• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
علل و عوامل خطر آرتروز مفصل ران

علل و عوامل خطر آرتروز مفصل ران

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۰

علت اصلی آرتروز مفصل ران می تواند به ترکیبی از ژنتیک ، آسیب ها ، سبک زندگی و حتی وزن هنگام تولد مربوط شود. آرتروز مفصل ران ممکن است سالها - حتی یک عمر - طول بکشد.

علل و عوامل خطر آرتروز مفصل ران

کارشناسان تخمین می زنند که خطر ابتلا به آرتروز مفصل ران در طول زندگی افراد 25٪ می باشد. بیشتر افرادی که به آرتروز مفصل ران مبتلا می شوند حداقل یکی از عوامل خطر ذکر شده در زیر را دارند.

ناهنجاری مفصل ران

برخی از افراد ممکن است به مشکل عدم توازن گوی و کاسه مفصل ران دچار شده یا به طور ژنتیکی آن را به ارث ببرند. این توازن ضعیف می تواند در نهایت منجر به آرتروز مفصل ران شود. مشکلاتی که عدم توازن مفصل ران را به همراه دارند شامل دیسپلازی مفصل ران ، دررفتگی مادرزادی مفصل ران و ایمپینجمنت یا گیر افتادگی مفصل ران (FAI) هستند.

ضربه یا آسیب مفصلی

مفصل ران شکسته ، لابروم پاره شده (لابروم قطعه ای از غضروف سخت است که سوکت یا گوی مفصل ران را احاطه می کند) یا آسیب های دیگر می توانند سالها یا حتی دهه ها بعد منجر به علائم آرتروز مفصل ران شوند.

سابقه فعالیت بدنی شدید

به طور کلی ، فعال ماندن یکی از بهترین راه های جلوگیری از هر نوع آرتروز ، از جمله آرتروز مفصل ران است. با این حال ، برخی شواهد نشان می دهند که ورزشکاران حرفه ای که سالها ورزشهایی را انجام می دهند که تاثیر مستقیم بر روی مفاصل دارند مانند هاکی و فوتبال ، ممکن است بیشتر در معرض خطر آرتروز مفصل ران قرار بگیرند. همچنین به نظر می رسد افرادی که سابقه کار یدی دارند ، مانند کشاورزان نیز در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

حتما مطالعه کنید : جراحی آرتروز مفصل ران

سن بالا

در طول زندگی ، لگن دچار فرسودگی می شود و غضروف نازک شده و انعطاف پذیری آن کمتر می شود. بیشتر افرادی که آرتروز مفصل ران آنها در عکسبرداری با اشعه ایکس دیده می شود ، بالای 60 سال سن دارند.

ژنتیک

کارشناسان تخمین می زنند 60٪ موارد آرتروز مفصل ران تحت تأثیر ژنتیک است. این رقم به این معنی نیست که 60٪ موارد آرتروز مفصل ران کاملاً ارثی هستند. بلکه به این معنی است که ژنتیک - همراه با سایر عوامل خطر - ممکن است نقشی در این بیماری داشته باشد. شواهد نشان می دهند که وقتی صحبت از آرتروز مفصل ران است ، ژن های مادری تأثیر بیشتری نسبت به ژن های پدری دارند.

جنسیت

تصور می شود که خطر ابتلا به آرتروز مفصل ران در زنان حدود 10٪ بیشتر از مردان است.

چاقی

محققان می گویند که افزایش 5 نمره ای BMI (حدود 11 تا 13 گیلوگرم برای اکثر افراد) با 11٪ افزایش احتمال آرتروز مفصل ران همراه است.

برخلاف آرتروز زانو ، رابطه بین چاقی و آرتروز مفصل ران مشخص نیست. برخی متخصصان معتقدند که اضافه وزن ممکن است از ریسک فاکتورهای ابتلا به آرتروز مفصل ران نباشد اما قطعا سرعت آن را تسریع می کند.

وزن کم هنگام تولد

تحقیقات نشان می دهند که وزن کم در هنگام تولد و یا توللد زودرس ممکن است خطر ابتلا به آرتروز مفصل ران را افزایش دهند. وزن کم و تولد زودرس می تواند با ناهنجاری های جزئی مفصل ران همراه باشد که منجر به بیش از حد فشار و ساییدگی مفصل و در نهایت ایجاد آرتروز شود.

عوامل خطر بالا احتمال ابتلا به آرتروز مفصل ران را افزایش می دهند اما تضمین کننده آن نیست. برعکس ، کسانی که هیچ یک از عوامل خطر بالا را ندارند باز هم می توانند دچار آرتروز مفصل ران شوند.


مطالب مشابه

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×