• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
جراحی دوطرفه تعویض مفصل زانو - همزمان یا مرحله ای؟

جراحی دوطرفه تعویض مفصل زانو - همزمان یا مرحله ای؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۳۰ دی ۱۴۰۲

تعویض مفصل دو طرفه زانو یعنی هر دو زانو را به طور همزمان با هم جراحی کنید. هنگامی که هر زانو در زمان متفاوتی تعویض می شود، به آن تعویض مفصل دو طرفه زانو می گویند. هر یک از جراحی ها ممکن است شامل هر ترکیبی از تعویض کامل مفصل زانو یا تعویض جزئی زانو باشد.

جراحی دو طرفه تعویض مفصل زانو چیست؟

جراحی تعویض مفصل زانو ممکن است شامل یک یا دو عمل جراحی باشد. هنگامی که هر دو زانو به طور همزمان تعویض می شوند، این جراحی به عنوان تعویض مفصل همزمان دو طرفه زانو شناخته می شود. هنگامی که هر زانو در زمان متفاوتی تعویض می شود، به آن تعویض مفصل دو طرفه زانو می گویند. هر یک از جراحی ها ممکن است شامل هر ترکیبی از تعویض کامل  مفصل زانو یا تعویض جزئی زانو باشد.

با تعویض مفصل همزمان دو طرفه ، هر دو زانوی شما در طول یک عمل جراحی تعویض خواهند شد. مزیت اصلی روش همزمان این است که فقط یک دوره بستری در بیمارستان و یک دوره توانبخشی برای بهبودی هر دو زانو لازم است.

با این حال، توانبخشی ممکن است کندتر باشد، زیرا استفاده همزمان از هر دو زانو دشوارتر است. در واقع، بسیاری از افرادی که تحت عمل جراحی دو طرفه همزمان زانو قرار می‌گیرند، در زمان بهبودی در خانه نیاز به کمک دارند.

تعویض همزمان دو طرفه زانو همچنین به زمان بیشتری برای انجام  نیاز دارد. این روش معمولاً سه تا چهار ساعت طول می کشد، در حالی که تعویض مرحله ای دو طرفه زانو حدود دو ساعت طول می کشد.

از آنجایی که تعویض همزمان دو طرفه زانو مستلزم زمان بیشتر و دوزهای سنگین تری از داروی بیهوشی است، خطر بروز عوارض افزایش می یابد. این جراحی برای کسانی که بیماری قلبی یا بیماری ریوی دارند توصیه نمی شود. این گروه های پرخطر ممکن است مشکلات قلبی یا از دست دادن خون بیش از حد را در حین جراحی و بعد از آن تجربه کنند.

 

تعویض مرحله ای دو طرفه زانو

در تعویض مرحله ای دو طرفه زانو، هر دو زانو در طی دو عمل جراحی جداگانه تعویض می شوند. این جراحی ها با فاصله چند ماه انجام می شوند. هر عمل جراحی حدود دو ساعت طول می کشد. روش مرحله‌ای به زانوی اول اجازه می‌دهد تا قبل از جراحی زانوی دوم بهبود یابد.

مزیت اصلی روش مرحله ای کاهش خطر عوارض است. همچنین به بستری کوتاه تری در بیمارستان نیاز دارد.

با این حال، از آنجایی که این روش به دو عمل جراحی نیاز دارد، دوره توانبخشی کلی می تواند بسیار طولانی تر باشد. این ممکن است بازگشت شما به برخی از فعالیت های روزانه را به تاخیر بیندازد.

  

چه کسانی معمولاً جراحی تعویض مفصل دو طرفه زانو را انجام می دهند؟

فرض کنید درمان های غیرجراحی برای آرتروز زانو  به تسکین درد زانو کمکی نمی کند. در این صورت، پزشک شما ممکن است جراحی تعویض دو طرفه زانو را توصیه کند، به خصوص اگر علائم زیر داشته باشید:

  • زانوهای دردناک و ملتهب
  • دردی که به تدریج در طول زمان ایجاد می شود یا شما را در شب بیدار نگه می دارد
  • سفتی در مفاصل زانو که خم و صاف کردن زانوها را دشوار می کند
  • درد در مفاصل زانو پس از فعالیت
  • زانوهای شما در حین حرکت قفل می شوند یا گیر می کنند
  • زانوهای شما صدای ترکیدن و کلیک می دهند یا ساییدگی و چسبندگی دارند
  • ضعف یا ناپایداری زانو
  • بی ثباتی یا محدودیت حرکت زانو
  • رادیوگرافی نشان می دهد که در جایی از زانوهای شما استخوان ها با هم برخورد می کند

 

شایع ترین علت زانو درد مزمن و دلیل اکثر افرادی که جراحی تعویض دو طرفه زانو انجام می دهند، آرتریت است. اگرچه انواع مختلفی از آرتریت وجود دارد، اما بیشتر دردهای زانو تنها در سه نوع آن ایجاد می شوند:

  • آرتروز
  • روماتیسم مفصلی
  • آرتریت پس از ضربه

 

واجد شرایط بودن برای جراحی تعویض دو طرفه زانو بر اساس درد و سطح ناتوانی بیمار است. اکثر بیمارانی که تحت عمل جراحی تعویض مفصل زانو قرار می‌گیرند بین 50 تا 80 سال سن دارند، اما این جراحی بر روی افراد در هر سنی از جمله کودکان با موفقیت انجام شده است.

بهترین کاندیدها برای جراحی تعویض دو طرفه زانو از نظر فیزیکی فعال هستند و در عضلات، رباط ها و تاندون های اطراف زانو قدرت دارند. هر چه فرد سالم تر باشد، معمولاً در طول جراحی و بهبودی عملکرد بهتری خواهد داشت.

 

مزایا و معایب تعویض مفصل همزمان دو زانو 

مزایای تعویض دو طرفه زانو معمولاً در هزینه و راحتی است و معایب تعویض دو طرفه مفصل زانو با افزایش خطرات پزشکی همراه است، پیشنهاد میکنیم مقاله مزایا و معایب تعویض مفصل همزمان دو زانو را مطالعه نمایید.

 

انتظارات واقع بینانه برای تعویض مفصل دو طرفه  زانو

هنگام در نظر گرفتن هر نوع جراحی تعویض زانو، ضروری است که با انتظارات واقع بینانه در مورد اینکه آن عمل چه کاری را می تواند و چه کاری را نمی تواند انجام دهد، وارد آن شوید.

اکثر افرادی که جراحی تعویض دو طرفه زانو انجام می دهند، شاهد کاهش چشمگیر درد زانو و بهبود قابل توجهی در توانایی خود در انجام فعالیت های روزمره خواهند بود. اما نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که تعویض مفصل زانو به شما قدرت فوق العاده ای نمی دهد یا به شما اجازه نمی دهد تا کاری بیش از آنچه قبل از ابتلا به آرتروز می توانستید، انجام دهید.

نکته دیگری که باید در نظر گرفت، سطح فعالیت مناسب پس از جراحی تعویض مفصل دو طرفه زانو است. بیشتر جراحان توصیه می‌کنند که از ورزش‌های پرتحرک مانند فوتبال یا هاکی یا فعالیت‌هایی مانند دویدن و پریدن، حتی پس از بهبودی پس از جراحی خودداری کنید.

پزشک احتمالاً به شما توصیه می‌کند که به فعالیت‌های کم‌ فشار مانند پیاده‌روی، شنا، گلف، رقصیدن یا دوچرخه‌سواری ادامه دهید.

 

تعویض مفصل همزمان دو زانو

 

بهبودی از تعویض مفصل همزمان دو  زانو

بلافاصله پس از جراحی، چند ساعت قبل از اینکه به اتاق بیمارستان منتقل شوید، به اتاق ریکاوری منتقل می شوید. شما سه تا پنج روز پس از تعویض مرحله ای دو زانو و تا 10 روز پس از تعویض همزمان دو زانو در بیمارستان می مانید. داروهایی برای کمک به کاهش هر گونه درد به شما داده می شود.

در طول بستری شدن در بیمارستان، پزشک شما هرگونه علائم عفونت، لخته شدن خون و سایر عوارض احتمالی را تحت نظر خواهد داشت. پزشک همچنین تمرینات کم شدتی را به شما آمورشی می دهد که می تواند حرکت را بهبود بخشیده و باعث بهبودی زانوها شود.

سپس فیزیوتراپی را شروع خواهید کرد، گاهی اوقات در عرض چند ساعت پس از جراحی، بنابراین می توانید به حرکت عادی زانو برگردید.

اکثر برنامه های فیزیوتراپی بین 6 تا 12 هفته طول می کشد، اما ممکن است بسته به پیشرفت شما و وضعیت جسمی قبلی شما طولانی تر باشد.

برنامه فیزیوتراپی شما می تواند شامل یک برنامه پیاده روی و تمرینات مختلف تقویت کننده زانو برای افزایش تحرک باشد. همچنین بر روی بازگرداندن حرکت به زانو کار می شود.

این تمرینات به تدریج توانایی انجام فعالیت های روزمره مانند بالا و پایین رفتن از پله ها را افزایش می دهد. فیزیوتراپ به شما یاد می دهد که چگونه هر تمرین را انجام دهید.

در طول دوره توانبخشی، پیروی از دستورالعمل های فیزیوتراپ و پزشک بسیار مهم است. عمل به توصیه های آنها به بهبودی کامل پس از جراحی تعویض مفصل زانو کمک می کند.

اکثر افراد در عرض 12 ماه بهبود می یابند، اما زمان بهبودی شما ممکن است بسته به سن و سلامت کلی شما متفاوت باشد.

علیرغم خطرات و چالش های انجام عمل جراحی تعویض مفصل زانو، هر دو تعویض همزمان و مرحله ای زانو اغلب موفقیت آمیز هستند. اگر فکر می کنید ممکن است کاندیدای عمل تعویض مفصل زانو باشید، با پزشک خود صحبت کنید تا مورد گزینه های پیش رویتان بحث کنید.

 

منبع:

blog.orthoindy.com

 

مطالب مشابه

سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟
سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟

سندرم تونل تارسال (TTS) می‌تواند باعث درد، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن در پاها شود. این بیماری به‌خاطر التهاب عصب تیبیال خلفی که در امتداد قسمت داخلی مچ پا قرار دارد، ایجاد می‌شود. التهاب به‌دلیل آسیب عصبی و فشردگی اتفاق میفتد.

سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟
سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟

سزاموئیدیت، اختلالی است که در آن استخوان‌های سزاموئید و بافت‌های نرم اطراف آن‌ها دچار التهاب و درد می‌شوند. درد در زیر مفصل انگشت شست پا احساس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند افراد جوان و فعال بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟
مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟

مورتون نوروما (نوروم مورتون) التهاب عصبی در پای شما است. این بیماری به‌خاطر بزرگ شدن اعصاب بین انگشتی، بین استخوان‌های متاتارس، که پا را به انگشتان سوم و چهارم (انگشتان میانی نزدیک به انگشت کوچک پا) متصل می‌کنند، اتفاق میفتد.

علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟
علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری متاتارسالژیا به درد و التهاب در قسمت توپی‌شکل کف پا اشاره دارد. این ناحیه بین قوس‌ها و انگشتان پا در کف پا قرار دارد. درد ناشی از متاتارسالژیا معمولاً زیر یک یا چند استخوان از پنج استخوان در پایه انگشتان پا و بالای استخوان متاتارس رخ می‌دهد.

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟
علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟

درد کف پا در هنگام راه رفتن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی، ازجمله پوشیدن کفش‌های نامناسب، انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت، ایستادن طولانی در محل کار و … باشد. این درد ممکن است از مشکلاتی در استخوان‌ها، اعصاب، غضروف، تاندون‌ها یا رباط‌های پا ناشی شود.

لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل
لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل

اگر لوپوس دارید، به احتمال زیاد درد مفاصل یکی از علائم شماست. خبر خوب این است که بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری مزمن خود‌ایمنی می‌توانند درد مفاصل را با دارو و ورزش کنترل کنند. اما اگر درد مفاصل شما از کنترل خارج شده است و در فعالیت‌های روزانه‌تان اختلال ایجاد می‌کند، جراحی تعویض مفصل زانو ممکن است راه‌حل مناسبی باشد.

برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب
برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب

تحقیقات نشان می‌دهند رژیم غذایی خاصی برای درمان روماتیسم مفصلی وجود ندارد، اما برخی غذاها می‌توانند به کاهش التهاب (تحریک، درد، تورم) در بدن شما کمک کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند به مدیریت وزن که برای جلوگیری از فشار بیش‌ازحد بر مفاصل مهم است، کمک می‌کنند.

آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟
آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟

آرتریت سپتیک (آرتریت عفونی) معمولاً توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌ها ایجاد می‌شود. این بیماری، نوعی التهاب مفصلی است که توسط عفونت ایجاد می‌شود و مفصلی بزرگ در بدن مانند زانو یا مفصل ران را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×