• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
تزریقات درمانی برای آرتروز لگن

تزریقات درمانی برای آرتروز لگن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۳۰ دی ۱۴۰۲

تزریق مستقیم دارو به مفصل لگن زمانی تجویز میشود که درد لگن به هیچ روش دیگری درمان نشود.انواع مختلف تزریق آرتروز لگن شامل کورتیکواستروئید، اسید هیالورونیک، پلاسمای غنی از پلاکت و سلول‌های بنیادی می‌باشد.

اگر با وجود امتحان کردن سایر درمان ها، درد ناشی از آرتروز لگن شما را از فعالیت‌های روزمره باز داشته است، ممکن است توصیه پزشکان تزریق مستقیم دارو به مفصل آرتروز باشد.

از جمله تزریق های پیشنهادی برای آرتروز لگن شامل کورتیکواستروئید، اسید هیالورونیک، پلاسمای غنی از پلاکت و سلول‌های بنیادی می‌باشد.

تزریقات درمانی برای آرتروز لگن

تزریق کورتیکواستروئید ممکن است التهاب را کاهش دهد و درد را کاهش دهد. سایر تزریق‌های آزمایشی‌ مانند اسید هیالورونیک، پلاسمای غنی از پلاکت یا سلول‌های بنیادی، ممکن است درد را تسکین داده و در نهایت منجر به ترمیم بافت‌های نرم آسیب‌دیده شوند. برای برخی افراد، این تزریقات باعث تسکین درد طولانی مدت می شود و به آنها کمک می کند همچنان به فعالیت خود ادامه دهند، ولی ممکن است برای همه مناسب نباشد.

پزشکان این تزریق‌های درمانی را با بهره گیری از اشعه ایکس یا سونوگرافی انجام می‌دهند که تصاویری از مفصل ران بر روی مانیتور کامپیوتر ببینند. این فناوری برای تضمین یافتن محل دقیق مفصل و تزریق دقیق دارو می‌باشد.

مطالعه بیشتر: فیزیوتراپی آرتروز لگن

تزریق کورتیکواستروئید

کورتیکواستروئیدها داروهای ضد التهابی هستند که ممکن است در صورت تزریق مستقیم به مفصل ران باعث تسکین درد شوند. کورتیکواستروئیدها التهاب را کاهش می دهند که بخشی از پاسخ سیستم ایمنی بدن است و باعث درد و تورم می شود.

به طور معمول، پزشکان علاوه بر کورتیکواستروئیدها، مقدار کمی داروی بی حسی را برای تسکین درد کوتاه مدت اما فوری تزریق می کنند. این داروی بی حسی چند ساعت پس از تزریق به تدریج از بین می رود و در این زمان ممکن است درد لگن بازگردد. محلول کورتیکواستروئید نیز یعد از دو تا سه روز تاثیر خود رانشان میدهد. برای برخی از افراد، تزریق کورتیکواستروئید باعث تسکین درد می‌شود که تاثیر آن ماه‌ها باقی می‌ماند، و در برخی دیگر، تزریق اصلاً مؤثر نیست. پزشکان تزریق بیش از دو یا سه دوز کورتیکواستروئید در مفصل ران را توصیه نمی کنند.

 

تزریق اسید هیالورونیک

مفصل ران سالم حاوی مقدار کمی ماده ژل مانند به نام مایع سینوویال است. مایع سینوویال حاوی یک جزء منحصر به فرد به نام اسید هیالورونیک است که در مفصل ران در حین فعالیت ضربه گیری و لغزنگی ایجاد می کند.

ماده ژل مانند به نام مایع سینوویال

برای رسیدگی به تغییرات مایع سینوویال لگن درگیرآرتروز، پزشکان اسید هیالورونیک را به فضای مفصل تزریق می کنند. تزریق به گونه ای طراحی شده است که مقدارمایع را به ضورت قابل توجهی افزایش می‌دهد و حرکت مفصل را بهبود می بخشد. این بهبود عملکرد مفصل ممکن است باعث تسکین درد شود که ماه‌ها یا بیشتر طول می‌کشد.

این تزریق‌ها، همانطور که در مورد تمام درمان‌های آرتروز صدق می‌کند، برای همه تاثیر یکسان کاهش درد ندارد.

پزشک شما ممکن است یک تزریق یا یک سری از سه تزریق را یک بار در هفته توصیه کند. پزشکان معمولا تزریق هیالورونیک را حداکثر دو بار در سال تجویز می کنند.

 

بعد از تزریق کورتیکواستروئید یا هیالورونیک اسید چه انتظاری داریم؟

اکثر افراد می توانند بلافاصله پس از انجام تزریق به خانه یا محل کار خود بازگردند. محل تزریق ممکن است برای یک یا دو روز متورم یا حساس باشد. پزشک ممکن است استفاده از یخ را دو یا سه بار در روز یا مصرف داروهای بدون نسخه برای تسکین درد و کاهش تورم توصیه کند.

مدت زمان درمان

 

طب سوزنی

طب سوزنی یک روش درمانی است که در آن پزشکان سوزن های بسیار نازکی را به نقاط مختلف سطح بدن وارد می کنند. با هدف قرار دادن نقاط خاص در امتداد "مریدین ها" که مطابق با مسیرهای عصبی تحت تاثیر آرتروز مفصل ران هستند، طب سوزنی ممکن است با افزایش جریان خون، عملکرد مفصل را بهبود بخشد و بدن را وادار به ترشح اندورفین کند که مسکن طبیعی درد محسوب می‌شود.

زمان طب سوزنی

 

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت

پزشکان ممکن است یک ماده طبیعی به نام پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) را به لگن تزریق کنند تا به بهبود سریعتر بافت آسیب دیده کمک کند. پلاسمای غنی از پلاکت از سلول های خونی به نام پلاکت تشکیل شده است که از خون خود شما گرفته می شود. پلاکت ها با آزاد کردن موادی به نام فاکتورهای رشد که ترمیم‌کننده هستند، به بهبود بافت های آسیب‌دیده کمک می کنند.

در این روش، پزشک مقدار کمی از خون شما را از ورید بازوی شما می گیرد و از دستگاهی به نام سانتریفیوژ برای جداسازی پلاکت ها و فاکتورهای رشد از سایر اجزای خون استفاده می کند. این فرآیند حدود 15 دقیقه طول می کشد.

سپس پزشک این مایع غنی از پلاکت به نام پلاسما را مستقیماً به مفصل ران تزریق می کند. پزشکان از سونوگرافی برای اطمینان از یافتن دقیق مفصل و تزریق دقیق دارو استفاده می کنند. افراد اغلب تسکین درد و بهبود عملکرد را در عرض دو تا شش هفته تجربه می کنند.

 

تزریق سلول های بنیادی

پزشکان تزریق سلول های بنیادی که یک روش آزمایشی جدید است را ارائه می دهند. سلول های بنیادی از این نظر منحصر به فرد هستند که می توانند به هر نوع سلولی تبدیل شوند، به عنوان مثال سلول هایی که به ترمیم بافت آسیب دیده کمک می کنند. هنگامی که سلول های بنیادی به لگن مبتلا به آرتروز تزریق می شوند، ممکن است غضروف آسیب دیده را تحریک به رشد مجدد و بهبودی کنند. تزریق سلول های بنیادی نیز التهاب را کاهش می دهد.

سلولههای بنیادی

پزشکان این سلول های بنیادی را از بدن شما، معمولاً از مغز استخوان در استخوان لگن، با استفاده از سرنگ دریافت می کنند. قبل از استخراج سلول‌های بنیادی، ناحیه کاملاً بی‌حس می‌شود، اما این روش ممکن است باعث درد خفیفی شود. سپس، پس از جدا شدن سلول های بنیادی از خون و سایر مواد موجود در مغز استخوان، مستقیماً به لگن تزریق می شوند.

درمان با سلول های بنیادی نتیجه‌ی آنی نمی دهد. با گذشت زمان، اثر بازسازی آنها ممکن است به بهبود بافت های آسیب دیده کمک کند. اکثر افراد پس از دو تا شش هفته بهبود عملکرد و تسکین درد را تجربه می کنند.

 حتما بخوانید: علل و عوامل آرتروز مفصل ران

پس از PRP یا تزریق سلول های بنیادی چه انتظاری باید داشت؟

پزشکان توصیه می کنند از مصرف داروهای ضدالتهابی مانند ایبوپروفن به مدت چهار تا شش هفته پس از تزریق درمانی سلول های بنیادی یا PRP در حین بهبود آسیب اجتناب کنید. این به این دلیل است که تزریق مواد بیولوژیک پاسخ التهابی بدن را تحریک می کند که بخش مهمی از درمان است. اگر در روزهای پس از درمان محل تزریق زخم یا متورم شده باشد، پزشکان مصرف استامینوفن بدون نسخه و استفاده از کیسه یخ را سه بار در روز به مدت 15 دقیقه توصیه می کنند.

همچنین باید به مدت چهار هفته پس از تزریق از انجام فعالیت‌های شدید مربوط به لگن خودداری کنید تا به بافت آسیب دیده زمان لازم برای بهبودی داده شود. پزشک شما ممکن است عصاهایی را به شما برای حرکت به مدت چند روز برای جلوگیری از وارد کردن وزن به مفصل تجویز کند.

پزشک شما پس از سه یا چهار هفته یک زمان ویزیت برای ارزیابی روند بهبودی تعیین می کند که ممکن است باتوجه به میزان آسیب مفصلی، PRP یا تزریق سلول های بنیادی بیشتر را تجویز کند.


منبع محتوا : nyulangone.org

مطالب مشابه

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×