• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
11 نکته برای بهبود سلامت استخوان

11 نکته برای بهبود سلامت استخوان

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۴ دی ۱۴۰۲

با استحکام استخوان ها و توجه به نکات کاربردی ساده که در این مقاله آمده است از ستون فقرات در برابر پوکی استخوان و شکستگی های فشاری محافظت کنید.

حفظ استخوان های مستحکم با افزایش سن می تواند خطر پوکی استخوان و عوارض مربوط به آن، مانند شکستگی های فشاری دردناک در مهره های ستون فقرات را کاهش دهد. این 11 نکته را برای بهبود سلامت استخوان و محافظت از بدن خود امتحان کنید.

 

نکاتی برای سلامت نگه داشتن استخوان

 

ورزش های تحمل وزن انجام دهید.

انجام منظم فعالیت های تحمل وزن راهی عالی برای ساخت و حفظ توده استخوانی است.

پیاده روی یا دویدن آهسته انجام دهید.

سرعت و دفعات پیاده روی یا دویدن شما به خودتان بستگی دارد. پزشک یا مربی شخصی شما می تواند در تصمیم گیری در این خصوص به شما کمک کند. به طور معمول ، 20 تا 30 دقیقه ، 3 تا 4 بار در هفته توصیه می شود.

از پله ها بالا بروید ، بالا پریدن از استپ یا تمرین های پرشی را انجام دهید.

این فعالیت ها می توانند یک درجه شدیتر از پیاده روی یا آهسته دویدن باشند. آنها برای تقویت استخوان ها و انجام یک تمرین هوازی خوب بسیار مناسب هستند.

تمرینات مقاومتی یا قدرتی انجام دهید.

یک جلسه بلند کردن ، هل دادن و کشیدن وزنه ها (یا کش های مقاومتی) 2 تا 3 بار در هفته برای استخوان ها مفید است و سلامت کلی را تقویت می کند.

افرادی که قبلاً به پوکی استخوان مبتلا شده اند یا در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند ، باید با پزشک خود مشورت کنند تا ببینند کدام تمرینات برایشان بهتر است.

حتما مطالعه کنید : علت عفونت استخوان بعد از شکستگی چیست ؟

در سبک زندگی خود تغییر ایجاد کنید.

دو تغییر در سبک زندگی که می توانند تفاوت زیادی در سلامت استخوان ایجاد کنند عبارتند از:

ترک سیگار.

سیگار کشیدن ممکن است یک عامل خطرناک برای از دست دادن استخوان باشد. همچنین نشان داده شده است که افراد سیگاری تعادل ضعیف تری نسبت به افراد غیر سیگاری دارند و احتمال افتادن و شکستن استخوان در آنها افزایش می یابد.

خودداری از مصرف زیاد الکل.

مصرف زیاد الکل در بدن باعث جذب و تنظیم کلسیم ، ویتامین D و هورمون ها می شود. همچنین ممکن است خطر کاهش تراکم استخوان را کم و خطر شکستگی استخوان را افزایش دهد

مقدار زیادی کلسیم مصرف کنید.

کلسیم به استحکام استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان کمک می کند. توصیه می شود بزرگسالان روزانه 1000 تا 1200 میلی گرم کلسیم دریافت کنند.

برای صبحانه بلغور جو دوسر غنی شده میل کنید.

یک بسته بلغور جو دوسر فوری شیرین نشده بیش از 100 میلی گرم کلسیم دارد ، یعنی حدود 10٪ مقدار توصیه شده روزانه. نوعی را مصرف کنید که حاوی مواد مغذی اضافه شده است اما قند اضافه ندارد. برای کلسیم اضافی ، شیر کامل ، شیر بادام یا ماست را با ترکیب جو دوسر خود ترکیب کنید.

غذاهای دریایی کنسرو شده را امتحان کنید.

ساردین کنسرو شده ، میگو و سالمون همه دارای کلسیم و پروتئین زیادی هستند. ماهی قزل آلا نیز منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 است.

آجیل ، لوبیا و سبزیجات برگ دار بیشتری بخورید.

بادام ، گردو و پسته همه منابع غنی کلسیم هستند. چند مشت از آنها را در یک کیسه پلاستیکی کوچک قرار دهید و آن را برای میان وعده در نزدیکی خود نگه دارید. لوبیای پخته شده و لوبیای سفید نیز مقدار زیادی کلسیم دارند. آنها را به تنهایی خورده یا به یک سوپ کم سدیم اضافه کنید. سبزیجات برگدار نیز کلسیم زیادی دارند.

یک مکمل کلسیم را در نظر بگیرید.

اگر رژیم شما به تنهایی به شما در رسیدن به مقدار توصیه شده کلسیم در روز کمک نمی کند ، در مورد افزودن مکمل کلسیم بدون نسخه به برنامه روزانه خود با یک پزشک یا داروساز صحبت کنید.

مصرف ویتامین D خود را افزایش دهید.

ویتامین D به بدن شما کمک می کند مواد مغذی تقویت کننده استخوان را در خود نگه دارد. بدون ویتامین D کافی ، استخوان های شما ضعیف شده و خطر شکستگی استخوان در بدن شما را افزایش می دهد.

غلات غنی شده با ویتامین D ، تخم مرغ و ماهی های چرب (مانند ماهی قزل آلا) بخورید.

این گزینه های غذایی همه راه های دریافت مقدار توصیه شده ویتامین D هستند که 600 واحد بین المللی (IU) در روز است (یا 800 IU برای افراد 70 ساله یا بالاتر) .

روزانه حداقل 5 تا 10 دقیقه در معرض آفتاب قرار بگیرید.

اندکی گذراندن وقت در نور آفتاب به بدن کمک می کند تا ویتامین D را به طور طبیعی جذب کند.

سعی کنید برخی یا همه این نکات را در عمل انجام دهید. آنها ممکن است به شما در حفظ سلامت استخوان و محافظت از بدن شما در برابر پوکی استخوان کمک کنند.


منبع محتوا : spine-health

مطالب مشابه

چرا پوکی استخوان خطرناک است؟ بررسی عوارض و مشکلات احتمالی
چرا پوکی استخوان خطرناک است؟ بررسی عوارض و مشکلات احتمالی

شایع ترین عوارض پوکی استخوان شامل شکستگی لگن و مهره های کمر، محدودیت های حرکتی و قوز پشتی است که در صورت عدم تشخیص و درمان این عوارض میتواند به صورت هولناک ظاهر شود.

برای درمان پوکی استخوان به چه متخصص و دکتری مراجعه کنیم؟
برای درمان پوکی استخوان به چه متخصص و دکتری مراجعه کنیم؟

متخصص ارتوپد و فوق تخصص روماتولوژی از بهترین پزشکان و متخصصانی هستند که در زمینه تشخیص و درمان مشکلات مربوط به پوکی استخوان تخصص دارد.

مواد غذایی مفید برای پوکی استخوان: تقویت استخوان‌ها با تغذیه
مواد غذایی مفید برای پوکی استخوان: تقویت استخوان‌ها با تغذیه

داشتن تغذیه مناسب در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان بسیار مهم است. رژیم غذایی فاقد کلسیم و ویتامین D باعث ضعیف شدن استخوان و در نهایت از بین رفتن تراکم استخوان می شود.

نقش ورزش در تقویت و سلامت استخوان ها
نقش ورزش در تقویت و سلامت استخوان ها

ورزش نقش بسیار مهمی را در ساخت استخوانهای محکم در دوران جوانی ایفا کرده و بدین جهت برای حفظ و تقویت استخوان در دوران میانسالی نیز ضروری است. شما را به خواندن این مقاله دعوت می نمایم تا تاثیرات ورزش در تقویت و سلامت استخوان ها آشنا شوید.

سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر
سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر

سندرم پیریفورمیس زمانی اتفاق میفتد که عضله پیریفورمیس شما عصب سیاتیک را فشرده می‌کند و منجر به التهاب می‌شود. این مسئله می‌تواند باعث درد یا بی‌حسی در لگن و پشت ساق پا در یک یا هر دو طرف بدن شود.

کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟
کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟

اگر هنگام حرکت مفاصل، صدای تق‌تق یا ترکیدن می‌شنوید، باید به آن توجه کنید. اگر صدای مفاصل با درد یا ناراحتی همراه نباشد، احتمالاً آسیبی اتفاق نیفتاده است. اما در برخی موارد صدای مفصل نشان‌دهنده کمبود مواد مغذی در بدن است.

خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن
خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن

پیشگیری و درمان لخته‌های خون پس از جراحی تعویض مفصل لگن بخش مهمی از بهبودی بیمار است. بیمارانی که تعویض مفصل انجام داده‌اند، دو تا ده روز پس از جراحی در بالاترین خطر ابتلا به DVT (ترومبوز ورید عمقی) قرار دارند و این خطر حدود سه ماه ادامه می‌یابد.

چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟
چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟

جراحی تعویض مفصل زانو، عمل بزرگی بوده که شامل دوره بهبودی قابل توجهی است و بیمار قطعاً پس از جراحی، علائمی را مشاهده می‌کند. اما تشخیص تفاوت بین درد معمول پس از جراحی و درد ناشی از لخته شدن خون بسیار مهم است. در اینجا تفاوت این علائم را توضیح می‌دهیم.

انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی
انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی

تشخیص روماتیسم مفصلی توسط معاینه فیزیکی انجام می شود و درمورد سابقه پزشکی و علائم شما سؤال می‌کنند. روماتولوژیست شما همچنین آزمایش خون و آزمایش‌های تصویربرداری را تجویز می‌کند.

راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن
راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن

آرتریت نوجوانان، بیماری‌ای خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن کودک شما به‌اشتباه سینوویوم (بافتی که داخل مفصل را می‌پوشاند) و مایع سینوویال داخل مفصل را هدف قرار می‌دهد.

جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن
جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×