• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
سندرم پاتلوفمورال یا سندروم زانوی دوندگان چیست؟

سندرم پاتلوفمورال یا سندروم زانوی دوندگان چیست؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۵ دی ۱۴۰۲

سندرم پاتلوفمورال نوعی بیماری است که درد جلوی زانو و اطراف کشکک زانو که با عنوان پاتلا شناخته می شود را توصیف می کند. پزشکان همچنین سندرم پاتلوفمورال را "زانوی جهنده" یا "زانوی دونده" نیز می نامند.

سندرم پاتلوفمورال نوعی بیماری است که درد جلوی زانو و اطراف کشکک زانو که با عنوان پاتلا شناخته می شود را توصیف می کند. پزشکان همچنین سندرم پاتلوفمورال را "زانوی جهنده" یا "زانوی دونده" نیز می نامند.

علل شایع این بیماری استفاده بیش از حد از مفصل زانو و تروما ، مانند ضربه به کشکک زانو یا افتادن بر روی آن می باشد. اگرچه این بیماری بیشتر در ورزشکاران رخ می دهد ، اما هر کسی می تواند علائم آن را داشته باشد. بعضی از افراد دارای کشکک زانویی هستند که به طور غیر عادی در انتهای استخوان ران حرکت می کند. این می تواند باعث فشار اضافی بر روی غضروف های پوشاننده کشکک زانو یا بر استخوان ران در محل برخورد (که سطح تروکلئار نامیده می شود) بشود.

در حالی که سندرم پاتلوفمورال می تواند علائمی ایجاد کند که از ناراحت کننده تا بسیار دردناک متغیر هستند ، این بیماری معمولاً در خانه قابل درمان است. شما می توانید با استراحت و اقدامات درمانی محافظتی درد خود را کاهش دهید.

حتما مطالعه کنید: آشنایی کامل با تعویض مفصل زانو

علائم

علامت مشخصه مرتبط با سندرم پاتلوفمورال یک درد مبهم و دردناک است که معمولاً در قسمت جلوی زانو رخ می دهد. درد ممکن است در یک یا در هر دو زانو باشد و اغلب با فعالیت بدتر می شود.

علائم دیگر عبارتند از:

  • درد در هنگام ورزش
  • درد در هنگام خم شدن زانو ، مانند هنگام بالا رفتن از پله ها ، پریدن یا چمباتمه زدن
  • درد پس از نشستن به مدت طولانی با زانوی خم ، مانند تماشای فیلم در تئاتر
  • صدای شکستگی یا ترق و تروق هنگام بالا رفتن از پله ها یا پس از نشستن به مدت طولانی

 

سندرم پاتلوفمورال

 

نحوه تشخیص

پزشک معمولاً با انجام معاینه جسمی سندرم را تشخیص می دهد. پزشک درمورد اینکه چه چیزی درد شما را بدتر یا بهتر می کند از شما سوال می کند. آنها همچنین علائم بی ثباتی در زانوی شما را بررسی می کنند و از شما می خواهند که تمرینات دامنه حرکتی را انجام دهید.

در حالی که پزشکان معمولاً می توانند سندرم پاتلوفمورال را بدون تست های تصویربرداری تشخیص دهند ، اما ممکن است برای رد سایر آسیب های احتمالی ، تصویربرداری اشعه ایکس تجویز کنند.

گزینه های درمان در منزل

از آنجا که سندرم پاتلوفمورال اغلب ناشی از استفاده بیش از حد و فعالیت شدید است ، استراحت دادن به مفصل آسیب دیده اغلب می تواند به درمان مشکل اساسی کمک کند. این گزینه های درمانی را امتحان کنید:

  • روش RICE (استراحت ، یخ ، کمپرس و بالا بردن) را تمرین کنید. زانو را در یک باند کشی بپیچید و یا از یک باند کشی که کشکک زانو بیرون می ماند استفاده کنید. اینها را می توان از داروخانه خریداری کرد و به ثبات و حمایت از مفصل کمک کرد.
  • داروی ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن مصرف کنید.
  • برای حمایت و تثبیت پا و مچ پا ، از ارتزهای مخصوص کفش استفاده کنید. ارتز ها را می توان از داروخانه خریداری کرده و یا با نسخه پزشک به صورت سفارشی تهیه کرد.
  • یک ماساژ ورزشی دریافت کنید تا از بروز عضلات خیلی سفت که باعث درد می شوند ، بکاهید.

جلوگیری از دردهای پاتلوفمورال بعدی می تواند به معنای جایگزین کردن فعالیتهای شما به منظور جلوگیری از استفاده بیش از حد باشد. اگر فعالیت های پرتحرکی مانند دویدن یا ورزش انجام می دهید ، روز بعد یك فعالیت ضعیف مانند شنا یا دوچرخه سواری را امتحان كنید. پوشیدن ساپورت های پای حمایتی و انجام کشش قبل و بعد از ورزش نیز ممکن است کمک کننده باشد.

حتما مطالعه کنید : علت درد پا از زانو به پایین هنگام خواب

برای کاهش خطر ، ورزش کنید

تمرینات زیر باعث کشش و تقویت عضلات متصل به ماهیچه هایی می شود که به عملکرد زانو کمک می کنند. انجام آنها می تواند به کاهش درد کشکک کمک کند. کشش عضلات پشت ساق و همسترینگ ها همچنین می تواند به کاهش فشار مرتبط با سندرم پاتلوفمورال کمک کند.

کشش پا

این ورزش عضلات چهار سر ران که در جلوی بالای ران قرار دارند را تقویت می کند.

  • روی صندلی بنشینید و هر دو پا را صاف روی زمین قرار دهید.
  • پای راست خود را صاف کرده و آن را بکشید ، کار کرد عضلات بالای ران را احساس کنید.
  • این حالت را برای پنج ثانیه حفظ کنید. پا را پایین آورده و این حرکت را 10 بار تکرار کنید.
  • این کار را روی پای دیگر تکرار کنید. 15 تا 30 ثانیه استراحت کرده و دو ست دیگر برای هر دو پا تکرار کنید.

کشش عضلات چهار سر ران

این کشش برای بعد از تمرین کشش پا بسیار عالی است زیرا باعث کشش عضلات تازه کار شده ، می شود.

  • بایستید و دست چپ خود را به آرامی روی چیزی محکمی مانند مبل قرار دهید.
  • پای راست خود را به سمت باسن خود بکشید و بالای پای راست خود را با دست راستتان بگیرید. زانوی راست خود را به سمت زمین قرار دهید تا در جلوی پای خود احساس کشیدگی کنید.
  • کشش را به مدت 20 تا 30 ثانیه حفظ کنید.
  • کشش را رها کرده و حرکت را روی پای دیگر تکرار کنید. در هر طرف سه تا پنج تکرار انجام دهید.

درمان های پزشکی

اگر سندرم پاتلوفمورال شما به درمان های بدون نسخه و خانگی پاسخ نمی دهد ، پزشک ممکن است مداخله جراحی را توصیه کند. نمونه هایی از مداخلات جراحی برای سندرم پاتلوفمورال عبارتند از:

  • آرتروسکوپی: این روش شامل جراحی قرار دادن دوربین در مفصل برای خارج کردن غضروف آسیب دیده است. پزشک همچنین می تواند تاندون هایی را که خیلی سفت هستند آزاد کرده و کشک زانو را بکشد تا بتواند به درستی در شیار حرکت کند.
  • انتقال توبرکل تیبیا: این فرآیند شامل تراز کردن کشکک زانو است. پزشک توبرکل تیبیا ( قسمت استخوانی در تیبیا) و همچنین تاندون کشکک را برای بهبود تراز زانو حرکت می دهد.

این درمان ها اغلب ضروری نیستند. با این حال ، اگر درد شما با گذشت زمان بدتر شد یا با درمان های محافظتی هرگز برطرف نشد ، برای بررسی گزینه های دیگر به پزشک مراجعه کنید.

حتما مطالعه کنید : آیا آب آوردن زانو خطرناک است

چشم انداز

به طور معمول ، افراد مبتلا به سندرم پاتلوفمورال می توانند برای کاهش علائم خود در عادت های آموزشی و مراقبت در منزل خود تغییراتی ایجاد کنند. در بزرگسالان مسن و افرادی که در هر دو کشکک زانو احساس درد دارند ، ممکن است این بیماری دشوارتر باشد.

بهبودی شما نیز می تواند به شدت آسیب دیدگی شما و علت اصلی ضربه بستگی داشته باشد. طبق اظهار بیمارستان جراحی ای خاص در نیویورک ، اگر سندرم پاتلوفمورال پس از دررفتگی کشکک زانو به وجود آید ، بهبودی آن ممکن است چهار تا پنج ماه طول بکشد.


منبع محتوا : healthline

مطالب مشابه

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • مهدی

    سلام آقای دکتر من آرایشگرم و سر زانوهام خیلی میسوزه و درد میکنه چکار کنم؟

    مدیر سایت

    خدا قوت باید هفته ای یکبار استخر برید کلسیم و ویتامین D هم مرتبط استفاده کنید

×