• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
تاثیر ورزش بر پوکی استخوان

تاثیر ورزش بر پوکی استخوان

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۰۲ فروردین ۱۳۹۸

تاثیر ورزش بر پوکی استخوان بسیار حائز اهمیت می باشد. به گونه ای که توصیه می شود هر فرد توجه ویژه ای به انجام فعالیت های ورزشی در طول زندگی خود داشته باشد.

از تاثیر ورزش بر پوکی استخوان مطلع هستید؟ آیا می دانید فعالیت ورزشی می تواند تاثیر مهمی در حفظ استحکام و تراکم استخوان ها داشته باشد؟

در این مقاله به یکی از راهکارهای موثر در پیشگیری از بیماری پوکی استخوان، یعنی ورزش کردن می پردازیم.

عوارض پوکی استخوان

همانطور که در مقاله ی بیماری پوکی استخوان بیان شده است، این بیماری باعث ترد شدن استخوان ها و افزایش آسیب پذیری آن ها می شود.

کاهش تراکم استخوان ها در بیماری پوکی استخوان یا همان استئوپروز عامل بسیار مهمی در شکستگی های استخوانی (مخصوصا شکستگی استخوان لگن) در سنین بالا می باشد. 

حال فردی را در نظر بگیرید که علاوه بر ابتلا به آرتروز زانو، دچار پوکی استخوان نیز باشد. مطمئنا این فرد در انجام فعالیت های جسمانی خود دچار مشکل می شود و حتی ممکن است متخصص با تشدید بیماری های مذکور، جراح ارتوپدی از روش های تهاجمی مانند: تعویض مفصل زانو، برای رفع عوارض استخوانی فرد استفاده کند.

به نظر شما چگونه می توان ابتلا به بیماری پوکی استخوان را به تعویق انداخت و آن را مهار کرد؟

علل موثر در ایجاد پوکی استخوان

عوامل متعددی در ایجاد بیماری پوکی استخوان موثر هستند. به طور مثال نحوه ی نامناسب زندگی و... می تواند تاثیر قابل توجهی در کاهش تراکم استخوان و در نتیجه ابتلا به پوکی استخوان داشته باشد.

علاوه بر عامل ذکر شده، نوسانات هورمونی دوران یائسگی در زنان، عامل مهمی در ابتلای زنان به بیماری پوکی استخوان می باشد. 

پوکی استخوان و ورزش

انواع حالت های پوکی استخوان

راه های جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان

انجام فعالیت های ورزشی تاثیر بسیار مهمی در جلوگیری از بیماری های عضلانی-استخوانی دارد. ورزش کردن باعث حفظ تراکم استخوان ها و تقویت عضلات بدن می شود.

  • ورزش کردن در زنان باعث افزایش مقاومت استخوان ها در سنین یائسگی و پیری می شود.

اکثر محققین اتفاق نظر دارند که ورزش کردن به صورت روزانه تاثیر شایانی در کاهش بیماری های استخوانی و عضلانی دارد. بنابراین لازم است هر فرد انجام فعالیت های ورزشی را در برنامه ریزی زندگی خود مد نظر قرار دهد و اینگونه از سلامت خود مراقبت نماید.

ورزش و پوکی استخوان

ورزش های مناسب برای پوکی استخوان 

چه ورزش هایی برای پوکی استخوان مفید است؟

بعد از اطلاع پیدا کردن از اهمیت و نقش مهم ورزش کردن در کاهش بیماری های عضلانی-استخوانی، در این قسمت نمونه ای از فعالیت های ورزشی که تاثیر مناسبی در مهار بیماری پوکی استخوان دارند را به شما عزیزان معرفی می کنیم:

 

ورزش برای پوکی استخوان

 

  • ورزش هایی که تحمل وزن بالایی دارند

ورزش هایی مانند پیاده روی سریع و ... باعث تقویت تراکم استخوانی می شوند. این ورزش ها به صورت ایستاده انجام می شوند، در نتیجه استخوان های فرد را وادار به مقاومت در برابر نیروی جاذبه ی زمین می کنند.

  • تمرینات سبک بدون وزنه

تمریناتی مانند: یوگا، پیلاتس و این قبیل ورزش ها به تقویت عضلات بدن کمک بزرگی می کنند. این قبیل نرمش ها باعث بهبود تعادل (و در نتیجه کاهش احتمال زمین خوردن و آسیب دیدگی) و همچنین افزایش استقامت عضلانی می شوند.

تمرینات مذکور، نقش مهمی در تقویت عضلات بدن دارند و عملا تاثیر خاصی در جلوگیری از ابتلا به بیماری پوکی استخوان ندارند.

  • ورزش های استقامتی

این قبیل ورزش ها باعث مقاومت بدن در برابر وزن طبیعی فرد و نیروی گرانش زمین می شوند. اکثر این تمرین ها به واسطه ی لوازمی مانند: کش، وزنه دستی و ... صورت می پذیرند.

با تحریک مقاومت بدن نسبت به وزن فرد و لوازم مورد استفاده در حین ورزش، تراکم توده ی استخوانی نیز تقویت می گردد.

چکیده مطلب

تاثیر ورزش بر پوکی استخوان بسیار حائز اهمیت می باشد. به گونه ای که توصیه می شود هر فرد توجه ویژه ای به انجام فعالیت های ورزشی در زندگی خود داشته باشد تا بتواند خطر ابتلا به بیماری های استخوانی-عضلانی را کاهش دهد.

 سایر مقالات مرتبط:

بورسیت زانو

در رفتگی مفصل لگن

آرتروسکوپی لگن

آرتروسکوپی زانو


مطالب مشابه

سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟
سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟

سزاموئیدیت، اختلالی است که در آن استخوان‌های سزاموئید و بافت‌های نرم اطراف آن‌ها دچار التهاب و درد می‌شوند. درد در زیر مفصل انگشت شست پا احساس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند افراد جوان و فعال بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟
مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟

مورتون نوروما (نوروم مورتون) التهاب عصبی در پای شما است. این بیماری به‌خاطر بزرگ شدن اعصاب بین انگشتی، بین استخوان‌های متاتارس، که پا را به انگشتان سوم و چهارم (انگشتان میانی نزدیک به انگشت کوچک پا) متصل می‌کنند، اتفاق میفتد.

علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟
علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری متاتارسالژیا به درد و التهاب در قسمت توپی‌شکل کف پا اشاره دارد. این ناحیه بین قوس‌ها و انگشتان پا در کف پا قرار دارد. درد ناشی از متاتارسالژیا معمولاً زیر یک یا چند استخوان از پنج استخوان در پایه انگشتان پا و بالای استخوان متاتارس رخ می‌دهد.

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟
علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟

درد کف پا در هنگام راه رفتن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی، ازجمله پوشیدن کفش‌های نامناسب، انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت، ایستادن طولانی در محل کار و … باشد. این درد ممکن است از مشکلاتی در استخوان‌ها، اعصاب، غضروف، تاندون‌ها یا رباط‌های پا ناشی شود.

لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل
لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل

اگر لوپوس دارید، به احتمال زیاد درد مفاصل یکی از علائم شماست. خبر خوب این است که بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری مزمن خود‌ایمنی می‌توانند درد مفاصل را با دارو و ورزش کنترل کنند. اما اگر درد مفاصل شما از کنترل خارج شده است و در فعالیت‌های روزانه‌تان اختلال ایجاد می‌کند، جراحی تعویض مفصل زانو ممکن است راه‌حل مناسبی باشد.

برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب
برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب

تحقیقات نشان می‌دهند رژیم غذایی خاصی برای درمان روماتیسم مفصلی وجود ندارد، اما برخی غذاها می‌توانند به کاهش التهاب (تحریک، درد، تورم) در بدن شما کمک کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند به مدیریت وزن که برای جلوگیری از فشار بیش‌ازحد بر مفاصل مهم است، کمک می‌کنند.

آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟
آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟

آرتریت سپتیک (آرتریت عفونی) معمولاً توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌ها ایجاد می‌شود. این بیماری، نوعی التهاب مفصلی است که توسط عفونت ایجاد می‌شود و مفصلی بزرگ در بدن مانند زانو یا مفصل ران را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟
استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟

استئوکندریت دیسکان انتهای استخوان در مفصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری باعث قطع جریان خون به بخشی از استخوان شده و باعث نرم و ضعیف شدن آن می‌شود. در نهایت، قسمت آسیب‌دیده از بقیه استخوان جدا شده و مقداری غضروف را نیز با خود می‌کشد و علامتی را در جایی که استخوان و غضروف جدا می‌شوند، باقی می‌گذارد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×