• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو

راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۸ دی ۱۴۰۲

راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو حدود شش هفته زمان می‌خواهد. البته بسته به شرایط بیمار، نوع جراحی و میزان پیشرفت، این مدت ممکن است کمی کمتر یا بیشتر بشود.

آیا بعد از تعویض مفصل زانو می‌توانم بلافاصله راه بروم؟ آیا راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو امکان‌پذیر است؟ بعد از عمل مفصل زانو می‌توانم از پله پایین‌وبالا بروم؟ اگر چنین پرسش‌هایی ذهنتان را مشغول کرده، این مقاله برای شماست! درباره ریکاوری بعد از عمل توضیح کاملی می‌دهیم تا راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو را سریع‌تر شروع کنید.

 

بعد از عمل تعویض مفصل زانو چه می‌شود؟

مسلما کادر پزشکی و پرستاری همه تلاش خود را می‌کنند تا بیمار در سریع‌ترین زمان ممکن بعد از عمل تعویض مفصل زانو بیدار شده و راه بیفتد.

البته طی روز یا شب نخست پس از عمل جراحی، بیمار در بخش آی‌سی‌یو می‌ماند. در بیشتر موارد هم فردای آن روز می‌تواند روی پاهایش بایستد.

نکته مهم اینکه در عمل تعویض مفصل زانو، به بیمار توصیه می‌شود زودتر راه بیفتد. چون هرقدر زودتر حرکت کند، گردش خون وریدی بهتر شده، و فرایند ریکاوری سریع‌تر پیش می‌رود.

بسته به میزان پیشرفت و اینکه چه نوع تعویض زانویی داشته، به‌طور معمول حدود 2 تا 3 روز در بیمارستان بستری خواهد شد.

کسانی که تعویض جزئی مفصل زانو انجام می‌دهند، بستری کوتاه‌تری در بیمارستان دارند. حتی گاهی اوقات همان روز عمل، به خانه می‌روند تا ادامه روند ریکاوری را در منزل طی کنند.

 

راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر طول می‌کشد؟

به‌طور کلی، طی 12 تا 24 ساعت بعد از عمل، به بیمار کمک می‌کنند تا بایستد. راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو هم با استفاده از عصا یا واکر، حدود یک هفته‌ای طول می‌کشد.

بعد از عمل، پانسمان بزرگی روی زانوی بیمار قرار می‌گیرد تا از زخم محافظت شده و سریع‌تر بهبود پیدا کند. شاید یک لوله برای تخلیه خون از محل عمل، و جلوگیری از جمع شدن آن هم داخل زخم قرار بدهند.

 

راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر طول می‌کشد؟

 

تا وقتی بیمار در بیمارستان است، پانسمان به‌طور مرتب تعویض می‌شود. وقتی هم به خانه رفت، طبق دستورالعمل پزشک باید این رویه را تا بهبودی کامل ادامه بدهد.

برای اطلاعات بیشتر حتما مطلب "پانسمان بعد از تعویض مفصل زانو" را طالعه کنید.

بعد از عمل تعویض مفصل زانو، هنگامی بستری در بخش، در بعضی بیمارستان‌ها کلیدی در اختیار بیمار قرار می‌گیرد تا خودش بتواند مسکن را با سرعت موردنظر مصرف کند.

گاهی اوقات و برحسب لزوم، اکسیژن از طریق ماسک یا لوله به بیمار داده می‌شود. تزریق خون هم برای بعضی بیماران انجام خواهد شد.

فیزیوتراپ در بیمارستان حاضر شده، و تمرینات خاصی را به بیمار آموزش می‌دهد تا با انجامشان، زانوی جدید تقویت شده و سریع‌تر به کار بیفتد.

این تمرین‌ها به‌طور معمول از روز بعد از عمل شروع می‌شوند. رعایت توصیه‌های فیزیوتراپ برای جلوگیری از عوارض یا دررفتگی مفصل جدید بسیار مهم است.

البته درد و ناراحتی هنگام راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو و انجام حرکت‌های ورزشی، طبیعی است. شاید پاهای بیمار متورم هم بشوند.

گاهی اوقات بیمار را روی دستگاه حرکت غیرفعال قرار می‌دهند تا قدرت تحرک زانو و ساق پا برگردد. این تکیه‌گاه زانو را به‌آرامی حرکت می‌دهد. بعد هم با بالا نگه داشتن پا به کاهش تورم کمک کرده، گردش خون را بهبود می‌دهد.

 

بهبودی کامل بعد از تعویض مفصل زانو چقدر طول می‌کشد؟

شاید بیمار در ابتدا احساس خستگی شدیدی کند. مسلما مدتی طول می‌کشد تا عضلات و بافت‌های اطراف زانوی جدید بهبود یابند.

بیمار باید توصیه‌های پزشک جراح را جدی بگیرد. توصیه می‌شود اگر نگرانی یا ابهامی درباره راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو دارید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

بیشتر بیماران بعد از ترخیص، تا حدود شش هفته به کمک نیاز دارند. پس حتما ترتیبی بدهید تا فردی در منزل کنارتان باشد.

تمرین‌های فیزیوتراپی هم بخش مهمی از روند بهبودی هستند که روی راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو تأثیر فراوانی دارند. حتما حرکت‌های توصیه‌شده فیزیوتراپ را در منزل انجام بدهید.

شش هفته بعد از عمل، می‌توانید با استفاده از عصا یا واکر، راه بروید. فعالیت‌های روزمره و اوقات فراغت خود را هم به‌راحتی انجام خواهید داد.

البته تا سه ماه بعد از عمل، همچنان درد و تورم خواهید داشت. بعد از این مدت، درد و تورم هم رفع خواهد شد. البته ورم پا گاهی اوقات تا یک سال می‌ماند.

بهبودی کامل مفصل زانوی جدید حدود دو سال طول می‌کشد. در این مدت، بافت زخم هم خوب شده، و ماهیچه‌ها با ورزش و حرکات فیزیوتراپی ترمیم می‌شوند.

توصیه می‌شود حتی بعد از بهبودی هم ورزش‌ها و حرکات شدیدی که خطر سقوط در آن‌ها وجود دارد، مانند اسکی یا دوچرخه‌سواری در کوهستان انجام ندهید.

 

جمع‌بندی

در این مقاله وب‌سایت دکتر امین جواهری، سعی کردیم همه آنچه درباره راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو باید بدانید، با شما در میان بگذاریم. برای اطلاعات بیشتر درباره عمل مفصل زانو و سایر جوانب آن، سایر مقاله‌های این وب‌سایت را مطالعه کنید.

برای دریافت وقت ملاقات از دکتر علیرضا امین جواهری، جراح ارتوپد و فوق‌تخصص زانو و لگن از دانشگاه زوريخ سوئيس هم می‌توانید با شماره تلفن 02129123462 تماس بگیرید.

 

منابع:

nhs.uk


مطالب مشابه

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟
علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟

درد کف پا در هنگام راه رفتن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی، ازجمله پوشیدن کفش‌های نامناسب، انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت، ایستادن طولانی در محل کار و … باشد. این درد ممکن است از مشکلاتی در استخوان‌ها، اعصاب، غضروف، تاندون‌ها یا رباط‌های پا ناشی شود.

لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل
لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل

اگر لوپوس دارید، به احتمال زیاد درد مفاصل یکی از علائم شماست. خبر خوب این است که بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری مزمن خود‌ایمنی می‌توانند درد مفاصل را با دارو و ورزش کنترل کنند. اما اگر درد مفاصل شما از کنترل خارج شده است و در فعالیت‌های روزانه‌تان اختلال ایجاد می‌کند، جراحی تعویض مفصل زانو ممکن است راه‌حل مناسبی باشد.

برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب
برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب

تحقیقات نشان می‌دهند رژیم غذایی خاصی برای درمان روماتیسم مفصلی وجود ندارد، اما برخی غذاها می‌توانند به کاهش التهاب (تحریک، درد، تورم) در بدن شما کمک کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند به مدیریت وزن که برای جلوگیری از فشار بیش‌ازحد بر مفاصل مهم است، کمک می‌کنند.

آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟
آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟

آرتریت سپتیک (آرتریت عفونی) معمولاً توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌ها ایجاد می‌شود. این بیماری، نوعی التهاب مفصلی است که توسط عفونت ایجاد می‌شود و مفصلی بزرگ در بدن مانند زانو یا مفصل ران را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟
استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟

استئوکندریت دیسکان انتهای استخوان در مفصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری باعث قطع جریان خون به بخشی از استخوان شده و باعث نرم و ضعیف شدن آن می‌شود. در نهایت، قسمت آسیب‌دیده از بقیه استخوان جدا شده و مقداری غضروف را نیز با خود می‌کشد و علامتی را در جایی که استخوان و غضروف جدا می‌شوند، باقی می‌گذارد.

لوپوس - شناخت علائم و اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام
لوپوس - شناخت علائم و اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام

لوپوس بیماری‌ای است که باعث التهاب در سراسر بدن می‌شود. در این بیماری خودایمنی، به جای این که سیستم ایمنی بدن از شما محافظت کند، به بدنتان آسیب می‌رساند.

نقرس کاذب چیست؟ علت ، علائم و روش های تشخیص و درمان این بیماری
نقرس کاذب چیست؟ علت ، علائم و روش های تشخیص و درمان این بیماری

نقرس کاذب، نوعی آرتریت است که باعث ایجاد حملات ناگهانی درد و تورم در مفاصل شما شده و به‌طور رسمی به‌عنوان بیماری رسوب کریستال پیروفسفات دی هیدرات کلسیم یا CPPD شناخته می‌شود. اما این بیماری به دلیل شباهت آن به نقرس معمولاً نقرس کاذب نامیده می‌شود.

نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن
نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن

علامت اصلی نقرس زانو، درد شدید است که اغلب در طول شب شروع می‌شود. حملات حاد نقرس زانو ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشند. معمولاً درد در 24 ساعت اول شروع حملات، به اوج خود می‌رسد. حملات حاد ممکن است به طور مکرر رخ دهند یا ممکن است سال‌ها از هم فاصله داشته باشند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×