جراح زانو چه بیماری هایی را درمان می کند؟
جراح زانو یا فوق تخصص زانو پزشکی است که به تشخیص، درمان و جراحی مشکلات مربوط به زانو می پردازد. جراح زانو همان متخصص ارتوپدی است که پس از گذراندن دوره های چهار ساله تخصصی تشخیص و درمان مشکلات مربوط به استخوان و مفصل، در زیرشاخه جراحی زانو تخصص می یابد.
جراح زانو با کسب علم و دانش بیشتر در زمینه جراحی زانو به تشخیص و درمان چنین بیماری هایی می پردازد:
- آرتروز زانو (جراحی و درمان انواع آرتروز زانو از جمله استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید و ...)
- دررفتگی زانو ( جابه جایی یا انحراف زانو )
- پارگی مینیسک زانو
- بورسیت زانو
- نرمی کشکک زانو
- کشیدگی و پارگی رباط صلیبی
چرا انتخاب بهترین جراح زانو اهمیت دارد؟
شاید شما نیز در اطرافیان خود بیمارانی را دیده باشید که به تازگی تحت جراحی زانو قرار گرفته اند اما پس از گذشت چندین ماه حتی چندین سال بهبودی در آنها حاصل نشده و هنوز موفق به راه رفتن نشده اند؛ در چنین شرایطی است که انتخاب یک پزشک ماهر و کاربلد بسیار اهمیت می یابد.
الزاما داشتن تخصص برای عالی بودن و بهترین بودن یک پزشک کافی نیست! بلکه معیارهای دیگه ای هم هستند که می تواند در انتخاب بهترین جراح زانو به شما کمک کند . از مهم ترین ویژگی های بهترین جراح زانو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
از تجربه بالایی در انجام انواع جراحی زانو برخوردار باشد
با انجام عملهای جراحی، تجارب ارزشمندی در عمل جراحی زانو بدست میآید. جراحان با هر جراحی به تجارب جدیدی دست می یابند. همچنین در کنار تجربه بالا در انجام عمل های جراحی، میزان موفقیت در عمل جراحی را نیز بسیار اهمیت دارد از این رو در هنگام پیدا کردن بهترین جراح زانو حتما چنین مواردی را مورد بررسی قرار دهید.
اخلاق مدار بوده و از وجدان کاری برخوردار باشد
یک جراح زانو خوب از وجدان کاری برخوردار است ، یعنی سلامت و رضایت بیمار را بدون در نظر گرفتن منافع مالی خود در درجه اول اهمیت قرارمی دهد.
در کنار اخلاق مداری، خوش اخلاق بودن یک پزشک نیز بسیار اهمیت دارد؛ زیرا بیماران به دلیل تحمل درد و ناراحتی ناشی از بیماری در حالت اضطراب و ناراحتی قرار دارند؛ به همین خاطر هنگامی که بیماری به پزشک مراجعه می کند نیاز به آرامش دارد، از این رو پزشک با آرامش و خوش اخلاقی خود می تواند این آرامش را به بیمار انتقال دهد.
آشنا بودن به جدیدترین و کم تهاجمی ترین متد جراحی زانو
به روز بودن اطاعات یک پزشک و آشنا بودن به جدیدترین تکنیک های جراحی بسیار اهمیت دارد. یک پزشک این اطلاعات را می تواند با شرکت در کنگره های علمی و گذراندن دوره های تکمیلی در خارج یا داخل کشور بدست بیاورد.
حتما بخوانید: بازسازی و ترمیم غضروف زانو
جراح زانو چه نواع جراحی هایی را انجام می دهد؟
جراح زانو یا فوق تخصص زانو به دو روش جراحی و غیرجراحی به درمان انواع مشکلات زانو می پردازد. برخی فکر می کنند کار جراح زانو تنها عمل جراحی است اما جراحی یک بخش از کار فوق تخصص جراحی زانو است که در موارد حاد و شدید درد زانو از این جراحی ها استفاده می کند.
انواع جراحی زانو که توسط فوق تخصص جراحی زانو انجام می شود:
جراحی تعویض مفصل زانو
تعویض مفصل زانو نوعی جراحی است که به وسیله آن مفصل صدمه دیده بیمار به طور کامل جایگزین می شود. جراح زانو زمانی از روش جراحی تعویض مفصل برای درمان مشکلات زانو استفاده می نماید که درد ها و ناراحتی زانو توسط دارو دیگر روش های درمان غیرجراحی تسکین نیابد و اینگونه دردها بر کیفیت زندگی بیمار تاثیر بگذارد.
جراحی آرتروسکوپی
آرتروسکوپی زانو نوعی جراحی است که با استفاده از یک دوربین کوچک و لنز متصل به آن برای دیدن مفصل زانو انجام میشود. این جراحی از جمله روش های جراحی کم تهاجمی است که در آن جراح زانو برای وارد کردن لنز دوربین و ابزار آرتروسکوپی دو یا چند شکاف کوچک در زانو ایجاد میشود.
- جراح زانو از روش جراحی آرتروسکوپی زانو در چنین مواردی استفاده می نماید:
- پارگی یا آسیبدیدگی رباط صلیبی قدامی یا رباط صلیبی خلفی
- پارگی یا آسیبدیدگی رباطهای جانبی زانو
- تورم یا التهاب زیاد پوشش داخلی مفصل که به آن سینوویوم گفته میشود.
- ناپایداری مفصل کشکک زانو
- خرابشدگی و جداشدگی غضروف زانو
- عفونت مفصل زانو
- پیوند غضروف زانو یا ترمیم آن
- شکستگیهای استخوان زانو
جراحی استئوتومی زانو
جراحی استئوتومی نوعی عمل جراحی است که در آن استخوان بیمار توسط عمل جراحی و بصورت کنترل شده ای بوسیله جراح و با وسایل خاصی برش داده شده و شکسته میشود. از این عمل برای تصحیح طول استخوان (بلند و کوتاه کردن استخوان) و یا برای تصحیح امتداد استخوان استفاده میشود.
استخوان بعد از شکسته شدن به دو قسمت تبدیل میشود. پس از اینکه این دو قسمت در وضعیت و امتداد مورد نظر قرار گرفتن به وسیله پیچ و پلاک یا اکسترنال فیکساتور یا گچ گیری در وضعیت مناسب نگه داشته شده تا مجددا جوش بخورند.