• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
عفونت استخوان بعد از شکستگی چه دلایلی دارد؟

عفونت استخوان بعد از شکستگی چه دلایلی دارد؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۱ دی ۱۴۰۲

عفونت استخوان بعد از شکستگی از شایع ترین عوارض شکستگی استخوان است که بیشتر در افراد مسن و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند رخ می دهد. شما را به خواندن این مقاله دعوت می نمایم تا با شناسایی علائم و مشخصات این عارضه بتوانید به راحتی از این مشکل پیشگیری کنید.

علت عفونت استخوان بعد از شکستگی چیست؟

عفونت استخوان بعد از شکستگی از شایع ترین عوارض شکستگی استخوان است که بیشتر در آسیب دیدگی های باز استخوان اتفاق می افتد.

شکستگی استخوان حالتی است که در آن پیوستگی استخوان به طور کامل از بین می رود و استخوان دچار شکستگی می شود.

اغلب شکستگی های استخوان به دنبال وارد شدن یک نیروی مضاعف یا شدید به استخوان اتفاق می افتد و یا در مورادی ممکن است در اثر ضعیف شدن استخوان در اثر بیماری هایی همچون پوکی استخوان و برخی سرطان ها ایجاد شود که به این نوع شکستگی، شکستگی پاتولوژیک می گویند.

عفونت بعد از شکستگی زمانی اتفاق می افتد که با آسیب دیدن استخوان زخمی در محل آسیب دیدگی ایجاد شود؛ زیرا در این حالت احتمال ورود میکروب به بدن راحت تر است. و در صورتی که شرایط مساعدی برای رشد و فعالیت میکروب ها بوجود آید عفونت ایجاد می شود.

 حتما بخوانید: علائم پوکی استخوان

علت عفونت استخوان بعد از شکستگی چیست؟

 

در شکستگی بسته استخوان احتمال بروز عفونت بسیار پایین می باشد مگر در مورادی که پزشک متخصص از روش جراحی برای درمان این عارضه استفاده کند.

برخی جراحی ها و تزریق مواد به اطراف استخوان از دیگر عواملی هستند که احتمال عفونت استخوان بعد از شکستگی را تا چندین برابر افزایش می دهند زیرا در این حالت باکتری ها راحتر می توانند خود را به استخوان برسانند و عفونت استخوان را تشکیل دهند.

علائم و نشانه های عفونت استخوان بعد از شکستگی

علائم و نشانه های عفونت استخوان با توجه به اینکه کدام یک از استخوان ها را درگیر کرده است؛ متغییر می باشد همچنین شدت این علائم بسته به سن، سلامت عمومی بیمار بسیار متفاوت است. اما با این حال اغلب عفونت ها بعد از شکستگی با چنین علائمی ظاهر می شود:

 

علائم و نشانه های عفونت استخوان بعد از شکستگی

 

  • ورم استخوان آسیب دیده
  • تب و بالا رفتن دمای بدن
  • تورم و التهاب مفصل
  • احساس گرما و قرمزی در محل مفصل
  • بروز درد و شدید شدن آن با لمس استخوان آسیب دیده
  • اختلال در حرکت دادن استخوان شکسته شده
  • لنگین در هنگام راه رفتن

در موارد شدید عفونت استخوان بعد از شکستگی با چنین علائمی ظاهر می شوند که شامل:

  1. تشکیل آبسه پوستی و خرج چرک از طریق آبسه
  2.  تب و لرز شدید در افراد مبتلا به عفونت

چه افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت بعد از شکستگی قرار دارند؟

با اینکه عفونت استخوان بعد از شکستگی ممکن است در هر شخصی اتفاق بیفتد اما با این وجود برخی عوامل و شرایط هستند که بروز چنین عارضه ای در برخی افراد شایع تر است. این افراد شامل:

 

چه افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت بعد از شکستگی قرار دارند؟

 

افراد با سیستم ایمنی ضعیف

سیستم ایمنی بدن متشکل از ساختارها و فرآیند های بیولوژیکی است. زمانی که این سیستم به درستی عمل کند به از بین بردن میکروب ها یا ارگانیسم های مضر عامل بیماری و عفونت کمک می کند.

اما در افراد مبتلا به سیستم ایمنی ضعیف این فرآیند به درستی انجام نمی شود و بدن در برابر میکروب ها و باکتری هایی که روزانه با آنها در تماس است بی دفاع می ماند و موجب می شود در برابر بیماری ها آسیب پذیر شود.

 

افراد با سابقه قبلی ابتلا به عفونت استخوان

مسلما افرادی که قبلا سابقه ابتلا به عفونت استخوان را داشتند بیشتر در معرض ابتلا به عفونت استخوان بعد از شکستگی قرار دارند زیرا بدن این افراد مستعد ابتلا به عفونت قرار دارد.

افراد سیگاری و کسانی که اعتیاد به مصرف الکل و مواد مخدر را دارند

وقتی دود سیگار وارد بدن می شود؛ همراه با آن به بدن موادی وارد می شود که این مواد برای بدن بسیار مضر است. سیگار و مواد مخدر با تاثیری که در لایه محافظ مابین شبکه و عروق خونی دارد؛ منجر به کاهش خونرسانی، تحریک و ایجاد بافت اسکار زخمی و در نهایت عفونت می شود.

افراد دیابتی

متاسفانه شیوع عفونت در افراد دیابتی یک امر شایع است چرا که این بیماری بخش های مختلف سیستم ایمنی را درگیر می کند و باعث اختلال در روند سیستم ایمنی می شود.

آیا راهی برای پیشگیری از عفونت استخوان بعد از شکستگی وجود دارد؟

عفونت استخوان بعد از شکستگی مشکلات زیادی را برای بدن بوجود می آورد. از این رو پیشگیری از بروز چنین عارضه ای می تواند بسیار موثر باشد. از جمله مهم ترین اقدامات به منظور پیشگیری از بروز عفونت شامل:

مراقبت از پانسمان

برخی از شکستگی ها نظیر شکستگی های باز نیاز به مراقبت هایی دارد تا روند بهبودی خود را با سرعت بیشتری طی کند. پانسمان زخم و شستسوی زخم یکی از راه های جلوگیری از ایجاد عفونت در زخم ها می باشد که این امر نقش مهمی در ترمیم و بهبود سریعتر زخم ها دارد.

با مراقبت درست از پانسمان ها باید تمام سعی خود را بکنیم تا از ورود و گسترش میکروب در محل شکستگی جلوگیری کنیم. از جمله کارهای مهم جهت مراقبت از پانسمان ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • طبق دستور پزشک روزانه و یا چند روز یکبار پانسمان را عوض کنید
  • هر روز محل جراحی را بررسی کنید تا ورم یا چرک نکرده باشد.
  • پانسمان ها را خشک نگه دارید و در هنگام حمام رفتن از لیف زدن محل جراحی بپرهیزد.

پیشگیری از تجمع خون در مفصل یا هماتوم

عموما بعد از جراحی شکستگی استخوان، در بافت های عمقی خونریزی ایجاد می شود که این تجمع خون که به آن هماتوم گفته می شود محل خوبی برای پرورش و رشد میکروب هاست.

با اینکه اغلب پزشکان تمام تمرکز و حواس خود را می گذارند تا از تجمع خون در محل مفصل پیشگیری کنند اما با این حال ممکن است مقدار خون در محل مفصل باقی بماند. به همین جهت پس از عمل جراحی پزشک لوله پلاستیکی را داخل زخم باقی می گذارد تا خونریزی های ایجاد شده به بیرون هدایت شوند.

استفاده منظم از داروهای آنتی بیوتیک

آنتی بیوتیک ها با عفونت های باکتریایی مبارزه می کنند؛ و به کشتن و متوقف کردن رشد آنها کمک می کند. از این رو اغلب پزشکان برای پیشگیری از بروز علائم عفونت و پیشگیری از وقوع آن برای مدتی به بیمار آنتی بیوتیک می دهند.

برای درمان عفونت استخوان بعد از شکستگی چه باید کرد؟

درمان عفونت استخوان بعد از شکستگی بستگی به شدت عفونت و محل شکستگی دارد. برای مثال در صورتی که عفونت به یک شکل مزمن تبدیل شود و مدت زمان طولانی طول بکشد درمان این بیماری مشکلتر است.

از جمله روش های درمان عفونت استخوان بعد از شکستگی از جمله:

دارو درمانی

متداول ترین راه برای درمان عفونت استخوان، مصرف آنتی بیوتیک است که این داروها عموما از طریق ورید بازو و برای مدت 4الی 6هفته تجویز می شود. البته هر آنتی بیوتیکی نمی تواند میکروب ها را از بین ببرد زیرا هر میکروبی به یکسری آنتی بیوتیک حساس است.

 

برای درمان عفونت استخوان بعد از شکستگی چه باید کرد؟

 

به همین جهت پزشک معالج برای اینکه بداند چه میکروبی موجب عفونت شده است تا بتواند نوع آنتی بیوتیک متناسب با آن را تجویز کند. مقداری از میکروب به آزمایشگاه فرستاده می شود تا کشت شود.

جراحی

در صورتی که عفونت به عمق استخوان سرایت کرده باشد و موجب تخریب استخوان شود در این صورت جراح ارتوپد به منظور خارج کردن ترشحات چرکی اقدام و ترمیم استخوان آسیب دیده اقدام  به جراحی خواهد کرد. در حین عمل جراحی که برای درمان عفونت استفاده می شود متخصص ارتوپد تمامیه بافت های مرده و ترشحات چرکی را از محل جراحی خارج می کند.

بعد از جراحی نیز بیمار باید مدت زمان معینی از داروهای آنتی بیوتیک استفاده نماید البته همان طور که اشاره شد انتخاب نوع آنتی بیوتیک بستگی به نوع میکروب دارد.


مطالب مشابه

سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟
سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟

سزاموئیدیت، اختلالی است که در آن استخوان‌های سزاموئید و بافت‌های نرم اطراف آن‌ها دچار التهاب و درد می‌شوند. درد در زیر مفصل انگشت شست پا احساس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند افراد جوان و فعال بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟
مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟

مورتون نوروما (نوروم مورتون) التهاب عصبی در پای شما است. این بیماری به‌خاطر بزرگ شدن اعصاب بین انگشتی، بین استخوان‌های متاتارس، که پا را به انگشتان سوم و چهارم (انگشتان میانی نزدیک به انگشت کوچک پا) متصل می‌کنند، اتفاق میفتد.

علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟
علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری متاتارسالژیا به درد و التهاب در قسمت توپی‌شکل کف پا اشاره دارد. این ناحیه بین قوس‌ها و انگشتان پا در کف پا قرار دارد. درد ناشی از متاتارسالژیا معمولاً زیر یک یا چند استخوان از پنج استخوان در پایه انگشتان پا و بالای استخوان متاتارس رخ می‌دهد.

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟
علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟

درد کف پا در هنگام راه رفتن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی، ازجمله پوشیدن کفش‌های نامناسب، انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت، ایستادن طولانی در محل کار و … باشد. این درد ممکن است از مشکلاتی در استخوان‌ها، اعصاب، غضروف، تاندون‌ها یا رباط‌های پا ناشی شود.

لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل
لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل

اگر لوپوس دارید، به احتمال زیاد درد مفاصل یکی از علائم شماست. خبر خوب این است که بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری مزمن خود‌ایمنی می‌توانند درد مفاصل را با دارو و ورزش کنترل کنند. اما اگر درد مفاصل شما از کنترل خارج شده است و در فعالیت‌های روزانه‌تان اختلال ایجاد می‌کند، جراحی تعویض مفصل زانو ممکن است راه‌حل مناسبی باشد.

برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب
برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب

تحقیقات نشان می‌دهند رژیم غذایی خاصی برای درمان روماتیسم مفصلی وجود ندارد، اما برخی غذاها می‌توانند به کاهش التهاب (تحریک، درد، تورم) در بدن شما کمک کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند به مدیریت وزن که برای جلوگیری از فشار بیش‌ازحد بر مفاصل مهم است، کمک می‌کنند.

آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟
آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟

آرتریت سپتیک (آرتریت عفونی) معمولاً توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌ها ایجاد می‌شود. این بیماری، نوعی التهاب مفصلی است که توسط عفونت ایجاد می‌شود و مفصلی بزرگ در بدن مانند زانو یا مفصل ران را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟
استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟

استئوکندریت دیسکان انتهای استخوان در مفصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری باعث قطع جریان خون به بخشی از استخوان شده و باعث نرم و ضعیف شدن آن می‌شود. در نهایت، قسمت آسیب‌دیده از بقیه استخوان جدا شده و مقداری غضروف را نیز با خود می‌کشد و علامتی را در جایی که استخوان و غضروف جدا می‌شوند، باقی می‌گذارد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • پیمان دهقان

    سلام وعرض ادب من دقیقا یک سال پیش تصادف کردم وهردوتا استخوان ساق پام شکست یعنی استخوان درشت نی خرد شد.عمل که کردم بعد چهارماه که دردم کم نشد دوباره گفتن استخوان نارک نی جوش نخورده وازین حرفا دوباره عملم کردن وبه گفته ی خودشون یه مفصل یانمیدونم چی چی از تولگنم برداشتن گذاشتن توپام.الان بعد یکسال که گذشته من هنوز دارم لنگ میزنم و هنوز که هنوزه ازقسمت زانوم خیلی درد دارم بااینکه شکستیم جای دیگه ایه.لطفا راهنماییم کنین ممنون میشم

    مدیر سایت

    خدا قوت اول باید استخوان جوش بخوره بعد از اینکه جوش خوردگی کامل شد با فیزیوتراپی طولانی مدت جبران ضعف عضلات این چند وقت رو انجام بدید.

  • حسن جعفری

    سلام من حدود5ماهه که تصادف کردم وساق پام شکسته بود وعمل کردم دکترم پلاتین گذاشته ولی الان ازاون قسمت ساق پام بادکرده قرمزشده به هرکی هم نشون میدم میگه عفونت کرده همش دردمیکنه چیکارکنم لطفا راهنماییم کنید

    مدیر سایت

    خدا قوت برای این مشکل شما در ابتدا باید آزمایش عفونت بدید و در ادامه نمونه از محل عمل شما گرفته بشه تا در ادامه بسته به نتایج آزمایشات درمان مناسب انتخاب گردد.

×