• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
خشکی و سفتی مفاصل در صبح - علت و روش های درمان

خشکی و سفتی مفاصل در صبح - علت و روش های درمان

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۵ دی ۱۴۰۲

آیا هر روز صبح با دست یا انگشتان سفت از خواب بیدار می شوید؟ سفتی صبحگاهی در آرتریت روماتوئید و سایر موارد شایع است. کشش های ملایم ، درمان های حرارتی و داروهای تجویز شده می تواند به شما کمک کند برای آشنایی بیشتر با ما همراه باشید.

آیا صبح ها با مفاصل سفت که به سختی حرکت می کنند از خواب بیدار می شوید؟ داروهایی ممکن است به جلوگیری از سفتی مفاصل در صبح کمک کنند و روش های درمانی غیر دارویی نیز وجود دارند که می توانید از آنها برای شل کردن مفاصل سفت شده تان استفاده کرده و بتواتید روز خود را آغاز کنید.

آرتروز علت معمول است

سفتی صبحگاهی در آرتریت روماتوئید (RA) ، یک بیماری خود ایمنی که مفاصل شما را تحت تأثیر قرار می دهد ، معمول است. همچنین ممکن است علامتی برای سایر بیماری های مفصلی نیز باشد مانند:

  • استئوآرتریت (OA) ، هنگامی که غضروف هایی که انتهای استخوان های شما را پوشانده اند از بین می روند و استخوان ها به هم ساییده می شوند
  • آرتریت پسوریاتیک ، آرتریت التهابی که اغلب با پسوریازیس مرتبط است ، بیماری ای که باعث ایجاد پوستی قرمز ، لکه دار و پوسته پوسته می شود
  • اسپوندیلیت آنکیلوزان ، یک بیماری التهابی است که می تواند باعث رشد استخوان های ستون فقرات در کنار هم شود

سفتی صبح در اثر RA

 

اگر OA دارید ، سفتی مفصل صبح معمولاً بعد از چند دقیقه متوقف می شود. سفتی صبح در اثر RA می تواند تا یک ساعت بیشتر طول بکشد.

حتما مطالعه کنید : آشنایی کامل با با عفونت استخوان یا استئومیلیت

سفتی طولانی مدت صبح معمولاً به معنی التهاب است. در RA ، سیستم ایمنی بدن شما به سینوویوم ، بافت پوشاننده مفاصل شما حمله می کند و باعث التهاب می شود. این التهابی است که باعث علائم RA مانند مفاصل سفت و دردناک می شود.

دوره های طولانی تر از سفتی صبح ممکن است به معنی بالا بودن میزان التهاب یا فعال تر بودن بیماری شما باشد.

کدام مفاصل احساس سفتی می کنند؟

سفتی صبحگاهی اغلب روی مفاصل کوچک مانند مفاصل دست ، انگشتان ، مچ و انگشتان پا تأثیر می گذارد. ممکن است از خواب بیدار شوید و احساس کنید نمی توانید انگشتانتان را خم کرده یا مشت کنید. سفتی صبحگاهی همچنین می تواند در آرنج ، شانه ها ، گردن یا سایر مفاصل نیز ظاهر شود.

چگونه می توان سفت شدن مفاصل در صبح را مدیریت کرد

داروها می توانند علائم RA مانند سفتی مفاصل در صبح را کاهش دهند. داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن به صورت بدون نسخه برای درمان درد و التهاب آرتریت در دسترس هستند. دوزهای قوی تر آنها فقط با نسخه پزشک عرضه می شوند.

 

دارو هایی که برای گرفتگی صبح ها تجویز میشود

 

سایر داروهای RA که پزشک ممکن است تجویز کند شامل موارد زیر است:

  • داروهای بیولوژیک مانند adalimumab ، etanercept و infliximab
  • هیدروکسی کلروکین
  • لفلونوماید
  • متوترکسات
  • استروئیدهایی مانند پردنیزون که معمولاً به عنوان یک دوره کوتاه برای درمان شعله ور شدن التهاب RA تجویز می شوند
  • سولفاسالازین

داروهای موضعی. این داروها از طریق پوست به بدن شما منتقل می شوند تا علائم آرتروز را درمان کنند. بسیاری از آنها بدون نسخه در دسترس هستند. داروهای موضعی قوی تر مانند NSAID ها با نسخه پزشک در دسترس هستند.

کرمها یا ژلهای موضعی را به اطراف مفاصل سفت مانند دستها ، انگشتان یا زانوها بمالید. ممکن است برای احساس آرامش لازم باشد چند بار در روز و به مدت چند هفته از برخی از آنها استفاده کنید.

داروهای موضعی شامل کپسایسین ساخته شده از فلفل تند قرمز ، و مواردی مانند منتول یا کافور است که باعث می شود پوست شما سرد یا گرم شود. سایر داروهای موضعی شامل سالیسیلات ها که همان مسکن آسپرین را در خود دارند و کرم های بی حس کننده مانند لیدوکائین هستند.

حتما مطالعه کنید: تشخیص و  شکستگی استخوان ران

گیاهان و مکمل ها. درمان های گیاهی مانند روغن ماهی ، گل مغربی ، گل گاوزبان ، یا روغن های توت سیاه ممکن است سفتی مفاصل ناشی از آرتروز را کاهش دهند. قبل از خرید و استفاده هرگونه مکمل دیگر با پزشک خود مشورت کنید.

کشش و ورزش. هر روز برای کشش مفاصل و انجام حرکات ورزشی ملایم وقت بگذارید. کشش روزانه به شل شدن مفاصل و بهبود دامنه حرکتی شما کمک می کند. به عنوان بخشی از برنامه عادی خود پیاده روی کنید ، دوچرخه سواری کنید یا برای شنا بروید. تای چی یکی دیگر از تمرینات ملایم است که باعث انعطاف پذیری مفاصل شما می شود.

 

کشش روزانه به شل شدن مفاصل و بهبود دامنه حرکتی شما کمک می کند.

 

هر روز صبح یک تمرین کششی ملایم را امتحان کنید تا سفتی مفصل را کاهش داده و بدن خود را برای روز آماده کنید. فیزیوتراپیست (PT) می تواند به شما کمک کند تمرینات خاصی را برای درمان و جلوگیری از سفتی مفصل یاد بگیرید.

گرما دادن. این روش های درمانی می توانند گردش خون را در مفاصل تقویت کنند ، که در نهایت می تواند سفتی را کاهش دهد:

  • دوش آب گرم بگیرید یا در وان غوطه ور شوید.
  • یک پد گرم کن یا کمپرس گرم را روی مفاصل خود بگذارید.
  • دست ها یا پاهای سفت o,n را در یک وان گرم موم پارافین فرو کنید.
  • یک حوله مرطوب و نرم را در مایکروویو خود به مدت 20 ثانیه گرم کنید و آن را به دور مفاصل سفت خود بپیچید.

برنامه خود را تغییر دهید. اگر سفتی مفصل کار در صبح را برایتان سخت می کند ، ببینید آیا کارفرمای شما می تواند ساعات کاری شما را تغییر دهد یا خیر. در هنگام شعله ور شدن علائم ممکن است به مدتی مرخصی نیز نیاز داشته باشید.

استرس خود را کنترل کنید. استرس می تواند علائمی مانند سفتی صبح را بدتر کند. برای کاهش استرس و کنترل آن ، روشهایی مانند تنفس عمیق ، تمرینات آرامش ، یوگا ، مدیتیشن یا تصاویر هدفمند را امتحان کنید.


منبع محتوا : webmd

مطالب مشابه

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×