• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
علت لنگیدن پا چیست و چگونه اصلاح می شود؟

علت لنگیدن پا چیست و چگونه اصلاح می شود؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۱ دی ۱۴۰۲

شایع ترین علت لنگیدن پا در بزرگسالان و کودکان به دلیل وجود مشکلاتی در اندام های حرکتی است که در صورت مشاهده آن حتما باید به یک پزشک متخصص مراجعه نمود.

شایع ترین علت لنگیدن پا

لنگیدن حالتی است که در آن بیمار در هر قدمی که برمیدارد مجبور است تنه خود را به یک طرف خم کند. شاید لنگش یا لنگیدن مشکلی برای بیمار ایجاد نکند اما از جمله مشکلات آزاردهنده ای است که می تواند تاثیرات بسیار بدی بر ظاهر و زندگی شخص داشته باشد.

مفصل لگن، مفصل زانو، مچ و کف پا از جمله شایع ترین نواحی هستند که موجب لنگش یا لنگیدن پا در فرد می شوند. برای مثال اختلال دررفتگی لگن از جمله شایع ترین اختلالات در لگن است که به مرور زمان موجب لنگش در پاها می شود.

عوامل و دلایل متعددی در بروز این عارضه غیرقابل تحمل یعنی لنگیدن پا دخیل هستند که از مهم ترین آنها می توان به:

 

علت لنگیدن پا

 

تغییر شکل پیدا کردن مفصل

هر گونه تغییر در مفصل ران، زانو و مچ موجب لنگش و لنگیدن پا می شود. آرتروز که یکی از شایع ترین بیماری مفصلی است به مرور زمان موجب ساییدگی و در نهایت تغییر شکل مفصل می شود. این بیماری بیشتر مفصل زانو و لگن را درگیر می کند.

آرتروز زمانی موجب لنگش و لنگیدن پا می شود که در پی آن غضروف ها به طول کامل از بین بروند و دو استخوان تشکیل دهنده مفصل به یکدیگر سابیده شود.

شکستگی استخوان نیز از دیگر اختلالاتی است که موجب تغییر شکل پیدا کردن مفصل و در نهایت لنگیدن پا می گردد. همان طور که اشاره شده بیماری ها و اختلالات در لگن نیز می تواند موجب تغییر شکل مفاصل شوند که از شایع ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ضعیف بودن عضلات و اندام های تحتانی

شاید برای شما پیش بیاید که به صورت ناگهانی قدرت تحرک خود را از دست بدهید و نتوانید به درستی حرکت کنید. در این صورت بدن تان دچار ضعف ناگهانی شده است که این ضعف با استراحت کردن نیز بهبود نمی یابد. ضعیف شدن عضلات ناحیه ران و لگن از شایع ترین نواحی هستند که می توانند موجب لنگش و لنگیدن در پاها شود.

درد در استخوان یا مفصل

به هر نوع ناراحتی و احساس درد در یک یا چند استخوان، درد استخوان می گویند. هرگونه درد در اندام های تحتانی از جمله ران و لگن می تواند موجب لنگیدن پا شود. البته درد استخوان با دردهای عضلانی و مفید متفاوت است؛ درد استخوان زمانی موجب لنگش یا لنگیدن پا می شود که بنا به چنین دلایلی رخ دهد:

خشکی و محدود شدن حرکت مفصل

خشکی مفصلی به معنی محدودیت در حرکت مفصل است. وقتی فردی نمی تواند مفصل خود را به راحتی حرکت دهد و احساس میکند حرکت مفصل آن نرمی قبل را نداشته و انعطاف مفصل کم شده میگویند دچار خشکی شده است.

شایع ترین علت خشکی مفصل که به مرور زمان موجب لنگش پا می شود، بیماری آرتریت است. علاوه بر آن بیماری ها و اختلالات دیگری در مفصل هستند که موجب خشکی مفصل می شود از شایع ترین آنها عبارت‌اند از:

  • گیر کردن یک مینیسک پاره شده در داخل مفصل
  • استخوان سازی نابه جا در اطراف مفصل
  • کوتاه شدن بافت های اطراف مفصل

 

علت لنگیدن پا در کودکان چیست؟

شناسایی علت لنگش پا در کودکان خصوصا کودکان نوپایی که به تازگی شروع به راه رفتن کرده اند؛ کمی مشکل می باشد.

 

علت لنگیدن پا در کودکان

 

اما مادران باید توجه داشته باشند در صورت مشاهده چنین علامتی حتما با یک پزشک مشورت کنند. زیرا علت لنگیدن پا وابسته به چنین عواملی می باشد:

دررفتگی مادرزادی مفصل لگن

دررفتگی مادرزادی لگن در ناحیه ران جزو بیماری های مادرزادی سیستم حرکتی بدن است که در این بیماری سر استخوان ران از داخل حفره استابولوم لگن خارج می شود.

به دنبال این بیماری حرکت مفصل ران محدودتر می شود و کودک در هنگام قرار دادن پا بر روی زمین دچار لنگش می شود. همچنین در این کودکان مفصل ران طرف دررفته کوتاه تر به نظر می رسد و همین عامل موجب می شود کودک در هنگام راه رفتن دچار لنگش شود.

عفونت مفصل ران

هرگاه میکروب بتواند خود را از طریقی به مفصل برساند و در آنجا تکثیر پیدا کند می تواند موجب عفونت مفصل شود. مهم ترین علائم عفونت مفصل، درد مفصلی است که با حرکت آن شدید تر می شود و کودک قادر نیست به درستی پای آسیب دیده خود را حرکت دهد و دچار لنگش می شود.

عفونت دیسک بین مهره ای یا دیسکیت

به التهاب یا عفونت در فضای دیسک های بین مهره ای را دیسکیت یا عفونت دیسک می گویند. شایع ترین علامت دیسکیت در کودکان، کمردرد شدید است که موجب لنگش و اختلال در راه رفتن کودک می شود.

شکستی استخوان ران و ساق پا

 شکستگی تنه استخوان ران و ساق پا در کودکان معمولا به دنبال تصادفات رانندگی و یا سقوط از بلندی رخ می دهد. در نوزادان ممکن است شکستگی ران بدنبال یک زایمان سخت  ایجاد شود.

 بدنبال این نوع شکستگی کودک به دلیل دردناک بودن محل شکستگی توانایی راه رفتن را از دست می دهد و درصورتی که قادر به راه رفتن نیز باشد دچار لنگش می شود.

فلج مغزی

یکی دیگر از مهم‌ترین علایم فلج مغزی در کودکان، ناتوانی‌های حرکتی در کودک است که تا آخر عمر با او همراه است. علائم ناشی از بیماری فلج مغزی قبل از سه سالگی نمایان می شود و کودک مبتلا به این بیماری در هنگام راه رفتن دچار لنگش می باشد.

روماتیسم

روماتیسم مفصلی یکی از بیماری هایی است که امکان ابتلا به آن در کودکان بسیار بالاست؛ زیرا علت این بیماری نوعی عفونت گلویی است که توسط یک نوع باکتری با نام استرپتوکوک پدید می آید. اولین علامت بیماری روماتیسم، ایجاد تورم در مفصل های اصلی بدن است که همین عامل به مرور زمان موجب اختلال در عملکرد طبیعی بدن و بروز اختلالات حرکتی می شود.

البته علت لنگش پا در کودکان همیشه مربوط به بیماری یا اختلالی در پاها نیست زیرا عواملی مانند وارد شدن ضربه در حین بازی، کشیدگی عضله نیز می تواند در بروز این نوع دردها دخیل باشد. پس اگر لنگش بیش از یک هفته باقی بماند و به مرور زمان شدیدتر شود باید هر چه سریعتر تحت بررسی قرار بگیرد.

 

علت لنگش پا در کودکان

 

علت لنگیدن پا بعد از شکستگی چیست؟

اغلب شکستگی ها بدون هیچگونه مشکلی جوش می خورند و کارکرد عضو بدن معمولا بتدریج به وضعیت قبل از شکستگی بر می گردد. اما در برخی مواقع بنا به دلایلی بیمار پس از بهبودی کامل دچار لنگش می شود.

لنگیدن پا بعد از شکستگی یکی از شایع ترین عوارض شکستگی است که به دنبال تغییراتی که در استخوان رخ می دهد.

لنگیدن پا بعد از شکستگی می توانند به علل زیر رخ دهد:

  • بد جوش خوردن شکستگی
  • احساس درد شدید در ناحیه شکستگی
  • عفونت یا عفونی شدن محل شکستگی
  • کوتاه شدن استخوان ران
  • ضعف شدن عضلات ران به دلیل بی حرکت ماندن مفصل

مطالب مشابه

سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر
سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر

سندرم پیریفورمیس زمانی اتفاق میفتد که عضله پیریفورمیس شما عصب سیاتیک را فشرده می‌کند و منجر به التهاب می‌شود. این مسئله می‌تواند باعث درد یا بی‌حسی در لگن و پشت ساق پا در یک یا هر دو طرف بدن شود.

کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟
کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟

اگر هنگام حرکت مفاصل، صدای تق‌تق یا ترکیدن می‌شنوید، باید به آن توجه کنید. اگر صدای مفاصل با درد یا ناراحتی همراه نباشد، احتمالاً آسیبی اتفاق نیفتاده است. اما در برخی موارد صدای مفصل نشان‌دهنده کمبود مواد مغذی در بدن است.

خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن
خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن

پیشگیری و درمان لخته‌های خون پس از جراحی تعویض مفصل لگن بخش مهمی از بهبودی بیمار است. بیمارانی که تعویض مفصل انجام داده‌اند، دو تا ده روز پس از جراحی در بالاترین خطر ابتلا به DVT (ترومبوز ورید عمقی) قرار دارند و این خطر حدود سه ماه ادامه می‌یابد.

چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟
چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟

جراحی تعویض مفصل زانو، عمل بزرگی بوده که شامل دوره بهبودی قابل توجهی است و بیمار قطعاً پس از جراحی، علائمی را مشاهده می‌کند. اما تشخیص تفاوت بین درد معمول پس از جراحی و درد ناشی از لخته شدن خون بسیار مهم است. در اینجا تفاوت این علائم را توضیح می‌دهیم.

انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی
انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی

تشخیص روماتیسم مفصلی توسط معاینه فیزیکی انجام می شود و درمورد سابقه پزشکی و علائم شما سؤال می‌کنند. روماتولوژیست شما همچنین آزمایش خون و آزمایش‌های تصویربرداری را تجویز می‌کند.

راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن
راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن

آرتریت نوجوانان، بیماری‌ای خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن کودک شما به‌اشتباه سینوویوم (بافتی که داخل مفصل را می‌پوشاند) و مایع سینوویال داخل مفصل را هدف قرار می‌دهد.

جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن
جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • محمد حسین عسکرپور

    سلام خسته نباشید من ۳۰ روز عمل لگن داشتم پلاتین گزاشتم بعد برا لگن عمل کردم الان اون پام بلند تر است از پایی که عمل نکردم ???? برا چیه جناب آقای دکتر ؟؟

    مدیر سایت

    خدا قوت شما باید عکس رادیوگرافی رخ لگن بگیرید و تشریف بیارید مطب برای معاینه تا دقیقا بررسی شود.

  • علی ملاحی

    سلام آقای دکتر . یه دختر تقریبا ۶ ساله دارم یکم لاغر و یکم کم خونی دارد از کوچکی . مشکل اصلیش راه رفتن هست موقع راه رفتن پای راستش ضعیف عمل میکند و همیشه زمین میخورد یه حالتی کشان کشان پای راستش رو دنبال خود میکشد ممنون میشم راهنمایی کنیید

    مدیر سایت

    خدا قوت شما باید به متخصص داخلی و آنکولوژِی مراجعه کنید و از نظر بیماری های داخلی بررسی و کمبود ها جبران شود.

  • حسین سواری

    سلام آقای دکتر من ۳۳سال دارم پارسال تصادف کردم برج۱۱ پای ران راستم پلاتین خورد ولی تا حالا جوش نخورد کم مونده ۵ماه میگذره ببعد به دکترم مراجع کردم بهم گفت میتونی عصاتو کنار بزاری راه بری ۳ روز از ۵ماه میگذره راه میرم پام میلنگه علت چیه .بعدش آقای دکتر زانوم خم نمیشه تقریبا۱۰ درصد مونده

    مدیر سایت

    خدا قوت علت لنگش تا وقتی که جوش نخورده لنگش وجود داره و باید جوش کامل بگیره تا دیگه شما لنگ نزنید.

  • مائده

    سلام پسر دوساله من امروز به طور ناگهانی دچار لنگیدن پای سمت چپش شده با دستش ران سمخ چپشو میگیره میگه درد.. میتونه راه برع اما لنگ میزنه.. نظرتون چیه????

    مدیر سایت

    خدا قوت اگر طی دوهفته اخیر سابقه عفونت های مثل سرماخودرگی یا اسهال داشتن می تونه به همین دلیل کیسه روی مفصل ران پسر شما متورم شده باشه اگر که این سابقه رو نداشتن حتما باید سنوگرافی مفصل هیپ انجام بشه و بیارید مطب تا بنده بررسی دقیق انجام بدم.

  • فامه نعیمی

    سلام دختر من 10 سالشه . داشته میپریده یهو پاش پیچ خورده و لنگ میزنه چیکار کنم ؟

    مدیر سایت

    خدا قوت باید با عکس رادیولوژی رخ لگن به مطب برای معاینه مراجعه کنید تا دقیقا بررسی بشه

  • hpppp

    سلام جناب دکتر من در فوتبال پام پیچ خورد و صفحه رشد پام ترک برداشت و دکتر گفت جابه جایی نداشتی و پات 6هفتع بزاری کافیه بعد از دو هفته دو باره عکس گرفتم و دکتر گفت پات 70درصدش جوش خورده و دو هفته دیگه باشه کافی هست بعد از دوهفته پام رو باز کردم و الان یه یک ماهی هست که پام رو باز کردم و الان یکم لنگش دارم تو راه رفتنولی، میگن خیلی قابل دید نیست اولش خیلی لنگش داشتم و هی روز به روز بهتر شدم دکتر میگه عضلات پات، ضعیفه و طول میکشه میخواستم ببینم دلیل لنگیدن کمم چیه

    مدیر سایت

    خدا قوت این مشکل مربوط به این هست که شما یک مدتی پاتون بی حرکت بوده و عضلات شما تحلیل رفته و لنگش مربوط به او هست

  • سعید

    سلام چند روزه تقریبا حس میکنم که پای راستم حسشو از دست داده و موقع دویدن و با راه رفتن اذیت میشمو پام چپ میشه یا نمیتونم دیگه فوتبال بازی کنم موقع شوت کردن توپ پامو نمیتونم بچرخونم و توپو بشوتم لطفا کمکم کنین و اینم بگم که فقط پای راستم این مشکلو داره

    مدیر سایت

    خدا قوت حتما باید برای این مورد ستون فقرات شما بررسی بشه

×