• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
برای درمان پوکی استخوان به چه متخصص و دکتری مراجعه کنیم؟

برای درمان پوکی استخوان به چه متخصص و دکتری مراجعه کنیم؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۳ دی ۱۴۰۲

متخصص ارتوپد و فوق تخصص روماتولوژی از بهترین پزشکان و متخصصانی هستند که در زمینه تشخیص و درمان مشکلات مربوط به پوکی استخوان تخصص دارد.

برای درمان پوکی استخوان به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

پوکی استخوان يا استئوپروز (Osteoporosis) بیماری شایعی است که باعث ضعیف شدن استخوان ها شده و خطر شکستگی استخوان ها را افزایش می دهد.

زمانی که شما دچار پوکی استخوان هستید، با افتادن های عادی و یا ضربه های معمولی و یا در مراحل شدید حتی با یک سرفه ممکن است استخوان های شما بشکند. از این رو هر چه سریعتر باید تحت درمان توسط یک فرد متخصص قرار بگیرید.

شاید برای شما هم سوال ایجاد شده باشد که برای درمان پوکی استخوان باید به چه متخصصی مراجعه کنید؟ در پاسخ به این سوال باید عرض کنیم که دو گروه از پزشکان از جمله متخصصین ارتوپد و فوق تخصصان روماتولوژی از بهترین پزشکانی هستند که برای درمان پوکی استخوان می توانید از آنها کمک بگیرید.

شاید برخی با خود فکر کنند که تنها فوق تخصصان روماتولوژی به درمان بیماری پوکی استخوان می پردازند و مراجعه به یک متخصص ارتوپد کمکی به آنها نخواهد کرد.

دکتر سید علیرضا امین جواهری، فوق تخصص زانو و لگن از زوریخ سوئیس، آگاه به دانش روز دنیا، آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد. شما می توانید از طریق شماره های زیر با ایشان ارتباط برقرار نمایید:

شماره های تماس: 02171062462 - 09334131004 تلفن وقت دهی: 02171062300 - 02171062400 - 02171062500

آدرس اینستاگرام دکتر علیرضا امین جواهری

اما باید گفت از آنجایی که بیماری پوکی استخوان معمولا زمانی علائم آن ظاهر می شوند که به دلیل ضعیف شدن استخوان ها، استخوان دچار شکستگی شده و یا مفصل دچار تخریب و آرتروز شده است؛ از این رو اغلب بیماران در کنار درمان پوکی استخوان باید به فکر درمان این عوارض نیز باشند.

به همین جهت در کنار فوق تخصصان روماتولوژی، متخصص ارتوپد از جمله بهترین پزشکی هستند که می توانند در کنار درمان پوکی استخوان به درمان عوارض ناشی از پوکی استخوان نیز بپردازند.

حتی برخی مواقع فوق تخصصان لگن نیز به کمک بیماران مبتلا به پوکی استخوان نیز می آیند؛ زمانی که پوکی استخوان باعث شود بیمار دچار شکستگی لگن شود. زیرا تنها راه درمان شکستگی های لگن ناشی از پوکی استخوان انجام عمل جراحی تعویض مفصل لگن است که این جراحی توسط فوق تخصص لگن انجام می شود.

پزشک متخصص از چه روش هایی به تشخیص پوکی استخوان می پردازد؟

تشخیص به موقع بیماری پوکی استخوان در مهار راحتتر این بیماری بسیار اهمیت دارد. از این رو یکی از موثرترین کمک هایی که یک فرد میتواند به خود در درمان پوکی استخوان بکند این است که هر چه سریعتر به یک متخصص مراجعه نماید.

زمانی که شما برای درمان پوکی استخوان به پزشک متخصص مراجعه کنید. معمولاً پزشک برای تعیین اینکه شما در معرض ابتلاء به پوکی استخوان هستید، شرح حال و تاریخچه دقیق از جمله در مورد شیوه زندگی در سالهای گذشته یا داروهای مصرفی و سابقه پوکی استخوان یا سابقه شکستگی استخوانی از شما میپرسد. سپس پزشک با توجه به شرح حال و معاینه بالینی ممکن است تستهای تکمیلی را درخواست نماید.

روش هایی تشخیص پوکی استخوان

این پزشکان از چنین روش هایی برای تشخیص پوکی استخوان استفاده می نماید. از جمله بهترین روش هایی تشخیص پوکی استخوان شامل موارد زیر می‌شود:

  • سنجش تراکم استخوان
  • بروز شکستگی بالینی در لگن یا مهره های لگن به دلیل ضعیف شدن استخوان
  • عکس برداری با رادیوگرافی از مهره ها به منظور بررسی تراکم استخوان

دکتر متخصص از چه روش هایی برای درمان پوکی استخوان استفاده می نماید؟

پوکی استخوان از جمله بیماری های است که خطر شکستگی را در یک فرد افزایش می دهد از این رو هر چه سریعتر باید تحت درمان قرار بگیرید. این بیماری که یکی از شایع ترین بیماری های استخوانی است باعث می شود استخوان استحکام خود را از دست بدهد و بسیار ضعیف و نازک گردد.

پوکی استخوان از جمله بیماری های است که خطر شکستگی را در یک فرد افزایش می دهد

درمان پوکی استخوان در اغلب موارد با درمان های پیشگیرانه صورت می گیرد که این روش طی مدت دو الی سه ماه انجام می شود. این روش ها شامل موارد زیر می‌شود:

  1. درمان محافظه کارانه که شامل استفاده از کمربند و شکم بندهای پزشکی است این روش ها تنها برای توقف فرسودگی بافت استخوان و کاهش میزان درد لحاظ می شود.
  2. اصلاح رژیم غذایی و مصرف موادغذایی حاوی کلسیم به منظور پیشگیری از کم شدن تراکم استخوان و شکستگی یکی از بهترین روش های پیشگیری و درمان پوکی استخوان خصوصا در افراد مسن است.
  3. در کنار مصرف موادغذایی و مکمل های کلیسم نباید از خوردن ویتامین دی نیز غافل شد زیرا بدن برای جذب کلسیم به ویتامین دی احتیاج دارد.
  4. انجام فعالیت ها و حرکات های اصلاحی و ورزشی، این تمرینات در بهبود علائم بیماری و کم شدن درد بیمار بسیار موثر هستند.
  5. فیزیوتراپی و توانبخشی در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
  6. درمان جایگزین هورمون یا جایگزین هورمون استروژن ( این روش برای تعدادی از خانم هایی که در دوران پس از یائسگی در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار می گیرند بسیار موثر است.)
  7. تجویز داروی آلندورنات و دیگر داروهای پوکی استخوان به منظور توقف فرآیند کم شدن تراکم استخوان

مطالب مشابه

سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر
سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر

سندرم پیریفورمیس زمانی اتفاق میفتد که عضله پیریفورمیس شما عصب سیاتیک را فشرده می‌کند و منجر به التهاب می‌شود. این مسئله می‌تواند باعث درد یا بی‌حسی در لگن و پشت ساق پا در یک یا هر دو طرف بدن شود.

کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟
کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟

اگر هنگام حرکت مفاصل، صدای تق‌تق یا ترکیدن می‌شنوید، باید به آن توجه کنید. اگر صدای مفاصل با درد یا ناراحتی همراه نباشد، احتمالاً آسیبی اتفاق نیفتاده است. اما در برخی موارد صدای مفصل نشان‌دهنده کمبود مواد مغذی در بدن است.

خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن
خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن

پیشگیری و درمان لخته‌های خون پس از جراحی تعویض مفصل لگن بخش مهمی از بهبودی بیمار است. بیمارانی که تعویض مفصل انجام داده‌اند، دو تا ده روز پس از جراحی در بالاترین خطر ابتلا به DVT (ترومبوز ورید عمقی) قرار دارند و این خطر حدود سه ماه ادامه می‌یابد.

چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟
چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟

جراحی تعویض مفصل زانو، عمل بزرگی بوده که شامل دوره بهبودی قابل توجهی است و بیمار قطعاً پس از جراحی، علائمی را مشاهده می‌کند. اما تشخیص تفاوت بین درد معمول پس از جراحی و درد ناشی از لخته شدن خون بسیار مهم است. در اینجا تفاوت این علائم را توضیح می‌دهیم.

انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی
انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی

تشخیص روماتیسم مفصلی توسط معاینه فیزیکی انجام می شود و درمورد سابقه پزشکی و علائم شما سؤال می‌کنند. روماتولوژیست شما همچنین آزمایش خون و آزمایش‌های تصویربرداری را تجویز می‌کند.

راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن
راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن

آرتریت نوجوانان، بیماری‌ای خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن کودک شما به‌اشتباه سینوویوم (بافتی که داخل مفصل را می‌پوشاند) و مایع سینوویال داخل مفصل را هدف قرار می‌دهد.

جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن
جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×