• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
شکستگی گردن استخوان ران یا فمور

شکستگی گردن استخوان ران یا فمور

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۰ دی ۱۴۰۲

اگر شکستگی گردن استخوان ران یا گردن استحوان فمور بدون جابجایی صورت گرفته باشد معمولا جراحی از طریق فیکس کردن قطعات شکسته شده به منظور جوش خوردن و جبران شکستگی صورت می گیرد.

افراد مسن مخصوصا خانم ها بیشتر در معرض شکستگی گردن استخوان ران قرار می گیرند.

علت شایع و مهم در شکستگی گردن استخوان ران ، بیماری پوکی استخوان و استئوپروز می باشد.

نشانه های شکستگی گردن استخوان ران

معمولا افراد مسن با زمین خوردن دچار اختلالات حرکتی و عدم توانایی در ایستادن ، می شوند. در اغلب موارد علت این امر ، شکستگی گردن استخوان ران می باشد. اگر شکستگی گردن استخوان فمور اتفاق افتاده باشد علائمی مانند موارد زیر در فرد ظاهر می شوند:

  • فرد در ناحیه ی لگن و کشاله ی ران خود احساس درد شدید می کند که این درد با حرکت دادن این نقاط تشدید می شود.    
  • اگر فرد مسنی توانایی راه رفتن و ایستادن خود را به یکباره از دست بدهد ، ممکن است دچار شکستگی گردن استخوان ران شده باشد.
  • اگر فرد مسنی که مبتلا به آلزایمر شده باشد و قوای ذهنی آن تحلیل رفته باشد ، دچار ناتوانی در راه رفتن و ایستادن شده باشد ، احتمال خیلی زیاد دچار شکستگی گردن استخوان لگن شده است.

دكتر سيد عليرضا امين جواهري  ، جراح و متخصص ارتوپد و فوق تخصص جراحي زانو و لگن از سوئیس هستند . شما عزیزان می توانید ، براي كسب اطلاعات بيشتر و معاينه حضوري ،  از راه های زیر با دکتر جواهری ارتباط برقرار کنید:

شماره تماس:   71062400 /  09334131004   و  کانال  اینستاگرام

تشخیص شکستگی گردن استخوان ران

یکی از راهکارهای ساده به منظور تشخیص این نوع شکستگی ، رادیوگرافی می باشد. زیرا در اکثر افرادی که به این عارضه مبتلا شده اند، شکستگی توام با جابجایی صورت می گیرد. اگر شکستگی با جابجایی جزئی اتفاق افتاده باشد ، ممکن است مشاهده ی خط شکستگی در تصاویر بدست آمده از رادیوگرافی مشکل باشد.

در این حالت برای تشخیص قطعی شکستگی از سایر روش های تشخیصی نیز استفاده می شود.

شکستگی لگن

 

درمان شکستگی گردن استخوان ران در سالمندان

مهم ترین روش درمانی برای اصلاح شکستگی گردن استخوان ران ، عمل جراحی می باشد.

انتخاب شیوه ی جراحی به پارامترهای مهمی نظیر : تشخیص جراح ، شدت جابجا شدن استخوان در اثر شکستگی و سن بیمار بستگی دارد.

اگر شکستگی گردن استخوان ران بدون جابجایی صورت گرفته باشد معمولا جراحی از طریق فیکس کردن قطعات شکسته شده به منظور جوش خوردن و جبران شکستگی صورت می گیرد. این فیکساسیون از طریق سه عدد پیچ انجام می پذیرد.

  • اگر بیماری که دچار شکستگی شده است، کمتر از 60 سال سن داشته باشد معمولا جراحی بصورت جاانداختن شکستگی توام با فیکس کردن قطعات شکسته شده با پیچ DHS Dynamic Hip Screw انجام می شود. 
  • حال اگر بیمار بالای 60 سال ، سن داشت، درمان این شکستگی از طریق خارج کردن سر استخوان ران و جایگزین شدن آن با یک پروتز ( سر فلزی ) صورت می گیرد. به این تکنیک جراحی به منظور جبران شکستگی ، همی آرتروپلاستی Hemiarthroplasty اطلاق می شود.

جراحی همی آرتروپلاستی Hemiarthroplasty

تفاوت این نوع از جراحی با جراحی تعویض مفصل لگن ، در این است که ؛ سر استخوان ران به همراه حفره استابولوم در جراحی تعویض کامل مفصل ران ، با پروتزجایگزین می شوند، اما در جراحی همی آرتروپلاستی ، حفره استابولوم جای خود باقی می ماند و دست نمی خورد.

اگر حفره استابولوم در اثر شکستگی گردن استخوان ران ، ساییدگی زیادی پیدا کرده باشد ، ممکن است جراح از تعویض کامل مفصل ران به منظور درمان شکستگی بهره گیرد.

 

جراحی همی آرتروپلاستی Hemiarthroplasty

 

در حال حاضر متخصص و جراح ارتوپد ، برای درمان نتیجه بخش این نوع شکستگی ، از جراحی همی آرتروپلاستی بجای جا انداختن و فیکساسیون سر استخوان ران ، استفاده می کند.

 

نکات مهم در شکستگی گردن استخوان فمور

به منظور درمان این شکستگی ، عمل جراحی در اولویت قرار دارد. این شکستگی چه در افراد جوان و چه افراد مسن ایجاد شده باشد باید جدی گرفته شود و سریعا اقدامات لازم به جهت جا انداختن این شکستگی صورت گیرد.

زیرا تاخیر در انجام اقدامات لازم برای درمان این شکستگی ، عوارض نامطلوبی مانند : سیاه شدن سر استخوان ران و عدم جوش خوردن مناسب استخوان شکسته شده را به همراه دارد. احتمال موفقیت در جراحی این شکستگی ، معمولا بین 6 تا 12 ساعت ابتدایی بعد از شکستگی ، بیشتر می باشد.

عوارض شکستگی گردن استخوان فمور

از میان عوارض نامطلوب و مهم ناشی از این شکستگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نکروز سر استخوان ران
  • جابجایی پیچ و پلاک های تعبیه شده
  • عدم جوش خوردن مناسب و ...

مطالب مشابه

برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب
برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب

تحقیقات نشان می‌دهند رژیم غذایی خاصی برای درمان روماتیسم مفصلی وجود ندارد، اما برخی غذاها می‌توانند به کاهش التهاب (تحریک، درد، تورم) در بدن شما کمک کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند به مدیریت وزن که برای جلوگیری از فشار بیش‌ازحد بر مفاصل مهم است، کمک می‌کنند.

آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟
آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟

آرتریت سپتیک (آرتریت عفونی) معمولاً توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌ها ایجاد می‌شود. این بیماری، نوعی التهاب مفصلی است که توسط عفونت ایجاد می‌شود و مفصلی بزرگ در بدن مانند زانو یا مفصل ران را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟
استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟

استئوکندریت دیسکان انتهای استخوان در مفصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری باعث قطع جریان خون به بخشی از استخوان شده و باعث نرم و ضعیف شدن آن می‌شود. در نهایت، قسمت آسیب‌دیده از بقیه استخوان جدا شده و مقداری غضروف را نیز با خود می‌کشد و علامتی را در جایی که استخوان و غضروف جدا می‌شوند، باقی می‌گذارد.

لوپوس - شناخت علائم و اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام
لوپوس - شناخت علائم و اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام

لوپوس بیماری‌ای است که باعث التهاب در سراسر بدن می‌شود. در این بیماری خودایمنی، به جای این که سیستم ایمنی بدن از شما محافظت کند، به بدنتان آسیب می‌رساند.

نقرس کاذب چیست؟ علت ، علائم و روش های تشخیص و درمان این بیماری
نقرس کاذب چیست؟ علت ، علائم و روش های تشخیص و درمان این بیماری

نقرس کاذب، نوعی آرتریت است که باعث ایجاد حملات ناگهانی درد و تورم در مفاصل شما شده و به‌طور رسمی به‌عنوان بیماری رسوب کریستال پیروفسفات دی هیدرات کلسیم یا CPPD شناخته می‌شود. اما این بیماری به دلیل شباهت آن به نقرس معمولاً نقرس کاذب نامیده می‌شود.

نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن
نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن

علامت اصلی نقرس زانو، درد شدید است که اغلب در طول شب شروع می‌شود. حملات حاد نقرس زانو ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشند. معمولاً درد در 24 ساعت اول شروع حملات، به اوج خود می‌رسد. حملات حاد ممکن است به طور مکرر رخ دهند یا ممکن است سال‌ها از هم فاصله داشته باشند.

9 علت ضعف پا و نحوه درمان آن
9 علت ضعف پا و نحوه درمان آن

ضعف پا یا احساس درد و ناتوانی در پاها می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی داشته باشد و فعالیت‌های روزمره مانند راه رفتن، ایستادن یا انجام کارهای ساده را مختل کند. این وضعیت ممکن است ناشی از عوامل مختلفی از مشکلات عضلانی و عصبی گرفته تا کمبودهای تغذیه‌ای باشد

روش های درمان پا درد - درمان های پزشکی و خانگی
روش های درمان پا درد - درمان های پزشکی و خانگی

پا درد می‌تواند فعالیت‌های روزمره فرد را تحت تأثیر قرار داده و کیفیت زندگی او را کاهش دهد. درمان پا درد بستگی به علت آن دارد و شامل روش‌های مختلفی از جمله استراحت، داروها، فیزیوتراپی، و در موارد شدیدتر، جراحی می‌باشد.

مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر است؟
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر است؟

بهبودی بعد از جراحی تعویض زانو به عوامل مختلفی مانند نوع جراحی، وضعیت سلامت عمومی بیمار و رعایت دستورالعمل‌های پزشکی بستگی دارد. اگرچه نیاز به استراحت طولانی‌مدت در بستر وجود ندارد، اما پیروی از یک برنامه دقیق توانبخشی و استراحت مناسب می‌تواند به تسریع روند بهبودی و کاهش خطرات احتمالی کمک کند.

مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟

مدت زمان استراحت و محدودیت‌های فعالیت‌ها می‌تواند بسته به وضعیت جسمی هر فرد و نوع جراحی متفاوت باشد. در این دوران، توجه به دستورات پزشک، انجام تمرینات مناسب و صبر و شکیبایی برای بهبودی کامل از اهمیت زیادی برخوردار است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×