از تاثیر ورزش بر پوکی استخوان مطلع هستید؟ آیا می دانید فعالیت ورزشی می تواند تاثیر مهمی در حفظ استحکام و تراکم استخوان ها داشته باشد؟
در این مقاله به یکی از راهکارهای موثر در پیشگیری از بیماری پوکی استخوان، یعنی ورزش کردن می پردازیم.
عوارض پوکی استخوان
همانطور که در مقاله ی بیماری پوکی استخوان بیان شده است، این بیماری باعث ترد شدن استخوان ها و افزایش آسیب پذیری آن ها می شود.
کاهش تراکم استخوان ها در بیماری پوکی استخوان یا همان استئوپروز عامل بسیار مهمی در شکستگی های استخوانی (مخصوصا شکستگی استخوان لگن) در سنین بالا می باشد.
حال فردی را در نظر بگیرید که علاوه بر ابتلا به آرتروز زانو، دچار پوکی استخوان نیز باشد. مطمئنا این فرد در انجام فعالیت های جسمانی خود دچار مشکل می شود و حتی ممکن است متخصص با تشدید بیماری های مذکور، جراح ارتوپدی از روش های تهاجمی مانند: تعویض مفصل زانو، برای رفع عوارض استخوانی فرد استفاده کند.
به نظر شما چگونه می توان ابتلا به بیماری پوکی استخوان را به تعویق انداخت و آن را مهار کرد؟
علل موثر در ایجاد پوکی استخوان
عوامل متعددی در ایجاد بیماری پوکی استخوان موثر هستند. به طور مثال نحوه ی نامناسب زندگی و... می تواند تاثیر قابل توجهی در کاهش تراکم استخوان و در نتیجه ابتلا به پوکی استخوان داشته باشد.
علاوه بر عامل ذکر شده، نوسانات هورمونی دوران یائسگی در زنان، عامل مهمی در ابتلای زنان به بیماری پوکی استخوان می باشد.
انواع حالت های پوکی استخوان
راه های جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان
انجام فعالیت های ورزشی تاثیر بسیار مهمی در جلوگیری از بیماری های عضلانی-استخوانی دارد. ورزش کردن باعث حفظ تراکم استخوان ها و تقویت عضلات بدن می شود.
- ورزش کردن در زنان باعث افزایش مقاومت استخوان ها در سنین یائسگی و پیری می شود.
اکثر محققین اتفاق نظر دارند که ورزش کردن به صورت روزانه تاثیر شایانی در کاهش بیماری های استخوانی و عضلانی دارد. بنابراین لازم است هر فرد انجام فعالیت های ورزشی را در برنامه ریزی زندگی خود مد نظر قرار دهد و اینگونه از سلامت خود مراقبت نماید.
ورزش های مناسب برای پوکی استخوان
چه ورزش هایی برای پوکی استخوان مفید است؟
بعد از اطلاع پیدا کردن از اهمیت و نقش مهم ورزش کردن در کاهش بیماری های عضلانی-استخوانی، در این قسمت نمونه ای از فعالیت های ورزشی که تاثیر مناسبی در مهار بیماری پوکی استخوان دارند را به شما عزیزان معرفی می کنیم:
-
ورزش هایی که تحمل وزن بالایی دارند
ورزش هایی مانند پیاده روی سریع و ... باعث تقویت تراکم استخوانی می شوند. این ورزش ها به صورت ایستاده انجام می شوند، در نتیجه استخوان های فرد را وادار به مقاومت در برابر نیروی جاذبه ی زمین می کنند.
-
تمرینات سبک بدون وزنه
تمریناتی مانند: یوگا، پیلاتس و این قبیل ورزش ها به تقویت عضلات بدن کمک بزرگی می کنند. این قبیل نرمش ها باعث بهبود تعادل (و در نتیجه کاهش احتمال زمین خوردن و آسیب دیدگی) و همچنین افزایش استقامت عضلانی می شوند.
تمرینات مذکور، نقش مهمی در تقویت عضلات بدن دارند و عملا تاثیر خاصی در جلوگیری از ابتلا به بیماری پوکی استخوان ندارند.
-
ورزش های استقامتی
این قبیل ورزش ها باعث مقاومت بدن در برابر وزن طبیعی فرد و نیروی گرانش زمین می شوند. اکثر این تمرین ها به واسطه ی لوازمی مانند: کش، وزنه دستی و ... صورت می پذیرند.
با تحریک مقاومت بدن نسبت به وزن فرد و لوازم مورد استفاده در حین ورزش، تراکم توده ی استخوانی نیز تقویت می گردد.
چکیده مطلب
تاثیر ورزش بر پوکی استخوان بسیار حائز اهمیت می باشد. به گونه ای که توصیه می شود هر فرد توجه ویژه ای به انجام فعالیت های ورزشی در زندگی خود داشته باشد تا بتواند خطر ابتلا به بیماری های استخوانی-عضلانی را کاهش دهد.
سایر مقالات مرتبط: