• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
ورزش های مناسب برای درمان درد لگن - 12 حرکت تمرینی

ورزش های مناسب برای درمان درد لگن - 12 حرکت تمرینی

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۸

حرکت مناسب ورزشی باعث کاهش درد لگن و درمان آن در بیشتر بیماری های مرتبط با لگن میشود. شرایط انجام دادن این حرکات ورزشی این است که بیمار نباید در حین انجام این حرکات درد داشته باشد.

درمان درد لگن به وسیله ورزش فیزیوتراپی و ورزش

روش های درمانی بسیاری جهت بهبود درد لگن وجود دارد که پیش از انجام جراحی و تعویض مفصل لگن می توان آن ها را امتحان کرد و به نتایج مفیدی نیز دست یافت.

انجام فیزیوتراپی و حرکات ورزشی و نرمشی در کاهش درد لگن و ران موثرهستند. انجام این تمرینات می توانند کیفیت زندگی بیمار را بهبود ببخشند و جراحی را نیز به تاخیر بیندازند و حتی انجام آن را منتفی کنند. باید توجه داشت که انجام نرمش ها و فیزیوتراپی در صورتی موثر خواهد بود که زیر نظر یک فیزیوتراپ مجرب انجام گیرد.

متخصص فیزیوتراپ معمولا روش های زیر را جهت درمان درد لگن  و ران سن به کار می برد :

 

درمان درد لگن به وسیله فیزیوتراپی

 

- درمان نقاط ماشه ای :

عضلات لگن دارای گره هایی هستند که موجب قفل شدن یا بی حرکتی مفصل می شود. فیزیوتراپیست به وسیله دست یا سوزن زدن این نواحی آن ها را فعال و آزاد می کند.

- درمان دستی و ماساژ :

متخصص فیزیوتراپ با کمک دست و ماساژ مفصل آسیب دیده به بهبود دامنه حرکتی مفصل کمک می کند و باعث افزایش دامنه حرکتی می شود.

این روش درمان باعث آزاد شدن کپسول های داخل مفصل که تحت فشار قرار گرفته اند می شود، زخم های مفصل را برطرف می کند و نواحی سفت و قفل شده را آزاد می کند. ماساژ موجب شل شدن عضلات منقبض و افزایش انعطاف پذیری آنها می شود و بدین ترتیب زمان جراحی به تعویق می افتد.

- انجام حرکات و تمرینات اصلاحی

خود بیمارنیز قادر است حرکات کششی و نرمشی جهت افزایش دامنه حرکتی مفصل لگن خود را انجام دهد.

اما تاثیر این تمرینات در صورتی چند برابر خواهد شد که تحت نظر متخصص فیزیوتراپ انجام گیرد. فیزیوتراپ روش انجام صحیح این تمرینات را به بیمار آموزش می دهد و همچنین جهت قرار گیری صحیح و بهبود وضعیت مفاصل ران و لگن از تجهیزات ویژه ای استفاده می کند که درمان موثرتری را برای بیمار فراهم می آورد.

فیزیوتراپ همچنین با آموزش استفاده از وسایل کمکی مانند عصا یا واکر به بیمار کمک می کند تا فشارکمتری روی مفصل لگن خود وارد آورد که این موضوع تاثیر بسیاری در روند درمان بیمار دارد.

- مدالیته های برق درمانی

برخی مواقع نیز فیزیوتراپ تصمیم می گیرد علاوه بر روش های درمانی فوق از دستگاه های مخصوصی مانند اولتراسوند و تحریک الکتریکی نیز بهره گیرد که با توجه به وضعیت بیمار تنظیم می شوند.

 

ورزش برای درمان درد لگن

شرایط انجام حرکاتی که در زیر به آنها اشاره می کنیم این است که بیمار درحین انجام این نرمش ها احساس درد نکند و هرگاه احساس ناراحتی کرد انجام تمرین را متوقف کند. این تمرینات باید به آهستگی و تا وقتی انجام شود که بیمار احساس ناراحتی و درد نداشته باشد.

حرکت ورزشی مخصوص درد لگن با تقویت عضلات دور کننده یا ابداکتور

عضلات گلوتئوس مدیوس و گلوتئوس مینیموس در قسمت باسن قرار دارند و نرمش های تقویت کننده این عضلات به صورت زیرانجام می شود.

1-بیمار در حالت ایستاده به دیوار یا یک صندلی تکیه کند و دست خود را به دیوار یا روی دسته صندلی قرار دهد. توجه داشته باشید که بیمار در این تمرین باید طوری بایستد که طرف آسیب دیده او کنار دیوار یا صندلی قرار نگیرد.

پس از آن پای آسیب دیده را کمی بلند کرده و از صندلی دور کند. پس از مدتی برای سخت کردن تمرین و تقویت بیشتر عضلات می توان پایی که آسیب دیده است را با کش به دیوار یا پایه صندلی بست. در نتیجه پای بیمار برای دور شدن از صندلی نیاز به کشش بیشتری خواهد داشت که این امر موجب قوی تر شدن عضلات دور کننده لگن می شود.

2-بیمار به پهلویی که سالم است و دچار آسیب دیدگی نشده است دراز کشیده و پای خود را از پهلو به بالا برده و پس از چند ثانیه به آرامی آن را پایین بیاورد. در این تمرین نیز مانند تمرین قبلی جهت دشوار کردن تمرین و قوی تر شدن عضلات می توان از یک حلقه کشی دور مچ پا استفاده کرد. دراین صورت بیمار ضمن بالا بردن پای خود نیاز به کشش حلقه کشی نیز دارد که این کار موجب تقویت بیشتر عضلات لگن و باسن خواهد شد.

درمان درد لگن با تمرین های ورزشی

ورزش های مناسب درد لگن

حرکت ورزشی مخصوص درد لگن با تقویت عضلات نزدیک کننده یا ادکتور

بخش داخلی ران شامل چندین عضله می باشد که باعث نزدیک شدن دو ران به همدیگر می شوند. حرکات ورزشی جهت تقویت این عضلات به صورت زیر می باشد.

  1. بیمار درحالت نشسته دو زانوی خود را خم کرده و کف هر دو پا را روی زمین قرار می دهد و با قرار دادن دست ها در طرفین خود به زمین تکیه می کند. یک توپ کوچک بین زانوهای خود قرار داده و با زانوهای خود به توپ فشار وارد می آورد. این فشار را چند ثانیه حفظ کرده و سپس به حالت اولیه باز می گردد.
  2. بیمار کنار صندلی یا دیوار می ایستد به صورتی که پای آسیب دیده نزدیک دیوار یا صندلی باشد. همچنین می تواند دست خود را به دیوار یا صندلی تکیه دهد تا تعادلش حفظ شود. سپس پای آسیب دیده خود را از روی پای سالم به صورت ضربدری از صندلی یا دیوار دور کند.پس از مدتی از انجام این تمرین میتوان از یک حلقه کشی استفاده کرد. به طوری که پای آسیب دیده را به پایه صندلی ببندد و همزمان با کشش پا حلقه نیز کشیده می شود. این تمرین موجب قوی تر شدن عضلات نزدیک کننده لگن می شود.
  3. بیمار به پهلویی که آسیب دیده دراز می کشد و پای سالم خود را کمی جلوتر از پای مشکل دار قرار می دهد. سپس پای آسیب دیده را کمی از زمین بلند کرده و چند ثانیه این حالت را حفظ می کند و مجدد پای خود را روی زمین قرار می دهد.
  4. یکی دیگراز تمرینات به این صورت می باشد که بیمار برای حفظ تعادل کنار دیوار بایستد و پای نزدیک به دیوار را پشت پای دیگر خود ببرد. سپس تا جایی که می تواند لگن خود را به سمت دیوار خم کند تا در قسمت خارجی لگن احساس کشش کند. این حالت را چند ثانیه حفظ کرده و سپس رها کرده و با سمت دیگر این حرکت را انجام دهد.
  5. درمان درد لگن با تمرین پل

  6. روی زمین نشسته و پای خود را دراز کنید. یک پا را روی پای دیگر بیندازید و به آرامی به سمت پای خم شده بچرخید و جهت حفظ تعادل نیز دست خود را روی زمین قرار دهید. از بالای شانه به عقب نگاه کنید و چند ثانیه این وضعیت را حفظ کرده و سپس همین تمرین را با سمت دیگر بدن انجام دهید.
  7. روی زمین به صورت طاقباز دراز بکشید و یکی از زانوهای خود را خم کرده و با دو دست خود ساق پای خود را بگیرید و تا جایی که می توانید زانوی خود را به سمت قفسه سینه بکشید. چند ثانیه این حالت را نگه دارید و همین تمرین را با پای دیگر خود نیز تکرار کنید.
  8. روی زمین و رو به شکم دراز بکشید و یک بالش زیر لگن خود قرار دهید. یکی از زانوهای خود را به صورت 90 درجه خم کنید و پس از چند ثانیه پا را پایین آورده و حرکت را با پای دیگر تکرار کنید.

 

حرکت کشش کودک

حرکت کشش کودک

در حرکت کشش کودک (Child’s Pose) باید دست‌ها و زانوهایتان را روی زمین بگذارید. پشت‌تان را صاف کرده، و در وضعیت کشش ملایم قرار بگیرید.

سپس دست‌هایتان را تا جای ممکن و به‌آرامی، به جلو بکشید. برای انجام درست این حرکت، شکم را بین ران‌ها، و پیشانی را روی زمین بگذارید.

 

حرکت کشش پروانه‌ای

حرکت کشش پروانه‌ای

برای انجام حرکت کشش پروانه‌ای (Butterfly Stretch)، بهتر است به پشت دراز بکشید تا عضلات داخلی ران بهتر کشیده شوند.

سپس کف پاهایتان را مانند تصویر به هم نزدیک کنید. وقتی وضعیت درستی گرفتید، لبه بیرونی زانوهایتان را به‌آرامی، به‌سوی زمین فشار بدهید.

 

تنفس عمیق

تنفس عمیق

حرکت تنفس عمیق (Focused Breathing) باعث تمرکز روی استفاده از دیافراگم برای تنفس بهتر می‌شود. با این روش، عضلات شکم، لگن و رباط‌ها شل شده و تسکین می‌یابند.

برای انجام این حرکت، که به کاهش دردهای عضلانی کمک می‌کند، یک دست را روی قسمت بالایی سینه و دست دیگر را روی قسمت پایین شکمتان قرار بدهید، و شکم را پر از هوا کنید.

همین‌طور که شکم منبسط می‌شود، نفستان را آسانسوری فرض کنید که از پایین به بالا حرکت می‌کند. تنفس را به‌آرامی ادامه بدهید.

 

منبع :

hive.rochesterregional.org


مطالب مشابه

چه عواملی موجب از بین رفتن غضروف زانو می شود؟
چه عواملی موجب از بین رفتن غضروف زانو می شود؟

اغلب علت از بین رفتن غضروف زانو غضروف زانو یا کنرومالاسی، صدمات وارده به مفصل زانو است . علائم از بین رفتن غضروف زانو درد و خالی کردن ناگهانی زانو است. این عارضه در میان ورزشکاران و در زنان بیش از مردان شیوع دارد.

زانو درد در دوران بارداری - علت و درمان زانو درد در بارداری
زانو درد در دوران بارداری - علت و درمان زانو درد در بارداری

زانو درد در بارداری عارضه ای شایع می باشد که بر اثر عواملی نظیر اضافه وزن و تغییرات هورمونی بروز می کند. درد زانو در بارداری قابل کنترل و درمان می باشد که در این مقاله به توضیح آن می پردازیم.

علائم آرتروز زانو در زنان
علائم آرتروز زانو در زنان

علائم آرتروز زانو در زنان میتواند متفاوت باشد، دانستن این علائم باعث تشخیص زودتر بیماری و درمان به موقع آن میشود.اگر شما با آگاهی از علائم اولیه بیماری آرتروز و مشاهده آن علائم در خود به پزشک ارتوپد مراجعه کنید تشخیص بیماری در مراحل ابتدایی آن صورت می گیرد.

علت سوزش زانو و راه‌های درمانی آن
علت سوزش زانو و راه‌های درمانی آن

سوزش زانو به دلایل مختلفی مانند بیماری‌های التهابی، وجود تومور، سکته مغزی و ... اتفاق می‌افتد و با توجه به هر کدام از این دلایل پزشک درمان مورد نظر را تجویز می‌کند، مثلا جهت درمان سوزش زانو که بر اثر ضربه هنگام فعالیت های ورزشی بروز می کند استراحت کامل، استفاده از کمپرس یخ برای سوزش زانو موثر است.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×