• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
درمان آرتروز زانو با فیزیوتراپی

درمان آرتروز زانو با فیزیوتراپی

مدت مطالعه: دقیقه
انتشار : ۱۱ تیر ۱۴۰۲

فیزیوتراپی جز اولین روش ها برای درمان آرتروز زانو است. فیزیوتراپی همیشه شامل ورزش می شود که می تواند شامل کشش، انجام تمرینات اصلی ، تقویت قدرت و راه رفتن باشد.

بررسی اجمالی درمان

آرتروز زانو می تواند شما را از فعالیت عادی‌تان باز دارد. ممکن است در پیاده روی های طولانی خسته شوید یا در هنگام استفاده از پله اجتناب کنید. اما وقتی تحرک بدن‌تان را به علت درد آرتروز زانو کاهش دهید ، درنتیجه رباط‌ها، تاندون‌ها و عضلات اطراف آن کوتاه شده و ضعیف‌تر می‌شوند.

حرکت همچنین مایع میان مفصلی را به داخل و خارج از فضای مفصل پمپ می کند که به سلامت زانوی شما کمک می کند. هنگامی که شما به اندازه کافی حرکت نمی کنید، مقداری از عملکرد پمپاژ طبیعی را از دست می دهید.

هدف فیزیوتراپی آسان‌تر کردن کارها و فعالیت‌های روزانه است.

درمان فیزیوتراپیست ها

این درمان ها می تواند به حرکت بهتر و تسکین درد شما کمک کند.

ممکن است فقط فیزیوتراپیست ویزیت کند. اما شما می توانید چیزهای زیادی یاد بگیرید، از جمله:

  • زانوی شما چگونه کار می کند و آرتروزبا مفصل چه می کند.
  • راه هایی برای وارد کردن فشار کمتر به زانو، مانند حمل بارهای سبک تر، کاهش وزن اضافی یا استفاده از عصا.
  • چگونگی استفاده از گرما یا سرما در خانه برای کاهش درد خود.
  • ایده هایی برای فعالیت ها و ورزش هایی که زانوی شما را قوی تر می کند.

 حتما بخوانید: عوارض آرتروز زانو

انواع فیزیوتراپی

فیزیوتراپی زانو تقریباً همیشه شامل ورزش می شود که می تواند شامل کشش، انجام تمرینات اصلی ، تقویت قدرت و راه رفتن باشد. ممکن است تمریناتی را بیاموزید که به شکل شگفت‌انگیزی در جهت بهبودی شما کمک می‌کنند - عضلات قوی مرکزی (که شامل عضلات شکم و پشت، اطراف گردن و تیغه های شانه و اطراف لگن، باسن، کشاله ران و باسن هستند) و لگن می‌توانند به کنترل درد زانو، به بهبود وضعیت بدنی، تعادل، قدرت و حرکت هماهنگ، محافظت از بدن در برابر آسیب کمک کنند  و شما را قادر به انجام فعالیت های بیشتر کنند. فیزیوتراپیست شما همچنین تمریناتی را به شما آموزش می دهد که می توانید در خانه انجام دهید.

فیزیوتراپیست با شما همکاری خواهد کرد تا یک برنامه درمانی متناسب با مشکل و نیازهای شما تهیه کند. اهداف این برنامه درمانی می تواند شامل کاهش درد و تورم و افزایش انعطاف پذیری، قدرت، تعادل و استقامت باشد.

فیزیوتراپیست شما ممکن است از موارد زیر برای درمان استفاده کند:

 

منوآل تراپی یا درمان دستی

درمان دستی (گاهی اوقات فعالیت بدنی نیز نامیده می شود) یک اصطلاح کلی برای درمان است که بیشتر با دست انجام می شود. اهداف درمان دستی شامل آرامش، کاهش درد و افزایش انعطاف پذیری است.

درمان دستی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • ماساژ دادن: فشار به بافت های نرم بدن مانند ماهیچه ها می تواند به آرامش عضلات، افزایش گردش خون و کاهش درد در بافت های نرم کمک کند.
  • حرکت دادن: حرکات آهسته و شمرده برای چرخاندن، کشیدن یا فشار دادن استخوان‌ها و مفاصل مورد استفاده قرار می‌گیرند. این می تواند به شل شدن و منعطف شدن بافت های سفت اطراف مفصل کمک کند و به انعطاف پذیری و هم ترازی کمک کند.
  • اعمال فشار: در این روش به یک مفصل فشار وارد می‌شود. می‌توان این کار را با دست یا دستگاه های مخصوص انجام داد. نیروی دقیق و کنترل شده ای که بر روی مفصل استفاده می شود، بسته به شرایط بیمار، می‌تواند از ملایم تا قوی و از آهسته تا سریع قابل تغییر باشد.

 

اولتراسوند

اولتراسوند امواج صوتی با فرکانس بالاست که در محدوده شنوایی انسان ها نیست و افراد قادر به شنیدن آن نیستند. این امواج صوتی گاهی اوقات برای درمان اسپاسم و درد عضلانی و بهبودی درد آرتروز استفاده می شود.

اگر در طول فیزیوتراپی از اولتراسوند با شدت بالا استفاده شود گرمای شدیدی ایجاد می کند که ممکن است به کاهش اسپاسم عضلانی، شل شدن و گرم شدن ماهیچه ها و افزایش کشش عضلانی قبل از حرکات کششی و ورزش کمک کند. و در شدت های کمتر، می تواند این اثر شفابخش را بدون گرم کردن بافت ها داشته باشد.

اولتراسوند همچنین بر روند تسریع بهبودی سلول ها تاثیر مثبت دارد اما استفاده بیش از حد از خواص گرمایی یا غیر گرمایی سونوگرافی می تواند به بافت ها آسیب برساند. همچنین این نکته قابل ذکر است که اولتراسوند معمولا برای کودکان استفاده نمی شود.

 

تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS)

تحریک الکتریکی عصب از راه پوست (TENS) درمانی است که از جریان الکتریکی خفیف برای کاهش یا قطع درد استفاده می کند.

جریان ضعیف برق از طریق قطعات کوچکی از موادی رسانای الکتریسیته (الکترودها) منتقل می شود. الکترود ها روی پوست نزدیک موضع درد قرار می گیرند. هنگامی که جریان تخلیه می شود، برخی افراد درد کمتری را تجربه می کنند. این ممکن است به این دلیل باشد که الکتریسیته از الکترودها اعصاب ناحیه آسیب دیده را تحریک می کند و سیگنال هایی را به مغز می فرستد که سیگنال های درد طبیعی را در هم می زند. نظریه دیگر این است که تحریک الکتریکی عصب ممکن است به بدن کمک کند تا مسکن های طبیعی به نام اندورفین تولید کند که ممکن است درک درد را برای مغز مسدود کند.

فیزیوتراپیست شما ممکن است از گرما و سرما نیز استفاده کند و نحوه استفاده از این تکنیک ها را به شما آموزش دهد. یا درخصوص نیاز شما به استفاده از زانوبند تصمیم بگیرد.

 

درد یا تورم در هنگام فیزیوتراپی

بسته به نوع آرتروزعموما فیزیوتراپی باید برای همه بیماران مبتلا به آرتروز زانو آغاز شود. ورزش برای کنترل درد موثر است و همچنین عملکرد فیزیکی را در کوتاه مدت بهبود می بخشد.تمرینات در ابتدا باید تحت نظارت یک فیزیوتراپیست انجام شوند و در صورت آموزش صحیح، این تمرینات را می توان در خانه انجام داد، اگرچه تحقیقات نشان داده است که ورزش گروهی همراه با ورزش خانگی موثرتر است.

 

منابع:

healthlinkbc.ca

physio-pedia.com


این مقاله را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

پای ضربدری

پای ضربدری

پای ضربدری حالتی است که وقتی فرد زانوهایش را کنار هم قرار می‌دهد، بین مچ پاهایش فاصله وجود دارد. این بیماری در کودکان 3 تا 6 ساله رایج است و معمولاً با رشد بهتر می شود. اما گاهی اوقات کودکان بزرگتر یا بزرگسالان نیز می توانند بین ناهنجاری را داشته باشند.

پای پرانتزی

پای پرانتزی

پای پرانتزی به حالتی گفته می‌شود که در آن پاهای فرد خمیده (به بیرون) به نظر می رسد، حتی زمانی که مچ پاها کنار هم جفت هستند. این ناهنچاری در نوزادان طبیعی است. اما بعد از 3 سالگی و یا بزرگسالی باید توسط متخصص ارتوپدی ارزیابی شود.

آب آوردن زانو - علت، علائم و نحوه تشخیص و درمان

آب آوردن زانو - علت، علائم و نحوه تشخیص و درمان

آب آوردن زانو یا افیوژن و یا ورم زانو مشکل جدی و آزار دهنده ای است که در آن مایع مفصلی اطراف زانو بیشتر از مقدار طبیعی ترشح می شود در این صورت بیمار به علائم و دردهای غیر قابل تحمل دچار می شود.

آرتروز (استئوآرتریت)

آرتروز (استئوآرتریت)

آرتروز یا استئوآرتریت که از آن با عنوان‌های بیماری دژنراتیو مفاصل یا "ساییدگی" نیز نام می‌برند، اغلب در دست ها، ران و زانوها بروز می کند.در این بیماری غضروف داخل مفصل شروع به تخریب کرده و استخوان زیرین شروع به تغییر می کند.

آرتروز زانو

آرتروز زانو

آرتروز زانو زمانی اتفاق می افتد که غضروف مفصل زانوی شما تخریب می‌شود. استخوان‌های مفصل زانو به هم ساییده می‌شوند که باعث می‌شود زانوها آسیب دیده و سفت یا متورم شوند.

آرتروز لگن

آرتروز لگن

آرتروز مفصل لگن یا ران باعث درد و سفتی می شود و می‌تواند انجام فعالیت های روزمره را سخت کند. از آنجا که آرتروز در طول زمان بدتر می شود، بهتر است درمان را هر چه زودتر شروع کنید، تا شانس بیشتری برای کاهش تأثیر آن بر زندگی خود داشته باشید.

آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) در  جوانان

آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) در جوانان

روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید در جوانان اشکال مختلفی دارد که برخی از آن فقط مفصل های بزرگ همچون زانو یا لگن و برخی دیگر مفصل های کوچک را درگیر می‌کند.

آسیب های شایع زانو- علائم و نحوه درمان

آسیب های شایع زانو- علائم و نحوه درمان

آسیب های شایع مفصل زانو غالباً به دنبال اعمال فشار زیاد به این مفصل ایجاد می شوند. فعالیت های بیش از حد زانو، غفلت کردن در انجام تمرینات ورزشی، اضافه وزن و بالا رفتن سن از جمله عواملی هستند که مفصل زانو را در معرض آسیب دیدگی و تخریب قرار می دهند.

بهترین جراح متخصص ارتوپد در تهران

بهترین جراح متخصص ارتوپد در تهران

اگر به دنبال بهترین جراح ارتوپد در تهران می گردید لازم است تمامی پارامترهای مهم در انتخاب درست را مد نظر قرار دهید تا در جهت اعمال جراحی و درمان بیماری‌های مفصلی خود اقدامات لازم را انجام دهید.

ترمیم غضروف زانو

ترمیم غضروف زانو

عمل‌های جراحی غضروف زانو برای ترمیم، بازسازی و جایگزینی غضروف آسیب‌دیده استفاده می‌شوند. آنها معمولاً برای افرادی مناسب هستند که به جای آسیب‌های گسترده غضروفی مانند آرتروز متوسط تا شدید زانو، آسیب های غضروفی خاصی دارند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×
شروع مکالمه
یکی از اعضا را انتخاب و در واتساپ گفتگو کنید

کارشناسان ما به سرعت پاسخگوی شما هستند.

درخواست ویزیت حضوری و آنلاین