• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
چرا زنان بیشتر دچار آرتروز می شوند؟ 3 دلیل اصلی

چرا زنان بیشتر دچار آرتروز می شوند؟ 3 دلیل اصلی

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۵ دی ۱۴۰۲

برای اینکه بدونیم چرا زنان بیشتر از مردان با رایج ترین شکل آرتروز دچار می شوند با ما همراه باشید. بیشتر دردهای مفصلی آرتروز ، مانند دردهای مفصل ران ، زانو و دست ، ناشی از آرتروز است.

چرا زنان بیشتر در معرض آرتروز هستند؟

تحقیقات نشان می دهد که زنان بیشتر دچار درد مفصل ، درد و سفتی ناشی از آرتروز می شوند. به عنوان مثال ، شواهد نشان می دهد که:

  • زنان 50 تا 60 ساله ممکن است 3.5 برابر (350٪) بیشتر از مردان در همان گروه سنی دچار آرتروز دست شوند.
  • زنان 40٪ بیشتر از مردان دچار آرتروز زانو می شوند
  • زنان 10٪ بیشتر از مردان دچار آرتروز مفصل ران می شوند

علاوه بر این ، تحقیقات محدود نشان می دهد زنان معمولا درد آرتروز شدیدتری را نسبت به مردان گزارش می دهند.

دلایل آرتروز مرموز است ، اما واضح است که زنان بیشتر در معرض خطر هستند.

 

چرا زنان بیشتر در معرض آرتروز هستند؟

 

چرا وقتی صحبت از آرتروز می شود ، چنین تفاوتی بین زن و مرد وجود دارد؟ در زیر سه دلیل احتمالی شرح داده شده است.

حتما مطالعه کنید:روش های درمان سفتی مفاصل در صبح

1- تغییر در سطح هورمون ها

شواهد نشان می دهد که مستعد بودن زنان به آرتروز ممکن است به سطح هورمون ها مرتبط باشد. سطح هورمون ها با چرخه قاعدگی در نوسان است و در دوران یائسگی تغییر می کند.

قاعدگی و شلی و سستی مفصل

افزایش سطح هورمون ها در طی مراحل خاصی از چرخه قاعدگی ممکن است سستی مفصل را افزایش دهد ، که با بی ثباتی و آسیب مفصل همراه است. هم بی ثباتی مفصل و هم آسیب می توانند در ایجاد آرتروز نقش داشته باشند.

رابطه بین قاعدگی ، شلی مفصل و آرتروز شاید در مورد آرتروز زانو کاملاً مشخص باشد. بسیاری از محققان معتقدند که نوسانات شلی مفصل به توضیح این موضوع کمک می کند که چرا ورزشکاران زن 2 تا 8 برابر بیشتر از مردان رباط صلیبی قدامی (ACL) زانو را پاره می کنند. افرادی که در گذشته بیش از 4 تا 6 بار دچار آسیب دیدگی ACL شده اند بیشتر احتمال دارد که به آرتروز زانو در زانوی آسیب دیده مبتلا شوند.

یائسگی

خطر ابتلا به آرتروز در زنان بعد از یائسگی به میزان قابل توجهی افزایش می یابد و زنان ممکن است در این مدت درد مفصلی را مشاهده کرده یا درد آنها بدتر شود. سطح استروژن در دوران یائسگی کاهش می یابد. این افت ممکن است به تغییراتی در بدن منجر شود که روند آرتروز را تسریع نماید.

2- تفاوت در سیستم اسکلتی عضلانی و بیومکانیک

در حالی که بدن زنان همان مفاصل مردان را دارد ، اما تفاوت های اسکلتی عضلانی خاصی وجود دارد. این تفاوت ها نحوه ایستادن ، راه رفتن و دویدن زنان ، و نحوه حرکت سطوح مفصلی آنها نسبت به یکدیگر را تغییر می دهد (حرکت مفصل).

به عنوان مثال ، شواهد نشان می دهد که به دلیل تفاوت های آناتومیکی ، زانوهای زنان بیشتر فرسایش پیدا می کنند. یک مطالعه نشان داد که در مقایسه با زانوی مردان ، سطوح استخوانی مفاصل زانوی زنان با هم مطابقت ندارند و همچنین با یکدیگر حرکت نمی کنند. همچنین ، زانوی زنان غضروف کمتری نسبت به زانوی مردان دارد ، حتی با در نظر گرفتن اندازه استخوان و توده بدن.
با گذشت زمان ، این اختلافات آناتومیکی و فشار اضافی روی مفصل ممکن است در ایجاد آرتروز نقش داشته باشد.

حتما مطالعه کنید:با عفونت استخوان یا استئومیلیت به صورت کامل اشنا شوید

3- اضافه وزن بیشتر

طبق اظهار موسسه ملی بهداشت ، زنان ایالات متحده، بیشتر از مردان، دچار چاقی یا چاقی بیش از حد هستند (40.4٪ در مقایسه با 35٪) . چاقی خطر آرتروز را افزایش می دهد زیرا:

وزن اضافی استرس بیشتری را بر روی مفاصل تحمل کننده وزن از جمله ران ها ، زانوها و مچ های پا وارد می کند. این استرس می تواند منجر به اصطکاک آسیب زننده بین استخوان های مفاصل شود.

چاقی با التهاب سیستمیک (در کل بدن) درجه پایین همراه است. این التهاب ممکن است به توسعه آرتروز در هر مفصل از جمله مفاصل تحمل کننده وزن کمک کند.

کارشناسان هنوز در حال بررسی این موضوع هستند که چرا زنان بیشتر از مردان به آرتروز مبتلا می شوند. در این بین ، زنان - و همه بزرگسالان - می توانند برای احساس سلامتی و کاهش دردهای مفصلی خود گام بردارند. پیاده روی ، فیزیوتراپی و تمرینات ملایم بر روی زمین و استخر به طور کلی ایمن می باشند زیرا به حفظ و ساخت عضله کمک می کنند و حداقل فشار را روی مفصل ایجاد می کنند.

اگر دنبال روش هایی برای مدیریت آرتروز یا سلامت عمومی خود هستید ، با پزشک خود صحبت کنید.


منبع محتوا : arthritis-health

مطالب مشابه

جراحی تومور لگن
جراحی تومور لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟
سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟

سندرم تونل تارسال (TTS) می‌تواند باعث درد، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن در پاها شود. این بیماری به‌خاطر التهاب عصب تیبیال خلفی که در امتداد قسمت داخلی مچ پا قرار دارد، ایجاد می‌شود. التهاب به‌دلیل آسیب عصبی و فشردگی اتفاق میفتد.

سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟
سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟

سزاموئیدیت، اختلالی است که در آن استخوان‌های سزاموئید و بافت‌های نرم اطراف آن‌ها دچار التهاب و درد می‌شوند. درد در زیر مفصل انگشت شست پا احساس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند افراد جوان و فعال بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟
مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟

مورتون نوروما (نوروم مورتون) التهاب عصبی در پای شما است. این بیماری به‌خاطر بزرگ شدن اعصاب بین انگشتی، بین استخوان‌های متاتارس، که پا را به انگشتان سوم و چهارم (انگشتان میانی نزدیک به انگشت کوچک پا) متصل می‌کنند، اتفاق میفتد.

علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟
علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری متاتارسالژیا به درد و التهاب در قسمت توپی‌شکل کف پا اشاره دارد. این ناحیه بین قوس‌ها و انگشتان پا در کف پا قرار دارد. درد ناشی از متاتارسالژیا معمولاً زیر یک یا چند استخوان از پنج استخوان در پایه انگشتان پا و بالای استخوان متاتارس رخ می‌دهد.

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×