• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
جراحی استئوتومی چیست؟

جراحی استئوتومی چیست؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۱۹ دی ۱۴۰۲

در جراحی استئوتومی قسمتی از استخوان را برمی‌دارند، تا بتوان استخوان را در حالت مناسب تری قرار داد. این عمل می تواند زاویه و یا چرخش استخوان را تغیر دهد و بر عملکرد مفصل نزدیک به آن هم تاثیراتی داشته باشد.

 در ارتوپدی استئوتومی یعنی بریدن قسمتی از استخوان و برداشتن آن، تا بتوان استخوان را در حالت مناسب تری قرار داد. این عمل می تواند زاویه و یا چرخش استخوان تغییر داده و در نتیجه بر روی عملکرد مفصل نزدیک به آن هم تاثیراتی داشته باشد.

در مفصل لگن، این عمل برای کاهش فشار از روی سطوح مفصلی انجام می شود. دو بیماری اصلی که تحت این عمل جراحی قرار می گیرند، آرتروز و AVN می باشد. هدف از انجام چنین عملی در موارد اخیر، جا بخ جایی محل اعمال وزن از قسمت آسیب دیده سطح مفصلی به قسمت سالم تر آن است.

دكتر سید علیرضا امین جواهری ، جراح و متخصص ارتوپدی در تهران و فوق تخصص جراحی زانو و لگن از سوئیس هستند . شما عزیزان می توانید، برای كسب اطلاعات بیشتر و معاینه حضوری با دکتر ، از راه های زیر اقدام کنید:

شماره تماس:  71062400     -      09334131004   

صفحه اینستاگرام دکتر علیرضا امین جواهری

 

جراحی استئوتومی زانو

نحوه انجام جراحی استئوتومی زانو

با ایجاد برش در قسمت فوقانی استخوان ران، درست زیر مفصل، سطح مفصلی سر استخوان ران می چرخد و غضروف سالم در محلی قرار می گیردکه بیشترین فشار بر آن آورده می شود.

اگر چه این عمل، آرتروز و یا AVN به وجود آمده را درمان نمی کند اما در بیماران جوان تر می تواند باعث به تاخیر انداختن عمل جراحی تعویض مفصل لگن شود.

 

انواع جراحی استئوتومی

  • Valgus osteotomy: که در این نوع از osteotomy زاویه گردن فمور با شفت فمور را افزایش می دهد.
  • Varus osteotomy: که زاویه گردن فمور با شفت را کاهش می دهد.

در برخی از  عمق حفره موجود در مفصل لگن از حالت طبیعی کمتر بوده و سبب می شود تا سر استخوان ران به راحتی توسط این حفره پوشش داده شود. به همین منظور در افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، نیاز است تا قسمتی از استخوان لگن بریده شود تا بتوان آن را اصلاح نمود.

حتما مطالعه کنید : دوره نقاهت بعد از جراحی استئوتومی زانو

این جراحی سبب می شود تا شکل استابولوم کامل تر شود. به این نوع از جراحی استئوتومی  pelvic osteotomy نام دارد.

استئوتومی زانو

استئوتومی زانو

نحوه انجام این جراحی به چگونه است؟

در این نوع از جراحی، ممکن است قسمتی از استخوان ران برداشته شود. در مواردی نادرتر نیز ممکن است برای آن که حرکت طبیعی استخوان ها بهبود پیدا کند، نیز سر استخوان ران و حفره همزمان تحت عمل جراحی قرار گیرد.

برای آن که بتواند جراح ارتوپدی این عمل جراحی را انجام دهد، نیاز است تا تمام دقت خود را به کار گیرد زیرا باید اندازه گیری های دقیق استخوانی و حرکتی را با عکس های رادیولوژی و سی تی اسکن تطبیق دهد تا بتواتند بهترین حالت برای چرخش استخوان را در سطح سالم مفصل انجام دهد.

بعد از آن که در این جراحی، حفره و سر استخوان ران، با هم تطبیق پیدا کردند، جراح ارتوپدی با استفاده از ابزار های پزشکی، این دو را با هم ثابت می کند تا به هم جوش بخورند. تا زمانی که این دو جوش بخورند، باید میزان اعمال فشار و وزن را بر روی لگنی که عمل شده کم کرد.

نکته جالب در خصوص جراحی osteotomy

دکتر امین جواهری در این خصوص می گویند که افراد جوانی باید تحت جراحی تعویض مفصل لگن باید قرار بگیرند، می توانند این جراحی را انجام دهند تا مفصل لگن را حفظ نمایند.

البته انجام جراحی تعویض مفصل لگن با توجه به شرایط فرد، توسط جراح ارتوپدی توصیه می شود و این جراحی برای افرادی که نیاز به تعویض مفصل لگن دارند انجام می شود.

برخی از مراقبت های لازم بعد از استئوتومی

لازم است بعد از انجام جراحی استئوتومی همانند هر جراحی دیگری نیاز به مراقبت هایی است که باید بعد از انجام این جراحی انجام داد.

برخی از این مراقبت ها شامل موارد زیر می‌باشد:

  • بعد از گذشت 2 روز از جراحی از شما خواسته می شود تا با واکر یا عصا در بیمارستان راه بروید و بعد از گذشت یک ماه، باید بتوانید بدون عصا و یا واکر نیز راه بروید.
  • از استراحت های طولانی مدت و نگه داشتن ثابت پا در یک مکان اجتناب شود.
  • به منظور آن که در بدن لختگی خون ایجاد نشود، مراقبت هایی را متخصص ارتوپدی در اختیار فرد می گذارد. همچنین ممکن است دارو هایی را برای کاهش این لختگی ها تجویز نماید که بین 2 تا 4 هفته بعد از جراحی ادامه داشته باشد.
  • فقط بر روی مکان های صاف قدم بزنید!

این یعنی این که نباید از پله بالا و پایین رفت و سراشیبی ها نیز ممکن است فرد را اذیت نماید. پس حتما از پیاده روی در مکان ها ناصاف خودداری شود.

  • انجام فعالیت های روزانه خود را به مدت 2 الی 4 هفته باید به تعویق بیاندازید و به همراه یک فرد دیگر کارهای روزانه خود را انجام دهید.

 


مطالب مشابه

نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن
نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن

علامت اصلی نقرس زانو، درد شدید است که اغلب در طول شب شروع می‌شود. حملات حاد نقرس زانو ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشند. معمولاً درد در 24 ساعت اول شروع حملات، به اوج خود می‌رسد. حملات حاد ممکن است به طور مکرر رخ دهند یا ممکن است سال‌ها از هم فاصله داشته باشند.

9 علت ضعف پا و نحوه درمان آن
9 علت ضعف پا و نحوه درمان آن

ضعف پا یا احساس درد و ناتوانی در پاها می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی داشته باشد و فعالیت‌های روزمره مانند راه رفتن، ایستادن یا انجام کارهای ساده را مختل کند. این وضعیت ممکن است ناشی از عوامل مختلفی از مشکلات عضلانی و عصبی گرفته تا کمبودهای تغذیه‌ای باشد

روش های درمان پا درد - درمان های پزشکی و خانگی
روش های درمان پا درد - درمان های پزشکی و خانگی

پا درد می‌تواند فعالیت‌های روزمره فرد را تحت تأثیر قرار داده و کیفیت زندگی او را کاهش دهد. درمان پا درد بستگی به علت آن دارد و شامل روش‌های مختلفی از جمله استراحت، داروها، فیزیوتراپی، و در موارد شدیدتر، جراحی می‌باشد.

مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر است؟
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر است؟

بهبودی بعد از جراحی تعویض زانو به عوامل مختلفی مانند نوع جراحی، وضعیت سلامت عمومی بیمار و رعایت دستورالعمل‌های پزشکی بستگی دارد. اگرچه نیاز به استراحت طولانی‌مدت در بستر وجود ندارد، اما پیروی از یک برنامه دقیق توانبخشی و استراحت مناسب می‌تواند به تسریع روند بهبودی و کاهش خطرات احتمالی کمک کند.

مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟

مدت زمان استراحت و محدودیت‌های فعالیت‌ها می‌تواند بسته به وضعیت جسمی هر فرد و نوع جراحی متفاوت باشد. در این دوران، توجه به دستورات پزشک، انجام تمرینات مناسب و صبر و شکیبایی برای بهبودی کامل از اهمیت زیادی برخوردار است.

علت درد پا چیست؟
علت درد پا چیست؟

درد پا یک علامت شایع با دلایل گوناگون است که ممکن است ناشی از استفاده بیش‌ازحد، ساییدگی، آسیب‌های ورزشی یا یک بیماری خاص باشد. این درد می‌تواند به‌صورت گرفتگی عضلانی، درد شبانه، یا احساس تیر کشیدن در پای چپ یا راست ظاهر شود.

15 علت درد کف پا در شب چیست؟
15 علت درد کف پا در شب چیست؟

دلایل متعددی می‌توانند موجب بروز درد پا در شب شوند که برخی به سبک زندگی مرتبط بوده و برخی دیگر ناشی از بیماری‌های مختلف هستند. خوشبختانه، روش‌های درمانی متنوعی برای کاهش این دردها وجود دارند.

مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن
مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن

در کنار مصرف دارو، رژیم غذایی متعادل می‌تواند واکنش‌های التهابی بدن که منجر به درد می‌شوند را کاهش دهد. همچنین، وزن سالم حاصل از تغذیه مناسب، فشار وارده بر مفاصل را کم کرده و سلامت لگن را تقویت می‌کند.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×