• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
بیماری ازگود شلاتر - علت، علائم و درمان

بیماری ازگود شلاتر - علت، علائم و درمان

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۹

بیماری اسگود شلاتر (ازگود شلاتر) التهاب استخوان درشت نی یا تیبیا است که این عارضه به دنبال یک حرکت نابجا و شدید در مفصل ایجاد می شود. این التهاب درست در ناحیه تاندون های عضلات چهار سر ران ایجاد می شود به همین جهت در ناحیه زانو، درد ورم شدید احساس می شود.

به التهاب استخوان، غضروف و تاندون های بالای استخوان درشت نی بیماری اسگود شلاتر می گویند. این التهاب درست در ناحیه تاندون های عضلات چهار سر ران ایجاد می شود به همین جهت در ناحیه زانو، درد ورم شدید احساس می شود.

شاید اسم بیماری اسگود شلاتر کمی ترسناک به نظر برسد اما جای هیچ نگرانی نیست زیرا اسگود شلاتر اصلا یک بیماری نیست بلکه آسیبی است که به دنبال یک حرکت نابجا و شدید در مفصل ایجاد می شود و اصلا هم شایع نیست.

این بیماری عموما کودکان و نوجوانان بین 8تا 13سال را درگیر می کند و شیوع آن در پسران شایعتر از دختران می باشد. همچنین شیوع این بیماری در میان نوجوانانی که در ورزش شرکت می کنند نیز زیاد دیده می شود.

از جمله ورزش هایی که احتمال ابتلا به بیماری اشگود شلاتر را بالاتر می برد می توان به:

  • بسکتبال ( به دلیل پرش های زیادی که در این ورزش انجام می شود )
  • فوتبال ( به دلیل دویدن های مکرر و فشار های زیادی که در این ورزش به زانو و اطراف آن وارد می شود)
  • والیبال ( پرش های مکرر )
  • تنیس ( به دلیل کشش های مکرر که مفصل زانو انجام می شود )
  • ژمیناستیک ( به دلیل چرخش ها و فشار های زیادی که در حین این بازی ها انجام می شود)

اشاره کرد. به طوری کلی می توان گفت دویدن، چرخدین و پریدن از جمله حرکاتی هستند که شیوع این بیماری را درمیان کودکان افزایش می دهند.

بیماری اسگود شلاتر در کودکان

بیماری اسگود شلاتر در کمین نوجوانان ورزشکار

دلایل و علت بیماری اسگود شلاتر

اشگود شلاتر یک بیماری موقتی است که در آن استخوان تیبیا یا درشت نی درگیر می شود. درشت نی یا تیبیا یک استخوان بلندی است که دراطراف ساق پا بین زانو و مچ قرار دارد. بیمار اسگود شلاتر اختلالی است که در آن برآمدگی بر روی استخوان درشتی یعنی درست در ناحیه کلاهک زانو درگیر می شود.

رشد سریع استخوان ها و وارد شدن ضربات مکرر به زانو و استخوان درشت نی از مهم ترین علت های بیماری اسگود شلاتر است. به همین جهت کودکان و نوجوانانی که بیشتر فعالیت های ورزشی انجام می دهند بیشتر در معرض ابتلا به آن قرار دارند.

البته در مورادی ممکن است یک کشش یا وارد شدن ضربه شدید به دکمه یا برآمدگی استخوان درشت نی باعث بروز چنین عارضه ای شود.

علت بیماری اسگود شلاتر

بیماری اسگود شلاتر به دنبال ضربه دیدن یا آسیب دیدگی تاندون کشکک

علائم و نشانه های بیماری اسگود شلاتر

بروز درد و ناراحتی در ناحیه زیرین زانو مهم ترین علامت بیماری ازگود شلاتر است که این درد بسته به شرایط بدنی بیمار متفاوت است و ممکن است در برخی مواقع هیچ نشانه ای به همراه نداشته باشد. از مهم ترین نشانه های بیماری اشگود شلاتر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد در ناحیه جلویی زانو
  • برجستگی و متورم شدن بیش از حد پوست استخوان درشت نی
  • حساسیت بودن به لمس در ناحیه استخوان درشت نی
  • دردی که با انجام فعالیت های ورزشی شدیدتر می شود
  • انقباض شدید عضله چهار سر ران
  • شدید شدن درد هنگام چهار زانو نشستن
  • سستی و ناپایدار شدن ماهیچه های چهار سر ران

تشخیص بیماری اسگود شلاتر ابتدا با بررسی میزان فعالیت های بیمار انجام می شود. زیرا فعالیت های ورزشی که در آنها پرش های زیادی انجام می شود در بروز این بیماری دخیل هستند.

تشخیص دقیق بیماری اسگود شلاتر با بررسی رادیوگرافی زانو و اسکن از استخوان انجام می شود.

 

 

راه های درمان بیماری اسگود شلاتر

در اغلب موارد بیماری اسگود شلاتر با درمان های اولیه بهبود می یابد و نیازی به استفاده از درمان های خاص ندارد زیرا معمولا دو سال پس از کامل شدن رشد اسکلتی این بیماری به طور کامل برطرف می شود. از جمله راهکارهای ساده برای درمان بیماری اسگود شلاتر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

راه های درمان بیماری اسگود شلاتر

 

استراحت کردن

مهم ترین اقدام برای درمان بیماری اسگود شلاتر، متوقف کردن ورزش و فعالیت هایی است که چنین مشکلی را برای بیمار به وجود آورده است از این رو مبتلایان به این عارضه در ابتدا باید از انجام ورزش هایی که در آنها پرش های زیادی اتفاق می افتد همچون والیبال و بسکتبال خودداری کنند و برای کم شدن دردشان استراحت نمایند.

البته میزان استراحت بسته به شرایط بدنی هر بیماری متفاوت است و از چندین هفته تا چندین ماه متغییر می باشد. استفاده از یک بالشتک نرم بر روی زانو در هنگام استراحت می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

کمپرس یخ

از آنجایی که بیماری اسگود شلاتر یک بیماری اسکلتی عضلانی است. استفاده از یخ می تواند برای درمان التهاب حاصل از آن می تواند موثر باشد. شما می توانید برای کاهش درد خود یخ را به مدت 10الی 15 دقیقه بر روی محل برجستگی قرار دهید. برای بهبودی سریعتر می توانید این کار را هر دو الی سه ساعت یکبار تکرار کنید.

بریس زانو

در صورتی که مجبور به انجام فعالیت های سنگین هستید پیشنهاد می شود حتما از بریس زانو استفاده کنید. بریس با فشاری که بر روی کشکک می آورد از آسیب دیدگی مجدد به زانو جلوگیری می کند.

 

دارو درمانی

در مورادی که بیماری اسگود شلاتر با ناراحتی ها خفیفی همراه باشد پزشک داروهای خفیف تر همچون آسپیرین را تجویز می کند. در موراد شدید بیماری اسگود شلاتر این داروها تاثیر گذار نیستند و پزشک متخصص داروهای ضد التهاب و تسکین دهنده قوی تر را برای بیمار تجویز می نماید.

درمان اسگود شلاتر با ورزش

با اینکه فعالیت های ورزشی برای یک فرد مبتلا به بیماری اسگود شلاتر مضر هستند اما تقویت عضلات در کاهش درد بیماری بسیار موثر هستند؛ از این رو پزشک در کنار تجویز دارو و یکسری حرکات ورزشی را آموزش می دهد که برای کاهش درد اطراف زانو بسیار موثر است.

یکی از تمرینات ورزشی برای درمان اسگود شلاتر، تمرین تقویت عضلات همسترینگ و چهار سر ران است که بدین صورت انجام می شود:

برای انجام این حرکت در حالتی که به صورت ایستاده قرار گرفته اید از ناحیه کمر خم شده و دست ها  را به زمین برسانید این حرکت را تا جایی ادامه دهید که کشش را در عضلات ناحیه پشتی خود احساس کنید. در حالت بین 10الی 15ثانیه بمانید.


مطالب مشابه

سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر
سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر

سندرم پیریفورمیس زمانی اتفاق میفتد که عضله پیریفورمیس شما عصب سیاتیک را فشرده می‌کند و منجر به التهاب می‌شود. این مسئله می‌تواند باعث درد یا بی‌حسی در لگن و پشت ساق پا در یک یا هر دو طرف بدن شود.

کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟
کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟

اگر هنگام حرکت مفاصل، صدای تق‌تق یا ترکیدن می‌شنوید، باید به آن توجه کنید. اگر صدای مفاصل با درد یا ناراحتی همراه نباشد، احتمالاً آسیبی اتفاق نیفتاده است. اما در برخی موارد صدای مفصل نشان‌دهنده کمبود مواد مغذی در بدن است.

خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن
خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن

پیشگیری و درمان لخته‌های خون پس از جراحی تعویض مفصل لگن بخش مهمی از بهبودی بیمار است. بیمارانی که تعویض مفصل انجام داده‌اند، دو تا ده روز پس از جراحی در بالاترین خطر ابتلا به DVT (ترومبوز ورید عمقی) قرار دارند و این خطر حدود سه ماه ادامه می‌یابد.

چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟
چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟

جراحی تعویض مفصل زانو، عمل بزرگی بوده که شامل دوره بهبودی قابل توجهی است و بیمار قطعاً پس از جراحی، علائمی را مشاهده می‌کند. اما تشخیص تفاوت بین درد معمول پس از جراحی و درد ناشی از لخته شدن خون بسیار مهم است. در اینجا تفاوت این علائم را توضیح می‌دهیم.

انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی
انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی

تشخیص روماتیسم مفصلی توسط معاینه فیزیکی انجام می شود و درمورد سابقه پزشکی و علائم شما سؤال می‌کنند. روماتولوژیست شما همچنین آزمایش خون و آزمایش‌های تصویربرداری را تجویز می‌کند.

راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن
راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن

آرتریت نوجوانان، بیماری‌ای خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن کودک شما به‌اشتباه سینوویوم (بافتی که داخل مفصل را می‌پوشاند) و مایع سینوویال داخل مفصل را هدف قرار می‌دهد.

جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن
جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×