• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
6 مکمل خوب برای ترمیم رباط صلیبی زانو ACL

6 مکمل خوب برای ترمیم رباط صلیبی زانو ACL

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۵ دی ۱۴۰۲

مکمل های بازیابی ACL حاوی موادی هستند که به بازسازی کلاژن و بهبودی رباط صلیبی زانو کمک می کنند یعنی حدود 75 درصد رباط های موجود در بدن از کلاژن تشکیل شده است.

سالانه نزدیک به 200،000 مورد آسیب رباط صلیبی قدامی (ACL) در ایالات متحده گزارش می شود. این آسیب ها شامل پارگی یا پیچ خوردگی رباط صلیبی قدامی است که در وسط زانو قرار دارد. ACL به ثبات چرخشی کمک می کند و حرکت رفت و برگشت زانو را کنترل می کند. حدود 75 درصد رباط های موجود در بدن از کلاژن تشکیل شده است. بنابراین ، مکمل های بازیابی ACL حاوی موادی هستند که به بازسازی کلاژن کمک می کنند.

 

6 مکمل برتر برای بازیابی ACL

 

در اینجا لیستی از 6 مکمل برتر برای بازیابی ACL آورده شده است که حاوی مواد مغذی هستند که به ترمیم رباط ها کمک می کنند.

1. ویتامین A

ویتامین A تولید کلاژن در بدن را تحریک می کند و به بازسازی سیستم ایمنی بدن پس از آسیب کمک می کند. همچنین رتینوئیدهای محلول در چربی را برای بدن فراهم می کند که به حفظ سلامت و عملکرد چشم کمک می کند.

مطالعات نشان داده است که مکمل های ویتامین A به طور قابل توجهی تشکیل کلاژن را افزایش داده و ترمیم را تسریع می کنند. غذاهای غنی از ویتامین A شامل اسفناج ، جگر گاو ، سیب زمینی شیرین ، هویج ، کدو تنبل ، فلفل دلمه ای ، میوه های گرمسیری و سبزیجات برگ تیره است.

2. ویتامین Bکمپلکس

ویتامین B Complex به بدن کمک می کند تا کربوهیدرات ها را متابولیزه کرده و انرژی سلولی تولید کند. این انرژی به بهبود زخم ها کمک می کند و به سلول ها اجازه رشد و نمو می دهد. ویتامین B کمپلکس به سنتز DNA ، تشکیل کلاژن ، ایمنی و تشکیل گلبول های قرمز کمک می کند. این سلولهای خونی مسئول حمل اکسیژن و مواد مغذی به محل زخم هستند.

نخود ، غذاهای دریایی ، گوشت سفید ، سیب زمینی ، گل کلم ، موز ، گوشت گاو ، تخم مرغ و شیر سویا غذاهایی هستند که حاوی مقادیر بالای ویتامین B هستند.

حتما مطالعه کنید : طریقه خوابیدن بعد از عمل رباط صلیبی

3. ویتامین سی

ویتامین C یک ماده مغذی مهم مورد نیاز برای تولید کلاژن است. این ویتامین بین رشته های الیاف کلاژن پیوند ایجاد می کند و یکپارچگی استخوان ها ، ماهیچه ها ، پوست و تاندون ها را حفظ می کند.

ویتامین C همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که بهبودی شما را تسریع می کند. کمبود ویتامین C می تواند باعث بهبود غیر طبیعی و ضعیف شدن رباط ها شود.

4. روی

روی از چندین آنزیم و پروتئین تشکیل شده است ، از جمله آنهایی که برای ترمیم زخم ، ترمیم بافت و رشد مورد نیاز است. روی به سنتز DNA ، سنتز پروتئین و تقسیم سلولی کمک می کند که همگی به رشد و ترمیم بافت کمک می کنند.

کمبود روی یکی از شایع ترین کمبودهای مواد مغذی است و با بهبود ضعیف زخم ارتباط دارد. این مکمل برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی ضروری است. روی با افزایش رشد بافت جدید به بهبود بافت پاره کمک می کند.

 

کمبود روی

 

بنابراین ، مصرف غذاهای غنی از روی مانند گوشت ، ماهی ، صدف ، حبوبات ، دانه ها ، آجیل و غلات کامل می تواند به شما در بهبود موثرتر ACL کمک کند. توصیه می شود روزانه 15-30 میلی گرم روی به مدت دو تا چهار هفته مصرف شود. غذاهای حاوی روی شامل صدف ، گوشت گاو ، خرچنگ ، مرغ ، بادام زمینی ، لوبیا و گوشت خوک است.

5. آمینو اسید

اسیدهای آمینه به منظور ترمیم بافت و ایجاد عضله، مورد نیاز است. بدن شما همچنین به طور منظم برای تولید کلاژن به اسیدهای آمینه نیاز دارد. کلاژن پروتئینی است که حاوی چندین اسید آمینه است که به بهبودی کمک می کنند.

غذاهایی که حاوی اسیدهای آمینه در رژیم غذایی شما هستند شامل گوشت بدون چربی ، مرغ ، ماهی ، تخم مرغ ، محصولات لبنی و لوبیا می شوند.

6. گلوکوزامین

گلوکوزامین یک ماده طبیعی است که بدن شما تولید می کند و در مایع اطراف مفاصل شما وجود دارد. این مایع در ایجاد تاندون ها ، رباط ها و غضروف ها نقش دارد. مکمل های گلوکوزامین برای افزایش منابع مورد نیاز بدن مورد استفاده قرار می گیرند و عموماً از پوسته صدف یا ذرت تخمیر شده تهیه می شوند.

یک مطالعه اخیر روی حیوانات نشان داد که مصرف روزانه گلوکوزامین پس از شکستگی می تواند به تسریع ترمیم استخوان کمک کند. برخی از افراد که پس از آسیب های مفصلی و استخوانی از این مکمل استفاده می کنند ، میزان درد کمتر و بهبود سریعتر از آسیب ها را تجربه می کنند.

بهترین منابع غذایی که حاوی مقادیر بالای گلوکوزامین هستند عبارتند از: آب استخوان ، خرچنگ نرم ، ماهیان کوچک استخوانی و غشای پوسته تخم مرغ.

حتما مطالعه کنید : علائم پارگی رباط صلیبی

 

اثر مثبت‌اندیشی بر ترمیم رباط صلیبی زانو ACL

علاوه بر همه مکمل‌های درجه‌یکی که برای ترمیم رباط ACL نام بردیم، نقش مثبت‌اندیشی را هم در این فرایند نمی‌توان نادیده گرفت.

دوره ترمیم و بازیابی رباط صلیبی قدامی، زمان بسیار خوبی برای ایجاد تغییرهای شخصیتی مثبت، انعطاف‌پذیری و تأمل در زمینه‌هایی است که پس از بهبودی کامل جسمی، می‌توانید به آن‌ها بپردازید.

متخصص تغذیه‌ای درباره تجربه خودش در این زمینه می‌گفت «مدتی پیش رباط صلیبی قدامی من پاره شد. پارگی قابل‌توجهی در منیسکم اتفاق افتاد که خیلی هم متورم و دردناک بود.

اما حدود ده ماه طول کشید تا متوجه شوم آسیب دیده‌ام! در آن دوره همچنان تمرینات قدرتی منظمی داشتم. بیش از 10 کیلومتر در روز می‌دویدم و حتی اسکی می‌کردم.

البته بسیاری از ورزشکاران حرفه‌ای هم قبل از انجام عمل جراحی، تمرینات کنترل‌شده‌ای برای ترمیم زانویشان انجام می‌دهند، اما تفاوت اینجا بود که من واقعا از آسیب‌دیدگی خودم خبر نداشتم!

آسیب‌دیدگی رباط ACL برای هر کسی سخت است، اما نباید لزوما به تجربه‌ای منفی تبدیل شود. خود من سعی کردم از مراحل مختلف توان‌بخشی لذت ببرم.

همه تلاش خودم را کردم تا به‌طور مستقیم تجربه کنم که تغذیه چقدر روی ترمیم رباط صلیبی قدامی و بازگشت به ورزش اثر می‌گذارد.

من مثل ورزشکارهای حرفه‌ای، دسترسی مدام و هرروزه به فیزیوتراپی نداشتم، اما استراتژی تغذیه فوق‌العاده‌ای داشتم و همین هم به من کمک کرد تا خیلی زود بهبود پیدا کنم».

 

نتیجه گیری

اگرچه اجازه دارید در همان روز جراحی ACL به خانه بروید ، اما بهبودی از این عمل یک روند سریع یا آسان نیست. از لحظه ای که تحت عمل جراحی قرار می گیرید تا بهبودی کامل ، ممکن است تا شش ماه یا بیشتر طول بکشد. متأسفانه ، بهبودی از جراحی ACL می تواند یک فرآیند طاقت فرسا باشد. پیروی از برنامه توانبخشی که بر تقویت عضلات اطراف زانو متمرکز است ، به بازگرداندن دامنه حرکت کمک می کند.

 

رژیم غذایی متعادل

 

بدن هر فرد هنگام بهبودی از ACL واکنش متفاوتی نشان می دهد. عناصر زیادی وجود دارند که می توانند مانع دستیابی به بازیابی موفق ACL شود. با این حال ، یکی از عواملی که می تواند به بهبودی موفق کمک کند رژیم غذایی شما است. یک رژیم غذایی متعادل تمام مواد مغذی و ویتامین های مورد نیاز بدن را برای دستیابی به بهبودی مطلوب در اختیار شما قرار می دهد. از این رو اهمیت مصرف غذاهای سالم و مغذی که باعث بهبودی می شوند اهمیت دارد.

ما همچنین توصیه می کنیم که از مکمل های جامعی استفاده کنید ، که بتواند به التیام زخم ها و بهبودی شما کمک کند. امیدواریم با مصرف این 6 مکمل برتر برای بازیابی ACL که در این مقاله ذکر شد ، بتوانید بهبودی قابل مشاهده ای را داشته و از ترمیم موفق رباط آسیب دیده لذت ببرید.

 

منابع:

scienceforsport.com

zennutrients.com


مطالب مشابه

استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟
استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟

استئوکندریت دیسکان انتهای استخوان در مفصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری باعث قطع جریان خون به بخشی از استخوان شده و باعث نرم و ضعیف شدن آن می‌شود. در نهایت، قسمت آسیب‌دیده از بقیه استخوان جدا شده و مقداری غضروف را نیز با خود می‌کشد و علامتی را در جایی که استخوان و غضروف جدا می‌شوند، باقی می‌گذارد.

لوپوس - شناخت علائم و اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام
لوپوس - شناخت علائم و اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام

لوپوس بیماری‌ای است که باعث التهاب در سراسر بدن می‌شود. در این بیماری خودایمنی، به جای این که سیستم ایمنی بدن از شما محافظت کند، به بدنتان آسیب می‌رساند.

نقرس کاذب چیست؟ علت ، علائم و روش های تشخیص و درمان این بیماری
نقرس کاذب چیست؟ علت ، علائم و روش های تشخیص و درمان این بیماری

نقرس کاذب، نوعی آرتریت است که باعث ایجاد حملات ناگهانی درد و تورم در مفاصل شما شده و به‌طور رسمی به‌عنوان بیماری رسوب کریستال پیروفسفات دی هیدرات کلسیم یا CPPD شناخته می‌شود. اما این بیماری به دلیل شباهت آن به نقرس معمولاً نقرس کاذب نامیده می‌شود.

نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن
نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن

علامت اصلی نقرس زانو، درد شدید است که اغلب در طول شب شروع می‌شود. حملات حاد نقرس زانو ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشند. معمولاً درد در 24 ساعت اول شروع حملات، به اوج خود می‌رسد. حملات حاد ممکن است به طور مکرر رخ دهند یا ممکن است سال‌ها از هم فاصله داشته باشند.

9 علت ضعف پا و نحوه درمان آن
9 علت ضعف پا و نحوه درمان آن

ضعف پا یا احساس درد و ناتوانی در پاها می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی داشته باشد و فعالیت‌های روزمره مانند راه رفتن، ایستادن یا انجام کارهای ساده را مختل کند. این وضعیت ممکن است ناشی از عوامل مختلفی از مشکلات عضلانی و عصبی گرفته تا کمبودهای تغذیه‌ای باشد

روش های درمان پا درد - درمان های پزشکی و خانگی
روش های درمان پا درد - درمان های پزشکی و خانگی

پا درد می‌تواند فعالیت‌های روزمره فرد را تحت تأثیر قرار داده و کیفیت زندگی او را کاهش دهد. درمان پا درد بستگی به علت آن دارد و شامل روش‌های مختلفی از جمله استراحت، داروها، فیزیوتراپی، و در موارد شدیدتر، جراحی می‌باشد.

مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر است؟
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر است؟

بهبودی بعد از جراحی تعویض زانو به عوامل مختلفی مانند نوع جراحی، وضعیت سلامت عمومی بیمار و رعایت دستورالعمل‌های پزشکی بستگی دارد. اگرچه نیاز به استراحت طولانی‌مدت در بستر وجود ندارد، اما پیروی از یک برنامه دقیق توانبخشی و استراحت مناسب می‌تواند به تسریع روند بهبودی و کاهش خطرات احتمالی کمک کند.

مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟

مدت زمان استراحت و محدودیت‌های فعالیت‌ها می‌تواند بسته به وضعیت جسمی هر فرد و نوع جراحی متفاوت باشد. در این دوران، توجه به دستورات پزشک، انجام تمرینات مناسب و صبر و شکیبایی برای بهبودی کامل از اهمیت زیادی برخوردار است.

علت درد پا چیست؟
علت درد پا چیست؟

درد پا یک علامت شایع با دلایل گوناگون است که ممکن است ناشی از استفاده بیش‌ازحد، ساییدگی، آسیب‌های ورزشی یا یک بیماری خاص باشد. این درد می‌تواند به‌صورت گرفتگی عضلانی، درد شبانه، یا احساس تیر کشیدن در پای چپ یا راست ظاهر شود.

15 علت درد کف پا در شب چیست؟
15 علت درد کف پا در شب چیست؟

دلایل متعددی می‌توانند موجب بروز درد پا در شب شوند که برخی به سبک زندگی مرتبط بوده و برخی دیگر ناشی از بیماری‌های مختلف هستند. خوشبختانه، روش‌های درمانی متنوعی برای کاهش این دردها وجود دارند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×