• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۲۱ فروردین ۱۴۰۳

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

نورونتین (گاباپنتین) دارویی است که برای درمان درد عصبی استفاده می‌شود. دردهای عصبی معمولاً با استفاده از مسکن‌های دیگر مانند داروهای ضدالتهاب قابل تسکین نیستند. بنابراین در برخی موارد از گاباپنتین همراه با سایر داروها برای کنترل درد استفاده می‌شود. گاباپنتین برای کنترل تشنج‌های جزئی در افراد مبتلا به صرع نیز تجویز می‌شود. این دارو به درمان بیماران صرع کمک نمی‌کند اما در هنگام مصرف باعث کاهش تعداد تشنج‌ها می‌شود. گاباپنتین همچنین برای درمان بیماری‌هایی مانند اضطراب، فیبرومیالژی (سندرم درد اسکلتی‌عضلانی مزمن) و میگرن تجویز می‌شود.

 

گاپانتین برای درمان آرتروز

 

درحالی‌که گاباپنتین به‌طور کلی برای درمان آرتریت تجویز نمی‌شود، اما طبق تحقیقات انجام‌شده به مدیریت اثرات آرتروز شدید زانو کمک می‌کند.

در این مطلب به بررسی فواید گاباپنتین برای آرتروز، عوارض جانبی آن و ... می‌پردازیم.

 

مصرف گاباپنتین برای درمان آرتروز

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

مطالعه‌ای در سال 2019 اثربخشی گاباپنتین و سیمبالتا (دولوکستین) را در افراد مبتلا به آرتروز متوسط تا شدید زانو ارزیابی کرد. 150 شرکت‌کننده مطالعه به‌طور تصادفی 30 میلی‌گرم دولوکستین، 300 میلی‌گرم گاباپنتین یا 1000 میلی‌گرم استامینوفن، دو بار در روز به مدت 12 هفته دریافت کردند. هم گاباپنتین و هم دولوکستین باعث بهبود درد و عملکرد شدند. اثرات گاباپنتین به تدریج شروع شد و شرکت‌کنندگان در مطالعه بیشترین بهبود را در ماه سوم تجربه کردند.

 

گاباپنتین چه تاثیری  در درمان آرتروز دارد؟

گاباپنتین با تأثیر بر فعالیت برخی مواد شیمیایی در مغز و نخاع که در انتقال سیگنال‌های درد نقش دارند، عمل می‌کند. گاباپنتین می‌تواند شدت و دفعات درد را به‌ویژه آن‌هایی که در اثر آسیب عصبی یا التهاب ایجاد می‌شوند، کاهش دهد.

گاباپنتین توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای درمان آرتروز تأیید نشده است، اما گاهی‌اوقات توسط پزشکان برای این منظور تجویز می‌شود.

گاباپنتین عمدتاً برای درمان دردهای عصبی مرتبط با بیماری‌هایی مانند زونا، دیابت، آسیب نخاعی یا سرطان استفاده می‌شود. با این حال، برخی از مطالعات نشان داده‌اند که گاباپنتین ممکن است به درد ناشی از آرتروز نیز کمک کند.

به‌عنوان مثال، مطالعه‌ای در سال 2014 روی 222 بیمار مبتلا به آرتروز لگن نشان داد که گاباپنتین درد و عملکرد را در مقایسه با دارونما بهبود می‌بخشد. مطالعه‌ای دیگر در سال 2017 روی 150 بیمار مبتلا به آرتروز نشان داد گاباپنتین باعث کاهش درد و بهبود کیفیت خواب در مقایسه با دارونما می‌شود.

بااین‌حال، این مطالعات دارای محدودیت‌هایی مانند حجم نمونه کوچک، مدت زمان کوتاه یا عدم مقایسه با سایر درمان‌ها هستند. بنابراین، تحقیقات بیشتری برای تأیید اثربخشی و ایمنی گاباپنتین برای آرتروز موردنیاز است.

 

فواید و خطرات مصرف گاباپنتین برای آرتروز چیست؟

مزایای مصرف گاباپنتین برای آرتروز شامل موارد زیر هستند:

 

مزایای مصرف گاباپنتین برای آرتروز

 

  • تسکین درد. گاباپنتین ممکن است با تأثیر بر انتقال‌دهنده‌های عصبی خاص در مغز و نخاع به کاهش درد مرتبط با آرتروز کمک کند. اعتقاد بر این است که این دارو آزاد شدن انتقال‌دهنده‌های عصبی ایجاد‌کننده درد را کاهش می‌دهد و در نتیجه باعث تسکین درد می‌شود.
  • تسکین درد مرتبط با اعصاب. نورونتین به‌ویژه در درمان دردهای عصبی، که می‌تواند در برخی موارد آرتروز رخ دهد، مؤثر است. این نوع درد از آسیب یا اختلال در سیستم عصبی ناشی شده و با احساس سوزش مشخص می‌شود.
  • بهبود خواب. شرایط درد مزمن مانند آرتروز می‌تواند الگوهای خواب را مختل کند. اثرات آرام‌بخش گاباپنتین ممکن است باعث بهبود کیفیت خواب شده و منجر به بهبود سلامت کلی شوند.
  • عوارض جانبی کمتر نسبت به داروهای مسکن سنتی. عوارض جانبی گاباپنتین در مقایسه با مواد افیونی یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) که معمولاً برای مدیریت درد آرتروز استفاده می‌شوند، خفیف‌تر است.
  • قیمت پایین و در دسترس بودن

توجه به این نکته مهم است که اثربخشی نورونتین می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برخی از افراد ممکن است تسکین درد قابل توجهی را تجربه کنند، درحالی‌که برخی دیگر ممکن است آن را مفید ندانند. همیشه توصیه می‌شود با متخصص مشورت کنید تا درمورد مناسب بودن نورونتین برای شرایط خاص و بررسی سایر گزینه‌های درمانی برای درد آرتروز شما را راهنمایی کند.

خطرات مصرف گاباپنتین برای آرتروز ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • داشتن عوارض جانبی مانند خواب آلودگی، سرگیجه، حالت تهوع، سردرد، افزایش وزن یا تورم
  • ایجاد وابستگی به دارو، یعنی نیاز به دوزهای بالاتر برای رسیدن به همان اثر یا داشتن علائم ترک در هنگام قطع دارو
  • داشتن تداخلات با سایر داروها یا مکمل‌ها، مانند آنتی اسیدها، مواد افیونی یا الکل
  • داشتن واکنش‌های آلرژیک جدی یا عوارض نادر اما شدید مانند افکار یا رفتار خودکشی

 

نکات مهم در هنگام مصرف گاباپنتین برای آرتروز

اگر برای ورم مفاصل برای شما گاباپنتین تجویز شده است، باید دستورالعمل‌های پزشک خود را به دقت دنبال کنید. دوز و تعداد دفعات مصرف گاباپنتین ممکن است بسته به وضعیت، وزن، سن، عملکرد کلیه و پاسخ به درمان متفاوت باشند. محدوده دوز معمول از 1200 تا 3600 میلی‌گرم در روز در دو یا سه دوز تقسیم می‌شود.

برای جلوگیری از ناراحتی معده باید گاباپنتین را با غذا یا آب مصرف کنید. دقت کنید نباید ظرف دو ساعت پس از مصرف گاباپنتین آنتی اسید مصرف کنید؛ زیرا می‌تواند جذب این دارو را کاهش دهد. همچنین از خرد کردن، جویدن یا شکستن قرص‌ها یا کپسول‌ها بپرهیزید؛ زیرا می‌تواند بر عملکرد آن‌ها تأثیر بگذارد.

به هیچ عنوان مصرف دارو را به‌طور ناگهانی قطع نکنید؛ زیرا می‌تواند باعث علائم ترک مانند اضطراب، بی‌خوابی، حالت تهوع یا تشنج شود. قطع دارو باید تحت نظر پزشک و به تدریج انجام شود.

همچنین باید پزشک خود را درمورد سایر داروها یا مکمل‌هایی که مصرف می کنید مطلع کنید؛ زیرا ممکن است با گاباپنتین تداخل داشته باشند. هنگام مصرف گاباپنتین باید از نوشیدن الکل خودداری کنید؛ زیرا می‌تواند عوارض جانبی آن را افزایش دهد.

همچنین باید علائم و عوارض جانبی خود را در حین مصرف گاباپنتین تحت نظر داشته باشید و هرگونه تغییر را به پزشک خود گزارش دهید. همچنین باید آزمایش خون منظم برای بررسی عملکرد کلیه و سایر پارامترها انجام دهید.

 

جمع‌بندی

گاباپنتین برای کنترل تشنج‌های جزئی در افراد مبتلا به صرع و درمان دردهای عصبی استفاده می‌شود و تحقیقات محدودی درمورد فواید آن برای آرتروز وجود دارند. تحقیقات نشان می‌دهند این قرصد می‌تواند درد و عملکرد را در افراد مبتلا به آرتروز شدید زانو بهبود بخشد. بااین‌حال این دارو دارای عوارض جانبی خفیفی نیز می‌باشد. بنابراین بهتر است پیش از مصرف به‌ گزینه‌های درمانی دیگر رجوع کنید. به‌علاوه مصرف همزمان گاباپنتین با برخی از داروهای دیگر باعث ایجاد واکنش‌های نامطلوب می‌شود. بنابراین برای مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید.

 

منابع 

medium.com

quora.com

verywellhealth.com

 

سوالات متداول

چه مدت می‌توانید به مصرف گاباپنتین بپردازید؟

اگر گاباپنتین برای تشنج تجویز شده باشد، احتمالاً برای سالیان متمادی می‌توانید آن را مصرف کنید. اما اگر پزشک گاباپنتین را برای درد عصبی تجویز کرده باشد، برای جلوگیری از عود، باید مدتی پس از برطرف شدن درد عصبی آن را مصرف کنید.

آیا گاباپنتین مسکن است یا ضد‌التهاب؟

مطالب مشابه

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×