• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
مزایا و معایب تعویض مفصل همزمان دو زانو

مزایا و معایب تعویض مفصل همزمان دو زانو

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۶ دی ۱۴۰۲

افرادی که در هر دو زانو آرتروز متوسط تا شدید دارند، ممکن است تعویض مفصل همزمان را در نظر بگیرند – تعویض مفصل هر دو زانو در طی یک عمل جراحی. برای اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

جایگزینی مفصل دو زانو نتایجی مشابه با تعویض مفصل تک زانو دارد. هر دو گروه از بیماران، درد کمتر و بهبود عملکرد زانو را گزارش می‌کنند. با این حال، تفاوت‌های مهمی بین جراحی تعویض مفصل همزمان دو زانو و دو عمل جداگانه جراحی تعویض مفصل زانو وجود دارد.

برای اطلاع بیشتر  و اطلاع از اینکه این عمل برای شما مناسب است یا خیر می توانید مطلب جراحی دوطرفه تعویض مفصل زانو را مطالعه نمایید.

 

مزایای تعویض مفصل همزمان دو زانو چیست؟

مزایای تعویض دو طرفه زانو معمولاً در هزینه و راحتی است.

مرخصی کمتر از محل کار

افرادی که تعویض مفصل همزمان دو زانو را انجام می دهند فقط باید برای یک دوره نقاهت برنامه ریزی کرده و کمتر مرخصی بگیرند.

به عنوان مثال، به توصیه متخصصان، فرد می تواند 4 تا 6 هفته پس از جراحی تعویض مفصل زانو به محل کارش بازگردد.

زمان کمتری در بیمارستان سپری می کنند

بیماران تعویض مفصل همزمان دو زانو حداقل نیم روز بیشتر از بیماران تعویض مفصل تک زانو در بیمارستان بستری می شوند، اما آنها فقط مجبورند یک بار در بیمارستان بمانند. به عبارت دیگر، تعویض مفصل همزمان دو زانو ممکن است به یک بستری 4 روزه در بیمارستان نیاز داشته باشد در حالی که دو تعویض مفصل زانو ممکن است به دو بستری 3 روزه (در مجموع 6 روز) نیاز داشته باشد.

زمان کمتر فیزیوتراپی

افرادی که تعویض مفصل زانو انجام می دهند باید 2 تا 3 بار در هفته تا مدت 8 هفته در جلسات فیزیوتراپی شرکت کنند. برای افرادی که تحت جراحی تعویض  مفصل همزمان دو زانو قرار می گیرند، این جلسات به توانبخشی هر دو زانو اختصاص دارد. افرادی که تحت دو عمل جراحی جداگانه تعویض مفصل زانو قرار می گیرند، نیاز به دو دوره فیزیوتراپی دارند.

بازیابی و حفظ سطح فعالیت بدنی 

بیماران تعویض مفصل همزمان دو زانو از یک برنامه فیزیوتراپی پیروی می کنند و سپس بدون وقفه به کار و فعالیت های مورد علاقه خود باز می گردند.
فردی که دو عمل تعویض زانو جداگانه را برنامه ریزی می کند، ممکن است پس از توانبخشی زانوی اول خود احساس ناامیدی کند چرا که درست زمانی که در زانوی اول احساس خوبی دارد باید تحت یک عمل جراحی بزرگ دوم قرار گیرد.

کاهش هزینه

هزینه تعویض مفصل همزمان دو زانو کمتر از دو عمل جراحی جداگانه است. کارشناسان صرفه جویی در هزینه های مراقبت های پزشکی را بین 18 تا 26 درصد تخمین می زنند.

در حالی که مزایای تعویض دو طرفه مفصل زانو برای بسیاری از بیماران جذاب است، آنها باید معایب این جراحی را نیز در نظر بگیرند.

حتما مطالعه کنید : ورم پا بعد از جراحی تعویض مفصل زانو

 

 

مزایا و معایب تعویض مفصل همزمان دو زانو

 

معایب تعویض مفصل همزمان دو زانو چیست؟

معایب تعویض دوطرفه مفصل زانو با افزایش خطرات پزشکی همراه است، اگرچه محققان در مورد ماهیت و شدت دقیق این خطرات به قطعیت نرسیده اند. به بیماران توصیه می شود که از جراحان در مورد تجربیات گذشته خود در مورد تعویض مفصل همزمان دو زانو سوال کنند.

از دست دادن خون بیشتر

بیماران تعویض مفصل همزمان دو زانو در حین جراحی نیاز بیشتری به تزریق خون دارند. کارشناسان تخمین می زنند که حدود 40 درصد از افرادی که عمل تعویض مفصل همزمان دو زانو را انجام می دهند، نیاز به تزریق خون دارند، در حالی که این عدد در افرادی که تعویض مفصل تک زانو انجام می دهند حدود 12 درصد است.

افزایش ریسک عوارض

اکثر جراحی های تعویض مفصل دو و تک زانو موفقیت آمیز هستند. با این حال، عوارضی نیز رخ می دهد. خطر عوارض برای افرادی که تحت عمل تعویض مفصل زانوی دوطرفه قرار می گیرند بیشتر است.
به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داده در مقایسه با 2.2٪ از بیمارانی که تحت تعویض مفصل تک زانو قرار گرفته بودند ، 3.8٪ از بیمارانی که تحت عمل تعویض مفصل همزمان دو زانو قرار گرفتند عوارض بیشتری را تجربه کردند. نمونه هایی از این عوارض عبارتند از آمبولی ریه، عفونت زخم و نیاز به جراحی دوم.

بستری در مرکز توانبخشی

در مقایسه با ¼ از بیماران تعویض مفصل تک زانو، حدود ⅔ از بیمارانی که تعویض مفصل دو زانو را انجام می دهند، به یک مرکز توانبخشی ارجاع داده می شوند. 
همه افراد بستری در یک مرکز توانبخشی را یک عیب نمی دانند – مراکز توانبخشی مراقبت شبانه روزی، وعده های غذایی، فیزیوتراپی و فرصتی برای ملاقات با افرادی که تحت تعویض مفصل زانو قرار گرفته اند را ارائه می دهند. با این حال، بسیاری از مردم ترجیح می دهند در خانه خود باشند. علاوه بر این، بستری در مراکز توانبخشی با افزایش خطر عفونت همراه است.

طولانی شدن زمان بیهوشی

تعویض مفصل همزمان دو زانو به زمان جراحی بیشتری نسبت به تعویض مفصل تک زانو نیاز دارد و این بدان معناست که بیمار باید زمان بیشتری را تحت بیهوشی عمومی سپری کند. افزایش مدت زمان بیهوشی خطر عوارض را افزایش می دهد.

نداشتن پای خوبی برای ایستادن 

فردی که هر دو زانو را تعویض کرده است، پای مناسبی برای ایستادن ندارد و این امر بهبود و توانبخشی را پیچیده تر می کند. فرد نمی تواند برای ثابت نگه داشتن بدن در حالت ایستاده، نشسته و در زمان استفاده از واکر یا عصا به یک پای ثابت تکیه کند.

به دلیل افزایش خطر عوارض، بسیاری از جراحان تعویض دوطرفه زانو را تنها در صورتی انجام می دهند که بیماران در شرایط فیزیکی خوبی باشند.


منبع محتوا : arthritis-health

مطالب مشابه

15 علت درد کف پا در شب چیست؟
15 علت درد کف پا در شب چیست؟

دلایل متعددی می‌توانند موجب بروز درد پا در شب شوند که برخی به سبک زندگی مرتبط بوده و برخی دیگر ناشی از بیماری‌های مختلف هستند. خوشبختانه، روش‌های درمانی متنوعی برای کاهش این دردها وجود دارند.

مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن
مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن

در کنار مصرف دارو، رژیم غذایی متعادل می‌تواند واکنش‌های التهابی بدن که منجر به درد می‌شوند را کاهش دهد. همچنین، وزن سالم حاصل از تغذیه مناسب، فشار وارده بر مفاصل را کم کرده و سلامت لگن را تقویت می‌کند.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×