• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
دلایل و علت زانو درد شدید

دلایل و علت زانو درد شدید

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۸

علت زانو درد شدید بستگی به عوامل مختلفی دارد و پزشک با توجه به آن اقدام به درمان می کند. درد زانو ممکن است در داخل یا خارج زانو وجود داشته باشد. برای تشخیص علل آن باید معاینات لازم توسط پزشک انجام شده و سابقه پزشکی بیمار دقیقا بررسی شود.

درد زانو ممکن است در داخل یا خارج زانو وجود داشته باشد. برای تشخیص علل آن باید معاینات لازم توسط پزشک انجام شده و سابقه پزشکی بیمار دقیقا بررسی شود. پزشک ارتوپد سوال هایی از قبیل موارد زیر از بیمار خود می پرسد و طبق آنها و تجربه خود بیماری را تشخیص داده و راهکار درمانی مناسب را ارائه می کند :

  • اینکه بیمار درزانوی خود چه حسی را تجربه می کند. مانند درد، تیر کشیدن یا احساس سوزش در زانو
  • کدام قسمت از زانوی او درد می کند. پشت زانو یا جلوی زانو
  • چه زمان هایی درد او شروع می شود. به صورت تدریجی است یا به طور ناگهانی بروزمی کند.
  • آیا اخیرا بیمار دچار سانحه ای شده که باعث وارد آمدن ضربه به زانوی او شده است یا خیر.

پزشک پس از ارزیابی موارد بالا ممکن است دستور انجام عکس برداری یا ام آر آی بدهد تا بتواند مفاصل زانو را دقیق تر بررسی کرده و علت درد را تشخیص دهد و یا تاییدی بر صحت تشخیص او باشد. پس از آن پزشک یک روش درمانی موثر را برای بیمار تنظیم می کند.

 زانو درد شدید

 

دلایل و علت زانو درد چیست؟

از مهم ترین آسیب های زانو که باعث درد شدید در زانو می شود. می توان به:

- آسیب مینیسک

مینیسک یک بافت غضروف مانند است که بین استخوان های تیبیا و فمور قرار گرفته و اکثر فشارهایی که به اندام های تحتانی وارد می شود را جذب می کند. اما زمانی که فشاری بیش از حد به زانوی فرد وارد شود باعث آسیب دیدگی یا پارگی مینیسک زانو می شود و این عارضه عملکرد طبیعی زانو را نیز مختل می کند.

حتما بخوانید: علائم آسیب دیدگی مینیسک زانو

- تاندونیت

تاندونیت نوعی التهاب است که باعث قرمز شدن ، حساسیت به لمس و احساس درد شدید درتاندون زانو از علائم آن می باشد.علاوه بر زانو قسمت های دیگر بدن که دارای تاندون است نیز ممکن است دچار این عارضه گردند. حین انجام فعالیت های تکراری، ریسک بروز این بیماری بیشترمی شود. گرم نکردن بدن قبل از انجام فعالیت های ورزشی نیز از دیگر دلایل بروز تاندونیت می باشد. بیماری آرتروز هم عامل دیگری در ابتلا به این بیماری به شمار می رود.

- آرتروز مفصل زانو

آرتروز زانو نوعی بیماری مفصلی می باشد که علاوه بر زانو ممکن است در یک یا چند مفصل دیگر بدن نیز بروز کند.همچنین این عارضه ممکن است در کودکان نیز اتفاق بیفتد. اما در افراد مسن شیوع بیشتری دارد. در این بیماری به دلیل از بین رفتن غضروف ها، استخوان ها با هم برخورد داشته و روی هم ساییده می شوند که همین باعث ناراحتی و احساس درد شدید در فرد می شود. عوامل ایجاد این بیماری ممکن است مادرزادی بوده و یا ناشی از آسیب در اثر حرکات ورزشی باشد.

حتما بخوانید: علائم آرتروز زانو

- بیماری شبه نقرس

این بیماری نوع خاصی از بیماری آرتروز است و زمانی که پری فسفات کلسیم ( نوعی نمک ) در مایعات داخل زانو تشکیل می شود عارضه ی شبه نقرس رخ می دهد. برخی افراد به اشتباه تصورمی کنند که شبه نقرس همان بیماری نقرس می باشد. در حالی که این گونه نیست و در بیماری نقرس اسید اوریک سلول های زانو افزایش می یابد و باعث درد و ورم و التهاب زانو و مفاصل دیگر بدن می شود. 

- بورسیت

بورس کیسه های کوچکی حاوی مایع هستند که موجب روان شدن تاندون های باسن ، شانه و زانو می شوند تا این اعضا حرکت آزادانه ای در امتداد مفاصل خود داشته باشند. التهاب بورس که تحت عنوان بورسیت شناخته می شود می تواند ناشی از عفونت یا در اثر ضربه ایجاد شود و  در بعضی از افراد باعث زانو درد می شود.

بوریست زانو

- کندرومالاسی کشکک یا نرمی کشکک زانو

جهت توصیف شکنندگی و از بین رفتن غضروف های بدن از اصطلاح کندرومالاسی یا نرمی کشکک زانو استفاده می شود. این عارضه تنها روی کشکک زانو تاثیر می گذارد و علت بروز آن سایش غیر طبیعی و حرکات غیرمعمول زانو درحین خم و راست کردن زانو می باشد. این بیماری در زنان شیوع بیشتری نسبت به مردان دارد و برخی افراد فعال مبتلا ممکن است احساس درد نیز داشته باشند.

- ازگود اشلاتر

این بیماری بیشتر در میان نوجوانان ورزشکار و به علت مستقیم کردن مکرر زانو به وجود می آید و در نتیجه آن برآمدگی زیر کشکک زانو دردناک و متورم خواهد شد.

- چاقی و اضافه وزن

افرادی که اضافه وزن دارند هنگام راه رفتن و ایستادن در زانوی خود احساس درد می کنند. زیرا وقتی وزن بدن بیش از مقدار طبیعی باشد نوعی فشاراضافی به مفاصل و زانوها اعمال می شود که منجر به سایش و از بین رفتن بافت مفصل زانو می شود و در نتیجه استخوان های تیبیا و فمور با هم برخورد کرده و همین اصطکاک ایجاد شده باعث افزایش درد زانو می شود.

 

علائم زانو درد مزمن و شدید

نشانه های زانو درد به نوع بیماری و آسیب های وارده به زانو در هر فردی متفاوت می باشد و ممکن است این علائم خفیف یا شدید باشند.

علائم خفیف زانو درد :

  •  ناتوانی و احساس سفتی در زانو هنگام خم کردن یا صاف کردن آن
  •  گرمی پوست زانو
  • ایجاد صداهای غیر طبیعی در حین حرکت دادن زانو

 

علائم شدید زانو درد که باید جدی گرفته شوند :

  •  تورم و قرمزی شدید و دردناک زانو که نشانه عفونت مفصل زانو است.
  •  تب بالا
  •  ناتوانی در ایستادن
  •  لنگیدن هنگام راه رفتن
  •  عدم تعادل و به زمین خوردن هنگام ایستادن
  •  بی حس شدن پای صدمه دیده
  •  برخی علائم قابل مشاهده ناشی از آسیب مانند ظاهر غیر طبیعی زانو که در مرحله پیشرفته بیماری روماتیسم به چشم می خورد.

 

تشخیص علت زانو درد شدید

پزشک جهت تشخیص دقیق زانو درد ممکن است از روش های زیر بهره گیرد :

  • رادیو گرافی. این روش از تابش الکترومغناطیسی استفاده می کند و تصاویری را تولید می کند که توسط آن ها می توان انواع آسیب ها، بیماری ها و عوارض موجود در زانو را بررسی کرد.
  • سی تی اسکن. این آزمایش از قسمت های مختلف بدن در جهات مختلف عکس می گیرد و به تشخیص و شناسایی مشکلات و عوارض موجود در درون مفاصل ،استخوان ها و بافت ها کمک می کند.
  • سونوگرافی. این فناوری از طریق امواج صوتی و بلافاصله تصاویری را از داخل بدن تهیه می کند که در تشخیص بیماری تاثیر گذار هستند.
  • ام آر آی ( MRI ). ام آر آی تصاویری سه بعدی از داخل بدن تهیه می کند و این امکان را فراهم می آورد که پزشک بتواند آناتومی و ساختار داخلی زانو را ارزیابی کند.
  • تست مایع درون مفصلی نیز از دیگرروش های تشخیصی به شمار می رود.

حتما بخوانید: دلایل آرتروز زانو 

روش های مختلف درمان زانو درد شدید

درمان زانو درد بسته به علت آن به روش های مختلفی صورت می گیرد . برای اطلاعات کامل می توانید صفحه درمان زانو درد را مطالعه نمایید.

  • پزشک جهت کاهش زانو درد شدید ممکن است داروهای مسکن و ضدالتهاب و یا استفاده از کیسه یخ را برای بیمار تجویز کند.
  • برای بهبود آسیب های ناشی از ورزش نیز فیزیوتراپی تجویز می شود که باعث می شود بدن عملکرد طبیعی خود را به دست آورد.
  • در برخی موارد نیز پزشک جهت بهبود و کاهش درد ناشی از بیماری آرتروز زانو به بیمار کورتون تزریق می کند.
  • درافرادی که دچار آسیب شدید زانو هستند و روش های غیر جراحی در درمان آن ها موثر نمی باشد پزشک تصمیم به جراحی می گیرد که شامل تعویض جزئی یا کامل زانو می باشد. جراحی معمولا فقط در مواردی که درد شدید است توصیه می شود و سن و وضعیت بیمار نیز در این انتخاب تاثیر گذاراست.

بهترین اقدامی که شما می توانید برای تشخیص علت زانو درد انجام بدید مراجعه به یک پزشک متخصص ارتوپدی می باشد .برای گرفتن وقت از دکتر امین جواهری می توانید با شماره 0217162462 ، 09334131004 ، 02129122060 تماس حاصل فرمایید .


مطالب مشابه

آناتومی مفصل زانو و اجزای مختلف آن
آناتومی مفصل زانو و اجزای مختلف آن

شناخت ساختار و آناتومی مفصل زانو به ما کمک میکند تا از بیماری ها و درد زانو پیشگیری کنیم. زانو از پیچیده ترین و بزرگ ترین مفاصل بدن به شمار می رود که از اجزای مختلفی همچون مفصل، رباط، بورس، مینیسک، عضله و ... تشکیل شده است.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×