• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
راه رفتن بعد از تعویض مفصل لگن

راه رفتن بعد از تعویض مفصل لگن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۰۴ مهر ۱۴۰۲

راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل لگن نیاز به یک‌سری آموزش ها و رعایت برخی نکات دارد. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که به تازگی تحت جراحی تعویض مفصل لگن قرار گرفته ایداین مطلب را مطالعه کنید.

بعد از عمل جراحی لگن چه موقع می توانم راه بروم؟ آیا بعد از جراحی حتما باید از عصا استفاه کنم؟ تا چه مدت می توانم از عصا یا واکر در هنگام راه رفتن استفاده کنم؟ این ها سوالاتی هستند که اغلب بیماران بعد از جراحی از جراح ارتوپد خود سوال می کنند.

به طور قطع می توان گفت راه رفتن بعد ازعمل تعویض مفصل لگن یکی از اصلی ترین موضوعاتی است که باید به آن توجه بسیار داشت.

بیمار یک روز پس از جراحی تعویض مفصل لگن می تواند راه برود و اغلب پزشکان توصیه می کند پس از اینکه بیمار از حالت بی حسی و بیهوشی خارج شد و تعادل خود را به دست آورد می تواند راه برود البته به کمک واکر.

 

 جراحی تعویض مفصل لگن

 

البته این موضوع در افراد مختلف متفاوت است و شاید برخی افراد به دلیل کهولت سن و قدرت بدنی پایین نتوانند شروع به راه رفتن بکنند.

با اینکه پیشنهاد می شود بعد از جراحی بیمار شروع به راه رفتن بکند اما متاسفانه برخی از افراد بعد از جراحی قادر نیستند به درستی پای خود را حرکت دهند و به راحتی راه بروند؛ بروز چنین عارضه ای کاملا طبیعی است و دلیل آن بخاطر تهاجمی بودن جراحی و برداشتن بخش هایی از لگن است.

پس اگر بعد از جراحی نتوانستید به درستی راه بروید به هیچ عنوان نگران نباشید؛ شما نیاز به یک دوره توانبخشی دارید تا بتوانند قدرت و توانایی خود را بعد از جراحی لگن بدست بیاورند.

 

چه مدت بعد از عمل تعویض مفصل لگن می توان از پله ها استفاده کرد؟

بعد از جراحی لگن، زمانی می توانید از پله ها استفاده کنید که توانایی و قدرت لازم در هنگام راه رفتن را بدست بیاورید.

بعد از عمل تعویض مفصل لگن

 

به طور کلی پیشنهاد می شود تا چندین ماه بعد از جراحی، تا حدامکان از بالا و پایین رفتن از پله ها خودداری کنید اما در صورتی که مجبور شدید از پله ها استفاده کنید باید به چند نکته ای که اشاره شد توجه ویژه ای داشته باشید:

  • حتما در هفته های اول بعد از جراحی هنگام استفاده از پله ها حتما از حفاظ های کنار پله ها استفاده کنید و پله ها را به آرامی و یکی یکی بالا و پایین بروید.
  • در هنگام بالا رفتن از پله ها بعد از جراحی تعویض مفصل هیپ ابتدا پای سالم خود را برروی زمین بگذارید. و سپس پایی که تحت جراحی قرار گرفته است.
  • از بالا رفتن از پله هایی که بیشتر از 15سانت ارتفاع دارند؛ خودداری کنید و پس از اینکه چندین پله را بالا رفتید کنار دیوار بایستید و دوباره به راه رفتن خود ادامه دهید.

 

نحوه راه رفتن با واکر و عصا بعد از جراحی تعویض مفصل لگن

واکر یک وسیله مهم بعد از جراحی تعویض مفصل لگن است که به راه رفتن کمک زیادی می کند. واکر به گونه ای طراحی شده است که بیمار اجازه گذاشتن وزن برروی یک پا را نداشته باشد.

با اینکه توصیه می شود بعد از جراحی بیماران شروع به راه رفتن بکنند اما از آنجایی که اغلب افراد قدرت عضلانی آنها کاهش یافته و نمی توانند به درستی راه بروند از این رو جراح ارتوپد پیشنهاد می کند حتما از واکر و پس از آن از عصا استفاده کنند.

فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا استفاده از واکر نیاز به آموزش دارد که این آموزش ها توسط پزشک متخصص صورت می گیرد. مدت زمان استفاده از واکر بعد از جراحی بستگی به نظر جراح ارتوپد دارد اما عموما بعد از جراحی تعویض مفصل لگن بیمار باید به مدت دو هفته از عصا یا واکر در هنگام راه رفتن استفاده ردد. در هنگام استفاده از واکر به چنین نکاتی توجه داشته باشید:

 

نحوه راه رفتن با واکر و عصا بعد از جراحی تعویض مفصل لگن

 

  • در هنگام استفاده از واکر، ابتدا واکر را با دستان خود بلند و آن را قدری جلوتر بر روی زمین قرار دهید. واکر باید به قدری جلو قرار بگیرد که پایه های عقبی آن با پنجه های پا در ارتباط باشد.
  • قبل از راه رفتن با واکر توجه نماید هر چهار پایه واکر کاملا برروی زمین قرار گرفته باشد.
  • در حالیکه با هر دو دست خود محکم دسته های واکر را به پایین فشار میدهید پای سالم را بلند کرده و آن را در کنار پای دیگر قرار دهید. به هیچ عنوان نباید پای که عمل شده به زمین فشار دهید و باید از دست ها برای راه رفتن کمک بگیرد.
  • دقت کنید هنگام گذاشتن پا به زمین ابتد پاشنه پا را به زمین بگذارید.
  • در هنگام راه رفتن با واکر توجه نماید صاف بایستید و کمر خود را خم نکنید.

بعد از جراحی تعویض مفصل لگن تا چندین هفته اول لازم است از واکر استفاده کنید؛ تا فشاری بر محل جراحی وارد نشود. پس از اینکه قدرت و تعادل لازم را در هنگام راه رفتن بدست آوردید حالا برای بهبودی کامل می تواند به جای واکر از عصا زیر بغل استفاده کنید.

هدف از تجویز عصا بعد از جراحی تعویض مفصل لگن، پیشگیری از وارد شدن فشار وزن به روی پاها و لگن است

 

 

در هنگام راه رفتن بعد از جراحی تعویض مفصل لگن یا هیپ به چنین نکاتی توجه داشته باشید

بعد از جراحی تعویض مفصل هیپ بیمار باید تحت مراقبت های خاصی قرار بگیرد تا نتایج جراحی نتیجه بخش شده و بهبودی سریعتر حاصل شود.

در کنار تمام مراقبت های بعد از جراحی نظیر مراقبت از زخم ها، کنترل درد، راه رفتن و حرکت کردن یکی از اصلی ترین اقدامات پس از جراحی است که نیاز به مراقبت های ویژه دارد.

پس کسانی که به تازگی عمل جراحی تعویض مفصل لگن را پشت سر گذاشته اند، پیشنهاد می شود در هنگام راه رفتن به چنین نکاتی توجه ویژه ای داشته باشند؛ از جمله مهم ترین محدودیت ها پس از جراحی تعویض مفصل لگن شامل موارد زیر است:

 

محدودیت ها پس از جراحی تعویض مفصل لگن

 

  1.  قبل از راه رفتن حتما نظر پزشک و جراح ارتوپد خود را جویا شوید.
  2.  حتما به مدت دو هفته بعد از جراحی تعویض مفصل هیپ باید از واکر و عصا کنید
  3.  تا زمانی که احساس می کنید ممکن است در هنگام راه رفتن زمین بخورید پیشنهاد می شود همچنان از عصا و واکر استفاده کنید.
  4.  در هنگام استفاده از عصا زیر بغل از وارد کردن فشار اضافی به پای عمل شده خودداری کنید. به هیچ عنوان بدون واکر یا عصا شروع به راه رفتن نکنید.
  5. از استراحت کردن و نشستن طولانی مدت امتناع کنید توجه نماید هر یک ساعت یکبار بلند شده و راه بروید.
  6. به هیچ عنوان در راه رفتن عجله نداشته باشید و خیلی آرام شروع به راه رفتن بکنید.
  7. در روزهای اول بعد از جراحی لگن از راه رفتن طولانی مدت خودداری کنید و کم کم بر میزان مسافت راه رفتن خود بیفزاید.
  8. به دوره های توانبخشی خود توجه کافی داشته باشد زیرا برای راه رفتن درست بعد از جراحی نیاز به یک تمرین مداوم و درست دارد.
  9. از بالا و پایین رفتن بیش از پله ها خودداری کنید
  10. و نکته آخر اینکه در هنگام راه رفتن به آرامی راه بروید و از وارد کردن فشار به پا بپرهیزد.

 

 

چه مدت بعد از جراحی تعویض مفصل لگن می توان به راحتی راه رفت؟

اینکه بعد از جراحی تعویض مفصل لگن چه مدت زمان می برد تا به بهبودی کامل دست یابیم و به راحتی بتوانیم بدون هیچ کمکی شروع به راه رفتن بکنیم بستگی به عوامل مختلفی دارد که این عوامل عبارت‌اند از:

 

راه رفتن بعد از جراحی به چه عواملی بستگی دارد؟

 

سن بیمار

بیماران با سن پایین سریعتر به بهبودی کامل دست می یابند از این رو زودتر از سایرین می تواند شروع به راه رفتن بکنند زیرا یک فرد جوان از قدرت بدنی بالاتری نسبت به یک فرد پیر برخوردار است.

 

شرایط بدنی بیمار

برخی بیماری های زمینه از قبیل دیابت و پوکی استخوان، روند بهبودی و ترمیم زخم ها به تاخیر می اندازد؛ از این رو بیمارانی که به این نوع اختلالات دچار هستند دیر به بهبودی دست می یابند.

 

نوع جراحی تعویض مفصل لگن

جراحی تعویض مفصل هیپ به دو صورت جراحی قدامی با کمترین برش و روش خلفی انجام می شود. در صورتی که بیمار تحت جراحی تعویض مفصل قدامی قرار بگیرد دوره نقاهت کوتاهتری را سپری می کند و سریعتر به بهبودی دست می یابد.

 

رعایت کردن مراقبت های بعد از جراحی

رعایت کردن مراقبت های لازم بعد از جراحی تعویض مفصل لگن در پیشگیری از ایجاد عوارض نامطلوب بعد از جراحی و بهبودی سریعتر بسیار موثر است.


مطالب مشابه

سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر
سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر

سندرم پیریفورمیس زمانی اتفاق میفتد که عضله پیریفورمیس شما عصب سیاتیک را فشرده می‌کند و منجر به التهاب می‌شود. این مسئله می‌تواند باعث درد یا بی‌حسی در لگن و پشت ساق پا در یک یا هر دو طرف بدن شود.

کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟
کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟

اگر هنگام حرکت مفاصل، صدای تق‌تق یا ترکیدن می‌شنوید، باید به آن توجه کنید. اگر صدای مفاصل با درد یا ناراحتی همراه نباشد، احتمالاً آسیبی اتفاق نیفتاده است. اما در برخی موارد صدای مفصل نشان‌دهنده کمبود مواد مغذی در بدن است.

خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن
خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن

پیشگیری و درمان لخته‌های خون پس از جراحی تعویض مفصل لگن بخش مهمی از بهبودی بیمار است. بیمارانی که تعویض مفصل انجام داده‌اند، دو تا ده روز پس از جراحی در بالاترین خطر ابتلا به DVT (ترومبوز ورید عمقی) قرار دارند و این خطر حدود سه ماه ادامه می‌یابد.

چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟
چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟

جراحی تعویض مفصل زانو، عمل بزرگی بوده که شامل دوره بهبودی قابل توجهی است و بیمار قطعاً پس از جراحی، علائمی را مشاهده می‌کند. اما تشخیص تفاوت بین درد معمول پس از جراحی و درد ناشی از لخته شدن خون بسیار مهم است. در اینجا تفاوت این علائم را توضیح می‌دهیم.

انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی
انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی

تشخیص روماتیسم مفصلی توسط معاینه فیزیکی انجام می شود و درمورد سابقه پزشکی و علائم شما سؤال می‌کنند. روماتولوژیست شما همچنین آزمایش خون و آزمایش‌های تصویربرداری را تجویز می‌کند.

راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن
راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن

آرتریت نوجوانان، بیماری‌ای خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن کودک شما به‌اشتباه سینوویوم (بافتی که داخل مفصل را می‌پوشاند) و مایع سینوویال داخل مفصل را هدف قرار می‌دهد.

جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن
جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×