• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
چرا زنان بیشتر از مردان به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند؟

چرا زنان بیشتر از مردان به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۵ دی ۱۴۰۲

پوکی استخوان نوعی بیماری استخوانی است که زنان بیشتر از مردان مبتتلا می شوند و باعث نازک شدن و ضعیف شدن استخوان ها می شود و در نتیجه شکستن آنها آسان تر می شود.

پوکی استخوان نوعی بیماری استخوانی است که باعث نازک شدن و ضعیف شدن استخوان ها در طول زمان و در نهایت باعث شکستگی آنها می شود. این بیمارب هم مردان و هم زنان را درگیر می کند. از هر دو زن بالای 50 سال یک نفر و از هر چهار مرد نیز یک نفر در طول زندگی خود دچار شکستگی مربوط به پوکی استخوان خواهد شد. همچنین 2 میلیون مرد به پوکی استخوان مبتلا هستند.

با این حال تخمین زده می شود که 80 درصد از 10 میلیون آمریکایی مبتلا به پوکی استخوان، زن هستند. زنان استخوانهای کوچکتر و سبک تری نسبت به مردان دارند. این امر باعث می شود که زنان بیشتر در معرض پوکی استخوان قرار بگیرند زیرا جرم کمتری وجود دارد و یائسگی تأثیر بیشتری بر استخوان های آنها دارد. بعلاوه ، بعد از یائسگی بدن استروژن و پروژسترون کمتری تولید می کند - دو هورمون رایج زنانه که به استحکام استخوان ها کمک می کند. کمبود استروژن نیز می تواند باعث از دست رفتن استخوان در زنان جوان شود. این تفاوت ها به این معنی است که زنان نسبت به مردان سریعتر دچار از بین رفتن استخوان می شوند. یائسگی زودرس می تواند باعث از بین رفتن زودرس استخوان و بیماری در سنین قبل از 65 سالگی شود. زنان در طی پنج سال پس از یائسگی بیش از 30٪ از توده استخوانی خود را از دست می دهند.

زنان برای مبارزه با پوکی استخوان چه کاری می توانند انجام دهند؟ این کار با درک استخوان های انسان شروع می شود.

استخوان ها و نحوه عملکرد آنها

استخوان به طور مداوم در بدن ساخته می شود ، خرد می شود و دوباره ساخته می شود. از آنجا که بدن مواد مغذی مانند کلسیم ، ویتامین D و پتاسیم را هضم می کند ، باعث ایجاد توده استخوانی می شود. ورزش هایی مانند پیاده روی یا دویدن نیز به تقویت استخوان ها کمک می کنند.

تقویت استخوان ها به طور معمول تا اواسط 30 سالگی افراد ادامه می یابد. سپس استخوان ها شروع به از دست دادن تراکم می کنند. مواد معدنی سخت موجود در استخوان با بافت تو خالی همانند شانه عسل جایگزین می شوند. استخوان ها سبک تر و شکننده تر می شوند و هنگام سقوط یا تصادف راحت تر می شکنند.

حتما مطالعه کنید : آشنایی کامل با عواملی که باعث پوکی استخوان می شوند

عوامل خطر

فراتر از جنسیت ، عوامل خطر پوکی استخوان عبارتند از:

  • یائسگی زودرس
  • نژاد سفید ، آسیایی
  • سیگار کشیدن
  • استخوان بندب ظریف
  • استفاده از استروئید
  • استفاده از داروهای سرطان پستان
  • سن
  • شکستگی قبل از بزرگسالی
  • سابقه شکستگی مفصل ران در والدین
  • کمبود ویتامین D

در آمریکایی های بالای 50 سال ، پوکی استخوان بیشتر در زنان اروپایی یا آسیایی تبار دیده می شود. تقریباً نیمی از آنها دارای سطح تراکم استخوان کم هستند که به آن استئوپنی نیز گفته می شود. زنان آسیایی کمترین تراکم استخوان را دارند اما کمتر از زنان سفیدپوست یا اسپانیایی تبار دچار شکستگی استخوان می شوند.

 

پوکی استخوان در زنان و مردان

 

علاوه بر این ، فعالیت بدنی ناکافی (ورزش های تحمل وزن) ، سیگار کشیدن و نوشیدن بیش از حد الکل ریسک شما را افزایش می دهد.

چگونه می توانم از پوکی استخوان جلوگیری کنم؟

همه بزرگسالان باید قدم هایی برای تقویت استخوان های خود بردارند. بدون توجه به سن، شما می توانید از همین حالا شروع کنید. این کار را با آغاز عادت های زندگی خود شروع کنید.

  • سیگار کشیدن را ترک کنید.
  • مصرف الکل را محدود کنید.
  • از یک رژیم غذایی سالم و غنی از کلسیم و ویتامین D استفاده کنید. ویتامین D برای جذب کلسیم ضروری است. آن را در ماهی قزل آلا پخته شده، محصولات لبنی و سبزیجات از جمله کلم بروکلی و کلم پیچ پیدا خواهید کرد.
  • حداقل 30 دقیقه در روز فعالیت بدنی تحمل وزن داشته باشید. آهسته دویدن ، کوهنوردی و پیاده روی فعالیت های خوبی برای تقویت استخوان ها هستند. رقص ، یوگا و تای چی همچنین می توانند در هنگام بهبود تعادل ، سطح تراکم شما را افزایش دهند.
  • بیرون و زیر آفتاب بروید. آفتاب می تواند به بدن شما کمک کند که ویتامین D را که برای جذب کلسیم ضروری است ، پردازش کند. در فضای باز ورزش کنید و سود مضاعفی کسب کنید!
  • اگر بیش از 50 سال دارید یا بعد از یائسگی هستید ، سطح ویتامین D و کلسیم خود را توسط تخصصین درمانی بررسی کنید.

حتما مطالعه کنید : 11 نکته برای بهبود سلامت استخوان

سخن نهایی

 صبر نکنید تا مچ دست یا پایتان را بشکنید تا متوجه شوید پوکی استخوان دارید.

در طی معاینات منظم توسط متخصصین درمانی ، از آنها بپرسید که آیا در معرض خطر هستید یا خیر؟ پزشک شما می تواند برای ارزیابی همه عوامل خطر به شما کمک کند.

بهترین روش برای بررسی میزان تراکم استخوان ، آزمایش اشعه ایکس مواد معدنی استخوان است. به طور کلی اگر شرایط زیر را داشته باشید ، پزشک به شما توصیه می کند که اولین آزمایش غربالگری تراکم استخوان خود را انجام دهید:

  • در سن 65 سالگی یا بیشتر هستید و یا در اوایل یائسگی بدون جایگزینی استروژن می باشید.
  • بعد از 50 سالگی شکستگی استخوان داشته باشید.
  • عوامل خطر دیگری مانند سابقه خانوادگی ، سابقه سیگار کشیدن ، مصرف زیاد الکل ، مصرف فعلی استروئیدها ، درمان با آرمیدکس برای سرطان پستان و یا استخوان بندی ضعیفی داشته باشید.

با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد فواصل مناسب غربالگری پس از اولین غربالگری تراکم استخوان ، صحبت کنید.


منبع محتوا : aurorahealthcare

مطالب مشابه

مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟

مدت زمان استراحت و محدودیت‌های فعالیت‌ها می‌تواند بسته به وضعیت جسمی هر فرد و نوع جراحی متفاوت باشد. در این دوران، توجه به دستورات پزشک، انجام تمرینات مناسب و صبر و شکیبایی برای بهبودی کامل از اهمیت زیادی برخوردار است.

علت درد پا چیست؟
علت درد پا چیست؟

درد پا یک علامت شایع با دلایل گوناگون است که ممکن است ناشی از استفاده بیش‌ازحد، ساییدگی، آسیب‌های ورزشی یا یک بیماری خاص باشد. این درد می‌تواند به‌صورت گرفتگی عضلانی، درد شبانه، یا احساس تیر کشیدن در پای چپ یا راست ظاهر شود.

15 علت درد کف پا در شب چیست؟
15 علت درد کف پا در شب چیست؟

دلایل متعددی می‌توانند موجب بروز درد پا در شب شوند که برخی به سبک زندگی مرتبط بوده و برخی دیگر ناشی از بیماری‌های مختلف هستند. خوشبختانه، روش‌های درمانی متنوعی برای کاهش این دردها وجود دارند.

مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن
مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن

در کنار مصرف دارو، رژیم غذایی متعادل می‌تواند واکنش‌های التهابی بدن که منجر به درد می‌شوند را کاهش دهد. همچنین، وزن سالم حاصل از تغذیه مناسب، فشار وارده بر مفاصل را کم کرده و سلامت لگن را تقویت می‌کند.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • حامد

    سلام خسته نباشید. من 26 سالمه و دکتر دندان پزشکم با دیدن استخوان های دندانم در عکس cbct کفت اون ها نسبت به افراد همسن من خیلی کم تراکم هستند. می خواستم ببینم آیا تو این سن میتونم تراکم استخوان هام رو افزایش بدم یا اینکه امکانش وحود نداره؟ جون شنیدم تا 25 سال امکان افزایش تراکم استخوان هست

    مدیر سایت

    خدا قوت با ورزش و تغذیه و مصرف مکمل های غذایی میشه تراکم استخوان رو در هر سنی افزایش داد.

×