• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
مهم ترین علت درد ساق پا و راه های درمان آن

مهم ترین علت درد ساق پا و راه های درمان آن

مدت مطالعه: دقیقه
انتشار : ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹

ضعیف بودن عضلات، استفاده از کفش های نامناسب، وجود ناهنجاری آناتومیکی از شایع ترین دلایل و علت درد ساق پا است که بیشتر در ناحیه استخوان جلوی قسمت پایینی پا مشاهده می شود. البته درد ساق می تواند علل بسیاری داشته باشد که در این مقاله سعی داریم شما را با علت های این عارضه آشنا کنم.

درد ساق پا چگونه است؟ و با چه نشانه هایی ظاهر می شود؟

درد ساق پا از جمله دردهای عضلانی است که برای بسیار از افراد آزار دهنده است و همیشه علت آن آسیب دیدگی عضلات ساق پا نیست بلکه ممکن است دلایل ریشه ای در بروز اینگونه دردها دخیل باشد.

علت درد ساق پا بستگی به عوامل مختلفی دارد؛ اما به طور کلی این درد نشان دهنده یک آسیب حاد و طولانی مدت به ساق است که با چنین علامتی ظاهر می شود.

شیوع این درد در میان چنین افرادی بیشتر از سایرین است:

-دوندگان خصوصا افرادی که به تازگی این ورزش را آغاز کرده اند.

-افرادی که بر روی سطح سفت و ناصاف همچون تپه ها ورزش می کنند.

-سرباز ها و افرادی که تحت آموزش های نظامی قرار دارند

-افراد دارای کف پای صاف و قوس بلند

درد ساق پا

علت درد ساق پا در زنان

علائم درد ساق پا بسته به علت آن متفاوت است اما در صورتی که این عارضه با چنین نشانه هایی همراه باشد نشان دهنده جدی بودن مشکل است و باید فکر برای آن کرد.این علائم عبارتند از:

-ورم کردن پشت ساق پا به دنبال تجمع بیش از حد مایع

-ضعف شدن عضلات پا و لنگش

-گرفتگی عضلات پا

-رنگ پریدگی ساق پا

-داغی، قرمزی و التهاب بیش از حد ساق پا

در صورتی که علاوه بر درد ساق به چنین علائمی دچار بودید پیشنهاد می کنم حتما برای درمان به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید.

حتما مطالعه کنید :

اگر دوست دارید با بیماری آرتروز زانو بیشترآشنا شوید بر روی لینک زیر کلیک کنید.

درد ساق پا نشانه چیست؟

با اینکه اصلی ترین علت درد ساق پا، پیاده روی طولانی و استفاده بیش از حد از ساق پا است اما اختلالات و عارضه هایی هستند که در بروز اینگونه دردها در پا همراه هستند از شایع ترین دلایل درد ساق می توان به:

آسیب دیدن مفصل و درد استخوان ساق پا

ضرب دیدگی، دررفتگی مفصل زانو، شکستگی استخوان از شایع ترین دلایل و علت درد ساق پا هستند که با ورم و دردهای شدید در ناحیه ساق پا همراه می باشند. زمانی که نیروی زیادی به استخوان ساق پا می شود؛ این نیرو فشار زیادی را به مفصل وارد می کند و استخوان دیگر نمی تواند نیروی اضافی را تحمل کند. در این صورت دچار شکستگی می شود.

درد ساق پا

گرفتگی و درد ساق پا بعد از ورزش

گرفتگی عضلات

اسپاسم یا گرفتگی عضلات، درد ناگهانی و غیرقابل تحمل در ساق پا است که ممکن است برای همه ما پیش بیاید. گرفتگی عضلات ساق پا بیشتر شب ها پس از یک فعالیت سنگین رخ می دهد. از مهم ترین علت درد ساق پا به دنبال گرفتگی عضلات می توان به:

  • استرس و فشار عصبی
  • گرفتگی عضلات به دلیل کمبود مواد معدنی همچون پتاسیم، کلسیم
  • کم آبی بدن
  • گرفتگی عضلات به دلیل کاهش جریان خون

شین اسپلینت یا آسیب دیدن عضلات ساق پا

به کشیدگی و پارگی عضلات پشت ساق پا شین اسپلینت می گویند. از مهم ترین علت های درد ساق پا به دلیل شین اسپلیت می توان به:

  • پرش ناگهانی
  • متوقف شدن ناگهانی در هنگام دویدن
  • برخورد مستقیم ضربه شدید به عضلات پشت ساق پا

درد ساق پا در خانم ها

علت درد ساق پا در جوانان

درد سیاتیک

عصب سیاتیک بزرگترین عصب بدن است که این عصب از ناحیه باسن تا انتهای هر دو پاها ادامه دارد. درد سیاتیک زمانی ظاهر می شوند که عصب سیاتیک تحت فشار قرار بگیرد. این دردها از بالای ران ها تا کف پا کشیده می شود و ممکن است در برخی مواقع در ناحیه ساق پا نیز مشاهده شوند.

التهاب تاندون های آشیل

کشیدگی و آسیب دیدگی تاندون های پا از مهم ترین دلایل درد ساق پا است که یک پیچ خوردگی ساده می تواند باعث بروز این درد شود.

پیچ خوردگی و کشیدگی رباط ها و تاندون های ساق پا معمولا بر اثر انجام دادن نادرست تمرینات کششی، گرم نکردن قبل از تمرین و حوادث ناگهانی ایجاد می شود.

علت درد ساق پا در هنگام پیاده روی

درد ساق پا یکی از رایج‌ترین آسیب‌هایی است که دوندگان و افرادی که پیاده‌روی می‌کنند با آن مواجه می‌شوند. این درد به دلایل متفاوتی بروز می کند و در اغلب موارد مشکل جدی نیست و با کمی استراحت برطرف می شود. از شایع ترین علت درد ساق پا در هنگام پیاده روی می توان به:

  • گرم نکردن بدن قبل از انجام پیاده روی
  • کمبود کلسیم و ویتامین های مورد نیاز عضلات
  • طولانی بودن زمان پیاده روی
  • نامناسب بودن کفش پیاده روی
  • پیاده روی در ناحیه ناهموار و شیب دار

علت درد ساق پا در هنگام خواب چیست؟

دردهای ساق پا آن هم در هنگام خواب شبانه به اندازه ای دردناک است که می تواند شما را از خواب بیدار کند. این درد بیشتر زمان هایی ایجاد می شود که شما در طول روز فعالیت های زیادی داشته اید. اما علاوه بر آن ممکن است علت درد ساق پا در خواب نتیجه اختلاتی شکل بگیرد که شامل:

  • گرفتگی عضلات پا به دلیل کم آبی بدن
  • درد های مربوط به اعصاب
  • مسدود شدن یا ضعیف شدن شریان ها
  • بیماری پارکینسون
  • اعتیاد به الکل
  • صاف بودن کف پا ( این افراد زمانی که در طول روز فعالیت زیادی داشته باشند؛ به درد شدید ساق پا دچار می شوند )
  • اختلالات عصبی و عضلاتی
  • کار کردن برروی سطوح سفت و ناهموار
  • وارد شدن فشار بیش از حد به عضلات ساق پا در هنگام حوادث رانندگی
  • البته علاوه بر فعالیت بیش از حد و کار کشیدن از ساق پا که مهم ترین علت درد ساق پا است. بی تحریکی نیز می تواند اینگونه دردها را شدید کند.

علت درد ساق پا در کودکان چیست؟

مهم ترین علت درد ساق پا در کودکان مربوط به دردهای رشد است. درد های رشد معمولا در کودکان بین سه تا دوازه سال ظاهر می شود و معمولا در سال های نوجوانی از بین می رود.

این دردها بی ضرر هستند و مشکلی را برای کودک شما بوجود نمی آورند و بیشتر در ناحیه ماهیچه ساق پا و پشت زانو ظاهر می شود. از مهم ترین مشخصات درد های رشد که باعث درد ساق پا می شود می توان به:

  • این درد ها عموما عصرها یا شب ها بروز می کنند و به طور معمول صبح ها بعد از بیدار شدن از خواب از بین می روند.
  • در برخی مواقع این درد ها به قدری شدید هستند که باعث بیدار شدن کودک از خواب می شود.
  • درد ساق پا در کودکان عموما در هر دو پا را درگیر می کند.
  • این درد ها در کودکان به شکل متناوب و در طی چندین شب ظاهر می شوند.
  • این گونه دردها را می توان در کودکان با ماساژ درمانی، حمام آب گرم و حرکت کششی تسکین داد.

البته بغیر از دردهای رشد بیماری ها و درد های دیگری هستند که ممکن باعث بروز درد ساق پا در کودکان شوید. این اختلالات شامل:

  • عفونت مفصل و استخوان ساق پا
  • ضرب دیدگی، دررفتگی و شکستگی استخوان ساق پا
  • بیماری گود اشلاتر
  • آرتروز جوانی
  • تومورهای بدخیم استخون

درمان درد ساق پا در سالمندان

حتما بخوانید: علائم آرتروز زانو در جوانی

علت درد ساق پا در سالمندان

عموما جوانان بیشتر از سالمندان دچار درد ساق پا می شوند؛ زیرا علت درد ساق بیشتر مربوط به آسیب دیدن و تحرک بالای فرد است. اما با بالا رفتن سن و ضعیف شدن عضلات پا ممکن است سالمندان نیز به این درد دچار شوند به همین جهت گفته می شود علت درد ساق پا در سالمندان بیشتر مربوط به ضعیف شدن استخوان ها و اختلالاتی در مفصل زانو آنها می باشد.

از مهم ترین دلایل و علت های درد ساق پا در سالمندان می توان:

آسیب دیدن تاندون ها ساق پا

تاندون آشیل یک طناب فیبری محکم است که عضله پشت ساق پا را به استخوان پاشنه پا متصل می کند. در سالمندان به دلیل پایین آمدن قدرت بدنی، در صورت وارد شدن کوچکترین فشاری به عضله ساق پا، تاندون بیش از حد کشیده می شود یا پاره می شود که نتیجه آن بروز درد ساق پا است.

آرتروز و انحراف زانو

انحراف زانو از شایع ترین عوارض آرتروز زانو است که این عارضه بیشتر در افراد مسن و سالمندان دیده می شود. با کج و منحرف شدن زانو فشار زیادی به استخوان و مفصل زانو وارد می شود که همین موضوع در سالمندان باعث ابتلای فرد به دردهای در ساق پا می شود.

درد استخوان ساق پا و کرونا

عفونت های ویروسی مانند کرونا یا COVID-19 باعث درد و التهاب عضلات می شود؛ به همین جهت مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده در کنار سرفه، تنگی نفس، لرز، سردرد، گلودرد، از دست دادن بویایی یا چشایی، دردهای عضلانی را از مهمترین علایم ابتلا به این بیماری می دانند و اگر فرد مبتلا به کرونا این دردها را احساس می کند باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کند.

درد عضلانی مرتبط با COVID-19 معمولاً  خود را با حساسیت به لمس عضله یا درد با حرکات عضله نشان می دهد و از آنجایی که ماهیچه ساق پا نسبت به دیگر عضلات بیشتر در معرض حرکت قرار دارد این درد بیشتر در این ناحیه حس می شود.

این درد با درد عضلانی ناشی از یک تمرین متفاوت است؛ بدین صورت که درد ویروس تمایل به انتشار در کل بدن  دارد، در حالی که درد مربوط به ورزش یا آسیب دیدگی بیشتر در یک عضله خاص خود را نشان می دهد.

طبق تحقیقات به عمل آمده سهم دردهای عضلانی در مبتلایان به کرونا نسبت به دردهای مفصلی بیشتر است؛ از این رو در صورتی که بدون دلیل خاصی به درد عضلانی مبتلا شدید، هر چه سریعتر به پزشک مراجعه نماید.

دردهای عضلانی در مبتلایان به این بیماری حدود یک هفته تا 10 روز ادامه دارد و این درد تمام اعضای بدن را تحت الشعاع قرار می دهد.


این مقاله را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

پای ضربدری

پای ضربدری

پای ضربدری حالتی است که وقتی فرد زانوهایش را کنار هم قرار می‌دهد، بین مچ پاهایش فاصله وجود دارد. این بیماری در کودکان 3 تا 6 ساله رایج است و معمولاً با رشد بهتر می شود. اما گاهی اوقات کودکان بزرگتر یا بزرگسالان نیز می توانند بین ناهنجاری را داشته باشند.

پای پرانتزی

پای پرانتزی

پای پرانتزی به حالتی گفته می‌شود که در آن پاهای فرد خمیده (به بیرون) به نظر می رسد، حتی زمانی که مچ پاها کنار هم جفت هستند. این ناهنچاری در نوزادان طبیعی است. اما بعد از 3 سالگی و یا بزرگسالی باید توسط متخصص ارتوپدی ارزیابی شود.

آب آوردن زانو - علت، علائم و نحوه تشخیص و درمان

آب آوردن زانو - علت، علائم و نحوه تشخیص و درمان

آب آوردن زانو یا افیوژن و یا ورم زانو مشکل جدی و آزار دهنده ای است که در آن مایع مفصلی اطراف زانو بیشتر از مقدار طبیعی ترشح می شود در این صورت بیمار به علائم و دردهای غیر قابل تحمل دچار می شود.

آرتروز (استئوآرتریت)

آرتروز (استئوآرتریت)

آرتروز یا استئوآرتریت که از آن با عنوان‌های بیماری دژنراتیو مفاصل یا "ساییدگی" نیز نام می‌برند، اغلب در دست ها، ران و زانوها بروز می کند.در این بیماری غضروف داخل مفصل شروع به تخریب کرده و استخوان زیرین شروع به تغییر می کند.

آرتروز زانو

آرتروز زانو

آرتروز زانو زمانی اتفاق می افتد که غضروف مفصل زانوی شما تخریب می‌شود. استخوان‌های مفصل زانو به هم ساییده می‌شوند که باعث می‌شود زانوها آسیب دیده و سفت یا متورم شوند.

آرتروز لگن

آرتروز لگن

آرتروز مفصل لگن یا ران باعث درد و سفتی می شود و می‌تواند انجام فعالیت های روزمره را سخت کند. از آنجا که آرتروز در طول زمان بدتر می شود، بهتر است درمان را هر چه زودتر شروع کنید، تا شانس بیشتری برای کاهش تأثیر آن بر زندگی خود داشته باشید.

آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) در  جوانان

آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) در جوانان

روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید در جوانان اشکال مختلفی دارد که برخی از آن فقط مفصل های بزرگ همچون زانو یا لگن و برخی دیگر مفصل های کوچک را درگیر می‌کند.

آسیب های شایع زانو- علائم و نحوه درمان

آسیب های شایع زانو- علائم و نحوه درمان

آسیب های شایع مفصل زانو غالباً به دنبال اعمال فشار زیاد به این مفصل ایجاد می شوند. فعالیت های بیش از حد زانو، غفلت کردن در انجام تمرینات ورزشی، اضافه وزن و بالا رفتن سن از جمله عواملی هستند که مفصل زانو را در معرض آسیب دیدگی و تخریب قرار می دهند.

بهترین جراح متخصص ارتوپد در تهران

بهترین جراح متخصص ارتوپد در تهران

اگر به دنبال بهترین جراح ارتوپد در تهران می گردید لازم است تمامی پارامترهای مهم در انتخاب درست را مد نظر قرار دهید تا در جهت اعمال جراحی و درمان بیماری‌های مفصلی خود اقدامات لازم را انجام دهید.

ترمیم غضروف زانو

ترمیم غضروف زانو

عمل‌های جراحی غضروف زانو برای ترمیم، بازسازی و جایگزینی غضروف آسیب‌دیده استفاده می‌شوند. آنها معمولاً برای افرادی مناسب هستند که به جای آسیب‌های گسترده غضروفی مانند آرتروز متوسط تا شدید زانو، آسیب های غضروفی خاصی دارند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • سهیلا غفوری

    سلام،،،درد ساق پا چند روزی اذیتم میکنه و علی الخصوص شبها نمیتونم بخوابم،،،بچه شیر خواره دارم،،،از کمبود کلسیم هم میشه یانه؟فعالیت سنگین هم نداشتم

    0
    0
    تیم محتوا
    مدیر سایت

    خدا قوت، این مورد که شما فرمودید حتما علتش کمبود ویتامینی به ویژه کلسیم ، منیزیم ، زینک ، روی و ویتامین D باشه پس بهتر است از مولتی ویتامین ها استفاده کنید.

    3
    0
  • شراره رستم آبادی

    سلام من چند وقته استخوان ساق هر دو پام خیلی درد می کنه؛ انگار از داخل ضربه میزنه بیرون ممنون میشم راهنمایم کنید.

    0
    0
    تیم محتوا
    مدیر سایت

    خدا قوت شما باید مسکن ، کلسیم و ویتامین D مصرف کنید.

    3
    0
  • امیرحسین بختیاری

    سلام آقای دکتر من صبح ها بعد از بیدار شدن از خواب احساس تیرکشیدگی و درد شدید در قسمت ساق پام دارم. این درد هر چند روز یکبار خودشا نشون میده ممنون میشم راهنمایم کنید

    0
    0
    تیم محتوا
    مدیر سایت

    خدا قوت شما باید هر شب قبل از خواب یک عدد کلسیم مصرف کنید.

    3
    0
  • سعید حسن زاده

    سلام مشکل در ساق پا در ناحیه جلو استخوان دارم هنگامی که پیاده روی دارم یا میدوم البته آهسته هم میدم درد درام و وقتی دست به استخان میزام دردش تشدید میشه تشکر اگه میشه راهنمایی کنید

    0
    0
    تیم محتوا
    مدیر سایت

    خدا قوت این مشکل شما مربوط به التهاپ پرده روی استخوان هستش و باید داروی ضد التهاب مصرف کنید.

    1
    0
  • سهیل غلامی

    با سلام جناب آقای دکتر حدود 4 هفته پیش من پشت فرمون ماشین بودم که تصادفی پیش آمد تا 4 هفته قبل من دردی نداشتم ولی ناگهانی دردی الان 2 هفته است که بین استخوان ساق پای من به وجود آمده و زمان راه رفتن کاری میکنهکه من لنگ میزنم واصلا نمیتوانم کف پاهای خود را روی زمین بگذارم از شدت درد البته دیسک کمر هم داشتم که الان اون هم شدت پیدا کرده میخواستم کمکی کنین برای درد ساق پا چه کاری می‌شود انجام داد با تشکر فراوان

    0
    0
    تیم محتوا
    مدیر سایت

    خدا قوت ساق پا اگر شکستگی باشه که در همان زمان مشخص می شود وقتی این مشکل شما بعد از دوههفته مشخص شده باید ام آر آی کمر بگیریم ببین درد ارجاعی از بالا هستش یعنی از کمر هستش یا خیر.

    2
    0
×
شروع مکالمه
یکی از اعضا را انتخاب و در واتساپ گفتگو کنید

کارشناسان ما به سرعت پاسخگوی شما هستند.

درخواست ویزیت حضوری و آنلاین