• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
تفاوت استئوتومی زانو و جراحی تعویض مفصل زانو

تفاوت استئوتومی زانو و جراحی تعویض مفصل زانو

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۶ دی ۱۴۰۲

تفاوت استئوتومی و جراحی مفصل زانو در این است که، استئوتومی زانو به روشی تبدیل شده که مزایای متعددی نسبت به تعویض مفصل زانو دارد و می تواند در تعداد قابل توجهی از بیماران مبتلا به استئوآرتریت دردناک زانو مورد توجه قرار گیرد.

آرتروز زانو می تواند باعث درد شود و شما را از انجام کارهایی که می خواهید در زندگی انجام دهید باز دارد. در حالی که مسکن ها می توانند به مدیریت درد شما کمک کنند، جراحی به اشکال مختلف می تواند به بهبود کلی وضعیت شما کمک کند. تعویض مفصل زانو یکی از گزینه های پیش رو است، اما استئوتومی نیز گزینه دیگری است.

آقای مایکل چاتوجراح برجسته ارتوپد برای بهبود علائم آرتریت ، به جای تعویض مفصل زانو، استئوتومی را به عنوان روشی برای حفظ مفصل انتخاب می کند. استئوتومی یک جراحی انقلابی است که شامل بریدن لبه‌های استخوان‌ها برای صاف کردن آن‌ها و تراز مجدد وزن وارد شده به روی زانوها می باشد.

استئوتومی زانو به روشی تبدیل شده است که مزایای متعددی نسبت به تعویض مفصل زانو دارد و می تواند در تعداد قابل توجهی از بیماران مبتلا به استئوآرتریت دردناک زانو مورد توجه قرار گیرد.

استئوتومی گوه بسته

تصویر نمونه ای از استئوتومی با گوه بسته بر روی استخوان ساق پا (تیبیا) پس از عمل را نشان می دهد.

چه کسی می توانند استئوتومی زانو انجام دهد؟

استئوتومی زانو معمولاً در بیماران جوان‌تری که هنوز در مراحل اولیه آرتریت زانو  بوده و فعال هستند توصیه می‌شود. با این حال، از آنجایی که تکنیک‌ها و برنامه‌ریزی‌های جراحی به طور مداوم از نظر ایمنی و دقت بهبود می‌یابند، استئوتومی زانو در بیماران مسن‌تری که می‌خواهند از تعویض کامل زانو اجتناب کنند نیز موثر است.

مزایای استئوتومی نسبت به تعویض مفصل زانو چیست؟

مزیت اصلی استئوتومی کاهش درد بیمار، حفظ مفصل زانو و به تاخیر انداختن نیاز به تعویض مفصل زانو است. این روش به یک بیمار جوان اجازه می دهد سال ها فعال بماند و سبک زندگی فعال خود را حفظ کند. از سوی دیگر، تعویض مفصل زانو محدودیت هایی در زمینه فعالیت هایی که بعد از جراحی می توان انجام داد، مانند ورزش های ضربه ای، دارد. بین 80 تا 90 درصد بیماران پس از استئوتومی در زانوی خود احساس بهبودی می کنند. برای بیمارانی که آرتریت آنها با وجود این درمان مجددا پیشرفت می کند، تعویض مفصل زانو همیشه می تواند در مراحل بعدی در نظر گرفته شود.

حتما مطالعه کنید : جراحی تعویض مفصل زانو پاسخ همه سوالات شما اینجاست

استئوتومی زانو چگونه انجام می شود؟

در گذشته، قبل از اینکه جراحی تعویض مفصل زانو ممکن شود، استئوتومی در واقع روش استانداردی بود که برای درمان آرتروز استفاده می‌شد. با این حال، به دلیل کم دقتی های خاص این روش در گذشته، نتایج متفاوت بود و میزان موفقیت یک استئوتومی مدرن را نداشت. در گذشته، استئوتومی با خطر تراز شدن بیش از حد و درد متعاقب آن و همچنین خطر آسیب عصبی و عروق خونی همراه بود.

از این رو، هنگامی که جراحی تعویض مفصل زانو معرفی شد، با نتایج موفقیت آمیز آن، استئوتومی سنتی پشت سر گذاشته شد و فقط به بیماران بسیار جوان اختصاص یافت. با این حال، با بهبود برنامه ریزی قبل از عمل و تکنیک های جراحی مدرن، استئوتومی در ده تا پانزده سال اخیر احیا شده است و در بسیاری از نقاط جهان روشی است که به طور گسترده انجام می شود. اما به دلیل فقدان جراحان مجرب و تعصبات قدیمی ، این روش در برخی مناطق در دسترس نیست.

جراحی تعویض مفصل زانو چطور؟

به طور کلی، نتایج تعویض مفصل زانو به خوبی نتایج تعویض مفصل ران نیست. نزدیک به 20٪ از بیمارانی که تعویض زانوی بدون عارضه انجام داده اند، ممکن است از نتیجه عمل خود ناراضی باشند. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که مفصل زانو از نظر ساختار بسیار پیچیده‌تر از مفصل ران است، بنابراین بازسازی آن پیچیده‌تر است و نشان داده شده است که این روش در بیماران جوان‌تر موثرتر است.

معایب دیگر جراحی تعویض مفصل زانو عبارتند از:

  • هنگامی که مفصل زانو با فلز و پلاستیک جایگزین بشود، هر مشکل دیگری که تجربه کردید نیز باید با جراحی های مجدد برطرف شود.
  • تعویض مفصل زانو طول عمر محدودی دارد و در نهایت به جراحی اصلاحی نیاز است که می تواند برای بیمار بسیار سخت باشد.
  • عفونت یا شکستگی در اطراف مفصل زانو می‌تواند از عوارض مخرب این عمل باشد، به‌ ویژه در بیماران جوان‌تر، که نیاز به جراحی بعدی بزرگتری دارند.

نتیجه گیری

اغلب اوقات، جراحان استئوتومی را برای بیماران جوان تر و فعال تر توصیه می کنند. تعویض جزئی مفصل زانو انتخاب بهتری برای افراد مسن تر و کم تحرک است. بزرگسالان جوانی که استئوتومی را انتخاب می کنند، همچنان که بزرگتر می شوند، باز هم می توانند تعویض مفصل را در مراحل بعدی زندگی خود انتخاب کنند، با این کار عمر مفصل را تا جایی که ممکن است افزایش می دهند.


منبع محتوا : topdoctors

مطالب مشابه

جراحی تومور لگن
جراحی تومور لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟
سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟

سندرم تونل تارسال (TTS) می‌تواند باعث درد، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن در پاها شود. این بیماری به‌خاطر التهاب عصب تیبیال خلفی که در امتداد قسمت داخلی مچ پا قرار دارد، ایجاد می‌شود. التهاب به‌دلیل آسیب عصبی و فشردگی اتفاق میفتد.

سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟
سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟

سزاموئیدیت، اختلالی است که در آن استخوان‌های سزاموئید و بافت‌های نرم اطراف آن‌ها دچار التهاب و درد می‌شوند. درد در زیر مفصل انگشت شست پا احساس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند افراد جوان و فعال بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟
مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟

مورتون نوروما (نوروم مورتون) التهاب عصبی در پای شما است. این بیماری به‌خاطر بزرگ شدن اعصاب بین انگشتی، بین استخوان‌های متاتارس، که پا را به انگشتان سوم و چهارم (انگشتان میانی نزدیک به انگشت کوچک پا) متصل می‌کنند، اتفاق میفتد.

علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟
علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری متاتارسالژیا به درد و التهاب در قسمت توپی‌شکل کف پا اشاره دارد. این ناحیه بین قوس‌ها و انگشتان پا در کف پا قرار دارد. درد ناشی از متاتارسالژیا معمولاً زیر یک یا چند استخوان از پنج استخوان در پایه انگشتان پا و بالای استخوان متاتارس رخ می‌دهد.

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×