• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
رانندگی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن

رانندگی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۸

رانندگی بعد از تعویض مفصل لگن یکی از فعالیت های مهم است که بیمار تا چند هفته بعد از جراحی قادر به انجام آن نخواهد بود، فردی که تحت جراحی تعویض مفصل لگن قرار گرفته است بین چهار تا شش هفته به هیچ عنوان اجازه رانندگی ندارد و پس از گذشت این زمان نیز باید برای رانندگی کردن پزشک خود را درجریان بگذارد.

رانندگی پس از جراحی تعویض مفصل هیپ یا همان ران یکی از فعالیت های مهمی است که بیمار تا مدت ها بعد از جراحی نمی تواند به آن بپردازد و در انجام آن با محدود هایی مواجه است.

اما اینکه چقدر بعد از جراحی تعویض مفصل هیپ می توانید رانندگی کنید؛ بستگی به نظر متخصص یا جراح تعویض مفصل لگن دارد زیرا این زمان در هر فردی بسته به عوامل مختلفی نظیر وضعیت جسمانی بیمار، محدودیت ها و نوع جراحی تعویض مفصل لگن متفاوت است.

رانندگی کردن یک مهارت و توانایی خاصی می خواهد که برای انجام آن باید قدرت کافی داشت همان طور که می دانید در انجام این کار اندام های تحتانی بدن به شدت تحت فشار است و فرد برای به حرکت درآوردن پدال نیاز به یک پای سالم دارید که به راحتی این کار را انجام دهید به همین منظور بیماری که تحت جراحی تعویض مفصل هیپ قرار گرفته است این توانایی را ندارند و نمی تواند به راحتی رانندگی کند.

بیمار زمانی می تواند به رانندگی بپردازد که بدون احساس دردی پای خود را به زمین بگذارد و به راحتی و بدون احساس درد برروی صندلی اتومبیل بنشیند که این زمان حدود بین 4الی 6هفته طول می کشد.

 

 

دلایل که به شما اجازه رانندگی پس از جراحی تعویض مفصل لگن داده نمی شود

فردی که تحت جراحی تعویض مفصل لگن قرار گرفته است بین چهار تا شش هفته به هیچ عنوان اجازه رانندگی ندارد و پس از گذشت این زمان نیز باید برای رانندگی کردن پزشک خود را درجریان بگذارد. البته این زمان تعیین شده بسته به شدت نوع عمل جراحی و شرایط بدنی بیمار متفاوت است و شاید در برخی افراد این زمان بیش از این زمان طول بکشد. سوالی که در این میان پیش می آید این است که چرا بعد از جراحی تعویض مفصل لگن  نمی توان رانندگی کرد؟

دو دلیل اصلی و مهمی که باعث می شوند به شما پس از جراحی اجازه رانندگی داده نشود. شامل موارد زیر می‌باشد:

 

به دلیل مصرف دارو پس از جراحی تعویض مفصل نمی توانید رانندگی کنید

 

محدودیت های فیزیکی پس از جراحی تعویض مفصل لگن

واقعیت این است که یک فرد سالم با نشستن به طور یکنواخت در فضای محدود ماشین، نگاه مداوم و مستقیم به جلو، فشار مداوم روی پدال گاز و در دست داشتن فرمان خودرو باعث بروز درد در اندام‌ های مختلف بدن می ‌شود چه برسد به فردی که تازه تحت جراحی لگن قرار گرفته است.

پس با داشتن محدودیت فیزیکی به هیچ عنوان نمی توانید به راحتی رانندگی کنید. رانندگی کردن فشار زیادی را به ناحیه کمر و لگن و قسمت های تحتانی بدن وارد می کند از این رو اگر فردی بعد از جراحی قادر به رانندگی کردن نیز باشد اما این کار فشار زیادی را به ناحیه زخم و جراحی وارد می کند.

دلیل دیگر اینکه به شما اجازه داده نمی شود پس از جراحی رانندگی کنید این است که ممکن است واکنش هایی از خود نشان دهید که منجر به تصادف شود و بروز تصادف مشکلات را تا چندین برابر افزایش می دهد.

 

به دلیل مصرف دارو پس از جراحی تعویض مفصل نمی توانید رانندگی کنید

هر فردی برای رانندگی علاوه بر مهارت کنترل ماشین و سرعت عمل باید از هوشیاری بالایی نیز برخوردار باشد. یکی از مهم ترین عواملی که باعث کم شدن سطح هوشیاری می شود، مصرف دارو است.

داروها با عوارضی که دارند می توانند بروی رانندگی هر شخصی تاثیر بگذارند. همان طور که می دانید یک بیمار پس از جراحی تعویض مفصل برای اینکه به بهبودی کامل دست یابد، باید به طور مکرر یکسری داروهای ضد درد و تسکین دهنده را مصرف کند. از مهم ترین عوارض این چنین داروها خواب آور بودن آنهاست و هوشیاری بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد.

 

نکات مهم در هنگام رانندگی پس از جراحی تعویض مفصل هیپ

به هیچ عنوان این فکر به سرتان نزند که پس از عمل جراحی، خودتان تا رسیدن به خانه رانندگی کنید، زیرا علاوه بر محدودهای فیزیکی که پس از جراحی بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد؛ بیهوشی نیز می تواند واکنش های انسان را آهسته کرده، بر روی فکر کردن و تصمیم گیری تاثیر بگذارد و حتی می تواند در چند ساعت بعد از عمل جراحی موجب فراموشی شود.

بنابراین وقتی که شما احساس کردید می توانید خودتان رانندگی کنید، توانایی رانندگی شما و همچنین قدرت تصمیم گیری شما ممکن است به شدت مختل شده باشد.

قبل از اینکه عمل را انجام دهید، با دوستان یا خانواده خود هماهنگ کنید تا پس از عمل شما را به خانه برسانند یا اینکه می توانید از وسایل نقلیه عمومی مثل تاکسی استفاده کنید.

بعد از گذشت مدت زمان مورد نظر نیز رعایت برخی اصول در هنگام رانندگی برای پیشگیری از بدتر شدن شرایط بیمار بسیار اهمیت دارد که نکات شامل:

  • از رانندگی کردن طولانی مدت بپرهیزد و بهتر است این را بدانید بدن شما با بدن یک فرد سالم متفاوت است و هر گونه فشار و ضربه ای ممکن است شرایط شما را بدتر کند.
  • اگر شما تا مدت ها بعد از عمل از آرام بخش یا داروهای ضد درد استفاده می کنید، لازم است رانندگی را بیشتر به تعویق بیندازید.
  • داروهای جراحی، از جمله داروهای تجویزشده ضد درد، آرام بخش ها، شل کننده های عضلانی و بسیاری از داروهای دیگر می تواند موجب تاخیر در عکس العمل و تاثیر در توانایی شما در رانندگی کردن شود از این رو تا زمانی که مهارت کافی در رانندگی کردن پیدا نکردید به هیچ عنوان اقدام به رانندگی نکنید.
  • در نهایت پیشنهاد می شود برای شروع رانندگی پس از جراحی تعویض مفصل لگن حتما با پزشک خود مشورت کنید.

تعویض مفصل لگن

مراقبت های بعد از تعویض مفصل لگن

دیگر محدودهایت ها پس از جراحی تعویض مفصل هیپ

امتناع از رانندگی بخش کوچکی از  محدودیت ها و مراقبت های بعد از جراحی تعویض مفصل لگن است و بیماری که تحت اینگونه جراحی قرار می گیرد باید تحت مراقبت های خاصی باشد تا نتیجه خوبی از بهبودی بدست بیاورد. چند روز پس از جراحی، بیمار از بیمارستان مرخص شده به منزل میرود. در این مدت بیمار باید به نکات مهمی توجه کند. داروهایی که پزشک تجویز کرده، مراقبت از زخم، مراقبت از دستگاه تنفس، مراقبت از وضعیت روحی بیمار و نرمش هایی که بیمار باید انجام دهد از مهم ترین این نکات هستند. علاوه بر این موارد بیمار در انجام کارهای دچار محدودهایت است که از مهم ترین محدودها پس از جراحی تعویض مفصل لگن شامل:

  • توجه نماید در تمام طول دوران نقاهت بعد از جراحی تعویض مفصل لگن از هر گونه حرکات شدید و ناگهانی که سبب ایجاد فشارهای آنی روی مفصل می شود خودداری کنید.
  • تا زمان بهبودی کامل از هرگونه کشش و فشار وارده به لگن از جمله بالا و پایین رفتن مکرر از پله، ایستادن در مدت زمان طولانی و کوه نوردی امتناع کنید.
  • از نشستن بر روی مبل، صندلی و سکوهای کوتاهی که از ارتفاع پایینی برخوردارند، خودداری کنید.
  • از بلند کردن و حمل هر وسیله ای که تقریبا وزنی معادل یک پنجم (و یا بیشتر) وزن شما را دارد، اکیدا خودداری نمایید. نیرو و فشار وارد شده را در دو طرف بدن توزیع کرده و یا از کوله پشتی جهت حمل وسایل استفاده کنید.
  • بعد از جراحی تعویض مفصل هیپ بهتر است از دستشویی فرنگی استفاده کنید. بهتر است در روزهای اول بعد از جراحی برای دستشویی رفتن از اطرافیان یا پرستار کمک بگیرد.
  • انتخاب یک کفش مناسب بعد ازجراحی تعویض مفصل بسیار اهمیت دارد زیرا جذب و توزیع مناسب نیرو توسط کفش ها صورت می گیرد از این رو سبب کاهش چشمگیر فشار وارده به مفصل می شود.

مطالب مشابه

جراحی تومور لگن
جراحی تومور لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟
سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟

سندرم تونل تارسال (TTS) می‌تواند باعث درد، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن در پاها شود. این بیماری به‌خاطر التهاب عصب تیبیال خلفی که در امتداد قسمت داخلی مچ پا قرار دارد، ایجاد می‌شود. التهاب به‌دلیل آسیب عصبی و فشردگی اتفاق میفتد.

سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟
سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟

سزاموئیدیت، اختلالی است که در آن استخوان‌های سزاموئید و بافت‌های نرم اطراف آن‌ها دچار التهاب و درد می‌شوند. درد در زیر مفصل انگشت شست پا احساس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند افراد جوان و فعال بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟
مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟

مورتون نوروما (نوروم مورتون) التهاب عصبی در پای شما است. این بیماری به‌خاطر بزرگ شدن اعصاب بین انگشتی، بین استخوان‌های متاتارس، که پا را به انگشتان سوم و چهارم (انگشتان میانی نزدیک به انگشت کوچک پا) متصل می‌کنند، اتفاق میفتد.

علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟
علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری متاتارسالژیا به درد و التهاب در قسمت توپی‌شکل کف پا اشاره دارد. این ناحیه بین قوس‌ها و انگشتان پا در کف پا قرار دارد. درد ناشی از متاتارسالژیا معمولاً زیر یک یا چند استخوان از پنج استخوان در پایه انگشتان پا و بالای استخوان متاتارس رخ می‌دهد.

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×