• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
نحوه صحیح خوابیدن افراد مبتلا به آرتروز لگن

نحوه صحیح خوابیدن افراد مبتلا به آرتروز لگن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۳۰ دی ۱۴۰۲

نحوه صحیح خوابیدن افراد مبتلا به آرتروز لگن باعث کاهش درد آنها میشود. نحوه نادرست خوابیدن و تشک نامناسب شما باعث تشدید درد مفصل ران می‌شود. برای کاهش درد آرتروز لگن طوری بخوابید که ستون فقرات و باسن شما در یک راستا قرار داشته باشند و فشار زیادی به لگن شما وارد نشود.

درد لگن علل زیادی ازجمله آرتروز، بورسیت (تورم) و کشیدگی عضلات دارد. این درد شما را در طول شب از خواب بیدار می‌کند و یا خوابیدن را تقریباً غیرممکن می‌سازد. علت درد گاهی به خاطر روش نامناسب خوابیدن است. به‌عنوان‌مثال، شما در طول خواب زیاد حرکت نمی‌کنید، بنابراین مفاصل شما متورم و دردناک می‌شوند.

 

آرتروز لگن چیست؟

حتماً می‌دانید که آرتروز لگن چقدر دردناک است. 26 درصد از بزرگسالان از درد لگن رنج می‌برند که یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها است. آرتروز لگن وضعیتی است که مفاصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث درد، التهاب و سفتی آن‌ها می‌شود.

 

آرتروز لگن

 

انواع آرتروز لگن

انواع آرتروز لگن عبارت‌اند از:

  • اِستئوآرتروز (ساییدگی مفصل)
  • روماتیسم مفصلی (التهاب و تورم مفاصل)
  • اِسپوندیلیت آنکیلوزان (روماتیسم ستون فقرات)
  • لوپوس آریتماتوی (گونه‌ای از انواع بیماری‌های خودایمنی)
  • آرتروز پسوریاتیک (ورم‌ مفاصل)

 

علل ابتلا به آرتروز لگن

علل ابتلا به آرتروز مفصل ران بسته به نوع آن متفاوت است. شایع‌ترین علت آن ساییدگی و پارگی مفصل ران است که به به‌دلیل افزایش سن رخ می‌دهد.

 

علائم آرتروز لگن

علائم آرتروز لگن شامل موارد زیر می‌باشند:

  • احساس درد شدید در ناحیه کشاله ران، قسمت خارجی ران و باسن
  • سفتی مفاصل ران
  • کاهش دامنه حرکتی، مانند مشکل در پوشیدن کفش و جوراب

 

روش‌های تسکین درد آرتروز لگن

درحالی‌که آرتروز مفصل لگن معمولاً یک بیماری مزمن است، روش‌هایی برای کمک به کاهش علائم و آسیب آن وجود دارند. این روش‌ها به شرح زیر هستند:

  • کاهش وزن
  • دارودرمانی
  • تزریق داروهای اِستروئید
  • خودمراقبتی
  • جراحی تعویض مفصل ران
  • ورزش و فیزیوتراپی
  • وضعیت مناسب خوابیدن
  • داشتن تشک مناسب

 

روش‌های تسکین درد آرتروز لگن

 

چه چیزی باعث درد لگن در شب می‌شود؟

برای برخی افراد، درد لگن مشکل مزمنی است که در شب بدتر می‌شود. علل درد لگن هنگام خواب عبارت‌اند از:

  • حالت نامناسب خوابیدن 
  • تشک نامناسب
  • بیماری‌هایی مانند آرتروز

 

بهترین وضعیت‌های خوابیدن برای تسکین درد لگن

نحوه نادرست خوابیدن و تشک نامناسب شما باعث تشدید درد مفصل ران می‌شود. برای کاهش درد آرتروز لگن طوری بخوابید که ستون فقرات و باسن شما در یک راستا قرار داشته باشند و فشار زیادی به لگن شما وارد نشود. در ادامه به مناسب‌ترین شیوه‌های خوابیدن برای کاهش درد آرتروز لگن اشاره خواهیم کرد.
 

خوابیدن به پهلو

طبق تحقیقات، خوابیدن به پهلو بهترین راه برای به حداقل رساندن درد آرتروز لگن است. هنگامی‌که به پهلو می‌خوابید، یک بالش بین زانوهای خود بگذارید تا باسن خود را در راستای کمر خود قرار دهید. علاوه‌بر این، مطمئن شوید که از تشک خوبی استفاده می‌کنید. اگر در یک ‌طرف لگن درد دارید، به سمت دیگر بخوابید تا فشار وارده بر لگن آسیب‌دیده کاهش یابد.

 

خوابیدن به پهلو

 

دمر خوابیدن

اگر درد لگن دارید، دمر‌ خوابیدن و بالش گذاشتن زیر زانو بهترین راه برای خوابیدن است. این وضعیت خوابیدن فشار را از روی باسن شما کاهش می‌دهد. مطمئن شوید که از یک تشک و بالش خوب برای تسکین درد استفاده می‌کنید.

 

دمر خوابیدن

 

سایر راه‌های کنترل درد آرتروز لگن

برای کنترل درد آرتروز لگن این کار‌ها را قبل از خواب انجام دهید:

 

ورزش

ورزش‌هایی مانند شنا، ورزش‌های آبی یا پیاده‌روی به کاهش درد و بهبود خواب شما کمک می‌کنند. همچنین ورزش‌هایی مانند تای‌چی یا یوگا را امتحان نیز در تسکین درد لگن مؤثر هستند. از نشستن طولانی‌مدت در طول روز خودداری کنید.


 

انجام حرکات کششی

اگر درد لگن شما را بیدار نگه می‌دارد، می‌توانید در طول روز یا در شب حرکات کششی برای درد لگن انجام دهید:

 

خم شدن به جلو

پاها را به‌اندازه عرض شانه بازکنید یا روی صندلی بنشینید. درحالی که بالاتنه خود را صاف نگه داشته‌اید به‌آرامی به سمت جلو خم شوید و کف دستان خود را بر روی زانو‌ها بگذارید. باید کشش را در باسن و کمر خود احساس کنید.

 

کشش زانو

به کمر دراز بکشید. یکی از زانوی‌های خود را خم کنید و به سمت قفسه سینه خود بکشید تا زمانی که احساس کشیدگی کنید.

 

افزایش تعادل پا در حالت ایستاده

این همان تمرین کشش زانو است، اما آن را در حالت ایستاده انجام می‌دهید. در صورت نیاز برای حفظ تعادل یکی از دست‌ها را بر روی دیوار بگذارید.

 

حرکت کبری (بالا کشیدن عضلات پشتی)

به شکم دراز بکشید. کف دستان خود را در امتداد شانه بر زمین بگذارید. سپس آن‌ها را به زمین فشار دهید و قفسه سینه خود را از زمین بلند کنید. باید کشش را در قسمت پایین کمر و باسن خود احساس کنید. بدن خود را ده ثانیه در این حالت نگه دارید و پس از مدت کوتاهی استراحت، دو یا سه بار دیگر آن را تکرار کنید.

 

برنامه مشخص برای خواب

برای اینکه خواب بهتری داشته باشید باید نکات زیر را رعایت کنید:

  • هرروز در ساعت معینی به رختخواب بروید و بیدار شوید.
  • قبل از خواب، مدیتیشن انجام دهید و ذهن خود را آرام کنید.
  • اتاق خود را تاریک و ساکت کنید و دما را خنک نگه دارید تا از گرمای شدید بیدار نشوید.
  • هنگام خواب از استفاده از وسایل الکترونیکی ازجمله تلویزیون، کامپیوتر و گوشی‌های هوشمند خودداری کنید.
  • تا پنج ساعت قبل از خواب از مصرف کافئین خودداری کنید.

 

استفاده از بالش‌ها

استفاده از بالش هنگام خواب درد لگن را کاهش می‌دهد. بالش‌ها باسن شما را صاف نگه می‌دارند و فشار وارده لگن را کاهش می‌دهند. هنگامی‌که فشار وارده بر باسن و کمر شما کاهش یابد، درد کمتری خواهید داشت و با شادابی بیشتری از خواب بیدار می‌شوید.

 

قطع مصرف الکل

باید از مصرف الکل خودداری کنید. الکل شما را خواب‌آلود می‌کند، اما پس از چند ساعت خواب، بی‌قرار از خواب بیدار خواهید شد.

 

دوش آب گرم

برای کاهش درد آرتروز لگن، یک تا دو ساعت قبل از خواب دوش آب گرم بگیرید.  دوش آب گرم  عضلات اطراف عصب سیاتیک را شل می‌کند. بااین‌حال، آب را خیلی داغ نکنید؛ زیرا دمای بدن شما را بالا می‌برد و مانع از خوابیدن می‌شود.

 

تغذیه مناسب

سعی کنید تغذیه مناسبی داشته باشید؛ زیرا به داشتن وزن مناسب و مفاصل قوی کمک می‌کند. تغذیه مناسب شامل استفاده از انواع میوه‌ها، سبزیجات و لبنیات می‌باشد.

 

سخن پایانی

یکی از راه‌های کاهش درد آرتروز لگن، داشتن حالت مناسب خوابیدن است. ایجاد برخی تغییرات در سبک زندگی خود، مانند ورزش‌ کردن و داشتن روش خوابیدن مناسب موجب بهبود کیفیت خواب شما می‌شوند. اگر روش مناسبی برای خوابیدن نداشته باشید، درد آرتروز لگن شما تشدید می‌شود. درصورت مبتلا بودن به آرتروز لگن، برای اطلاع از روش‌های مناسب خوابیدن حتماً با پزشک مشورت کنید.

 

منابع

www.healthline.com

www.hopkinsmedicine.org

 


مطالب مشابه

سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر
سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر

سندرم پیریفورمیس زمانی اتفاق میفتد که عضله پیریفورمیس شما عصب سیاتیک را فشرده می‌کند و منجر به التهاب می‌شود. این مسئله می‌تواند باعث درد یا بی‌حسی در لگن و پشت ساق پا در یک یا هر دو طرف بدن شود.

کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟
کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟

اگر هنگام حرکت مفاصل، صدای تق‌تق یا ترکیدن می‌شنوید، باید به آن توجه کنید. اگر صدای مفاصل با درد یا ناراحتی همراه نباشد، احتمالاً آسیبی اتفاق نیفتاده است. اما در برخی موارد صدای مفصل نشان‌دهنده کمبود مواد مغذی در بدن است.

خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن
خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن

پیشگیری و درمان لخته‌های خون پس از جراحی تعویض مفصل لگن بخش مهمی از بهبودی بیمار است. بیمارانی که تعویض مفصل انجام داده‌اند، دو تا ده روز پس از جراحی در بالاترین خطر ابتلا به DVT (ترومبوز ورید عمقی) قرار دارند و این خطر حدود سه ماه ادامه می‌یابد.

چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟
چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟

جراحی تعویض مفصل زانو، عمل بزرگی بوده که شامل دوره بهبودی قابل توجهی است و بیمار قطعاً پس از جراحی، علائمی را مشاهده می‌کند. اما تشخیص تفاوت بین درد معمول پس از جراحی و درد ناشی از لخته شدن خون بسیار مهم است. در اینجا تفاوت این علائم را توضیح می‌دهیم.

انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی
انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی

تشخیص روماتیسم مفصلی توسط معاینه فیزیکی انجام می شود و درمورد سابقه پزشکی و علائم شما سؤال می‌کنند. روماتولوژیست شما همچنین آزمایش خون و آزمایش‌های تصویربرداری را تجویز می‌کند.

راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن
راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن

آرتریت نوجوانان، بیماری‌ای خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن کودک شما به‌اشتباه سینوویوم (بافتی که داخل مفصل را می‌پوشاند) و مایع سینوویال داخل مفصل را هدف قرار می‌دهد.

جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن
جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×