• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
متخصص ارتوپد چه بیماری هایی را درمان می کند؟

متخصص ارتوپد چه بیماری هایی را درمان می کند؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۴ دی ۱۴۰۲

متخصص ارتوپد پزشکی است که به تشخیص و درمان اختلالات و بیماری های مربوط به استخوان، مفاصل، لیگامان ها، تاندون ها و عضلات می پردازد.

متخصص ارتوپد کیست ؟ و به درمان چه بیماری هایی می پردازد؟

همه ما برای یکبار هم که شده در طول زندگی خود به دردهای استخوانی، عضلانی و مفصلی دچار شده ایم؛ متخصص ارتوپد بهترین پزشکی است که می تواند در درمان این چنین مشکلات به شما کمک کند.

متخصص ارتوپد یا متخصص و جراح استخوان مفصل پزشکی است که در زمینه درمان و تشخیص آسیب ها و اختلالات استخوان ها، مفاصل و لیگمان ها، تاندون و عضلات تخصص دارد.

از رایج ترین بیماری ها و اختلالات اسکلتی که برای درمان آن می توانید از متخصص کمک بگیرید. شامل موارد زیر می‌شود:

  •  آسیب دیدگی استخوانی و مفصلی که بدنبال ضربات و آسیب هایی مثل شکستگی، در رفتگی، کشیدگی و رگ به رگ شدن رخ می دهد و می تواند باعث پاره شدن تاندون ها و رباط ها گردد.
  •  آسیب‌ دیدگی ناشی از حوادث ورزشی از جمله پارگی رباط صلیبی
  •  ساییدگی و خراب شدن مفاصل بدن همچون آرتروز و ساییدگی مفصل
  •  عفونت استخوان و مفصل
  •  تومورهای استخوان و بافت‌های نرم اندام
  •  بیماری‌های مادرزادی استخوان همچون دررفتگی مادرزادی لگن

رشته ارتوپدی به همین تخصص ختم نمی شود و یک پزشک ارتوپد پس از گذراندن دوره چهارساله تخصصی ارتوپدی، با قبولی در یکی از زیر شاخه های این رشته می تواند به مدرک فوق تخصص دست یابد. فوق تخصص زانو و فوق تخصص لگن و فوق تخصص شانه و ... از رایج ترین تخصص هایی که یک متخصص ارتوپد پس از گذراندان دوره چهار ساله تخصص می تواند به آن دست یابد.

متخصص ارتوپد

وظایف و مهارت های متخصص ارتوپد

اصلی ترین وظایف متخصص ارتوپد

همان طور که اشاره شد متخصص ارتوپد با تخصص و دانشی که در زمینه اختلالات اسکلتی و عضلانی دارد به درمان و تشخیص چنین اختلالاتی می پردازد. این وظایف شامل:

  • تشخیص درست علت درد بیمار
  • تصمیم گیری مناسب برای انتخاب بهترین روش درمان
  • انتخاب بهترین روش جراحی برای درمان مشکلات اسکلتی
  • نظارت بر حال بیمار پس از جراحی

اما از آنجایی که اسکلت و عضلات بدن بخش عظیمی از ساختار بدن را تشکیل می دهند. از این رو شاید برخی افراد به طور دقیق ندانند برای درمان چه بیمار هایی باید نزد دکتر ارتوپد بروند.

سیستم حرکتی از مجموعه استخوان ها، عضلات، تاندون ها، لیگمان ها، مفاصل و بافت های همبند ساخته شده است که با قرار گرفتن در کنار یکدیگر ساختار اسکلتی بدن را تشکیل می دهند.

 

فوق تخصص زانو چه پزشکی است و چه تفاوتی با متخصص ارتوپد دارند؟

همان طور که اشاره شد رشته ارتوپدی به همین تخصص و رده ختم نمی شود و متخصصین ارتوپدی زیادی همچون دکتر علیرضا امین جواهری پس از تمام شدن تخصص ارتوپدشان، با گذراندن دوره های فوق تخصص زانو در زمینه مشکلات و اختلالات زانو تخصص بدست آورده اند.

فوق تخصص زانو همان متخصص و جراح ارتوپد است که علاوه بر گذراندن دوره های هفت ساله و دوره های چهارساله تخصصی، دو سال عمرخود را برای گذراندن دوره های فوق تخصص جراحی زانو گذرانده اند.

این پزشکان با تخصص کافی که در زمینه مشکلات زانو دارند می توانند در تشخیص و درمان مشکلات زانو کمک بیشتری نسبت به متخصصان ارتوپد بکنند.

فوق تخصص زانو که در برخی مواقع از آن با عنوان فوق تخصص جراحی زانو نیز یاد می شود؛ به دو طریق جراحی و غیرجراحی به درمان مشکلات مربوط به زانو می پردازد. معمولا متخصص زانو قبل از جراحی با روش های غیرجراحی همچون دارودرمانی، ورزش درمانی، فیزیوتراپی به درمان این اختلالات می پردازد و تنها در مواقع ضروری دست به انجام جراحی زانو می زنند.

دکتر سید علیرضا امین جواهری، فوق تخصص زانو و لگن از زوریخ سوئیس، آگاه به دانش روز دنیا، آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد. شما می توانید از طریق شماره های زیر با ایشان ارتباط برقرار نمایید:

شماره های تماس: 02171062462 - 09334131004 تلفن وقت دهی: 02171062300 - 02171062400 - 02171062500

آدرس اینستاگرام دکتر علیرضا امین جواهری

 

زانو درد و دردهای مربوط به زانو یکی از شایع ترین مشکلاتی است که بسیاری از افراد جامعه را درگیر خود می کند. از این رو برای درمان و مقابله با این مشکلات نیاز به یک فرد متخصص با آگاهی و تخصص کافی دارید که به درمان مشکل شما بپردازد. پیشنهاد ما به شما برای درمان مشکلات مربوط به زانو فوق تخصص زانو است که می تواند به شما در این زمینه کمک زیادی بکند.

شما می توانید در هنگام مواجه با چنین علائمی از فوق تخصص زانو کمک بگیرید:

  • قرمزی و احساس داغی در زانو
  • دشواری در راه رفتن به دلیل ناپایداری زانو
  • لنگ زدن به دلیل تحمل درد و ناراحتی
  • ناتوانی در دراز کردن زانو
  • قفل شدن زانو و اختلال در خم و راست کردن زانو
  • تورم و خشکی زانو
  • تق تق یا صدا دادن زانو
  • حساسیت به لمس کردن زانو

فوق تخصص لگن

تفاوت فوق تخصص لگن با متخصص ارتوپد

فوق تخصص لگن کیست؟ و چه تفاوتی با متخصصین ارتوپد دارند؟

به متخصصین ارتوپدی که در زمینه تشخیص و درمان مشکلات مربوط به لگن و ران تخصص لازم را دارند؛ فوق تخصص جراحی لگن یا فوق تخصص لگن می گویند. از مهم ترین زمینه های کاری این پزشکان، جراحی تعویض مفصل لگن است که به همین خاطر به این پزشکان جراح لگن نیز گفته می شود.

میتوان اینگونه تعریف کرد این پزشکان در وهله اول یک متخصص ارتوپد هستند که در کنار تشخیص و درمان بسیاری از بیماری هایی مفصلی و ارتوپدی، به صورت اختصاصی می توانند به مشکلات مربوط به لگن از جمله آرتروزلگن، سیاه شدن سر استخوان، شکستگی لگن و ... بپردازند. این متخصصین به دو طریق جراحی و غیرجراحی به درمان مشکلات مربوط به لگن می پردازند.

از اصلی ترین تفاوت های یک پزشک ارتوپد با فوق تخصص لگن در میزان دانش آنهاست. مسلما یک فوق تخصص لگن دانش و آگاهی بیشتری نسبت به یک متخصص لگن دارد زیرا حدود دو الی چهار سال به صورت تخصصی در زمینه جراحی و درمان مشکلات لگن آموزش و دوره دیده است.

از رایج ترین انواع جراحی لگن که فوق تخصص لگن قادر به انجام آن است می توان به این  موارد اشاره کرد :

  • جراحی تعویض مفصل لگن
  • جراحی تعویض مفصل لگن به صورت قدامی ( این جراحی یکی از سخت ترین و در عین حال موثرترین روش های جراحی تعویض مفصل است که تنها توسط برخی از جراحان لگن صورت می گیرد.)
  • آرتروسکوپی لگن
  • استئوتومی لگن

 

متخصص ارتوپدی از چه طریقی به تشخیص بیماری های اسکلتی می پردازد؟

از جمله مراحل تشخیص بیمار ها و دردهای مفصلی که جراح ارتوپد از آن استفاده می کند شامل:

 

متخصص ارتوپدی از چه طریقی به تشخیص بیماری های اسکلتی می پردازد؟

 

بررسی سابق پزشکی بیمار و گرفتن شرح حال

اولین قدم در تشخیص بیماری های مفصلی و اسکلتی صحبت کردن با بیمار است. پزشک ارتوپد در اولین برخورد با شما شروع به جمع آوری اطلاعاتی میکند که با کمک آنها بتواند علت بیماری را مشخص کند.

در این مرحله متخصص ارتوپد از بیمار راجع به شکایتش توضیح بیشتر میخواهد. از جمله سوالاتی که در اولین جلسه ملاقات با پزشک انجام می شود شامل:

  • شدت درد شما چقدر است. آیا برای کاهش درد خود، مسکنی را مصرف کرده اید.
  • درد هایتان با چه کارهایی بیشتر و چه موقع کمتر میشود
  • آیا درد خودبخود شروع شده یا بعد از انجام فعالیتی
  • آیا درد ناگهان شروع شد یا بتدریج در عرض چند هفته ادامه داشته باشد

انجام معاینه فیزیکی

مرحله بعد از معاینه بیمار، انجام معاینه فیزیکی است که برای انجام آن متخصص ارتوپد با دیدن، شنیدن، لمس کردن و بوییدن به تشخیص علت درد بیمار می پردازد.

تمام حواس به پزشک ارتوپد در تشخیص درست کمک می کند. به طور مثال پزشک می تواند با حس شنوایی، صدای حرکت استخوان ها یا مفاصل را بشنود و یا با لمس کردن میتواند سفتی یک محل و یا حرکات غیر طبیعی یک استخوان یا مفصل را تشخیص دهد.

در اغلب موارد همین اطلاعات برای فهمیدن علت بیماری کافی است و نیازی به بررسی آزمایشات و روش های تصویربرداری نیست.

بررسی تکمیلی به کمک روش های تصویربرداری

در برخی مواقع برای اینکه پزشک اطاعات کافی از بیمار خود بدست بیاورد ممکن است از روش های تصویربرداری همچون رادیوگرافی یا سی تی اسکن استفاده کند.

 

متخصص ارتوپد از چه روش های جراحی برای درمان اختلالات مفصل و استخوان استفاده می کند؟

یک متخصص ارتوپد علاوه بر اینکه در تشخیص و درمان غیرجراحی مشکلات و اختلالات مفصل و استخوان تخصص دارد در صورت نیاز قادر است به درمان مشکلات استخوان با جراحی نیز بپردازد. البته اغلب جراحی نوین و سختی همچون تعویض مفصل از قدام توسط فوق تخصصان لگن و زانو انجام می شود و متخصص ارتوپد به جراحی چنین مشکلاتی می پردازد:

  •  جراحی تعویض مفصل
  •  جراحی باز و بسته به منظور جااندازی شکستگی ها
  •  آرتروسکوپی مفصل
  • جراحی استئوتومی استخوان
  • جراحی پیوند استخوان
  •  جراحی ترمیمم عصب
  •  ترمیم و جابه جایی تاندون ها

 

بهترین متخصص ارتوپدی چه ویژگی هایی دارد؟

پس از آشنایی با وظایف متخصص ارتوپد، حالا بهتر است کمی با ویژگی بهترین متخصص ارتوپد آشنا شوید تا راحتر بتوانید پزشک مورد نظر خود را انتخاب کنید. انتخاب بهترین متخصص ارتوپدی یکی از مهم ترین تصمیماتی که شما برای درمان مشکلات مفصلی می گیرید.

اولین قدم برای پیدا کردن یک پزشک و متخصص ارتوپد خوب کمک گرفتن از اطرافیان و افرادی که توسط یک دکتر ارتوپد ویزیت شده اند می باشد. البته اینترنت و گوگل نیز در این زمینه کمک زیادی به شما می کند.

شما می توانید با سرچ و تحقیق در اینترنت به لیستی از پزشکان متخصص ارتوپد دست یابید که به دلیل فعالیت های درمانی مختلف و نتایج خوبی که در درمان انواع بیماری ها داشته اند؛ مورد توجه خبرگزاریها، سایت ها ، انجمن های گفتگو و کاربران واقع شده اند.

برای انتخاب بهترین متخصص ارتوپد چنین ویژگی ها را در نظر بگیرید:

داشتن تجربه کافی

داشتن تجربه و تبحر کافی یکی از مهم ترین ویژگی هایی است که در شناسایی یک پزشک خوب می تواند به شما کمک کند؛ زیرا تجربه از اصلی ترین عواملی است که در روند بهبودی سریعتر بیمار نتیجه بسزایی دارد. برای اطلاع از تجربه و مهارت یک پزشک می تواند سوابق پزشکی آن را از مراجعه کنندگان و کسانی که توسط این پزشک ویزیت شده اند بدست بیاورید.

داشتن تخصص کافی و آشنایی با تکنیک های روز پزشکی

به روز بودن اطاعات یک پزشک و آشنا بودن به جدیدترین تکنیک های جراحی بسیار اهمیت دارد. یک پزشک این اطلاعات را می تواند با شرکت در کنگره های علمی و گذراندن دوره های تکمیلی در خارج یا داخل کشور بدست بیاورد. این دوره ها تحت عنوان دوره های فلوشیپ و فوق تخصص از آن یاد می شود.

ویزگی بهترین متخصص ارتوپد

درمان شکستگی های استخوان توسط متخصص ارتوپدی

خوش اخلاق بودن و اخلاق مداری پزشک

خوش اخلاق بودن و اخلاق مداری متخصص ارتوپد امری است که در برخورد با انواع افراد مختلف بسیار مهم است.

چون بیمار در این مرحله از زندگی در حالت اضطرار نسبی به سر می برد و به خاطر دردهایی که به آن دچار شده است به عجز و ناتوانی خود پی برده است، لذا از پزشک توقع دارد که با او با خوش اخلاقی رفتار کند، چون بیمار علاوه بر مداوای جسمانی به کمک روحی و روانی نیز نیازمند است.

به همین خاطر هنگامی که بیماری به پزشک مراجعه می کند نیاز به آرامش دارد، از این رو پزشک با آرامش و خوش اخلاقی خود می تواند این آرامش را به بیمار انتقال دهد.

چون فقط دارو باعث بهبودی بیمار نمی شود، بلکه خوش اخلاقی پزشک تاثیر بسزایی بر روح و روان بیمار می گذارد.

توانایی در انجام جراحی های سخت

به طور قطع می توان گفت بهترین متخصص ارتوپد کسی است که توانایی انجام سخت ترین جراحی های را دارد. و سعی می کند جراحی را انتخاب کند که عوارض کمتری را بر جای بگذارد.

برای مثال جراحی تعویض مفصل لگن به دو صورت قدامی و خلفی انجام می شود؛ اما با اینکه جراحی تعویض مفصل به روش قدامی کمی سخت و مشکل است اما عوارض کمتری را بجای می گذارد.

از این رو یک متخصص ارتوپد خوب سختی این جراحی را به جان می خرد تا بیمار پس از جراحی به عوارض کمتری دچار شود.

جراحی بخش مهمی از فعالیت یک متخصص ارتوپد است که موفقیت آمیز بودن آن در بهبودی حال بیمار بسیار تاثیرگذار است. پس در صورتی که برای درمان درد و مشکلات اسکلتی نیاز به جراحی داشتید حتما در انتخاب بهترین جراح ارتوپد چنین ویژگی هایی را در نظر بگیرید:

  •  توانایی بسیار بالا و مناسب جراح در انجام جراحی
  •  برخورداری از دانش ها و تخصص کافی برای انجام جراحی
  • دادن اطاعات کافی قبل و بعد از جراحی

مطالب مشابه

مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چجقدر است؟
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چجقدر است؟

مدت زمان استراحت و محدودیت‌های فعالیت‌ها می‌تواند بسته به وضعیت جسمی هر فرد و نوع جراحی متفاوت باشد. در این دوران، توجه به دستورات پزشک، انجام تمرینات مناسب و صبر و شکیبایی برای بهبودی کامل از اهمیت زیادی برخوردار است.

علت درد پا چیست؟
علت درد پا چیست؟

درد پا یک علامت شایع با دلایل گوناگون است که ممکن است ناشی از استفاده بیش‌ازحد، ساییدگی، آسیب‌های ورزشی یا یک بیماری خاص باشد. این درد می‌تواند به‌صورت گرفتگی عضلانی، درد شبانه، یا احساس تیر کشیدن در پای چپ یا راست ظاهر شود.

15 علت درد کف پا در شب چیست؟
15 علت درد کف پا در شب چیست؟

دلایل متعددی می‌توانند موجب بروز درد پا در شب شوند که برخی به سبک زندگی مرتبط بوده و برخی دیگر ناشی از بیماری‌های مختلف هستند. خوشبختانه، روش‌های درمانی متنوعی برای کاهش این دردها وجود دارند.

مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن
مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن

در کنار مصرف دارو، رژیم غذایی متعادل می‌تواند واکنش‌های التهابی بدن که منجر به درد می‌شوند را کاهش دهد. همچنین، وزن سالم حاصل از تغذیه مناسب، فشار وارده بر مفاصل را کم کرده و سلامت لگن را تقویت می‌کند.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×