• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
علل و عوامل خطر آرتروز مفصل ران

علل و عوامل خطر آرتروز مفصل ران

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۰

علت اصلی آرتروز مفصل ران می تواند به ترکیبی از ژنتیک ، آسیب ها ، سبک زندگی و حتی وزن هنگام تولد مربوط شود. آرتروز مفصل ران ممکن است سالها - حتی یک عمر - طول بکشد.

علل و عوامل خطر آرتروز مفصل ران

کارشناسان تخمین می زنند که خطر ابتلا به آرتروز مفصل ران در طول زندگی افراد 25٪ می باشد. بیشتر افرادی که به آرتروز مفصل ران مبتلا می شوند حداقل یکی از عوامل خطر ذکر شده در زیر را دارند.

ناهنجاری مفصل ران

برخی از افراد ممکن است به مشکل عدم توازن گوی و کاسه مفصل ران دچار شده یا به طور ژنتیکی آن را به ارث ببرند. این توازن ضعیف می تواند در نهایت منجر به آرتروز مفصل ران شود. مشکلاتی که عدم توازن مفصل ران را به همراه دارند شامل دیسپلازی مفصل ران ، دررفتگی مادرزادی مفصل ران و ایمپینجمنت یا گیر افتادگی مفصل ران (FAI) هستند.

ضربه یا آسیب مفصلی

مفصل ران شکسته ، لابروم پاره شده (لابروم قطعه ای از غضروف سخت است که سوکت یا گوی مفصل ران را احاطه می کند) یا آسیب های دیگر می توانند سالها یا حتی دهه ها بعد منجر به علائم آرتروز مفصل ران شوند.

سابقه فعالیت بدنی شدید

به طور کلی ، فعال ماندن یکی از بهترین راه های جلوگیری از هر نوع آرتروز ، از جمله آرتروز مفصل ران است. با این حال ، برخی شواهد نشان می دهند که ورزشکاران حرفه ای که سالها ورزشهایی را انجام می دهند که تاثیر مستقیم بر روی مفاصل دارند مانند هاکی و فوتبال ، ممکن است بیشتر در معرض خطر آرتروز مفصل ران قرار بگیرند. همچنین به نظر می رسد افرادی که سابقه کار یدی دارند ، مانند کشاورزان نیز در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

حتما مطالعه کنید : جراحی آرتروز مفصل ران

سن بالا

در طول زندگی ، لگن دچار فرسودگی می شود و غضروف نازک شده و انعطاف پذیری آن کمتر می شود. بیشتر افرادی که آرتروز مفصل ران آنها در عکسبرداری با اشعه ایکس دیده می شود ، بالای 60 سال سن دارند.

ژنتیک

کارشناسان تخمین می زنند 60٪ موارد آرتروز مفصل ران تحت تأثیر ژنتیک است. این رقم به این معنی نیست که 60٪ موارد آرتروز مفصل ران کاملاً ارثی هستند. بلکه به این معنی است که ژنتیک - همراه با سایر عوامل خطر - ممکن است نقشی در این بیماری داشته باشد. شواهد نشان می دهند که وقتی صحبت از آرتروز مفصل ران است ، ژن های مادری تأثیر بیشتری نسبت به ژن های پدری دارند.

جنسیت

تصور می شود که خطر ابتلا به آرتروز مفصل ران در زنان حدود 10٪ بیشتر از مردان است.

چاقی

محققان می گویند که افزایش 5 نمره ای BMI (حدود 11 تا 13 گیلوگرم برای اکثر افراد) با 11٪ افزایش احتمال آرتروز مفصل ران همراه است.

برخلاف آرتروز زانو ، رابطه بین چاقی و آرتروز مفصل ران مشخص نیست. برخی متخصصان معتقدند که اضافه وزن ممکن است از ریسک فاکتورهای ابتلا به آرتروز مفصل ران نباشد اما قطعا سرعت آن را تسریع می کند.

وزن کم هنگام تولد

تحقیقات نشان می دهند که وزن کم در هنگام تولد و یا توللد زودرس ممکن است خطر ابتلا به آرتروز مفصل ران را افزایش دهند. وزن کم و تولد زودرس می تواند با ناهنجاری های جزئی مفصل ران همراه باشد که منجر به بیش از حد فشار و ساییدگی مفصل و در نهایت ایجاد آرتروز شود.

عوامل خطر بالا احتمال ابتلا به آرتروز مفصل ران را افزایش می دهند اما تضمین کننده آن نیست. برعکس ، کسانی که هیچ یک از عوامل خطر بالا را ندارند باز هم می توانند دچار آرتروز مفصل ران شوند.


مطالب مشابه

سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر
سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر

سندرم پیریفورمیس زمانی اتفاق میفتد که عضله پیریفورمیس شما عصب سیاتیک را فشرده می‌کند و منجر به التهاب می‌شود. این مسئله می‌تواند باعث درد یا بی‌حسی در لگن و پشت ساق پا در یک یا هر دو طرف بدن شود.

کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟
کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟

اگر هنگام حرکت مفاصل، صدای تق‌تق یا ترکیدن می‌شنوید، باید به آن توجه کنید. اگر صدای مفاصل با درد یا ناراحتی همراه نباشد، احتمالاً آسیبی اتفاق نیفتاده است. اما در برخی موارد صدای مفصل نشان‌دهنده کمبود مواد مغذی در بدن است.

خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن
خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن

پیشگیری و درمان لخته‌های خون پس از جراحی تعویض مفصل لگن بخش مهمی از بهبودی بیمار است. بیمارانی که تعویض مفصل انجام داده‌اند، دو تا ده روز پس از جراحی در بالاترین خطر ابتلا به DVT (ترومبوز ورید عمقی) قرار دارند و این خطر حدود سه ماه ادامه می‌یابد.

چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟
چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟

جراحی تعویض مفصل زانو، عمل بزرگی بوده که شامل دوره بهبودی قابل توجهی است و بیمار قطعاً پس از جراحی، علائمی را مشاهده می‌کند. اما تشخیص تفاوت بین درد معمول پس از جراحی و درد ناشی از لخته شدن خون بسیار مهم است. در اینجا تفاوت این علائم را توضیح می‌دهیم.

انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی
انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی

تشخیص روماتیسم مفصلی توسط معاینه فیزیکی انجام می شود و درمورد سابقه پزشکی و علائم شما سؤال می‌کنند. روماتولوژیست شما همچنین آزمایش خون و آزمایش‌های تصویربرداری را تجویز می‌کند.

راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن
راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن

آرتریت نوجوانان، بیماری‌ای خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن کودک شما به‌اشتباه سینوویوم (بافتی که داخل مفصل را می‌پوشاند) و مایع سینوویال داخل مفصل را هدف قرار می‌دهد.

جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن
جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×