• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
بهترین سن برای تعویض مفصل ران چه زمانی است؟

بهترین سن برای تعویض مفصل ران چه زمانی است؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۶ دی ۱۴۰۲

سن مناسب برای تعویض مفصل ران چه زمانی است؟ چه سنی برای عمل جراحی خیلی زیاد و چه سنی خیلی کم است؟ این سوال هیچ پاسخ قطعی و بهترینی ندارد و نظرات پزشکی سنتی در حال تغییر است،

سن مناسب تعویض مفصل لگن

سن مناسب برای تعویض مفصل ران چه زمانی است؟ چه سنی برای عمل جراحی خیلی زیادو چه سنی خیلی کم است؟

این سوال هیچ پاسخ قطعی ندارد. نظرات پزشکی سنتی در حال تغییر است، به خصوص که امروزه به دلیل سبک زندگی کم تحرک، رژیم غذایی نامناسب و چاقی، افراد بیشتری در سنین پایین‌تر دچار آرتروز و سایر بیماری‌های مفصلی دژنراتیو می‌شوند.

  • با این حال طبق آمار بررسی شده از جراحان در سال 2016، 92780 عمل تعویض کامل مفصل لگن و 7253 مورد عمل اصلاحی در ایالات متحده انجام دادند.
  • میانگین سنی بیمارانی که این عمل ها را انجام داده اند چقدر بوده است؟ 67 سال.
  • آیا این به این معنی است که این سن مناسب برای تعویض مفصل لگن است؟ بستگی دارد.

حتما مطالعه کنید : عمل جراحی تعویض مفصل لگن

در هر دو سر طیف سنی

در گذشته، بسیاری احساس می کردند که هم بزرگسالان جوان و هم افراد در سنین بالا کاندید خوبی برای جراحی تعویض مفصل لگن نبودند. دلیل این امر آن است که افراد جوان‌تر معمولاً بسیار فعال‌تر هستند و این می‌تواند باعث ساییدگی و آسیب لگن مصنوعی شود – همچنین افرادی نیز که در انتهای طیف سنی قرار دارند، اغلب مشکلات سلامتی بیشتری دارند که می‌تواند جراحی بزرگ را به یک چالش تبدیل کند.

با این حال، تصورات در مورد انجام تعویض مفصل ران در هر دو جمعیت در حال تغییر است. با پیشرفت در تجهیزات و مواد، تکنیک‌های جراحی بهبود یافته و درمان بهتر پس از عمل، بیماران جوان‌تر و مسن‌تر از نتایج مثبتی که جراحی تعویض مفصل ران می‌تواند برایشان داشته باشد، بهره‌مند می‌شوند. نتایج دو مطالعه در مورد سن و تعویض مفصل ران که توسط انجمن آرتریت (AF) گزارش شده است را با هم مرور کنیم:

"یک مطالعه نشان داد که بسیاری از تعویض‌های مفصل ران که در بزرگسالان کمتر از 50 سال انجام شده‌اند، پس از 35 سال هنوز عملکرد خوبی دارند. گزارش دیگر دیگر حاکی از آن بود که انجام عمل جراحی تعویض مفصل ران در سن 90 سالگی یا بالاتر نسبتاً ایمن است."

انجمن خاطرنشان می کند که اکثر افرادی که جراحی تعویض مفصل ران انجام می دهند بین 50 تا 80 سال سن دارند - محدوده ای مطابق با داده های علمی دیگر. با این حال، نتایج مطالعاتی مانند این گزارش، این واقعیت را نشان می دهد که سن به تنهایی نباید عامل تعیین کننده باشد. در عوض، تصمیم برای انجام عمل جراحی تعویض مفصل ران باید بر اساس نیازهای فردی بیمار باشد.

تعویض مفصل در بیماران سالمند

تعویض کامل مفصل لگن یک روش جراحی رایج است که می تواند به طور چشمگیری به بهبود راحتی، تحرک و کیفیت کلی زندگی فرد کمک کند. در مورد مطالعه انجمن در سنین بالا، کارشناسان خاطرنشان می کنند که افرادی که موفق شده اند تا 90 سالگی زندگی کنند، اغلب از سلامت نسبتاً خوبی برخوردار هستند - اما اختلال در تحرک می تواند تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی و استقلال آنها داشته باشد. رهایی از درد و ناتوانی، بازگشت به استقلال و فعالیت های مورد علاقه از جمله ورزش می تواند همه چیز را برای بیماران مسن تغییر دهد. بنابراین به جای در نظر گرفتن سن بالا به عنوان تنها عامل تعیین کننده ، گزینه جراحی باید با توجه به شرایط خاص فرد و سلامت عمومی او در نظر گرفته شود.
آنها ممکن است به درمان، نظارت و مراقبت ویژه - قبل و بعد از عمل - توسط تیمی از متخصصان مراقبت های درمانی نیاز داشته باشند زیرا بیماران مسن اغلب دارای سایر مشکلات پزشکی مرتبط با سن هستند. بیمارستانی با تیم‌های متخصص و داشتن سابقه جراحی موفقیت‌آمیز بسیار حیاتی است.

بیماران مسن احتمالاً به کمک و مراقبت های گسترده بعد از عمل در خانه نیز نیاز خواهند داشت و باید اقدامات مناسب را در این خصوص انجام داد.

حتما مطالعه کنید : مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تعویض مفصل لگن در بیماران جوان

ایمپلنت های مفصلی طول عمر مشخصی دارند. برای جلوگیری از جراحی اصلاحی، پزشکان گاهی اوقات صبر کردن را توصیه می کنند مگر اینکه شرایط ناتوان کننده باشد.

علاوه بر این، افراد جوان فعالتر هستند و زودتر پروتزهای خود را فرسوده می کنند. فرد جوان تری که تحت عمل تعویض مفصل قرار می گیرد، احتمالاً 15 تا 20 سال بعد به جراحی تعویض مفصل دیگری نیاز دارد.

 

تعویض مفصل لگن در بیماران جوان

 

بیماران بسیار جوان نیاز به مشاوره و توضیح دقیق در مورد وضعیت مشکل شان، گزینه های موجود، ماهیت و طول عمر ایمپلنت ها و پروتکل های قبل و بعد از عمل دارند. آنها باید بدانند که ممکن است به چندین جراحی تجدیدنظر نیاز داشته باشند.

رویکرد کم تهاجمی تر

یکی از عوامل مهم در دستیابی به نتایج بهتر بعد از عمل جراحی تعویض مفصل ران، بهینه شدن تکنیک‌های جراحی مانند روش قدامی و کم عضله برای تعویض مفصل ران است. 

تعویض مفصل لگن به روش قدامی به جراح این امکان را می دهد که به جای پهلو یا پشت، از جلوی مفصل ران به آن برسد. برخلاف روش‌های جراحی سنتی، روش قدامی به این معنی است که می‌توان بدون ایجاد آسیب یا جدا کردن عضله از لگن یا استخوان ران در حین جراحی، مفصل را جایگزین کرد.

در این عمل، جراح تنها از طریق جداسازی طبیعی بین عضلات کار می کند. در تعویض مفصل ران به روش قدامی، ممکن است بتوانید بلافاصله لگن خود را آزادانه خم کنید و در صورت راحتی وزن کامل را تحمل کنید و در نتیجه سریعتر به عملکرد طبیعی بازگردید.

مزایای این روش عبارتند از:

  • برش و اسکار کوچکتر، با درد کمتر
  • عدم جدا شدن عضلات از لگن یا استخوان ران، با کاهش خطر دررفتگی لگن
  • بهبودی سریع‌تر و بستری کوتاه‌تر در بیمارستان
  • قرار دادن دقیق تر اجزاء، منجر به افزایش طول عمر پروتز و نیز طول دقیق تر پا می شود
  • اقدامات احتیاطی پس از جراحی تعویض مفصل لگن  در ان روش کمتر بوده و بازگشت به زندگی عادی سریعتر است. در نتیجه، بیماران معمولاً دوره ریکاوری آرام تری دارند.

حتما مطالعه کنید :

زندگی و محدودیت های حرکتی بعد از تعویض مفصل لگن

اگر درد لگنی را تجربه می کنید که بر تحرک و کیفیت زندگی شما تأثیر می گذارد، گزینه های درمانی در دسترس هستند. برای ارزیابی همین امروز با مطب دکتر جواهری تماس بگیرید تا بتوانیم به شما کمک کنیم تصمیم بگیرید چه نوع درمانی برای شما مناسب است.
 


مطالب مشابه

زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟
زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟

زانودرد، درد یا ناراحتی است که در داخل یا اطراف مفصل زانو احساس می‌شود. محل احساس درد زانو و درمان آن معمولاً به این بستگی دارد که کدام قسمت از مفصل و چرا آسیب دیده است.

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×