• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
دوره نقاهت بعد از جراحی استئوتومی زانو

دوره نقاهت بعد از جراحی استئوتومی زانو

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۶ دی ۱۴۰۲

دوره نقاهت بعد از جراحی استئوتومی زانو از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. زمان بهبودی پس از جراحی استئوتومی بسته به عوامل متعددی از جمله اندازه و محل گوه و نوع ابزار جراحی مورد استفاده به طور قابل توجهی متفاوت است.

بیمارانی که جراحی استئوتومی زانو انجام داده اند، دو روز یا روزهای بیشتر را در بیمارستان می گذرانند. از آنجایی که یک استخوان عمدا شکسته شده است، بیماران در حال بهبودی باید چندین هفته را با عصا بگذرانند و متعهد به انجام ماه‌ها فیزیوتراپی یا ورزش شوند. برای نظارت بر بهبودی، بیماران به طور منظم باید توسط جراح بررسی شوند. به طور کلی، بیماران 8 تا 12 هفته پس از جراحی، راه رفتن بدون کمک را شروع می کنند. بهبودی کامل می تواند از 6 ماه تا یک سال کامل طول بکشد.

جدول زمانی برای توانبخشی بسته به چندین متغیر به طور قابل توجهی متفاوت است، از جمله:

  • اندازه و محل گوه استخوانی که وارد یا برداشته شده است.
  • اینکه عمل جراحی گوه بسته (closed wedge یا درآوردن استخوان) یا گوه باز (inserting bone یا گذاشتن استخوان) بوده است.
  • اگر استئوتومی گوه باز انجام شده باشد، زمان بهبودی ممکن است به نوع گوه ای که قرار داده شده است نیز بستگی داشته باشد. پیوند استخوان از بیمار (اتوگرافت) نسبت به پیوند استخوان از اهداکننده یا پیوند مصنوعی، ممکن است به زمان کمتری برای بهبودی نیاز داشته باشد.
  • محل قرارگیری و نوع تجهیزات مورد استفاده برای ایمن سازی استئوتومی
  • سلامت کلی بیمار و توانایی بهبودی، عوارض احتمالی جراحی و سایر عوامل

حتما مطالعه کنید : جراحی استئوتومی زانو

اهداف و اولویت های دوره ریکاوری استئوتومی زانو

صرف نظر از جدول زمانی دقیق، برنامه ریکاوری و توانبخشی استئوتومی زانو بر کنترل درد، ترمیم زخم، محافظت از استئوتومی، بهبود انعطاف پذیری و دامنه حرکتی و ایجاد قدرت عضلانی تمرکز دارد.

 

اهداف اولویت های دوره ریکاوری

 

کنترل درد. بهبودی پس از جراحی استئوتومی زانو دردناک است. در بیمارستان به بیمار داروی مسکن داده می شود و این دارو برای بعد از ترخیص نیز تجویز می شود. اگر در هر زمانی درد با داروها به خوبی کنترل نشد، بیماران باید با پزشک خود صحبت کنند. زمانی که درد در مراحل اولیه درمان شود، مدیریت آن آسان تر است.

بهبود زخم بافت نرم. نحوه مراقبت از زخم در خانه، از جمله چگونگی تعویض باند و حمام کردن، هنگامی که بیمار هنوز در بیمارستان است، به او آموزش داده می شود. تمیز نگه داشتن زخم و عاری بودن آن از هر گونه عفونت بسیار مهم است.

کاهش تورم و جلوگیری از ترومبوز ورید عمقی. در دو هفته اول پس از جراحی، باید اقدامات لازم برای کاهش تورم زانو، جلوگیری از تجمع خون در وریدهای پا و جلوگیری از ترومبوز ورید عمقی (که  DVT نامیده می شود( انجام شود. پا باید بلند شود و برای کاهش تورم می توان به طور متناوب از کیسه یخ استفاده کرد. ممکن است از دو وسیله پزشکی نیز استفاده شود: کرایوکاف و یا دستگاه حرکت پسیو مداوم.

کرایوکاف. برخی از بیماران از «کرایوکف» استفاده می کنند، یک کاف نرم و باد شده چسبی که در آن آب سرد در گردش است. کمپرس سرد ایجاد شده توسط کرایوکاف به کاهش تورم کمک می کند. همچنین ممکن است از بیماران خواسته شود که عضلات ران خود را منقبض و شل کنند و برای افزایش جریان خون در ساق پا، مچ پا را شل و سفت کرده و با انگشت فشار دهند. 

دستگاه حرکت پسیو مداوم (CPMM). این دستگاه به تخت بیمار متصل می شود و در حالی که بیمار به پشت دراز کشیده است از آن استفاده می شود. این دستگاه پا را بالا نگه می دارد و بدون کمک بیمار ، بارها و بارها پا را به آرامی از حالت مستقیم به حالت خمیده حرکت می دهد. دستگاه حرکت پسیو مداوم ، می تواند با بالا نگه داشتن پا به کاهش تورم کمک کند، با حفظ حرکت پا، احتمال ترومبوز ورید عمقی را کاهش دهد، و با خم شدن و کشیده شدن مکرر، انعطاف پذیری و دامنه حرکت را تسهیل کند.

محافظت از استئوتومی. بیماران از یک بریس برای کمک به محافظت و حمایت از پایشان استفاده می کنند. تحمل وزن بیش از حد روی ساق در مدت زمان کوتاه پس از جراحی می تواند باعث جابجایی استخوان در محل استئوتومی شود و ترازی که اخیرا در زانو اصلاح شده را برهم بزند. بنابراین، مهم است که بیماران دستورالعمل های پزشک خود را به دقت دنبال کنند. برخی از بیماران استئوتومی بلافاصله پس از جراحی مجاز به تحمل وزن جزئی هستند. به بسیاری از بیماران دیگر گفته می شود که حداقل به مدت 6 هفته تا زمانی که عکس برداری با اشعه ایکس بتواند تایید کند که استئوتومی به خوبی رو به بهبود است، وزنی را روی پایشان تحمل نکنند.

حتما مطالعه کنید : آشنایی کامل با جراحی تعویض مفصل زانو 

بیمارانی که به آنها گفته می‌شود از فعالیت‌هایی که تحمل وزن دارند خودداری کنند، باید از عصا استفاده کنند و پای آسیب‌دیده را بالاتر از زمین نگه دارند. هنگامی که تحمل وزن جزئی مجاز شد، پزشک یا فیزیوتراپ دستورالعمل‌های خاصی را در مورد نحوه استفاده از عصا و انجام تمرینات بدون وارد کردن وزن بیش از حد از روی پا به آنها ارائه می دهند.

بهبود انعطاف پذیری و دامنه حرکت. تشکیل بافت اسکار فیبری، بخشی از فرآیند بهبود است، اما بافت اسکار بیش از حد می تواند توانایی زانو برای خم و صاف شدن را کاملا مختل کند. بافت اسکار همچنین می تواند احساس ناراحتی و توده در زیر پوست ایجاد کند. تمرینات کششی و خم کردن زانو به جلوگیری از ایجاد بافت اسکار بعد از جراحی کمک می کند.

به طور معمول، پزشک از بیمار می خواهد که بتواند زانوی آسیب دیده اش را ظرف 1 یا 2 هفته پس از جراحی حداقل تا زاویه 90 درجه خم کرده و آن را به طور کامل صاف کند. پس از چندین هفته فیزیوتراپی، زانو باید کاملاً صاف و حداقل 135 درجه خم شود.

 

بهبود انعطاف پذیری و دامنه حرکت

 

ایجاد قدرت عضلانی. با کاهش تورم و بهبود زخم، اولویت ها به سمت تقویت قدرت عضلانی تغییر می کند. فیزیوتراپی شامل بلند کردن هر دو پاهای مختلف می شود و به آرامی با تمرینات چالش برانگیز تری برای تحمل وزن جزئی و در نهایت تحمل وزن کامل مانند اسکات، ادغام می شود. به همین ترتیب، برخی از بیماران ممکن است از دوچرخه ثابت استفاده کنند، در ابتدا زمان‌های کوتاه 5 تا 10 دقیقه‌ای را بدون هیچ مقاومتی انجام می‌دهند و به تدریج با مقداری مقاومت به انجام زمان های طولانی‌تر می‌پردازند.

اگرچه با بهبودی پا ممکن است وسوسه انگیز باشد، اما بدون داشتن مجوز اولیه پزشک، بیماران باید از هر گونه تمرینی که بر زخم استئوتومی فشار وارد می کند اجتناب کنند. انجام این کار ممکن است تراز جدید زانو در استخوان تیبیا، استخوان ران و کشکک (کلاهک زانو) را به خطر بیندازد.

حتما مطالعه کنید : تفاوت استئوتومی زانو و جراحی تعویض مفصل زانو

بیشتر بیماران در هفته هشتم همچنان از عصا استفاده می کنند و تمرینات صاف کردن پا را انجام می دهند. ممکن است 3 تا 6 ماه طول بکشد تا بیماران استئوتومی بتوانند به طور طبیعی راه بروند و دامنه حرکتی کامل خود را به دست آورند. ممکن است 12 ماه یا بیشتر طول بکشد تا بیماران بتوانند در فعالیت‌های پرفشار مانند دویدن شرکت کنند.


منبع محتوا : arthritis-health

مطالب مشابه

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟
علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟

درد کف پا در هنگام راه رفتن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی، ازجمله پوشیدن کفش‌های نامناسب، انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت، ایستادن طولانی در محل کار و … باشد. این درد ممکن است از مشکلاتی در استخوان‌ها، اعصاب، غضروف، تاندون‌ها یا رباط‌های پا ناشی شود.

لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل
لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل

اگر لوپوس دارید، به احتمال زیاد درد مفاصل یکی از علائم شماست. خبر خوب این است که بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری مزمن خود‌ایمنی می‌توانند درد مفاصل را با دارو و ورزش کنترل کنند. اما اگر درد مفاصل شما از کنترل خارج شده است و در فعالیت‌های روزانه‌تان اختلال ایجاد می‌کند، جراحی تعویض مفصل زانو ممکن است راه‌حل مناسبی باشد.

برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب
برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب

تحقیقات نشان می‌دهند رژیم غذایی خاصی برای درمان روماتیسم مفصلی وجود ندارد، اما برخی غذاها می‌توانند به کاهش التهاب (تحریک، درد، تورم) در بدن شما کمک کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند به مدیریت وزن که برای جلوگیری از فشار بیش‌ازحد بر مفاصل مهم است، کمک می‌کنند.

آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟
آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟

آرتریت سپتیک (آرتریت عفونی) معمولاً توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌ها ایجاد می‌شود. این بیماری، نوعی التهاب مفصلی است که توسط عفونت ایجاد می‌شود و مفصلی بزرگ در بدن مانند زانو یا مفصل ران را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟
استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟

استئوکندریت دیسکان انتهای استخوان در مفصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری باعث قطع جریان خون به بخشی از استخوان شده و باعث نرم و ضعیف شدن آن می‌شود. در نهایت، قسمت آسیب‌دیده از بقیه استخوان جدا شده و مقداری غضروف را نیز با خود می‌کشد و علامتی را در جایی که استخوان و غضروف جدا می‌شوند، باقی می‌گذارد.

لوپوس - شناخت علائم و اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام
لوپوس - شناخت علائم و اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام

لوپوس بیماری‌ای است که باعث التهاب در سراسر بدن می‌شود. در این بیماری خودایمنی، به جای این که سیستم ایمنی بدن از شما محافظت کند، به بدنتان آسیب می‌رساند.

نقرس کاذب چیست؟ علت ، علائم و روش های تشخیص و درمان این بیماری
نقرس کاذب چیست؟ علت ، علائم و روش های تشخیص و درمان این بیماری

نقرس کاذب، نوعی آرتریت است که باعث ایجاد حملات ناگهانی درد و تورم در مفاصل شما شده و به‌طور رسمی به‌عنوان بیماری رسوب کریستال پیروفسفات دی هیدرات کلسیم یا CPPD شناخته می‌شود. اما این بیماری به دلیل شباهت آن به نقرس معمولاً نقرس کاذب نامیده می‌شود.

نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن
نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن

علامت اصلی نقرس زانو، درد شدید است که اغلب در طول شب شروع می‌شود. حملات حاد نقرس زانو ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشند. معمولاً درد در 24 ساعت اول شروع حملات، به اوج خود می‌رسد. حملات حاد ممکن است به طور مکرر رخ دهند یا ممکن است سال‌ها از هم فاصله داشته باشند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×