. اما اگر آن را نادیده بگیرد ممکن است این درد به شکستگی استرس تیبیانی تبدیل شود و می تواند فرد را برای مدتی از فعالیت های ورزشی بازدارد. بنابراین باید آگاه باشید که چگونه می توان از بروز این مشکلات پیشگیری کرد و عوارض جدی آن راکنترل کرد.

عوامل ابتلا به درد ساق پا یا شین اسپلینت

  •  ناهنجاری های بدنی مانند کف پای صاف
  •  ضعف عضلات ران یا باسن
  •  عدم انعطاف پذیری پا
  •  تمرینات ورزشی نادرست
  •  دویدن در سطوح شیب دار و زمین های ناهموار
  •  دویدن روی زمین سفت مانند سطوح بتونی
  •  پوشیدن کفش های نامناسب هنگام دویدن و پیاده روی
  •  انجام فعالیت های ورزشی که در آن ها فرد مجبور به تغییر سرعت و توقف های ناگهانی است.
  •  خستگی ماهیچه ها و تاندون های ساق پا
  •  چاقی و اضافه وزن نیز از عواملی است که به دلیل فشار وزن بدن روی پا موجب درد ساق پا می شود. 

علائم شین اسپلینت یا درد ساق پا

  •  درد ناحیه جلویی ساق پا
  •  احساس درد هنگام انجام فعالیت های ورزشی
  •  احساس درد در دو طرف استخوان ساق پا
  •  درد عضلانی
  •  احساس درد در قسمت داخلی ساق پا
  •  تورم و حساسیت قسمت بالای مچ پا
  •  بی حسی هر دو پا

اگر این علائم با روش های درمانی تسکین پیدا نکرد درصورت بروز علائم زیر به پزشک مراجعه کنید :

  •  احساس درد شدید در ساق پا پس از ضربه مستقیم یا تصادف
  •  گرم شدن یک ساق پا
  •  تورم ساق پا
  •  احساس درد در ناحیه ساق پا حتی هنگام استراحت

درد جلوی ساق پا

 

چگونگی تشخیص شین اسپلینت

پزشک از طریق معاینه پای بیمار و انجام پرسش هایی از او در رابطه با فعالیت هایی که انجام می دهد و میزان درد او، شین اسپلنت را تشخیص می دهد. همچنین ممکن است از طریق انجام عکسبرداری نیز اقدام به تشخیص دقیق تر این عارضه کند. دلیل انجام ازمایشات این است که پزشک می خواهد مطمئن شود که بیمار غیر از شین اسپلینت دچار شکستگی استخوان یا عارضه دیگری هست یا خیر؟

درمان شین اسپلینت یا درد ساق پا

جهت درمان درد ساق پا تا کنون روش درمانی خاصی ارائه نشده است و نمی توان روش واحدی جهت درمان آن معرفی کرد. اما محققان سر این موضوع اتفاق نظر دارند که درد ساق پا ناشی از فشار اضافی روی این قسمت از پا است و به دلیل اعمال وزن زیاد روی استخوان تیبیا این عارضه اتفاق می افتد.

همچنین افرادی که تحرک کمی دارند و سپس شروع به دویدن می کنند نیز بیش از دیگران در معرض ابتلا به شین اسپلینت می باشند. زیرا عضلات پا و استخوان های این افراد به حد کافی قوی نبوده و آماده تمرینات شدید نمی باشد. اما افرادی که مدت زیادی است که می دوند یا پیاده روی می کنند کمتر به این عارضه دچار شده و بهتر با آن کنار می آیند. در ادامه به توضیح دو روش درمانی در صورت مواجه با درد ساق پا می پردازیم.

- از آن جا که شین اسپلینت ناشی از اعمال فشار بیش از حد به ساق پا است بنابراین سعی کنید انجام تمریناتی را که فشار زیادی به ساق پا وارد می کنند را محدود کنید تا ساق پا فرصت کافی برای تسکین درد در اختیار داشته باشد. به عنوان نمونه می توانید ورزش های شنا و دوچرخه سواری را با پیاده روی و دویدن جایگزین کنید. این کار در جلوگیری از بدتر شدن درد ساق پا بسیار موثر می باشد. درصورتی که درد شدید بوده و باعث ناراحتی فرد شود استراحت کامل نیز می تواند در التیام درد کمک کننده باشد.

درد ساق پا در زنان باردار

درد ساق پا یا شین اسپلینت در زنان باردار

  •  در صورت مواجه با درد ساق پا استفاده از کمپرس سرد نیز می تواند در کاهش درد و التیام آن نیز موثر باشد. علاوه برآن، این روش به کاهش التهاب ساق پا نیز کمک می کند. همچنین می توانید با استفاده از یک فنجان یخ نیز این کار را انجام دهید. به این صورت که فنجان یخ را روی ساق پای خود به بالا و پایین حرکت دهید. این کار را روزانه و تا زمانی که درد برطرف شود می توانید تکرار کنید.
  •  می توانید داروهای مسکن و ضد التهاب مانند ایبوپروفن استفاده کنید.
  • بانداژهای فشرده سازی الاستیک نیز در کاهش درد و تورم موثر هستند.
  •  از ماساژور رولی نیز می توانید استفاده کنید.
  • پیش از شروع انواع فعالیت های ورزشی بدن خود را به خوبی و با روش صحیح گرم کنید.
  • اقدامات فیزیوتراپی مانند ورزش درمانی و استفاده از تجهیزاتی مانند مغناطیس درمانی، لیزر درمانی، شوک الکتریکی و ... نیز در درمان شین اسپلینت موثر می باشد.

در صورتی که درد ساق پای شما با بهره گیری از روش های غیر جراحی بالا بهتر نشد و همچنان ادامه داشت در این مرحله ضروری است که به فیزیوتراپ مراجعه کنید تا راهکار درمانی مناسب را به شما ارائه دهد.

 

 

درمان شین اسپلینت به روش جراحی

برای رفع درد ساق پا و درمان شین اسپلینت به ندرت از روش جراحی استفاده می شود. با این وجود اگر درد ساق پای شما شدید است و پس از چندین ماه نیز بهبود نیافته است ممکن است پزشک روش جراحی را توصیه کند. روش جراحی نیز به این صورت می باشد که پزشک برش های کوچکی را در اطراف ماهیچه های ساق پا ایجاد می کند و برخی دردهای ناشی از این سندرم را نیز از این طریق کاهش می دهد.

پیشگیری از شین اسپلینت یا درد ساق پا

 استفاده از کفش های مناسب یا کفی های طبی

هنگام دویدن یا پیاده روی باید شرایط مناسب برای سلامتی خود و پاهایتان را فراهم کنید. زیرا اگر هنگام دویدن و برخورد با زمین پای شما به طرف داخل بچرخد این اتفاق موجب شین اسپلینت یا همان درد ساق پا می شود. اما استفاده از کفی های طبی و کفش هایی که داخل آن ها مستحکم است مانع بروز این اتفاقات ناخواسته می شود.

 با آگاهی قدم بردارید

درهنگام دویدن باید توجه داشته باشید که قدم شما جلوتر از بدنتان قرار نگیرد. همچنین از برداشتن قدم های بسیار بلند ، چرخش ناگهانی  و تغییر سرعت خود هنگام دویدن یا توقف های ناگهانی نیز خودداری کنید. زیرا تمام این اقدامات موجب وارد آمدن فشار زیادی به ساق پا شده  و منجر به شین اسپلینت می شود.

 روی تقویت عضلات ساق پای خود بیشترتمرکز کنید

ورزشکارانی که ساق پای بزرگتر و قوی تری دارند کمتر از افراد دیگر دچار درد ساق پا می شوند.همچنین شکستگی استرس تیبیایی نیز که ناشی از نادیده گرفتن درد ساق پا اتفاق می افتد، با تقویت عضلات احتمال رخ دادن آن نیز کاهش می یابد. بنابراین با انجام تمرینات استقامتی می توانید از عارضه درد ساق پا یا شین اسپلینت در امان باشید.

- در صورتی که اضافه وزن دارید سعی کنید وزن خود را کاهش دهید تا فشار کمتری به زانوها و لگن و ساق پایتان وارد شود.

برخی از تمرینات استقامتی مانند بلند کردن ساق ها، راه رفتن روی پنجه پا، حرکات کششی کف پا نیز در تقویت عضلات پایینی پا مفید هستند.


مطالب مشابه

مراقبت بعد از عمل تعویض مفصل زانو
مراقبت بعد از عمل تعویض مفصل زانو

مراقبت بعد از تعویض مفصل زانو از جمله مصرف دارو، فیزیوتراپی، استفاده از عصا و واکر، نشستن و خوابیدن صحیح نقش بالایی در موفقیت جراحی دارد.

علت و دلایل زانو درد در سالمندان
علت و دلایل زانو درد در سالمندان

زانو درد در افراد مسن و سالمند یکی از رایج ترین مشکلات این افراد است و با توجه به نوع آن علل متفاوتی دارد. علل زانو درد توسط متخصص ارتوپد و اتخاذ راهکارهای درمانی مناسب می توان درد زانو را کاهش داد و ز سرعت پیشرفت آن نیز جلوگیری به عمل آورد.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×