• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
بهترین جراح متخصص ارتوپد در تهران

بهترین جراح متخصص ارتوپد در تهران

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۰۵ مهر ۱۴۰۲

اگر به دنبال بهترین جراح ارتوپد در تهران می گردید لازم است تمامی پارامترهای مهم در انتخاب درست را مد نظر قرار دهید تا در جهت اعمال جراحی و درمان بیماری‌های مفصلی خود اقدامات لازم را انجام دهید.

آیا می دانید بهترین جراح ارتوپد در تهران کیست؟

آیا به دنبال بهترین جراح ارتوپد در تهران هستید؟

با ما در ادامه این مطلب همراه باشید:

 

متخصص ارتوپد کیست؟

متخصص ارتوپدی پزشکی است که در زمینه درمان و تشخیص آسیب ها و اختلالات استخوان ها، مفاصل و لیگمان ها، تاندون و عضلات تخصص دارد. از این رو به متخصصین ارتوپد، متخصص و جراح استخوان و مفاصل نیز گفته می شود.

همه ما برای یک بار هم که شده در طول زندگی خود به دردهای استخوانی، عضلانی یا مفاصل دچار شده ایم. اگر با هر نوع دردی در مفصل و اسکلتی سر و کار دارید، متخصص ارتوپد می تواند در این زمینه به شما کمک کند.

برخی افراد گمان می کنند دکتر ارتوپد تنها در زمینه درمان شکستگی استخوان تخصص دارد، اما اینگونه نیست. این پزشکان در زمینه مشکلات مفصلی همچون آرتریت و آرتروز نیز تخصص دارند.

 

دکتر ارتوپد با روش‌های جراحی و غیر جراحی به درمان اختلالات و مشکلات مفصلی می پردازد.

این پزشکان برای درمان ضایعات و اختلالاتی نظیر آسیب‌های ستون فقرات، آسیب‌های ورزشی، بیماری‌های دژنراتیو، عفونت‌ها، تومورها و اختلالات مادرزادی هم از روش جراحی و هم غیر جراحی استفاده می‌کند.

امروزه به دلیل کم شدن تحرک افراد، نه تنها افراد مسن در معرض ابتلا به دردهای اسکلتی قرار دارند، بلکه جوانان نیز در خطر ابتلا به چنین اختلالاتی هستند. به همین دلیل نیاز افراد به متخصص ارتوپد بیشتر شده است. از طرف دیگر ارتوپدی شاخه های متعددی دارد و این پزشکان می توانند کارهای مختلفی را انجام دهند.

از این رو دانستن وظایف و مشخصات متخصص ارتوپد بسیار اهمیت دارد که ما در این مقاله به طور مفصل به بررسی آن‌ها می پردازیم.

 

اصلی ترین وظایف متخصص ارتوپد

همان طور که اشاره شد، متخصص ارتوپد با تخصص و دانشی که در زمینه اختلالات اسکلتی و عضلانی دارد به درمان و تشخیص چنین اختلالاتی می پردازد. از وظایف این متخصصان می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • تشخیص درست علت درد بیمار
  • تصمیم گیری مناسب برای انتخاب بهترین روش درمان
  • انتخاب بهترین روش جراحی برای درمان مشکلات اسکلتی
  • نظارت بر حال بیمار پس از جراحی

 

چه زمان باید به متخصص ارتوپدی مراجعه کنیم؟

عادت بد ما انسان ها این است که تا به عارضه یا بیماری خاصی مبتلا نشویم، تمایلی برای مراجعه به پزشک نخواهیم داشت. اما آیا این باور درست است؟ همانطور که از قدیم گفتند، پیشگیری بهتر از درمان است!!!

با رعایت برخی نکات بهداشتی و مراقبتی، می توان از وقوع و ابتلا به بسیاری از بیماری ها جلوگیری کرد. حتی تشخیص زودهنگام و به موقع بیماری باعث می شود تا پزشک فرصت بهتری برای درمان عارضه موجود را از طریق روش های ساده داشته باشد.

شایع‌ترین بیماری ها و اختلالاتی اسکلتی‌ای که برای درمان آن باید به متخصص ارتوپد مراجعه کنید، به شرح ذیل می‌باشند:

  • اختلالات و دردهای مربوط به دست و پاها
  • اختلالات مربوط به ستون فقرات
  • مشکلات مربوط به لگن و ران پا
  • بیماری ها و اختلالات مرتبط با زانو و اجزای اطراف آن
  • اختلالات اسکلتی در کودکان
  • مشکلات اسکلتی مادرزادی
  • آسیب های ورزشی
  • تومورهای سیستم حرکتی

به علت پیشرفت علم پزشکی، رشته ارتوپدی نیز به انواع مختلفی تقسیم می شود و بیشتر متخصصین ارتوپدی فعالیت کاری خود را در یک زیر شاخه قرار داده اند. این کار باعث می شود پزشک در زمینه خاصی علم و تجربه بیشتری داشته باشد.

بدین ترتیب او پس از گذاراندن دوره چهار ساله دوره تخصص ارتوپدی و قبولی در امتحان بورد تخصصی در یکی از این شاخه ها تخصص می گیرد.

از این رو درمان های گوناگونی توسط متخصص ارتوپد انجام می شوند که رایج‌ترین آنها عبارت‌اند از:

  • درمان دردهای مفصلی
  • درمان انواع آرتروز مفصلی
  • جااندازی انواع شکستگی
  • انجام انواع جراحی های مفصل که از مهم ترین آنها می توان به تعویض مفصل اشاره کرد
  • انجام جراحی بسته مفصل مانند جراحی آرتروسکوپی مفصل
  • انجام جراحی برای ترمیم عصب ها و تاندون ها

 

بهترین متخصص ارتوپدی چه ویژگی هایی دارد؟

پس از آشنایی با وظایف متخصص ارتوپد، حالا بهتر است کمی با ویژگی بهترین متخصص ارتوپد آشنا شوید تا راحت تر بتوانید پزشک مورد نظر خود را انتخاب کنید. انتخاب بهترین متخصص ارتوپدی یکی از مهم ترین تصمیماتی است که شما برای درمان مشکلات مفصلی می گیرید.

اولین قدم برای پیدا کردن یک پزشک و متخصص ارتوپد خوب کمک گرفتن از اطرافیان و افرادی  است که توسط یک دکتر ارتوپد ویزیت شده اند. البته اینترنت و گوگل نیز در این زمینه کمک زیادی به شما می کنند.

شما می توانید با سرچ و تحقیق در اینترنت به لیستی از پزشکان متخصص ارتوپد دست یابید که به دلیل فعالیت های درمانی مختلف و نتایج خوبی که در درمان انواع بیماری ها داشته اند، مورد توجه خبرگزاری ها، سایت ها ، انجمن های گفتگو و کاربران واقع شده اند.

برای انتخاب بهترین متخصص ارتوپد ویژگی های زیر را در نظر بگیرید:

 

داشتن تجربه کافی

داشتن تجربه و تبحر کافی یکی از مهم ترین ویژگی هایی است که در شناسایی یک پزشک خوب می تواند به شما کمک کند؛ زیرا تجربه از اصلی ترین عواملی است که در روند بهبودی سریع تر بیمار نتیجه به سزایی دارد. برای اطلاع از تجربه و مهارت یک پزشک می توانید سوابق پزشکی آن را از مراجعه کنندگان و کسانی که توسط این پزشک ویزیت شده اند، بدست آورید.

 

داشتن تخصص کافی و آشنایی با تکنیک های روز پزشکی

به روز بودن اطاعات یک پزشک و آشنا بودن به جدیدترین تکنیک های جراحی اهمیت بالایی دارد. پزشک  می تواند این اطلاعات را با شرکت در کنگره های علمی و گذراندن دوره های تکمیلی در خارج یا داخل کشور بدست آورد. این دوره ها، دوره‌های فلوشیپ و فوق تخصص نامیده می‌شوند.

ویزگی بهترین متخصص ارتوپد

درمان شکستگی های استخوان توسط متخصص ارتوپدی

خوش اخلاق بودن و اخلاق مداری پزشک

خوش اخلاق بودن و اخلاق مداری متخصص ارتوپد امری است که در برخورد با انواع افراد مختلف بسیار مهم هستند.

چون بیمار در این مرحله از زندگی در حالت اضطرار نسبی به سر می برد و به خاطر دردهایی که به آن دچار شده، به عجز و ناتوانی خود پی برده است، بنابراین از پزشک توقع دارد که با او با خوش اخلاقی رفتار کند؛ زیرا بیمار علاوه بر مداوای جسمانی به کمک روحی و روانی نیز نیازمند است.

به همین خاطر هنگامی که بیماری به پزشک مراجعه می کند، نیاز به آرامش دارد. بنابراین پزشک با آرامش و خوش اخلاقی خود می تواند این آرامش را به بیمار انتقال دهد.

فقط دارو باعث بهبودی بیمار نمی شود، بلکه خوش اخلاقی پزشک تاثیر به سزایی بر روح و روان بیمار می گذارد.

 

توانایی در انجام جراحی های سخت

به طور قطع می توان گفت بهترین متخصص ارتوپد کسی است که توانایی انجام سخت ترین جراحی های را دارد و سعی می کند جراحی‌ای را انتخاب کند که عوارض کمتری را به همراه داشته باشد.

برای مثال جراحی تعویض مفصل لگن به دو صورت قدامی و خلفی انجام می شود، اما با اینکه جراحی تعویض مفصل به روش قدامی کمی سخت و مشکل است، عوارض کمتری دارد.

از این رو متخصص ارتوپد خوب، سختی این جراحی را به جان می خرد تا بیمار پس از جراحی به عوارض کمتری دچار شود.

 

جراحی بخش مهمی از فعالیت متخصص ارتوپد بوده که موفقیت آمیز بودن آن در بهبودی حال بیمار بسیار تاثیرگذار است. پس در صورتی که برای درمان درد و مشکلات اسکلتی نیاز به جراحی داشتید حتما در انتخاب بهترین جراح ارتوپد ویژگی هایی ذیل را در نظر بگیرید:

  • توانایی بسیار بالا و مناسب جراح در انجام جراحی
  • برخورداری از دانش و تخصص کافی برای انجام جراحی
  • دادن اطاعات کافی قبل و بعد از جراحی

متخصص ارتوپد

ویژگی یک پزشک و متخصص ارتوپد خوب

تفاوت متخصص ارتوپد با متخصص طب فیزیک،  کایروپروکتیک  و متخصص درد چیست؟

پزشکان مختلفی از جمله دکتر فیزیوتراپ، کایروپروکتیک و متخصص درد در زمینه تشخیص و درمان بیماری های اسکلتی تخصص دارند و همین عامل موجب می شود بیمار نداند برای درمان دردهای خود نزد چه پزشکی برود.

قبل از اینکه به بررسی راه های تشخیص بیماری های اسکلتی توسط متخصص ارتوپدی بپردازیم، کمی شما را با این تخصص ها آشنا می کنیم تا از تفاوت آن با دکتر ارتوپد آشنا شوید:

 

دکتر طب فیزیک و توانبخشی

پزشک طب فیزیک و توانبخشی به هیچ عنوان کار تشخیص بیماری های اسکلتی را انجام نمی دهد و تنها در زمینه درمان بیماری ها تخصص دارد.

در فیزیوتراپی از تجهیزات مکانیکی، جریان‌های الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی برای درمان بیماری‌ها و اختلالات عصبی-ماهیچه‌ای-اسکلتی استفاده می شود.

عموما اغلب پزشکان ارتوپد پس از تشخیص علت درد، برای بهبودی سریع تر حال بیمار، فرد را به متخصص ارتوپد ارجاع می دهند.

 

کایروپرکتیک

متخصص کایروپرکتیک، تخصصی کاملا متفاوت از ارتوپدی بوده و جزئی از طب مکمل است. پزشک متخصص کایروپروکتیک بیشتر در زمینه درمان دردهای ستون فقرات تمرکز دارد.

 

متخصص درد

متخصص درد Pain Specialist به پزشکی اطلاق می شود که آموزش های مختلف در زمینه بررسی، تشخیص و درمان انواع درد را گذرانده باشد.

متخصصان درد در واقع همان متخصصان بیهوشی هستند که از روش های مختلفی برای بی درد کردن انواع درد ها بهره می گیرند.

پس با این تفاسیر به طور قطع می توان گفت بهترین پزشکی که برای درمان دردهای مفصلی و اسکلتی می توانید از آن کمک بگیرید، متخصص ارتوپد است؛ زیرا این پزشکان برخلاف تمام تخصص هایی که در زمینه مشکلات اسکلتی کار می کنند، به صورت کاملا تخصصی می توانند به تشخیص علت درد شما بپردازند.

 

متخصص ارتوپدی از چه طریقی به تشخیص بیماری های اسکلتی می پردازد؟

مراحل تشخیص بیماری ها و دردهای مفصلی که جراح ارتوپد از آن‌ها استفاده می کند، شامل موارد ذیل می‌شوند:

 

بررسی سابقه پزشکی بیمار و گرفتن شرح حال

اولین قدم در تشخیص بیماری های مفصلی و اسکلتی صحبت کردن با بیمار است. پزشک ارتوپد در اولین برخورد با شما شروع به جمع آوری اطلاعاتی می کند که با کمک آن ها بتواند علت بیماری را مشخص کند.

در این مرحله متخصص ارتوپد از بیمار راجع به شکایتش توضیح بیشتر می خواهد. سوالات ذیل در اولین جلسه ملاقات با پزشک  پرسیده می‌شوند:

  • شدت درد شما چقدر است؟ آیا برای کاهش درد خود، مسکنی را مصرف کرده اید؟
  • درد هایتان با انجام چه کارهایی بیشتر و چه موقع کمتر می شوند؟
  • آیا درد خودبه خود شروع شده یا بعد از انجام فعالیتی شروع می‌شود؟
  • آیا درد ناگهان شروع شد یا به تدریج در عرض چند هفته ادامه داشته است؟

 

انجام معاینه فیزیکی

مرحله بعد از معاینه بیمار، انجام معاینه فیزیکی است که برای انجام آن متخصص ارتوپد با دیدن، شنیدن، لمس کردن و بوییدن به تشخیص علت درد بیمار می پردازد.

تمام حواس به پزشک ارتوپد در تشخیص درست کمک می کنند. به طور مثال، پزشک می تواند با حس شنوایی، صدای حرکت استخوان ها یا مفاصل را بشنود یا با لمس کردن می تواند سفتی یک محل و یا حرکات غیر طبیعی یک استخوان یا مفصل را تشخیص دهد.

در اغلب موارد همین اطلاعات برای فهمیدن علت بیماری کافی است و نیازی به بررسی آزمایشات و روش های تصویربرداری نیست.

 

بررسی تکمیلی به کمک روش های تصویربرداری

در برخی مواقع برای اینکه پزشک اطاعات کافی از بیمار خود بدست آورد، ممکن است از روش های تصویربرداری مانند رادیوگرافی یا سی تی اسکن استفاده کند.

  

خدمات دکتر علیرضا امین جواهری

دکتر سید علیرضا امین جواهری، جراح ارتوپد و فوق تخصص زانو و لگن از دانشگاه زوریخ سوئیس و فارغ التحصیل مقطع دکترا از دانشگاه علوم پزشکی تهران است. برخی از خدمات ارائه شده توسط وی به شرح زیر می باشند:

 

روش کم تهاجمی آرتروسکوپی زانو در تشخیص بسیاری از آسیب دیدگی های درونی مفصل موثر است. گاها اگر شدت آسیب دیدگی جزئی باشد، می توان از طریق آرتروسکوپی زانو عوارض موجود را برطرف و دامنه حرکتی مفصل مربوطه را تقویت کرد.

 

  • آرتروسکوپی لگن

از طریق آرتروسکوپی لگن می توان شدت آسیب دیدگی مفصل هیپ را مورد بررسی قرار داد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله  آرتروسکوپی لگن مراجعه کنید.

 

آرتروز زانو، آسیب دیدگی در حین تصادف و شیوه نادرست زندگی می توانند فشارهای زیادی به مفصل زانو وارد کرده و این مفصل را دچار آسیب های جدی کنند.

به طور مثال، ممکن است فردی به دلیل ابتلا به آرتروز پیشرفته قسمت های زیادی از مفصل زانوی خود را از دست داده باشد و با محدودیت های جدی حرکتی در این مفصل روبرو شود. روش های ساده و کم تهاجمی، پاسخ مناسبی برای درمان بیماری این فرد نیستند و معمولا جراح ارتوپد، تعویض مفصل زانو را گزینه درمانی مناسبی برای این او می داند.

 

همانطور که بدان اشاره کردیم، عوامل متعددی می توانند زمینه آسیب دیدگی مفصل هیپ را فراهم آورند. علاوه بر این موارد، دررفتگی مادرزادی مفصل هیپ نیز می تواند علتی برای تعویض مفصل لگن در بزرگسالی باشد.

با این حال جراحی تعویض مفصل لگن به روش قدامی می تواند مزایای زیادی را برای بیمار به همراه آورد.

 

مطالب مشابه

15 علت درد کف پا در شب چیست؟
15 علت درد کف پا در شب چیست؟

دلایل متعددی می‌توانند موجب بروز درد پا در شب شوند که برخی به سبک زندگی مرتبط بوده و برخی دیگر ناشی از بیماری‌های مختلف هستند. خوشبختانه، روش‌های درمانی متنوعی برای کاهش این دردها وجود دارند.

مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن
مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن

در کنار مصرف دارو، رژیم غذایی متعادل می‌تواند واکنش‌های التهابی بدن که منجر به درد می‌شوند را کاهش دهد. همچنین، وزن سالم حاصل از تغذیه مناسب، فشار وارده بر مفاصل را کم کرده و سلامت لگن را تقویت می‌کند.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×