• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
مزایا و معایب تعویض مفصل همزمان دو زانو

مزایا و معایب تعویض مفصل همزمان دو زانو

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۶ دی ۱۴۰۲

افرادی که در هر دو زانو آرتروز متوسط تا شدید دارند، ممکن است تعویض مفصل همزمان را در نظر بگیرند – تعویض مفصل هر دو زانو در طی یک عمل جراحی. برای اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

جایگزینی مفصل دو زانو نتایجی مشابه با تعویض مفصل تک زانو دارد. هر دو گروه از بیماران، درد کمتر و بهبود عملکرد زانو را گزارش می‌کنند. با این حال، تفاوت‌های مهمی بین جراحی تعویض مفصل همزمان دو زانو و دو عمل جداگانه جراحی تعویض مفصل زانو وجود دارد.

برای اطلاع بیشتر  و اطلاع از اینکه این عمل برای شما مناسب است یا خیر می توانید مطلب جراحی دوطرفه تعویض مفصل زانو را مطالعه نمایید.

 

مزایای تعویض مفصل همزمان دو زانو چیست؟

مزایای تعویض دو طرفه زانو معمولاً در هزینه و راحتی است.

مرخصی کمتر از محل کار

افرادی که تعویض مفصل همزمان دو زانو را انجام می دهند فقط باید برای یک دوره نقاهت برنامه ریزی کرده و کمتر مرخصی بگیرند.

به عنوان مثال، به توصیه متخصصان، فرد می تواند 4 تا 6 هفته پس از جراحی تعویض مفصل زانو به محل کارش بازگردد.

زمان کمتری در بیمارستان سپری می کنند

بیماران تعویض مفصل همزمان دو زانو حداقل نیم روز بیشتر از بیماران تعویض مفصل تک زانو در بیمارستان بستری می شوند، اما آنها فقط مجبورند یک بار در بیمارستان بمانند. به عبارت دیگر، تعویض مفصل همزمان دو زانو ممکن است به یک بستری 4 روزه در بیمارستان نیاز داشته باشد در حالی که دو تعویض مفصل زانو ممکن است به دو بستری 3 روزه (در مجموع 6 روز) نیاز داشته باشد.

زمان کمتر فیزیوتراپی

افرادی که تعویض مفصل زانو انجام می دهند باید 2 تا 3 بار در هفته تا مدت 8 هفته در جلسات فیزیوتراپی شرکت کنند. برای افرادی که تحت جراحی تعویض  مفصل همزمان دو زانو قرار می گیرند، این جلسات به توانبخشی هر دو زانو اختصاص دارد. افرادی که تحت دو عمل جراحی جداگانه تعویض مفصل زانو قرار می گیرند، نیاز به دو دوره فیزیوتراپی دارند.

بازیابی و حفظ سطح فعالیت بدنی 

بیماران تعویض مفصل همزمان دو زانو از یک برنامه فیزیوتراپی پیروی می کنند و سپس بدون وقفه به کار و فعالیت های مورد علاقه خود باز می گردند.
فردی که دو عمل تعویض زانو جداگانه را برنامه ریزی می کند، ممکن است پس از توانبخشی زانوی اول خود احساس ناامیدی کند چرا که درست زمانی که در زانوی اول احساس خوبی دارد باید تحت یک عمل جراحی بزرگ دوم قرار گیرد.

کاهش هزینه

هزینه تعویض مفصل همزمان دو زانو کمتر از دو عمل جراحی جداگانه است. کارشناسان صرفه جویی در هزینه های مراقبت های پزشکی را بین 18 تا 26 درصد تخمین می زنند.

در حالی که مزایای تعویض دو طرفه مفصل زانو برای بسیاری از بیماران جذاب است، آنها باید معایب این جراحی را نیز در نظر بگیرند.

حتما مطالعه کنید : ورم پا بعد از جراحی تعویض مفصل زانو

 

 

مزایا و معایب تعویض مفصل همزمان دو زانو

 

معایب تعویض مفصل همزمان دو زانو چیست؟

معایب تعویض دوطرفه مفصل زانو با افزایش خطرات پزشکی همراه است، اگرچه محققان در مورد ماهیت و شدت دقیق این خطرات به قطعیت نرسیده اند. به بیماران توصیه می شود که از جراحان در مورد تجربیات گذشته خود در مورد تعویض مفصل همزمان دو زانو سوال کنند.

از دست دادن خون بیشتر

بیماران تعویض مفصل همزمان دو زانو در حین جراحی نیاز بیشتری به تزریق خون دارند. کارشناسان تخمین می زنند که حدود 40 درصد از افرادی که عمل تعویض مفصل همزمان دو زانو را انجام می دهند، نیاز به تزریق خون دارند، در حالی که این عدد در افرادی که تعویض مفصل تک زانو انجام می دهند حدود 12 درصد است.

افزایش ریسک عوارض

اکثر جراحی های تعویض مفصل دو و تک زانو موفقیت آمیز هستند. با این حال، عوارضی نیز رخ می دهد. خطر عوارض برای افرادی که تحت عمل تعویض مفصل زانوی دوطرفه قرار می گیرند بیشتر است.
به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داده در مقایسه با 2.2٪ از بیمارانی که تحت تعویض مفصل تک زانو قرار گرفته بودند ، 3.8٪ از بیمارانی که تحت عمل تعویض مفصل همزمان دو زانو قرار گرفتند عوارض بیشتری را تجربه کردند. نمونه هایی از این عوارض عبارتند از آمبولی ریه، عفونت زخم و نیاز به جراحی دوم.

بستری در مرکز توانبخشی

در مقایسه با ¼ از بیماران تعویض مفصل تک زانو، حدود ⅔ از بیمارانی که تعویض مفصل دو زانو را انجام می دهند، به یک مرکز توانبخشی ارجاع داده می شوند. 
همه افراد بستری در یک مرکز توانبخشی را یک عیب نمی دانند – مراکز توانبخشی مراقبت شبانه روزی، وعده های غذایی، فیزیوتراپی و فرصتی برای ملاقات با افرادی که تحت تعویض مفصل زانو قرار گرفته اند را ارائه می دهند. با این حال، بسیاری از مردم ترجیح می دهند در خانه خود باشند. علاوه بر این، بستری در مراکز توانبخشی با افزایش خطر عفونت همراه است.

طولانی شدن زمان بیهوشی

تعویض مفصل همزمان دو زانو به زمان جراحی بیشتری نسبت به تعویض مفصل تک زانو نیاز دارد و این بدان معناست که بیمار باید زمان بیشتری را تحت بیهوشی عمومی سپری کند. افزایش مدت زمان بیهوشی خطر عوارض را افزایش می دهد.

نداشتن پای خوبی برای ایستادن 

فردی که هر دو زانو را تعویض کرده است، پای مناسبی برای ایستادن ندارد و این امر بهبود و توانبخشی را پیچیده تر می کند. فرد نمی تواند برای ثابت نگه داشتن بدن در حالت ایستاده، نشسته و در زمان استفاده از واکر یا عصا به یک پای ثابت تکیه کند.

به دلیل افزایش خطر عوارض، بسیاری از جراحان تعویض دوطرفه زانو را تنها در صورتی انجام می دهند که بیماران در شرایط فیزیکی خوبی باشند.


منبع محتوا : arthritis-health

مطالب مشابه

سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟
سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟

سندرم تونل تارسال (TTS) می‌تواند باعث درد، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن در پاها شود. این بیماری به‌خاطر التهاب عصب تیبیال خلفی که در امتداد قسمت داخلی مچ پا قرار دارد، ایجاد می‌شود. التهاب به‌دلیل آسیب عصبی و فشردگی اتفاق میفتد.

سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟
سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟

سزاموئیدیت، اختلالی است که در آن استخوان‌های سزاموئید و بافت‌های نرم اطراف آن‌ها دچار التهاب و درد می‌شوند. درد در زیر مفصل انگشت شست پا احساس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند افراد جوان و فعال بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟
مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟

مورتون نوروما (نوروم مورتون) التهاب عصبی در پای شما است. این بیماری به‌خاطر بزرگ شدن اعصاب بین انگشتی، بین استخوان‌های متاتارس، که پا را به انگشتان سوم و چهارم (انگشتان میانی نزدیک به انگشت کوچک پا) متصل می‌کنند، اتفاق میفتد.

علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟
علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری متاتارسالژیا به درد و التهاب در قسمت توپی‌شکل کف پا اشاره دارد. این ناحیه بین قوس‌ها و انگشتان پا در کف پا قرار دارد. درد ناشی از متاتارسالژیا معمولاً زیر یک یا چند استخوان از پنج استخوان در پایه انگشتان پا و بالای استخوان متاتارس رخ می‌دهد.

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟
علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟

درد کف پا در هنگام راه رفتن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی، ازجمله پوشیدن کفش‌های نامناسب، انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت، ایستادن طولانی در محل کار و … باشد. این درد ممکن است از مشکلاتی در استخوان‌ها، اعصاب، غضروف، تاندون‌ها یا رباط‌های پا ناشی شود.

لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل
لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل

اگر لوپوس دارید، به احتمال زیاد درد مفاصل یکی از علائم شماست. خبر خوب این است که بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری مزمن خود‌ایمنی می‌توانند درد مفاصل را با دارو و ورزش کنترل کنند. اما اگر درد مفاصل شما از کنترل خارج شده است و در فعالیت‌های روزانه‌تان اختلال ایجاد می‌کند، جراحی تعویض مفصل زانو ممکن است راه‌حل مناسبی باشد.

برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب
برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب

تحقیقات نشان می‌دهند رژیم غذایی خاصی برای درمان روماتیسم مفصلی وجود ندارد، اما برخی غذاها می‌توانند به کاهش التهاب (تحریک، درد، تورم) در بدن شما کمک کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند به مدیریت وزن که برای جلوگیری از فشار بیش‌ازحد بر مفاصل مهم است، کمک می‌کنند.

آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟
آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟

آرتریت سپتیک (آرتریت عفونی) معمولاً توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌ها ایجاد می‌شود. این بیماری، نوعی التهاب مفصلی است که توسط عفونت ایجاد می‌شود و مفصلی بزرگ در بدن مانند زانو یا مفصل ران را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×