• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
چرا نباید جراحی و درمان پارگی رباط صلیبی را به تاخیر انداخت؟

چرا نباید جراحی و درمان پارگی رباط صلیبی را به تاخیر انداخت؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۶ دی ۱۴۰۲

از آنجا که رباط صلیبی قدامی فشار گسترده ای را تحمل می کند، تاخیر در درمان آن پس از پارگی می تواند به طیف وسیعی از مشکلات منجر شود از جمله ...

پارگی رباط صلیبی قدامی (ACL) نشان دهنده نیمی از آسیب های زانو است. برخلاف تصور رایج، پارگی ACL به ندرت در اثر ضربه مستقیم به زانو ایجاد می شود.

درعوض، پارگی ACL اغلب در طول فعالیت‌های ورزشی اتفاق می‌افتد، زمانی که به طور ناگهانی در حین دویدن می چرخید، جهت تان را تغییر می‌دهید یا به سرعت توقف می‌کنید. پارگی رباط صلیبی قدامی شما همچنین می تواند در هنگام پریدن و فرود اشتباه اتفاق بیفتد.

هنگامی که ACL شما آسیب دیده است، هیچ چیز مهمتر از شروع درمان در اسرع وقت نیست. بیمارانی که به دکتر علیرضا امین جواهری مراجعه می کنند، مراقبت های خاصی برای ACL پاره دریافت می کنند، همراه با برنامه های درمانی شخصی که برای تسکین درد و توانبخشی رباط طراحی شده است.

نحوه تشخیص پارگی ACL

این احتمال وجود دارد که وقتی ACL پاره ‌شود، احساس درد و تورم کنید. ممکن است تورم بلافاصله اتفاق بیفتد، در غیر این صورت نیز معمولا تورم در عرض 24 ساعت اتفاق می افتد.

بسیاری از بیماران همچنین دارای بی ثباتی زانو، محدودیت حرکت، ناراحتی هنگام راه رفتن و خمیدگی زانو هستند.

گزینه های درمانی برای پارگی رباط صلیبی قدامی

پس از پارگی  ACL، می توانید درمان جراحی یا غیرجراحی داشته باشید. گزینه غیر جراحی در درجه اول شامل فیزیوتراپی است. در این صورت  ، امکان جراحی در ادامه وجود دارد.

حتما مطالعه کنید : علائم پارگی رباط صلیبی

انتخاب دیگر، انجام عمل جراحی و سپس انجام فیزیوتراپی و توانبخشی است. اگر می خواهید به فشار ورزش های رقابتی برگردید یا رباط صلیبیتان به طور کامل پاره شده است، به احتمال زیاد به جراحی نیاز خواهید داشت.

در هر دو مسیر درمانی، بهترین تصمیم به متغیرهایی مانند سن، سلامت کلی، شدت پارگی ACL و اینکه آیا ساختارهای دیگر زانو آسیب دیده اند یا خیر، بستگی دارد.

مهم نیست که کدام مسیر درمانی برای شما بهتر است، یک چیز مسلم است: برای اطمینان از بهبودی خود ، در ابتدا باید به دنبال درمان باشید.

خطرات تاخیر در درمان پارگی ACL

ACL  نقش مهمی در تثبیت زانوی شما دارد. قدرت چرخشی آن را حفظ می کند و باعث می شود که ایتخوان ساق پا (استخوان ساق پا) از استخوان ران شما (استخوان ران) منحرف نشود.

 

خطرات تاخیر در درمان پارگی  ACL

 

از آنجا که ACL چنین فشار گسترده ای را تحمل می کند، تاخیر در درمان آن پس از پارگی می تواند به طیف وسیعی از مشکلات منجر شود. ممکن است در نهایت به این موارد ختم شود:

یک آسیب بدتر

اگر بعد از آسیب ACL به استفاده از زانوی خود ادامه دهید، فقط مشکل را بدتر می کنید. شما به التهاب مداوم دامن می زنید، رباط به ضعیف شدن ادامه می دهد و پارگی جزئی احتمالا به پارگی کامل تبدیل می شود.

حتی زمانی که به دنبال درمان زودهنگام باشید، باز هم مدت زیادی طول می کشد تا رباط ACL بهبود یابد. اگر آسیب بدتر شود، مسیر بهبودی شما طولانی تر و چالش برانگیزتر می شود.

همچنین باید بدانید از آنجا که ACL  منبع خونی خوبی ندارد، به خوبی درمان نمی شود. بنابراین برای غلبه بر این مشکل و کمک به بازگشت سلامت کامل زانوی خود به درمان سریع نیاز دارید.

بی ثباتی طولانی مدت زانو

اگر برای درمان پارگی ACL مدت زیادی صبر کنید، در خطر ابتلا به درد مزمن و بی ثباتی زانو قرار می گیرید. انتظار برای درمان ممکن است باعث شود جراحی تنها گزینه شما بشود. یا ممکن است لازم باشد با تغییر فعالیت های خود و کنار گذاشتن ورزش های فشرده با بی ثباتی مداوم کنار بیایید.

منیسک آسیب دیده

هنگامی که ACL شما پاره می شود، احتمال 50 - 50 وجود دارد که به سایر ساختارهای زانوی شما، از جمله منیسک (غضروفی که به عنوان ضربه گیر بین استخوان ساق پا و استخوان ران عمل می کند) و سایر رباط های مفصل زانو آسیب وارد شود.

حتما مطالعه کنید : تمرینات ورزشی بعد از عمل جراحی تعویض مفصل قدامی

اگر درمان را به تعویق بیندازید، این آسیب ها به تدریج بدتر می شوند. مهمتر از آن، تأخیر در درمان باعث آسیب گسترده به منیسک می شود، حتی اگر در طول آسیب اولیه که باعث پارگی ACL شما شده، سالم بوده و آسیب ندیده باشد.

هنگامی که رباط صلیبی قدامی ضعیف است و نمی تواند کار خود را به درستی انجام دهد، منیسک مجبور می شود فشار بیشتری را تحمل کرده و حمایت بیشتری را ارائه دهد. در نتیجه، آسیب های منیسک معمولاً در پارگی های ACL درمان نشده رخ می دهند.

 

ضعیف بودند رباط صلیبی قدامی

 

آسیب به منیسک باعث عوارض بیشتری می شود، از جمله افزایش احتمال ابتلا به آرتروز زانو.

خطر بیشتر ابتلا به آرتروز

آسیب های ACL درمان نشده باعث تسریع پیشرفت آرتروز زانو می شود. بدون حمایت مناسب از سمت ACL، غضروف مفصلی با سرعت بیشتری نسبت به حالت عادی شروع به شکستن می کند.

به دنبال آسیب زانو، در داخل مفصل خونریزی رخ می دهد. ممکن است علائمی داشته باشید که به شما در مورد این مشکل هشدار می دهند. در همین حال، خونریزی مفصل، غضروف را از بین می برد و منجر به آرتروز می شود.

اگر دچار زانو درد، تورم یا بی ثباتی زانو شدید، به راحتی به ما دسترسی دارید. می توانید توسط پزشک معاینه شوید و یک ارزیابی کامل دریافت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر، با مطب دکت امین جواهری  تماس بگیرید.


منبع محتوا : proletept

مطالب مشابه

15 علت درد کف پا در شب چیست؟
15 علت درد کف پا در شب چیست؟

دلایل متعددی می‌توانند موجب بروز درد پا در شب شوند که برخی به سبک زندگی مرتبط بوده و برخی دیگر ناشی از بیماری‌های مختلف هستند. خوشبختانه، روش‌های درمانی متنوعی برای کاهش این دردها وجود دارند.

مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن
مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن

در کنار مصرف دارو، رژیم غذایی متعادل می‌تواند واکنش‌های التهابی بدن که منجر به درد می‌شوند را کاهش دهد. همچنین، وزن سالم حاصل از تغذیه مناسب، فشار وارده بر مفاصل را کم کرده و سلامت لگن را تقویت می‌کند.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×