• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
بهترین جراح تعویض مفصل لگن و ران در تهران

بهترین جراح تعویض مفصل لگن و ران در تهران

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۰۵ مهر ۱۴۰۲

برای انتخاب بهترین جراح لگن در تهران، بررسی سوابق پزشکی، رضایت بیماران و تجربه ی عمل های متفاوت از جمله پارامترهای است. برای انتخاب خود می توانید به رضایت بیمارانی که تجربه ی عمل تعویض مفصل لگن را داشته اند، دقت کنید.

همانطور که می دانید مفصل لگن و ران عضو بسیار مهمی در عملکرد انسان می باشد. ایجاد هرگونه اختلال در این مفصل محدودیت های آزار دهنده ای برای فرد ایجاد می کند. هرچه میزان و شدت این آسیب ها بیشتر باشد، عملکرد جسمانی فرد نیز تحت تاثیر قرار گرفته و ممکن است دیگر قادر به راه رفتن نباشد.  
به خاطر داشته باشید تشخیص به موقع آسیب های وارده به مفصل لگن می تواند فرصت بهره وری از روش های ساده و غیرتهاجمی درمانی را در اختیار فرد قرار دهد. 

انتخاب جراح می‌تواند در تشخیص و درمان به‌موقع مشکلا مربوط به لگم کمک قابل توجه نماید.

 

فوق تخصص جراحی لگن یا فوق تخصص لگن کیست؟

به متخصصین ارتوپدی که در زمینه تشخیص و درمان مشکلات مربوط به لگن و ران تخصص لازم را دارند؛ فوق تخصص جراحی لگن یا فوق تخصص لگن می گویند. از مهم ترین زمینه های کاری این پزشکان، جراحی تعویض مفصل لگن است که به همین خاطر به این پزشکان جراح لگن نیز گفته می شود.

همان طور که اشاره شد این پزشکان در وهله اول یک متخصص ارتوپد هستند و می توانند بسیاری از بیماری هایی مفصلی و ارتوپدی را تشخیص داده و درمان کنند. این متخصصین به دو طریق جراحی و غیرجراحی به درمان مشکلات مربوط به لگن می پردازد.

از اصلی ترین تفاوت های یک پزشک ارتوپد با فوق تخصص لگن در میزان دانش آنهاست. مسلما یک فوق تخصص لگن دانش و آگاهی بیشتری نسبت به یک متخصص لگن دارد زیرا حدود دو الی چهار سال به صورت تخصصی در زمینه جراحی و درمان مشکلات لگن آموزش و دوره دیده است.

یک فوق تخصص جراحی لگن چنین مراحلی را برای دستیابی به تخصص کافی در زمینه مشکلات مربوط به لگن گذارنده است:

  • گذراندن دوره هفت ساله پزشکی عمومی
  • گذراندن دوره چهار ساله تخصص ارتوپدی
  • گذراندن دوره دو الی چهار ساله فوق تخصص جراحی لگن

 

مهم ترین وظایف فوق تخصص جراحی لگن

همان طور که می دانید وظیفه یک فوق تخصص جراحی لگن، رسیدگی به مشکلات مربوط به لگن و ران است. تعیین و تشخیص هر گونه مشکل در مفصل ران و لگن در حیطه تخصص دکتر جراح لگن است. لازم به ذکر است که پزشک فوق تخصص لگن جراحی را نیز انجام می دهند. از مهم ترین وظایف یک فوق تخصص جراحی لگن عبارت‌اند از:

 

تشخیص علت درد های لگنی

معاینه فیزیکی بیمار، بررسی علائم و نشانه های بیماری، پرسیدن سوالاتی از بیمار در مورد سوابق پزشکی و بررسی آزمایشات و تصویربرداری های انجام گرفته از مفصل لگن و ران از جمله روش های تشخیص علت دردهای لگن هستند که توسط فوق تخصص جراحی لگن انجام می شود.

 

تصمیم گیری برای انتخاب روش درمان

تصمیم گیری در انتخاب روش درمانی از اصلی ترین وظایف یک فوق تخصص لگن است. پزشک متخصص پس از بررسی علائم و نشانه های بیماری و تشخیص دقیق علت بیماری، متناسب با آن روش درمانی را انتخاب می کند.

روش های درمان بیماری های مفصل لگن بسیار متنوع اند و شامل: دارو درمانی، فیزیوتراپی و توانبخشی و جراحی می باشند.

 

در صورت لزوم انتخاب کم تهاجمی ترین روش جراحی

فوق تخصص جراحی لگن تا جایی که امکان دارد، درمان دارویی و غیر جراحی را برای بیمار در نظر می گیرد. جراحی آخرین گزینه انتخابی است و در زمانی اعمال می شود که روش های دیگر بر روی بیمار جواب ندهد که در این حالت نیز پزشک مورد نظر از کم تهاجمی ترین و موثرترین روش جراحی استفاده می کند.

تشخیص به موقع بیماری مفصل لگن و انجام اقدامات لازم جهت درمان و کنترل این اختلالات بسیار اهمیت دارد. از این رو پیشنهاد می شود در صورت مشاهده چنین علائمی حتما از یک پزشک و فوق تخصص لگن کمک بگیرید:

  • درد شدید در ناحیه لگن و ران
  • درد شدیدی که به پا فشار وارد می کند و باعث لگنش می شود
  • کم شدن دامنه حرکتی مفصل لگن
  • درد انتشار یافته به سمت ساق پا
  • خشکی و سفتی عضلات ساق پا

وظایف فوق تخصص لگن

 

فوق تخصص جراحی لگن چه اختلالاتی را درمان می کند؟

شکستگی لگن از شایع ترین اختلالات مربوط به مفصل لگن است که برای تشخیص و درمان آن می توانید از فوق تخصص جراحی لگن کمک بگیرید.

لگن بزرگترین مفصلی است که به فرد اجازه می دهد به راحتی حرکت کند و هر زمان که شما می خواهید شروع به راه رفتن بکنید. اما این مفصل به دلیل تحمل فشار زیاد می تواند به آسانی دچار آسیب دیدگی شود.

از شایع ترین اختلالات مربوط به مفصل ران و لگن که توسط فوق تخصص لگن درمان می شود، میتوان به این موارد اشاره کرد:

 

آرتروز لگن

آرتروز لگن بیماری است که در اثر آسیب دیدگی غضروف های مفصل لگن ایجاد شده و باعث درد لگن و سخت شدن مفصل لگن می شود. با بالارفتن سن غضروف های مفصل لگن به تدریج دچار فرسودگی شده و از بین می رود و استخوان ها بر روی یکدیگر کشیده می شوند و با تحریک استخوان ها آرتروز ایجاد می شود.

آرتروز از شایع ترین بیماری استخوانی در افراد بالای 50سال است که ممکن است در جوانان نیز اتفاق بیفتد.

 

شکستگی لگن

شکستگی لگن عارضه ای است که به دنبال حوادثی مثل تصادف، افتادن از ارتفاع، حوادث ورزشی یا حادثه در حین انجام کار ایجاد می شود. حتی گاهی اوقات ممکن است در اثر کهولت سن یا پوکی استخوان شکستگی لگن در پی وارد شدن ضرباتی نه چندان محکم نیز برای فرد اتفاق بیفتد.

علت اصلی بروز شکستگی لگن در سنین بالا به علت افتادن از ارتفاع یا زمین خوردن های متوالی است. افراد مسن نیز با پا به سن گذاشتن، ضعیف و پوک شده و به آسانی با وارد شدن ضربه کوچکی ممکن است شکسته شود.

 

دررفتگی مفصل لگن یا ران

 دررفتگی مفصل لگن زمانی اتفاق می‌افتد که سر گوی مانند استخوان ران از کاسه‌ی مفصل واقع در استخوان لگن خارج شود. در بیشتر مواقع این عارضه در اثر وارد شدن ضربه شدید به استخوان ران ایجاد می شود.

 

پیچ‌خوردگی مفصل ران

این عارضه در اثر آسیب دیدن یکی از رباط‌های دربرگیرنده‌ی مفصل ران ایجاد می‌شود. این آسیب با وارد شدن نیروی بسیار شدید به پا و در اثر کشیده شدن بیش ‌از حد یکی از رباط‌ها ایجاد می‌شود و چندان رایج نیست.

 

بورسیت مفصل لگن

بورس ها کیسه‌ های کوچک و حاوی مایع هستند که اصطکاک بین تاندون و استخوان را کاهش می‌دهند. بوریست مفصل لگن زمانی ایجاد می شود که بورس ها دچار التهاب شوند که همین عامل موجب احساس درد در ناحیه‌ی لگن و باسن می شود.

 

فوق تخصص جراحی لگن از چه روش هایی برای درمان بیماری های لگن استفاده می کند؟

فوق تخصص جراحی لگن با توجه به شرایط و شدت آسیب دیدگی، نوع روش درمانی را انتخاب می کند. از جمله روش های درمان مشکلات مفصل لگن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

درمان های محافظه کارانه

در صورتی که اختلالات مفصل لگن در مراحل ابتدایی باشد و درد های لگن مشکل جدی را برای بیمار ایجاد نکند  در این صورت متخصص لگن از بیمار می خواهد که برای مدت کوتاهی استراحت کند و از انجام فعالیت های سنگینی که فشار زیادی به لگن و ران بیمار وارد می شود خودداری کند.

تغییر سبک زندگی و کم کردن وزن از دیگر راهکارهای درمان محافظه کارانه است که توسط فوق تخصص جراحی لگن ارائه می شود.

 

دارو درمانی

زمانی که موضوع درد در میان باشد؛ متخصص لگن در کنار درمان های خانگی و محافظه کارانه، مصرف برخی داروهای خوراکی و تزریقی را تجویز می نماید. داروهای مسکن، داروهای ضدالتهابی و غیر استروئیدی از مهم ترین داروهای تسکین دهنده درد هستند.

 

فیزیوتراپی و توانبخشی

فیزیوتراپی از مهم ترین اقدامات برای درمان مشکلات لگن و ران است که با هدف تقویت عضلات و کم کردن درد های لگن انجام می شود. فیزیوتراپی برای درمان مشکلات لگن تنها محدود به ورزش درمانی نیست و تزریق دیسکوژل، لیزر درمانی و ازون تراپی از دیگر روش هایی هستند که توسط متخصص فیزیوتراپ ارائه می شوند.

 

جراحی

در صورتی که روش های غیرتهاجمی یا به اصطلاح غیرجراحی تاثیری در بهبودی حال بیمار نداشته باشد در این صورت متخصص لگن از روش های جراحی لگن برای تسکین دردهای بیمار استفاده می کند. جراحی لگن به دو گروه جراحی های کم تهاجمی نظیر جراحی آرتروسکوپی و جراحی پرتهاجمی یا جراحی تعویض مفصل زانو تقسیم می شود که در ادامه مقاله به طور مفصل به بررسی این نوع جراحی ها می پردازیم.

 

انواع جراحی های لگنی که توسط فوق تخصص لگن انجام می شود؟

فوق تخصص جراحی لگن با توجه به سن و میزان فعالیت بیمار، یک برنامه درمانی شخصی را برای آنها طراحی می کند در صورتی که درمان های غیرجراحی تاثیر در بهبودی حال بیمار نداشته باشد در این صورت جراح لگن، انجام عمل جراحی را پیشنهاد می دهد.

اگر یک فوق تخصص لگن به انجام جراحی تاکید داشته باشد؛ نباید جراحی را به تاخیر انداخت. از جمله پرکاربردترین روش های جراحی که متخصص لگن از آنها برای درمان مشکلات لگن استفاده می کند عبارت‌اند از:

 

آرتروسکوپی لگن

آرتروسکوپی لگن نوعی روش جراحی است که به فوق تخصص جراحی لگن این امکان را می دهد تا درون مفصل را به صورت کاملا واضح و روشن ببیند و همین موضوع موجب می شود علاوه بر درمان مشکلات مفصل لگن به تشخیص آنها نیز بپردازد.

آرتروسکوپی جزو جراحی های کم تهاجمی است که با ایجاد برش های بسیار کوچک در مفصل لگن انجام می شود. از آنجایی که این روش جرو جراحی های کم تهاجمی است؛ فرد دوره نقاهت کمتری را خواهد داشت.

جراحی آرتروسکوپی یکی از بهترین و قطعی ترین روش ها برای درمان مشکلاتی از جمله دررفتگی مادرزادی لگن، شکستگی خفیف لگن و ... می باشد.

 

استئوتومی لگن

جراحی استئوتومی لگن نوعی روش جراحی است که در طی آن استخوان ران بیمار برای اصلاح طول استخوان شکسته یا برش داده می شود. استخوان پس از شکسته شدن به دو قسمت تقسیم می شود که این دوقسمت بوسیله پیچ و پلاک یا فیکساتور خارجی در وضعیت ثابت نگه داشته می شود تا مجددا به شکل درستی در کنار یکدیگر جوش بخورند.

جراحی تعویض مفصل لگن

نحوه انجام جراحی تعویض مفصل لگن توسط فوق تخصص جراحی لگن

تعویض مفصل لگن

در جراحی تعویض مفصل لگن، مفصل خراب شده ران از ناحیه لگن خارج شده و با یک کره فلزی جایگزین می شود. جراح لگن این جراحی را با هدف کاهش درد و بهبود فعالیت بیمار انجام می دهد.

بسته به شدت عارضه لگن و محل تخریب مفصل، سه نوع جراحی تعویض مفصل انجام می شود که شامل مارد زیر می‌شوند:

  • تعویض کامل مفصل لگن : در این روش قسمت حفره لگن و سر استخوان ران به طور کامل برداشته شده و با یک مفصل مصنوعی جایگزین می شود.
  • تعویض نیمه کامل مفصل لگن : در این روش تنها قسمت سر استخوان ران که فرسوده یا خراب شده است تعویض می شود.
  • تعویض سطحی مفصل لگن: در این روش جراح لگن تنها قسمت سطحی مفصلی را برداشته و با یک پروتز جایگزین می کند.

 

جراح لگن چگونه به تشخیص بیماری ها می پردازد؟

پزشک فوق تخصص لگن، تشخیص بیماری های لگن را با معاینه بالینی و بررسی علائم آغاز می کند. بدین صورت که جراح لگن در جلسه ویزیت بیمار از او می خواهد که یکسری حرکات را انجام دهد و شروع به راه رفتن بکند تا از این طریق دامنه حرکتی و قدرت عضلانی بیمار را بررسی کند.

پزشک متخصص لگن پس از مشاهده علائم و معاینه بالینی بیمار، برای تشخیص دقیق تر علت درد و علائم بیمار از او می خواهد که یکسری آزمایشات تصویربرداری را انجام دهد. از پرکاربردترین روش های تصویربرداری می توان به:

  • تصویربرداری از مفصل لگن به کمک اشعه ایکس
  • تصویربرداری از لگن بوسیله سی تی اسکن
  • تصویربرداری از مفصل ران و لگن به کمک ام آر آی

   

انتخاب بهترین جراح لگن

در انتخاب هوشمندانه به تبحر و تخصص پزشک خود در زمینه ی مفصل لگن توجه نمایید. اعمال هرگونه عمل جراحی در این مفصل بسیار حساس بوده و نیازمند دقت و مهارت بالای پزشک متخصص می باشد.

به خاطر داشته باشید هرچه در انتخاب بهترین جراح لگن ، دقت و وسواس به خرج دهید متعاقبا عمل جراحی موفقیت آمیزی پیش رو خواهید داشت و نتایج حاصل از آن نیز باعث رضایت و خوشنودی شما خواهند شد.

همچنین تخصص و تبحر یک جراح می تواند عامل بسیار مهمی در جلوگیری از عوارض بعد از عمل تعویض مفصل لگن و نیاز پیدا کردن بیمار به عمل ثانویه باشد.

 

انتخاب بهترین جراح لگن

 

بیماران آینده نگر تعویض مفصل ران، هنگام انتخاب جراح ارتوپد چه باید بکنند؟

 

1. اعتبار جراح را تأیید کنید

چند راه برای تأیید اعتبار پزشک قبل از گرفتن نوبت وجود دارد. موارد زیر را باید بررسی کنید:

  • مدرک و مجوز پزشکی
  • آموزش فلوشیپ. پزشک جراحی که آموزش فلوشیپ در زمینه تعویض مفصل ران داشته است، انجام این جراحی را تحت راهنمایی یک جراح ارتوپد بسیار مجرب آموخته است، فلوشیپ‌هایی همچون تعویض مفصل ران، جراحی لگن، بازسازی کامل مفصل یا بازسازی ارتوپدی بزرگسالان.

 

2. اولویت دادن به تجربه جراح

تحقیقات نشان می دهد که انتخاب یک جراح با تجربه، احتمال جراحی موفقیت آمیز تعویض مفصل ران را افزایش می دهد.

به عنوان مثال، مطالعه ای که داده‌های بیش از 20000 جراحی را بررسی کرده، نشان داده  است که جراحان با تجربه‌تر به احتمال 50% کمتر به انجام عمل جراحی دوم تعویض مفصل ران (بازبینی) در 6 ماه اول نیاز دارند:

  • زمانی که جراحی توسط جراحانی انجام می‌شد که سالانه بیش از 50 تعویض مفصل ران انجام می‌دادند، 0.7 درصد جراحی تجدید نظر مورد نیاز بود.
  • زمانی که جراحی توسط جراحانی انجام می شد که بین 6 تا 25 تعویض مفصل ران در سال انجام می دادند، 1.3 درصد جراحی تجدید نظر مورد نیاز بود.
  • جراحانی که هر سال بیش از 50 تعویض مفصل ران انجام می دهند، نتایج کلی بهتری دارند.

وب سایت جراح باید نشان دهد که آیا آنها در جراحی تعویض مفصل ران تخصص دارند یا خیر. به دنبال این اطلاعات باشید و همچنین در طول قرار حضوری سوالات بعدی را بپرسید.

 

3. سوال بپرسید

بیماران حق دارند در مورد یک جراح خاص تحقیق کنند و از جراح و کادر جراحی سوالاتی بپرسند، مانند:

 

این جراحی خاص را چند بار انجام داده اید؟

بیماران ترجیح میدهند به دنبال جراحی بگردند که تجربه زیادی در زمینه جراحی تعویض مفصل ران داشته باشد. همچنین محل برش جراحی مهم است. ممکن است برش هایی در جلو، کنار یا پشت لگن ایجاد شود. اندازه و محل برش، دید جراح از مفصل ران در طول جراحی را تعیین می‌کند و بر اینکه کدام ماهیچه‌ها و سایر بافت‌های نرم باید جدا یا بریده شوند و بهبودی بعد اول تاثیر مستقیم دارد .

 

میزان عوارض چقدر است؟

جراح باید بتواند به سوالاتی در مورد میزان بیماران مبتلا به عفونت های پس از جراحی، تعداد بیمارانی که به جراحی دوم نیاز دارند و عوارض طولانی مدت احتمالی ، پاسخ دهد.

یک بیمار آینده نگر باید در مورد بیماران قبلی مشابه خود که مشکلات پزشکی یکسانی داشته اند سؤال کند. به عنوان مثال، بیمار مبتلا به دیابت یا روماتیسم مفصلی باید از میزان عوارض سایر بیماران با شرایط خاص خود آگاه شود.

 

آیا می توانم با بیماران دیگری مانند من که عمل مشابهی داشته اند صحبت کنم؟

جراح ممکن است بیماران سابقی داشته باشد که مایل باشند تجربیات خودشان را با شما به اشتراک بگذارند.

 

4. به دنبال نظر دوم باشید

اگرچه همیشه لازم نیست، اما بد نیست با جراح ارتوپد دیگری مشورت کنید و نظر دوم را دریافت کنید.

نظر دوم در صورتی مورد نیاز خواهد بود که جراح ارتوپد اول:

  • فاقد تجربه یا صلاحیت کافی باشد
  • روش تعویض مفصل ران و نحوه بهبودی را برای رضایت شما توضیح نمی دهد
  • به طور کامل به سوالات شما پاسخ نمی دهد

حتماً از جراح دوم سؤالات مشابهی در مورد تجربه و صلاحیت آنها بپرسید. همچنین، به یاد داشته باشید که نظر جراح دوم لزوما بهترین نیست.

گرفتن نظر دوم یا تعویض جراح غیرعادی نیست و بیماران نباید نگران احساسات پزشک باشند.

 

بهترین دکتر و جراح تعویض مفصل لگن چه ویژگی هایی دارد ؟

پزشکان و جراحان نیز طبیعتا باید دارای یک سری خصوصیات اکتسابی باشند تا جزء بهترین ها قرارگیرند. پزشکان جراح علاوه بر توانایی و دانش بالا و به روز، هنر دست نیز باید داشته باشند زیرا تیغ جراحی به دست گرفته و اقدام به درمان بیمار می کنند. همچنین باید از صبر و حوصله بالایی نیز برخوردار باشند و از هر گونه عجله در کار خود پرهیز کنند. در ادامه ویژگی های بهترین پزشک و جراح تعویض مفصل لگن را بیان می کنیم که می تواند اطلاعات مفیدی در رابطه با انتخاب بهترین جراح تعویض مفصل لگن دراختیار خوانند گان عزیز قرار دهد.

یک دکتر و جراح تعویض مفصل لگن خوب پزشکی است با تجربه برای تشخیص، درمان و پیشگیری و توان بخشی بیماران آسیب دیده در ناحیه استخوانی – عضلانی لگن  که قادر است هر نوع آسیب دیدگی و دردهای مفصل ران و لگن را درمان کند.

عکس آرتروپلاستی لگن

 

1-برقراری ارتباط خوب با بیمار

مهمترین ویژگی یک فوق تخصص لگن خوب برقراری ارتباط مناسب با بیمار است. نحوه برقراری ارتباط بین بیمار و پزشک از جمله مواردی است که سبب می شود تا اعتماد بیمار جلب شود زیرا در صورتی که ارتباط بین بیمار و پزشک صادقانه و واضح باشد در این زمان پزشک می تواند کاملا از شرایط بیمار مطلع شود .

 

2-بیمار محور بودن جراح لگن

از دیگر ویژگی های بهترین فوق تخصص لگن بیمار محور بودن آن است. داشتن یک ارتباط خوب و احترام به بیمار، همچنین صبور بودن و گوش دادن با دقت به صحبت های بیمار لازمه هر نوع تشخیص و درمان بیماری خواهد بود .

اهمیت دادن به خواسته ها و انتظارات بیمار از مهمترین ویژگی ها برای داشتن ارتباطی موثر و جلب اعتماد بیمار است.

 

3-تجربه و مهارت پزشک

برای انتخاب یک فوق تخصص جراحی لگن خوب به این ویژگی بسیار دقت نماید، زیرا تجربه و مهارت پزشک تاثیر بسزایی در نتیجه درمان خواهد داشت. شما این اطاعات را می توانید با یک سرچ ساده در اینترنت و پرس و جو از اطرافیان و بیماران که توسط این پزشک ویزیت شده اند؛ بدست بیاورید.

 

4-موقعیت جغرافیایی مطب جراح و فوق تخصص لگن

یکی دیگر از عواملی که در انتخاب یک پزشک متخصص بسیار تاثیرگذار است؛ موقعیت جغرافیایی و در دسترس بودن مطب پزشک است که از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

 

آشنایی با تکنیک های روز دنیا

علم پزشکی هر روز در حال پیشرفت است . آشنایی با این تکنیک های نوین و به کارگیری آن ها در درمان و جراحی مشکلات مفصل لگن بسیار موثر خواهد بود و از اهمیت بالایی برخوردار است. یک فوق تخصص ارتوپدی لگن خوب باید همیشه در حال به روز کردن اطلاعات علمی خود باشد.

 

5- دارا بودن بورد تخصصی

بهترین جراح تعویض مفصل لگن کسی است که دوره های تکمیلی یا فلوشیپ جراحی لگن را گذرانده باشد و همچنین از تخصص و مهارت کافی برخوردار باشد تا بتواند انواع جراحی های لگن  را به بهترین شکل و با حداقل عوارض انجام دهد.

جهت انتخاب بهترین جراح و متخصص تعویض مفصل لگن به تابلوهای پزشکان دقت نمایید. کلمات بورد تخصصی و فلوشیپ بسیار مهم هستند و نشان دهنده متخصص بودن پزشک می باشد.

علاوه بر آن اگر در مهر پزشک عبارت دارای بورد تخصصی منظور شده باشد و یا واژه هایی مانند عضو هیات علمی دانشگاه، استادیار و یا دانشیاردانشگاه در مهر وی درج شده باشد نشان دهنده آن است که ایشان بورد تخصصی را کسب کرده اند. عبارت بورد تخصصی در پروانه مطب کلیه پزشکانی که دارای آن هستند نیز درج شده است و عبارت جایگزینی برای آن وجود ندارد.

 

مفهوم بورد تخصصی

پزشک عمومی بعد از آنکه در آزمون تخصص در رشته مورد نظر خود قبول شد وارد دانشگاه شده و با توجه به رشته و دانشگاه معمولا پس از 3 – 7 سال دوره تخصص خود را تکمیل کرده و هر سال نیز یک آزمون ارتقا می دهد و در پایان دوران تحصیل نیز یک آزمون کلی داده و در صورت قبولی موفق به اخذ گواهینامه تخصصی خود می شود و اجازه طبابت و جراحی در سرتاسر ایران را دارد.

اما آزمون بورد تخصصی سالی یک مرتبه میان متخصصان فارغ التحصیل در دو مرحله کتبی و شفاهی و یک مرحله عملی جراحی انجام می شود و تعداد اندکی موفق به قبولی و اخذ بورد تخصصی می شوند و کسی که از این مرحله سخت عبور کند قطعا توانایی بسیار بالایی دارد و بیماران عزیز می توانند جهت درمان خود با اطمینان خاطر به ایشان تکیه کنند.

 

6- حضور پزشک در کنگره های بین المللی

حضور و سخنرانی در کنگره های مختلف و گذراندن دوره های تخصصی در خارج از کشور از جمله فاکتورهایی هستند که می توان از طریق آن ها میزان تخصص و علم یک پزشک و جراح را سنجید و با اطمینان خاطر بیشتری درمان بیماری های لگنی را به او سپرد.

همچنین هر چه کنگره قوی تر باشد و در یک کشور پیشرفته علمی برگزار گردد اعتبار جراح ارائه کننده مقاله بیشتر خواهد بود و این به معنی به روز بودن اطلاعات آن پزشک جراح می باشد.

 

7- صبور و منظم بودن پزشک جراح

علاوه بر همه این ویژگی ها، اخلاق خوب، اعتماد به نفس و وجدان کاری یک پزشک به اندازه توان علمی و تخصص وی اهمیت دارد. زیرا بیماران وقتی با پزشک خود احساس راحتی کنند و حس همدردی او را درک کنند بهتر می توانند راجع به بیماری خود با پزشک صحبت کرده و ناراحتی خود را با او در میان بگذارند.

بنابراین روابط عمومی بالای یک پزشک از تاثیر گذارترین موارد جهت آگاهی از بیماری یک فرد می باشد.همچنین پزشک باید در مورد روش جراحی و عوارض احتمالی پس از آن اطلاعات کافی را در اختیار بیمار قرار دهد و در صورت وجود روش های درمانی غیر جراحی انتخاب را بر عهده بیمار بگذارد.

همچنین یک جراح خوب تعویض مفصل لگن باید قادر باشد با جراتی که از دانش خود می گیرد شرایط سخت به وجود آمده حین عمل را کنترل کند و توانایی انجام جراحی های طولانی را نیز داشته باشد و از عصبی شدن هنگام جراحی نیز بپرهیزد.

هنگامی که شما به عنوان یک بیمار با یک جراح روبرو می شوید یکسری ویژگی های ظاهری برای شما مشخص می شود. اگر شما با مطبی تمیز و مرتب روبرو شوید و جراحی که صبور است و با آرامش به شما فرصت می دهد ناراحتی خود را بیان کنید، با دقت شما را معاینه می کند و شما را در جریان بیماری تان قرار می دهد و روش های درمانی مختلف را با شما در میان می گذارد مطمئن باشید در اتاق عمل نیز همین قدر منظم و صبور و آرام است.

همچنین بهره مندی از قدرت تصمیم گیری و تشخیص سریع و صحیح نیز از ویژگی های مهم یک جراح تعویض مفصل لگن می باشد.

زیرا اگر تشخیص به درستی صورت نگیرد قطعا روش درمان نیز صحیح نخواهد بود و به دنبال آن مشکلات بیشتری برای بیمار به وجود خواهد آمد و روشن است که تشخیص درست تنها از طریق معاینه جامع بیمار به دست می آید. برخی از پزشکان برای تشخیص بیماری تنها آن بخش از بدن بیمار را که درد می کند معاینه می کنند. در صورتی که یک جراح خوب باید بداند که شانه درد بیمار ممکن است به دلیل التهاب دیافراگم بیمار باشد و یا زانو درد بیمار ناشی از مشکلات مفصل هیپ باشد.

 

8- پرهیز از تعداد بالای جراحی های روزانه

شلوغی مطب یک پزشک و تعداد جراحی های روزانه او دلیل بر بهتر بودن آن جراح نیست. بلکه برعکس تعداد بالای عمل های روزانه از کیفیت کار پزشک می کاهد و میزان عوارض پس ازعمل را افزایش می دهد. انجام دو عمل در یک روز کیفیت عمل سوم را پایین می آورد و برخی مواقع پزشک به دلیل خستگی ناچار است دستیار بگیرد که کیفیت کار جراح اصلی را ندارد.

پس منطقی است که جراح یک الی دو عمل با کیفیت در روز انجام دهد تا اینکه چهار جراحی انجام دهد که قطعا نتیجه دلخواه نیز حاصل نخواهد شد و پس از آن نیز باید به مطب رفته و بیماران زیادی را نیز ویزیت کند. بنابراین با در نظر داشتن این مورد می توان به نتایج مطلوبی از معاینات و جراحی ها دست پیدا کرد که باعث رضایت بیمار و خود پزشک نیز می باشد.

همانطور که می دانیم جراحی آخرین گزینه درمانی بیماری می باشد و به همین دلیل یک جراح خوب کسی است که به خاطر منفعت خود بیمار را به جراحی مجبور نکند و تنها در صورت ضرورت اقدام به جراحی کند و سلامتی بیمار خود را در اولویت قرار دهد و با ارائه بهترین درمان های جراحی یا غیر جراحی به رفع مشکلات حرکتی ناشی از فرسودگی یا شکستگی مفاصل بپردازد.

 

9- پذیرفتن بیمارانی که درمان موفقی از سوی پزشکان دیگر نداشته اند

یک جراح خوب و موفق در تمام زمینه ها و همین طور در جراحی تعویض مفصل لگن کسی است که توانایی درمان جراحی های ناموفق بیماران را داشته باشد و درک کند بیماری که به هر دلیلی درمان نشده است با کلی امید و آرزو به او مراجعه کرده و باید وقت بیشتری را برای او صرف کند و دردش را درک کند و با استفاده از دانش و تجربه خود مشکل بیمار را شناسایی کرده و بدون ترس برای بار چندم برای جراحی پیشقدم شود و به نحو احسن اقدام به درمان بیمار کند.

 

10- ایمان به خداوند

اگر جراح هر قدر هم معروف و کار بلد دچار غرور شده وتصور کند که فقط اوست که توانایی انجام این کار سخت را دارد، همین غرور و توهم او را به سراشیبی سقوط سوق می دهد. پزشک جراح باید در همه لحظات حضور خداوند را باور داشته باشد و بداند که اوست که اختیار تمام امور را در دست دارد و جسم و جان او را کنترل می کند و هرگاه به این باور برسد با قلبی سرشاراز آرامش و اطمینان به اتاق عمل رفته و اقدام به درمان بیمار خود می کند.

 

11- پرهیز از تبلیغات بیش از حد

در حقیقت بهترین تبلیغ برای یک جراح تعویض مفصل لگن بیمارانی هستند که توسط او درمان شده و به نتیجه دلخواه خود رسیده اند نه تبلیغ در رسانه و مجلات  و اینستاگرام. زیرا یک جراح واقعی فرصت کافی برای انجام این گونه تبلیغات را ندارد. البته گزارش جراحی های حساس و منحصر به فرد در رسانه ها ایرادی ندارد اما اعلام تعداد عمل های روزانه و این قبیل موارد که جنبه تبلیغاتی دارند کار پسندیده ای نمی باشد.

بسیاری از افراد برای انجام عمل جراحی مفصل هیپ خود به دنبال بهترین جراح لگن در تهران می باشند. خوشبختانه آگاهی مردم نسبت به مسائل پزشکی نسبت به دهه های اخیر افزایش یافته است و اهمیت انتخاب جراح اصلح و متبحر مقوله ای پررنگ تر شده است.

شاید برای خود شما و یا اطرافیانتان پیش آمده باشد که تجربه ی ناخوشایند از یک عمل زیبایی یا درمانی داشته باشید. اشتباهات پزشکی، استفاده از مواد و ابزار نامناسب در حین جراحی و… از جمله عواملی هستند که روند عمل جراحی و نتایج حاصل از آن را متاثر می سازند و می توانند عوارض نامطلوب و متعددی را بر فرد تحمیل کنند.


مطالب مشابه

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

درمان خانگی پارگی مینیسک زانو
درمان خانگی پارگی مینیسک زانو

درمانی خانگی مینیسک زانو به کاهش درد ناشی از پارگی مینیسک زانو کمک می‌کنند. اما برای درمان قطعی به مراجعه به پزشک و استفاده از روش‌های درمانی اصولی‌تر ازجمله دارودرمانی و گاهاً عمل جراحی نیاز است.

کندروپلاستی یا دبريدمان توسط آرتروسکوپی
کندروپلاستی یا دبريدمان توسط آرتروسکوپی

کندروپلاستی یا دبریدمان توسط آرتروسکوپی عمل جراحی‌ای است که برای صاف کردن غضروف آسیب‌دیده در زانو استفاده می‌شود. این روش کم تهاجمی از دوربین کوچکی به نام آرتروسکوپ برای بررسی داخل و از ابزارهای کوچک برای ترمیم زانو استفاده می‌کند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×