• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
جراحی ترمیم پارگی لابروم لگن

جراحی ترمیم پارگی لابروم لگن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۷ دی ۱۴۰۲

جراحی ترمیم پارگی لابروم لگن زمانی تجویز می‌شود که پارگی باعث درد لگن و سایر علائم شده باشد و یا در عکس MRI پارگی مشخص باشد. پارگی های لابروم لگن به راحتی بهبود نمی یابند، بنابراین در بسیاری از موارد جراحی ترمیمی ممکن است ضروری باشد.

پارگی های لابروم لگن به راحتی بهبود نمی یابند، بنابراین در بسیاری از موارد جراحی ترمیمی ممکن است ضروری باشد. هدف از جراحی بهبود ثبات، عملکرد و دامنه حرکت ، کاهش درد لگن و جلوگیری از آسیب اضافی به مفصل ران است.

پزشکان چه زمانی جراحی لگن را برای ترمیم لابروم پاره شده توصیه می کنند؟

پزشک ممکن است جراحی ترمیم لابروم لگن را در موارد زیر توصیه کند: 

  • زمانی که پارگی باعث درد لگن و سایر علائم شود
  • و زمانی که پارگی با استفاده از MRI یا سایر تصویربرداری های پزشکی تایید شود.

 

برای برخی از پارگی‌های لابروم، ممکن است قبل از شروع جراحی، درمان غیرجراحی انجام شود. برای مثال، پزشک ممکن است برای چند هفته، فیزیوتراپی،  تزریق مفصلی ران یا ترکیبی از هر دو را توصیه کند.

 

پارگی لابروم با گیر افتادگی مفصل ران

بسته به سطح درد و ناتوانی فرد، حتی بیمارانی که پارگی های نسبتاً کوچکی دارند، در صورت داشتن مشکلی به نام گیرافتادگی مفصل ران ، که به نام FAI یا ایمپینجمنت ران نیز شناخته می شود، ممکن است توصیه به جراحی شوند.

گیرافتادگی مفصل ران زمانی اتفاق می‌افتد که رشد استخوانی منجر به تماس غیرطبیعی در استخوان‌های لگن شود. تحقیقات نشان می‌دهد که درمان‌های غیرجراحی برای بیمارانی که هم پارگی لابروم و هم گیرافتادگی ران دارند، موفقیت محدودی دارد.

چرا لابروم ها معمولاً به خودی خود بهبود نمی یابند

لابروم ران از فیبر و غضروف سخت با مقدار خون محدود ساخته شده است. بنابراین هنگامی که از استخوان جدا می شود، تقریبا غیرممکن است که بدون مداخله جراحی دوباره به استخوان بچسبد و التیام یابد.

در طی جراحی ترمیم پارگی لابروم هیپ چه کاری انجام می شود؟

در طول جراحی، پزشک ممکن است یکی از موارد زیر را انجام دهد:

 

در طی جراحی ترمیم پارگی لابروم هیپ چه کاری انجام می شود؟

 

  • ترمیم پارگی لابروم. پزشک با استفاده از قلاب های پلاستیکی کوچک و نخ استریل، لابروم پاره شده را دوباره به سوکت (استابولوم) وصل می‌کند.
  • دبریدمان. این تکنیک شامل کوتاه کردن یا صاف کردن ناحیه ای از لابروم است که فرسوده شده است. هدف از بین بردن بافت شل، آسیب دیده و دردناک است.
  • سایر ترمیم ها. مشکلات لگن اغلب با هم آمیخته می شوند، بنابراین معمولا جراح لابروم لگن را ترمیم می کند و در طول همان جراحی به سایر مشکلات نیز رسیدگی می کند. به عنوان مثال، جراح ممکن است لابروم را ترمیم کند و ناهنجاری های استخوانی را که باعث گیرافتادگی لگن می شود بتراشد.

حتما مطالعه کنید : جراحی تعویض مفصل لگن

بسته به آسیب لابروم لگن، جراح ممکن است ترمیم پارگی لابروم و دبریدمان را همزمان انجام دهد.

انجام سایر ترمیم ها ممکن است در حین جراحی تصمیم گیری شود. تصویربرداری پزشکی قبل از عمل همیشه نمی تواند همه چیزهایی را که در یک مفصل مشکل دارد نشان دهد. جراح ممکن است برای اولین بار در حین جراحی مشکلات دیگری از مفصل ران را تأیید یا کشف کند.

مقایسه جراحی آرتروسکوپی و جراحی باز لگن

ترمیم لابروم لگن ممکن است با استفاده از روش های آرتروسکوپی یا جراحی باز انجام شود.

  • آرتروسکوپی لگن یک جراحی کم تهاجمی در نظر گرفته می شود. ابزارهای جراحی مخصوص و یک دوربین فیلمبرداری از طریق 2 تا 4 برش به طول تقریبی 1 سانتی متر وارد بدن می شوند.
  • جراحی باز ران نیاز به یک برش منفرد به طول 8 تا 10 سانتی متر دارد. در طی جراحی باز، جراح ممکن است سر استخوان ران را از حفره ران خارج کند. این جراحی به عنوان یک جراحی بزرگ در نظر گرفته می شود.

اینکه آیا فردی تحت عمل جراحی باز قرار می گیرد یا آرتروسکوپی، بستگی به راحتی و تجربه جراح در برخورد با مشکل لگن یک بیمار خاص دارد. این روزها، تمام مشکلات لابروم را می توان با آرتروسکوپی حل کرد. جراحی آرتروسکوپی مفصل ران نسبت به جراحی باز دوره نقاهت کوتاه تری دارد.


منبع محتوا : sports-health

مطالب مشابه

عکس آرتروز زانو و تشخیص آن با رادیوگرافی و سونوگرافی
عکس آرتروز زانو و تشخیص آن با رادیوگرافی و سونوگرافی

از مهم ترین روش‌های تشخیص آرتروز استفاده از تصاویر اشعه ایکس، ام‌آرآی و سی تی اسکن است. تشخیص به‌موقع این اختلال باعث می‌شود درمان هرچه سریع‌تر آغاز شود و فرسایش و سائیدگی کمتری در استخوان و غضروف اتفاق بیفتد.

زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟
زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟

زانودرد، درد یا ناراحتی است که در داخل یا اطراف مفصل زانو احساس می‌شود. محل احساس درد زانو و درمان آن معمولاً به این بستگی دارد که کدام قسمت از مفصل و چرا آسیب دیده است.

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×