• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
نکاتی برای کاهش وزن و درمان آرتروز زانو

نکاتی برای کاهش وزن و درمان آرتروز زانو

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۷ دی ۱۴۰۲

تغییر عادات بد غذایی و ترکیب ورزش می تواند به موفقیت در دستیابی و حفظ کاهش وزن کمک کند این موارد می تواند به درمان درد زانو شما کمک کند پس برای آشنایی با 10 نکته کلیدی در این مقاله با ما همراه باشید.

کاهش وزن یک درمان اثبات شده برای درد آرتروز زانو است، اما افراد کمی از آن استفاده می کنند. از دست دادن وزن اضافی با وجود داشتن زانو درد می تواند یک چالش بزرگ به نظر برسد. در زیر چند ایده برای دستیابی به وزن مورد نظر و حفظ آن آورده شده است. گنجاندن تنها یک یا دو مورد از این ایده ها در برنامه روزانه تان ممکن است باعث کاهش وزن قابل توجهی شود.

 حتما بخوانید: آرتروز زانو چیست؟

کاهش وزن برای درمان زانو درد
 

1. یک عادت بد را حذف کنید

حذف یک ماده چاق کننده یا شیرین از رژیم غذایی روزانه می تواند تفاوت زیادی در طول زمان ایجاد کند. به عنوان مثال، فردی می تواند یک کلوچه صبحگاهی را با یک تکه میوه جایگزین کند یا نوشیدنی های شیرین را با آب عوض کند.
 

2. غذا را از ابتدا درست کنید

با درست کردن وعده‌های غذایی از ابتدا، افراد می‌توانند از بیشتر چربی‌های ترانس و همچنین قند، افزودنی‌ها و نگهدارنده‌های غیرضروری که بسیاری از غذاهای فرآوری‌شده حاوی آن‌ها هستند، اجتناب کنند. تحقیقات نشان می دهد که افزودنی ها و نگهدارنده ها با تورم و چاقی مرتبط هستند.

بیشتر بخوانید: علت زانو درد در زنان و راههای پیشگیری از آن

3. هر روز فیبر بیشتری بخورید

افزایش مصرف فیبر اغلب برای کاهش وزن توصیه می شود. خوردن غذاهای پر فیبر باعث می شود فرد احساس سیری کند و در نتیجه میل او به غذاهای پرکالری کاهش پیدا کند. چرا؟

غذاهای فیبردار با کالری کمتر فضای بیشتری را اشغال می کنند. یک آب نبات یا گرانولای قندی می تواند 180 تا 300 کالری داشته باشد. یک فنجان برگ سبز نپخته کمتر از 10 کالری دارد. یک سالاد سبزیجات بزرگ می تواند پر کننده باشد و کمتر از 100 کالری داشته باشد. (به خاطر داشته باشید که اضافه کردن تکه های بیکن، کروتون، مغزهای شیرین شده و سس های سنگین می تواند تا چند صد کالری اضافه کند.)
هضم غذاهای فیبری بیشتر طول می کشد. زمان هضم از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما به طور کلی، غذاهای فیبری مانند میوه ها و سبزیجات زمان بیشتری برای تجزیه شدن در معده و روده بزرگ نیاز دارند و باعث می شوند افراد مدت ها پس از صرف غذا احساس سیری کنند. آب نبات و محصولات پخته شده مانند کراکر و کلوچه به سرعت هضم می شوند، بنابراین افراد زودتر احساس گرسنگی می کنند.
سبزیجات برگدار تنها غذاهای پر فیبر نیستند. سایر سبزیجات، میوه ها، حبوبات، جو دوسر و بسیاری از غذاهای دیگر سرشار از فیبر هستند.
 

4. هر روز چند کالری بیشتر بسوزانید

در حالی که کاهش کالری دریافتی مطمئن ترین راه برای کاهش وزن است، سوزاندن کالری نیز می تواند به کاهش وزن کمک کند. رفتن به باشگاه، شنا، و انجام ایروبیک در آب روش های آزمایش شده و واقعی برای سوزاندن کالری هستند، اما راه‌های دیگری نیز برای صرف انرژی وجود دارد. پیاده روی روزانه، باغبانی، یا انجام یوگای ملایم و حرکات کششی روی کف اتاق نشیمن، کالری بیشتری نسبت به یک جا نشستن می سوزاند.
 

5. قبل از خواب غذا نخورید

پایان دادن به میان وعده های بعد از شام و عادات غذایی اواخر شب راهی آسان برای کاهش وزن است. این رویکرد نه تنها کالری های غیر ضروری را کاهش می دهد، بلکه به بدن در هضم و متابولیسم غذا کمک می کند. در نتیجه سیستم گوارشی و متابولیک بدن در طول روز به بهترین شکل کار می کند.
 

6. نوشیدن الکل را متوقف کنید.

انواع نوشیدنی های حاوی کالری مایع که در حال حاضر مصرف می کنید را کنار بگذارید تا کالری دریافتی خود را کاهش دهید. به جای آن آب را انتخاب کنید، زیرا نه تنها کالری ندارد، بلکه به آبرسانی بدن نیز کمک می کند. همراه غذا یک لیوان بخورید تا شکمتان پر شود.

بیشتر بخوانید: جدیدترین روش های درمان قطعی زانو درد

7. در طول روز از میان وعده های سالم استفاده کنید

تا متابولیسم خود را بالا نگه دارید و گرسنگی خود را برطرف کنید. میوه‌های تازه را برای میان‌وعده‌های سریع با خود همراه داشته باشید، یا یک بار گرانولا با فیبر بالا را در کیف خود قرار دهید.

8. برای سوزاندن چربی و تسریع کاهش کالری خود، با یک دستگاه اسکی فضایی تمرین کنید.

کار کردن با دستگاه اسکی فضایی در مقایسه با دویدن روی تردمیل، فشار کمتری بر روی زانو، ران و کمر شما وارد می کند. روی پدال ها قدم بگذارید، میله ها را با دستان خود بگیرید و دست ها و پاهای خود را به جلو و عقب حرکت دهید. 30 دقیقه تمرین را در زمانی که برای اولین بار شروع می کنید، هدف قرار دهید و زمانی که ظرفیت هوازی شما بهبود یافت به تدریج آن را به 60 دقیقه افزایش دهید. چهار یا پنج روز در هفته ورزش کنید.

با دستگاه های بدنسازی مانند پرس سینه، پرس شانه، قایقی، اکستنشن عضله سه سر و .... تمرین کنید تا بدون اینکه به زانوهای خود فشار وارد کنید حداکثر عضله را بسازید. 10 تا 12 تکرار را هدف گذاری کرده، چهار یا پنج ست انجام دهید و دو یا سه روز در هفته ورزش کنید. برای بالا نگه داشتن ضربان قلب در بین ست ها استراحت کوتاهی داشته باشید.

با توجه به تحقیقات علمی، هر نیم کیلوگرم ماهیچه ای که به بدن خود اضافه می کنید، روزانه 30 تا 50 کالری اضافی می سوزاند. یک پزشک یا متخصص تغذیه می تواند به بیماران کمک کند تا در مورد ایده های بالا برای کاهش وزن و همچنین ایده های دیگر آنها را راهنمایی کند.

 

منبع:

arthritis-health.com


مطالب مشابه

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

درمان خانگی پارگی مینیسک زانو
درمان خانگی پارگی مینیسک زانو

درمانی خانگی مینیسک زانو به کاهش درد ناشی از پارگی مینیسک زانو کمک می‌کنند. اما برای درمان قطعی به مراجعه به پزشک و استفاده از روش‌های درمانی اصولی‌تر ازجمله دارودرمانی و گاهاً عمل جراحی نیاز است.

کندروپلاستی یا دبريدمان توسط آرتروسکوپی
کندروپلاستی یا دبريدمان توسط آرتروسکوپی

کندروپلاستی یا دبریدمان توسط آرتروسکوپی عمل جراحی‌ای است که برای صاف کردن غضروف آسیب‌دیده در زانو استفاده می‌شود. این روش کم تهاجمی از دوربین کوچکی به نام آرتروسکوپ برای بررسی داخل و از ابزارهای کوچک برای ترمیم زانو استفاده می‌کند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×