• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
علت و درد بعد از تعویض مفصل زانو و تکسین آن

علت و درد بعد از تعویض مفصل زانو و تکسین آن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۷ دی ۱۴۰۲

سوال بسیاری از بیماران این است که آیا تعویض مفصل زانو درد دارد ، جواب این است که هرکسی میزان تحمل درد متفاوتی دارد، و هیچ دو بیماری مشابه نیستند زیرا زانوهای ما مفاصل پیچیده ای هستند.

جراحی تعویض زانو  تعویض زانو باعث تسکین درد، بهبود تحرک و کیفیت زندگی می شود، اما سابقه بدی نیز دارد: دردناک بودن این جراحی. بیمارانی که این روش را در نظر می گیرند اغلب مردد هستند زیرا شنیده اند که جراحی زمان بهبودی طولانی دارد و آنها مطمئن نیستند که آیا درد و زمان بهبودی طولانی ارزش مزایای آن را دارد یا خیر. 

آیا به جراحی تعویض مفصل زانو فکر می کنید؟ بیایید ابتدا به حقایق نگاه کنیم- انتظار می‌رود که اکثر زانوهای  تعویض‌ شده بیش از 15 سال عمر کنند، و طبق آمار اخیر، سه تا شش هفته میانگین زمانی است که پس از جراحی برای از سرگیری بیشتر فعالیت‌های روزانه طول می‌کشد.

چه انتظاری باید داشته باشم؟

توجه به این نکته مهم است که هرکسی میزان تحمل درد متفاوتی دارد، و هیچ دو بیماری مشابه نیستند زیرا زانوهای ما مفاصل پیچیده ای هستند. زانوها بعد از مفصل ران دومین مفصل بزرگ بدن هستند. به این ترتیب، تعویض مفصل زانو یک جراحی پیچیده است که شامل تنظیم کردن رباط‌ها، بریدن استخوان‌های مفصل زانو و جایگزینی قسمت‌هایی از مفصل زانو با قطعات مصنوعی است. دستکاری مفصل زانو برای قرار دادن قطعات مصنوعی منجر به درد بعد از عمل می شود. درد بعد از عمل جراحی تعویض مفصل زانو به دلیل بهبود، کشش، خم شدن و چرخشی است که زانو باید بعد از جراحی داشته باشد.

حتما مطالعه کنید : علت ورم پا بعد از عمل تعویض مفصل زانو

برای کمک به کاهش درد چه کاری می توانم انجام دهم؟

پس از اتمام جراحی تعویض مفصل زانو، ضروری است که بیمار هر چه زودتر از جای خود بلند شود و روی زانوی جدید راه برود تا از لخته شدن خون جلوگیری شود. فشار آوردن به مفصل تازه عمل شده و همچنین خم کردن زانو باعث درد اولیه می شود اما با ادامه بهبودی این درد محو می شود. خوشبختانه، تکنولوژی جراحی تعویض مفصل زانو و مدیریت درد نسبت به روزهای اول انجام این عمل، بسیار پیشرفت کرده است، بنابراین امروزه جراحی های تعویض مفصل زانو درد کمتری را شامل می شود و بیماران می توانند سریعتر از همیشه بهبود یابند.

آیا بعد از جراحی تعویض مفصل زانو درد شدیدی خواهم داشت؟

پس از تعویض اولیه زانو باید انتظار درد را داشت، اما این درد نباید شدید باشد. چند روز اول پس از جراحی ، بالاترین سطح درد وجود دارد، اما پزشک شما را با داروهای مسکن مناسب برای میزان درد شما، ترخیص کرده و به خانه می فرستد.

پس از جراحی تعویض مفصل زانو اکثر افراد در حدود شش ماه به طور کامل بهبود می یابند. ممکن است در طول دوره بهبودی مقدار کمی درد و تورم وجود داشته باشد، اما این طبیعی است. اگر بعد از جراحی تعویض مفصل زانو دچار درد شدیدی شدید، با پزشک خود تماس بگیرید. ممکن است عوارضی را تجربه کنید که نیاز به درمان های دیگری داشته باشند.
چه مدت پس از تعویض کامل زانو به داروی مسکن نیاز خواهم داشت؟

 

درد، تورم و کبودی پس از جراحی تعویض مفصل زانو


درد، تورم و کبودی پس از جراحی تعویض مفصل زانو طبیعی است، چه برای تعویض جزئی مفصل زانو و چه برای تعویض کامل آن. پس از جراحی، شما را با داروهای ضد درد خوراکی به خانه می‌فرستند، که تا چند هفته پس از جراحی آنها را مصرف می‌کنید.

متداول‌ترین داروهای مسکن تجویز شده پس از جراحی تعویض مفصل زانو شامل ناپروکسن سدیم، ایبوپروفن و استامینوفن است. اگر مسکن‌هایی که معمولاً مورد استفاده قرار می‌گیرند تسکین کافی را ارائه ندهند، پزشک می‌تواند دارویی قوی‌تر مانند هیدروکودون یا مسکن‌های ضددرد اپیود را تجویز کند. مواد مخدر مسکن‌های اعتیادآوری هستند و می‌توان آنها را با خیال راحت بعد از جراحی مصرف کرد، اما در صورت انتخاب این داروها، مدت زمان مصرف آن باید تا حد امکان محدود شود. لطفاً قبل از جراحی در مورد پروتکل های دردی که بعد از عمل استفاده می شود با پزشک خود صحبت کنید

حتما مطالعه کنید : بعد از عمل تعویض مفصل زانو چی بخوریم

کارهایی که نباید بعد از تعویض مفصل زانو انجام داد

پس از انجام عمل تعویض جزئی یا کامل مفصل زانو، حرکات خاصی وجود دارد که باید از انجام آنها خودداری کنید تا از آسیب مجدد زانو یا ایجاد درد جلوگیری شود.

  • از هر گونه خطر افتادن اجتناب کنید – پس از جراحی زانو، مدتی طول می کشد تا قدرت و تعادل در ساق پایتان را به دست آورید و احتمال افتادنتان افزایش می یابد. از فعالیت‌هایی مانند بالا رفتن از نردبان خودداری کنید و هنگام استفاده از پله‌ها مراقب نرده‌ها باشید. همچنین باید از پیاده روی یا پیاده روی در زمین های ناهموار تا زمانی که زانوی شما به درستی بهبود نیافته است خودداری کنید.
  • برای مدت طولانی ننشینید – نشستن طولانی مدت پس از جراحی تعویض مفصل زانو با خطر بیشتر لخته شدن خون در ارتباط است. مطمئن شوید که پس از عمل فعالیت کافی سبک برای کمک به بهبودی تان را انجام می دهید.
  • دویدن - دویدن سه برابر بیشتر از راه رفتن به زانو فشار وارد می کند. از دویدن در زمانی که در حال بهبودی جراحی تعویض مفصل زانو هستید تا زمانی که پزشکتان آن را اجازه نداده است، خودداری کنید.

چه چیزی می تواند سال ها پس از تعویض زانو باعث زانو درد شود؟

زانوی تعویض شده برای همیشه دوام نمی آورد. اکثر زانوهای تعویضی عملکرد خوبی دارند و 10 تا 20 سال بعد از عمل هیچ مشکلی برای بیماران ایجاد نمی‌کنند. هنگامی که سال ها پس از تعویض زانو پس از 10 سال یا بیشتر دردی رخ می دهد، معمولاً به دلیل یکی از این چهار مشکل زیر در تعویض زانو است.

  • تحریک بافت نرم اطراف زانو - شایع ترین درد بیمارانی که سال ها پس از تعویض زانو رخ می دهد، بافت نرم اطراف زانو است. بیماران هنوز چندین تاندون، رباط و عضلات اطراف زانویشان دارند که ممکن است با فعالیت‌های مختلف تحریک شوند.
    ایمپلنت شل می شود - شل شدن ایمپلنت یکی از دلایل درد است که می تواند سال ها پس از جراحی تعویض مفصل زانو ایجاد شود. شل شدن ایمپلنت معمولاً در اثر ساییدگی و پارگی در طول زمان ایجاد می‌شود، اگرچه می‌تواند در اثر ورزش شدید یا چاقی تشدید شود. شل شدن ایمپلنت می تواند باعث درد و همچنین بی ثباتی در زانو و تغییر در راستای مفصل زانو شود.
  • عفونت - میزان عفونت بعد از جراحی زانو بسیار کم است، حدود 1 درصد. اگر عفونت در اطراف اجزای تعویض شده زانو ایجاد شود، درمان آن با آنتی بیوتیک دشوار است. برای کنترل عفونت ممکن است جراحی تجدید نظر لازم باشد.

حتما مطالعه کنید : عمل تعویض مفصل زانو چقدر طول میکشد

آیا در مورد تعویض مفصل زانو سوالی دارید؟

جراح ارتوپد دکتر علیرضا امین جواهری با کمال میل به سوالات شما پاسخ می دهد و به شما کمک می کنند تا بهترین استفاده را از تعویض مفصل زانو ببرید و بتوانید سال ها استفاده بدون درد از زانوی جدید خود داشته باشید. وقت ویزیت خود را همین امروز تعیین کنید.

 

مطالب مشابه

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟
سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟

سندرم تونل تارسال (TTS) می‌تواند باعث درد، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن در پاها شود. این بیماری به‌خاطر التهاب عصب تیبیال خلفی که در امتداد قسمت داخلی مچ پا قرار دارد، ایجاد می‌شود. التهاب به‌دلیل آسیب عصبی و فشردگی اتفاق میفتد.

سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟
سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟

سزاموئیدیت، اختلالی است که در آن استخوان‌های سزاموئید و بافت‌های نرم اطراف آن‌ها دچار التهاب و درد می‌شوند. درد در زیر مفصل انگشت شست پا احساس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند افراد جوان و فعال بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟
مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟

مورتون نوروما (نوروم مورتون) التهاب عصبی در پای شما است. این بیماری به‌خاطر بزرگ شدن اعصاب بین انگشتی، بین استخوان‌های متاتارس، که پا را به انگشتان سوم و چهارم (انگشتان میانی نزدیک به انگشت کوچک پا) متصل می‌کنند، اتفاق میفتد.

علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟
علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری متاتارسالژیا به درد و التهاب در قسمت توپی‌شکل کف پا اشاره دارد. این ناحیه بین قوس‌ها و انگشتان پا در کف پا قرار دارد. درد ناشی از متاتارسالژیا معمولاً زیر یک یا چند استخوان از پنج استخوان در پایه انگشتان پا و بالای استخوان متاتارس رخ می‌دهد.

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟
علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟

درد کف پا در هنگام راه رفتن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی، ازجمله پوشیدن کفش‌های نامناسب، انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت، ایستادن طولانی در محل کار و … باشد. این درد ممکن است از مشکلاتی در استخوان‌ها، اعصاب، غضروف، تاندون‌ها یا رباط‌های پا ناشی شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×