• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
خشکی، سفتی زانو نشانه چیست و چگونه درمان می شود

خشکی، سفتی زانو نشانه چیست و چگونه درمان می شود

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۹

خشکی زانو به حالتی گفته می شود که فرد با مشکل حرکت دادن مفصل زانو مواجه است و در هنگام به حرکت در آوردن زانو به دردهایی دچار می شود. در صورتی که شما نیز به درد وخشکی در زانو دچار هستید؛ پیشنهاد می کنم این مقاله را از دست ندهید.

علت خشکی مفصل زانو چیست؟

مفصل زانو که یکی از بزرگترین مفصل های بدن است؛ فعالیت های زیادی را برعهده دارد از این رو هموراه مستعد آسیب دیدگی و بیماری قرار دارد.

با اینکه مشکلات زانو به شکل مختلفی بروز می یابد اما یکی از شایع ترین شکل های بروز مشکلات زانو خشکی و بی حرکت شدن زانو است.

دلایل خشکی مفصل زانو می توان در نتیجه آسیب دیدگی ها و اختلالاتی نظیر:

 

علت خشکی مفصل زانو چیست؟

 

بوریست زانو

به التهاب بوریس های زانو، بوریست می گویند. بوریس ها در مفصل زانو باعث تسهیل حرکت تاندون ها روی استخوان مجاور می شود از این رو در صورتی که بوریس ها آسیب ببینند استخوان ها در هنگام حرکت دچار خشکی می شوند.

آسیب دیدگی رباط ها

رباط ها در حفظ ثبات و پایداری مفصل زانو نقش مهمی را ایفا می کنند از این رو در صورت آسیب دیدن رباط های زانو بیمار در هنگام خم و راست کردن به درد شدید دچار می شود.

آرتروز زانو

آرتروز زانو یا ساییدگی زانو از شایع ترین مشکلات مربوط به مفصل زانو است که در این بیماری غضروف های مفصل مجاور استخوان زانو دچار ساییدگی می شوند. خشکی زانو در این عارضه از رایج ترین علامتی است که به دنبال آرتروز زانو ایجاد می شود.

از دیگر دلایل و علت زانو درد می توان به:

نقرس

استئوآرتریت زانو

آرتریت زانو

لوپوس

تومو یا سرطان استخوان

البته در برخی مواقع ممکن است علت خشکی زانو به دلیل بیماری خاصی نباشد و به خاطر سبک زندگی نادرست همچون بی تحرکی و یا عکس آن ورزش های شدید و سنگین، مشغول بودن به شغل های سخت ایجاد شود.

درد و خشکی زانو

علت درد و خشکی زانو

خشکی زانو چه زمانی خطرناک است؟

خشکی زانو خود یک علامت و نشانه است؛ یعنی به این معنا که به تنهایی به عنوان یک بیماری حساب نمی شود.

ظهور علامت خشکی به تنهایی نشان دهنده مشکل جدی نیست اما در صورتی که این علامت با چنین نشانه هایی همراه باشد در این صورت باید حتما برای درمان آن به جراح ارتوپد مراجعه نمود. این نشانه ها شامل:

درد و متورم شدن زانو

قرمز شدن پوست زانو

گرم شدن زانو

کبود شدن زانو

خالی کردن زانو

تغییر شکل دادن زانو

ضعیف و شل شدن عضلات زانو

از خطرناکترین علت های خشکی زانو می توان به سرطان استخوان اشاره کرد؛ با اینکه سرطان استخوان به ندرت باعث خشکی زانو می شود اما در مورادی ممکن است بیمار به همراه خشکی، درد و تورم شدیدی را احساس کند.

از خطرناکترین علت های خشکی زانو می توان به سرطان استخوان اشاره کرد

 

تشخیص خشکی زانو

در صورتی که خشکی زانو با علائمی که به آن اشاره شد همراه باشد در این صورت مراجعه به پزشک و متخصص ارتوپد برای تشخیص سریع و درمان به موقع ضروری است.

توجه نماید زمان مراجعه به پزشک علائم و مشخصات دردهای خود را به طور کامل با پزشک در میان بگذارید. از جمله کارهایی که جراح ارتوپد برای تشخیص خشکی زانو انجام می دهد شامل:

به حرکت در آوردن مفصل زانو برای تشخیص میزان حرکت مفصل

بررسی بافت مفصل زانو برای اندازه گیری تورم و بزرگ شدگی زانو

بررسی نوع درد و شدت خشکی زانو

بررسی آزمایش ها و عکس ها

 

راه های درمان خشکی زانو

درمان خشکی زانو بستگی به علت آن دارد که احتمالا شامل یکی از این موارد می باشد:

درمان های خانگی خشکی زانو

برای درمان گرفتگی ها و خشکی های خفیف زانو می توانید از درمانی های خانگی استفاده کنید. که این کارها شامل:

فشرده کردن مفصل زانو با بانداژ کردن

خودداری از انجام فعالیت هایی که درد را بدتر می کند.

قرار دادن کمپرس یخ بر روی زانو

بالا نگه داشتن زانو

قرار دادن کمپرس آب گرم برای تسکین درد ناشی از خشکی زانو

دارو درمانی

داروهای استروئیدی رایج ترین داروها برای خشکی زانو می باشند. البته در بسیاری از مواقع می توان علائم درد و خشکی زانو را با استفاده از داروهای بدون نسخه پزشک تسکین داد.

استفاده از بریس زانو

بریس ها با محافظت از زانو می توانند از وارد شدن فشار به مفصل زانو به دلیل خشکی زانو جلوگیری کنند.

درمان خشکی زانو با زانوبند

تسکین درد و خشکی زانو با بستن زانوبند

ورزش درمانی

انجام حرکات ورزشی مخصوص برای افزایش انعطاف پذیری و قدرت عضلات بسیار موثر است. شاید تاثیر ورزش به سرعت و زودی دیگر روش هایی درمانی نباشد اما ماندگاری آن طولانی تر است.

همچنین در صورتی که خشکی زانو به دلیل بی تحرکی ایجاد شود شما می توانید با انجام حرکات اصلاحی، هم به کاهش خشکی زانو کمک کنید و هم اینکه احتمال بروز آسیب دیدگی را کاهش دهید.

توجه نماید این تمرینات را باید زیر نظر پزشک متخصص آموزش ببینید و حتما قبل از شروع آن بدن خود را گرم کنید. از جمله تمرینات مناسب مشکلات زانو می توان به:

بالا آوردن مستقیم پا

خم کردن مفصل زانو در حالت دمر

تمرین چرخش زانو در حالت ایستاده

تمرین جمع کردن زانو ها در قفسه سینه

تمرین خم کردن زانو در حالت دراز کشیده و نشسته

تزریق داروی استروئید

کورتیکواستروئیدها از شایع ترین داروهای استروئیدی هستند که در کاهش التهاب و خشکی زانو بسیار موثرند. زیرا در صورتی که در مفصل التهابی ایجاد شود به دنبال این التهاب مفصل زانو نیز خشک می شود.

لیزر درمانی

یکی از رایج‌ترین کاربردهای لیزر درمانی زانو، درمان خشکی و بی‌حرکتی مفصل زانو است.

این روش غیر تهاجمی بوده و می‌تواند توسط پزشک انجام شود. البته بهبودی کامل خشکی زانو معمولاً به بیش از یک جلسه درمان نیاز است.

ماساژ درمانی

ماساژ دادن باعث به جریان افتادن خون و اکسیژن در مفصل می شود و همین فرآیند کار تسکین و بهبودی سریعتر خشکی زانو را فراهم می آورد.

البته تمامیه این مواری که اشاره شد برای همه افراد کارآمد نیست و در صورتی که علت خشکی زانو به دلیل مشکلات پیچیده تر و سخت تری همچون تومور و آرتروز شدید باشد در این صورت تنها راه درمان خشکی زانو، انجام عمل جراحی است.

 

سوالات متداول

 

در صورتی که شما نیز در هنگام بلند شدن، راه رفتن و یا هنگام ورزش کردن از بی حرکتی و خشکی زانو رنج می برید می توانید سوالات خود را در همین زمینه از دکتر علیرضا امین جواهری بپرسید.


مطالب مشابه

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟
سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟

سندرم تونل تارسال (TTS) می‌تواند باعث درد، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن در پاها شود. این بیماری به‌خاطر التهاب عصب تیبیال خلفی که در امتداد قسمت داخلی مچ پا قرار دارد، ایجاد می‌شود. التهاب به‌دلیل آسیب عصبی و فشردگی اتفاق میفتد.

سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟
سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟

سزاموئیدیت، اختلالی است که در آن استخوان‌های سزاموئید و بافت‌های نرم اطراف آن‌ها دچار التهاب و درد می‌شوند. درد در زیر مفصل انگشت شست پا احساس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند افراد جوان و فعال بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟
مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟

مورتون نوروما (نوروم مورتون) التهاب عصبی در پای شما است. این بیماری به‌خاطر بزرگ شدن اعصاب بین انگشتی، بین استخوان‌های متاتارس، که پا را به انگشتان سوم و چهارم (انگشتان میانی نزدیک به انگشت کوچک پا) متصل می‌کنند، اتفاق میفتد.

علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟
علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری متاتارسالژیا به درد و التهاب در قسمت توپی‌شکل کف پا اشاره دارد. این ناحیه بین قوس‌ها و انگشتان پا در کف پا قرار دارد. درد ناشی از متاتارسالژیا معمولاً زیر یک یا چند استخوان از پنج استخوان در پایه انگشتان پا و بالای استخوان متاتارس رخ می‌دهد.

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟
علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟

درد کف پا در هنگام راه رفتن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی، ازجمله پوشیدن کفش‌های نامناسب، انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت، ایستادن طولانی در محل کار و … باشد. این درد ممکن است از مشکلاتی در استخوان‌ها، اعصاب، غضروف، تاندون‌ها یا رباط‌های پا ناشی شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×