• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
فیزیوتراپی آرتروز لگن - راهنمای کامل درمان

فیزیوتراپی آرتروز لگن - راهنمای کامل درمان

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۳۰ دی ۱۴۰۲

فیزیوتراپی آرتروز لگن نقش بسیار زیادی در مدیریت درد دارد. هدف از فیزیوتراپی بهبود قدرت،تحرکت و افزایش دامنه حرکتی است.فیزیوتراپیست میتواند هرگونه مشکل فیزیکی مرتبط با آرتروز لگن را برطرف کند.

آرتروز لگن یا استئوآرتریت هیپ، یک وضعیت سلامتی است که شامل تغییراتی در غضروف، رباط‌ها، استخوان و عضلات اطراف مفصل ران می‌شود. این بیماری در هر سنی می تواند ایجاد شود، اگرچه در افراد مسن شایع تر است. استئوآرتریت مفصل ران می تواند انجام فعالیت های روزمره مانند راه رفتن یا بالا رفتن از پله ها را سخت کند.

خطر ابتلا به آرتروز لگن با بالا رفتن سن افزایش می یابد. احتمال بروز این بیماری در افرادی با آسیب قبلی لگن یا سابقه دیسپلازی هیپ (که در آن حفره مفصل ران به طور کامل مفصل توپی استخوان ران را نمی پوشاند) بیشتر است. چاقی همچنین ممکن است خطر ابتلا به آرتروز هیپ را افزایش دهد.

فیزیوتراپیست ها برنامه های درمانی را طراحی می کنند تا به افراد مبتلا به آرتروز لگن کمک کنند تا درد را مدیریت کنند و به فعالیت های عادی خود بازگردند. موارد پیشرفته تر آرتروز ممکن است به جراحی تعویض مفصل ران نیاز داشته باشد. فیزیوتراپیست می تواند به شما در درک آرتروز لگن و هر گونه مشکل مرتبط کمک کند. آنها درمان هایی را برای کاهش درد و بهبود نحوه حرکت شما ارائه می دهند. همچنین می توانند اطلاعاتی در مورد انتخاب های زندگی سالم برای کمک به بهبود وزن بدن، تغذیه، عادات خواب و سطح فعالیت بدنی ارائه دهند.
فیزیوتراپیست ها متخصصان حرکت هستند که کیفیت زندگی را از طریق مراقبت عملی، آموزش بیمار و حرکات تجویز شده بهبود می بخشند.

فیزیوتراپیست آگاهی شما را درمورد جنبه های مختلف آرتروز از جمله موضوعات زیر افزایش می‌دهد:

  • گزینه های درمانی شما
  • اهمیت و فواید فعالیت بدنی منظم روزانه.
  • نحوه راه رفتن، نشستن، بالا رفتن از پله ها، خوابیدن، ورزش کردن و بازگشت به فعالیت هایی که با درد کمتری از آنها لذت می برید.

فیزیوتراپیست شما هرگونه مشکل فیزیکی مرتبط با آرتروز لگن را برطرف خواهد کرد. همچنین ممکن است هر گونه مشکل در نواحی ستون فقرات و اندام تحتانی را در خصوص سلامت کلی و عملکرد فیزیکی بهبود بخشند.

درد آرتروز لگن

 

 با این حال، افراد مبتلا به آرتروز اغلب به دلایل زیر از این فعالیت‌ها اجتناب می‌کنند:

  • درد و سفتی درعضلات
  • آگاهی کم در مورد مدت و نوع تمرین مناسب
  • آگاهی کم در خصوص تاثیرات تمرینات

فیزیوتراپیست می تواند شما را با یک برنامه ورزشی شخصی هدایت کند تا به کاهش درد و سفتی عضلات شما کمک کند. اهداف فیزیوتراپی و تمرینات تجویز شده عبارتند از:

  • بهبود قدرت بدنی، تعادل و توانایی راه رفتن
  • بهبود حرکت پا، لگن و پشت
  • آموزش مدیریت درد 

برنامه درمانی فیزیوتراپیست ی شما ممکن است شامل استراتژی هایی برای موارد زیر باشد:

 

مدیریت درد

فیزیوتراپیست شما ممکن است از درمان های مختلفی برای کنترل و کاهش درد شما استفاده کند.  فیزیوتراپیست ها متخصص در آموزش تکنیک های مدیریت درد هستند که درنهایت نیاز به دارو از جمله اپیوئیدها را کاهش می دهد یا از بین می برد. درمان های شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • ورزش هایی برای کاهش درد و بهبود عملکرد. همچنین این ورزش های بخصوص باعث کاهش وزن بدن می‌کند و درد و عملکرد را بهبود می‌بخشد.
  • اصلاح فعالیت هایی که در طول روز انجام می دهید، به طوری که درد کمتری را تجربه کنید.
  • دستورالعمل در مورد زمان و نحوه استفاده از سرما یا گرما برای کمک به مدیریت درد.
  • درمان دستی(منووال)  برای بهبود انعطاف پذیری و کاهش درد قبل از ورزش.

تحقیقات در مورد تأثیر مثبت در‌خصوص درمان دستی در درمان آرتروز لگن به صورت صریح تایید نشده است. در عین حال، ماساژ دادن به‌ویژه تمیرنات مخصوص برای حرکت دادن مفصل، باعث کاهش درد و بهبود دامنه حرکتی مفصل ران، به‌ویژه در افراد مسن می‌شود.

حتما مطالعه کنید:  درمان آرتروز لگن

 

بازگشت به فعالیت ها

کار کردن با یک فیزیوتراپیست اغلب می تواند به شما کمک کند سریعتر از آنچه به تنهایی انجام دهید به اهداف خود برسید. آنها ممکن است در فعالیت های خاص شغلی یا تمرینات ورزشی با شما همکاری کنند تا به شما در دستیابی به اهدافتان کمک کنند. اصلاح فعالیت های شما برای بازگشت ایمن به فعالیت ضروری است. همچنین به کنترل علائمی که ممکن است مانع بهبودی شما شوند کمک می کند.

بازگشت به فعالیت ها

تمرین های ساختاری

تمرینات خاص در هر مرحله از ریکاوری برای شما مفید خواهد بود. فیزیوتراپیست  شما تمرینات مناسبی را در زمان های مناسب به شما آموزش می دهد تا به طور ایمن قدرت، استقامت، تعادل و چابکی شما را بازیابی کند. این تمرینات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تمرینات تقویتی با استفاده از:
    • وزن بدن خودتان به عنوان مقاومت
    • وزنه ها، نوارهای مقاومتی و تجهیزات وزنه برداری
  • تمرین های هوازی با استفاده از:
  • فعالیت های بدنی که از آن لذت می برید، مانند پیاده روی، دویدن، یا شنا
    • تجهیزات ورزشی کاردیو (قلب)، مانند تردمیل یا دوچرخه ثابت
    • انجام ورزش های آبی در صورت دردناک بودن ورزش در خشکی
  • تمرینات تعادلی، مانند ایستادن روی یک پا یا راه رفتن از روی موانع

بیشتر مطالعه کنید: تمرینات ورزشی برای آرتروز لگن

تمرینات تقویتی

 

بهبود حرکت

فیزیوتراپیست شما فعالیت‌ها و درمان‌های خاصی را برای کمک به بازگرداندن حرکت در پا و لگن شما انتخاب می‌کند. اینها ممکن است با حرکات غیرفعال شروع شوند که خود فیزیوتراپیست برای شما انجام می‌دهد تا به آرامی پا و مفصل ران شما را حرکت دهد.  سپس این تمرینات به حرکات کششی فعالی که شما به تنهایی انجام می دهید تغییر خواهند کرد.

 

در صورت نیاز به جراحی

در برخی از افراد مبتلا به آرتروز مفصل لگن پیشرفته‌تر، درد ممکن است ورزش و انجام فعالیت‌های دیگر را بسیار سخت کند. برای این افراد، جراحی تعویض مفصل ران ممکن است کمک کننده باشد. اگر تحت درمان یک فیزیوتراپیست هستید، ممکن است از آنها درخواست کنید تا شما را به متخصصانی ارجاع دهند که می توانند با اشعه ایکس یا ام آر آی وضعیت مفصل شما را به دقت بررسی کنند. با‌اینکه این تصاویر به تنهایی نمی توانند شدت آرتروز شما را تعیین کنند، پزشک شما با در نظر داشتن علائم و عملکرد فیزیکی شما درمورد جراحی شما تصمیم قطعی می‌گیرد. 

پس از جراحی مفصل ران، فیزیوتراپیست روزانه شما را در بیمارستان ویزیت می کند تا:

  • به شما کمک کند از رختخواب خارج شوید.
  • راه رفتن و بالا و پایین رفتن از پله ها را به صورت اصولی آموزش ‌دهد.
  • نحوه استفاده صحیح از واکر یا عصا را به شما آموزش دهد.
  • فعالیت هایی که باید از آن اجتناب کنید را به شما یادآور شود.
  • قدرت بدنی خود را برای بازگشت به خانه افزایش دهد.
  • کمک کنید تا دردتان به حداقل برسد.
  • با سریع ترین و در عین حال ایمن ترین شکل ممکن به فعالیت های عادی خود بازگردید.

 

پس از ترخیص از بیمارستان، می توانید برای ادامه توانبخشی خود به یک فیزیوتراپیست مراجعه کنید.

 

منابع محتوا: 

choosept.com

physio-pedia.com


مطالب مشابه

سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر
سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر

سندرم پیریفورمیس زمانی اتفاق میفتد که عضله پیریفورمیس شما عصب سیاتیک را فشرده می‌کند و منجر به التهاب می‌شود. این مسئله می‌تواند باعث درد یا بی‌حسی در لگن و پشت ساق پا در یک یا هر دو طرف بدن شود.

کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟
کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟

اگر هنگام حرکت مفاصل، صدای تق‌تق یا ترکیدن می‌شنوید، باید به آن توجه کنید. اگر صدای مفاصل با درد یا ناراحتی همراه نباشد، احتمالاً آسیبی اتفاق نیفتاده است. اما در برخی موارد صدای مفصل نشان‌دهنده کمبود مواد مغذی در بدن است.

خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن
خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن

پیشگیری و درمان لخته‌های خون پس از جراحی تعویض مفصل لگن بخش مهمی از بهبودی بیمار است. بیمارانی که تعویض مفصل انجام داده‌اند، دو تا ده روز پس از جراحی در بالاترین خطر ابتلا به DVT (ترومبوز ورید عمقی) قرار دارند و این خطر حدود سه ماه ادامه می‌یابد.

چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟
چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟

جراحی تعویض مفصل زانو، عمل بزرگی بوده که شامل دوره بهبودی قابل توجهی است و بیمار قطعاً پس از جراحی، علائمی را مشاهده می‌کند. اما تشخیص تفاوت بین درد معمول پس از جراحی و درد ناشی از لخته شدن خون بسیار مهم است. در اینجا تفاوت این علائم را توضیح می‌دهیم.

انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی
انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی

تشخیص روماتیسم مفصلی توسط معاینه فیزیکی انجام می شود و درمورد سابقه پزشکی و علائم شما سؤال می‌کنند. روماتولوژیست شما همچنین آزمایش خون و آزمایش‌های تصویربرداری را تجویز می‌کند.

راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن
راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن

آرتریت نوجوانان، بیماری‌ای خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن کودک شما به‌اشتباه سینوویوم (بافتی که داخل مفصل را می‌پوشاند) و مایع سینوویال داخل مفصل را هدف قرار می‌دهد.

جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن
جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×