• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
جراحی ترمیم پارگی لابروم لگن

جراحی ترمیم پارگی لابروم لگن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۷ دی ۱۴۰۲

جراحی ترمیم پارگی لابروم لگن زمانی تجویز می‌شود که پارگی باعث درد لگن و سایر علائم شده باشد و یا در عکس MRI پارگی مشخص باشد. پارگی های لابروم لگن به راحتی بهبود نمی یابند، بنابراین در بسیاری از موارد جراحی ترمیمی ممکن است ضروری باشد.

پارگی های لابروم لگن به راحتی بهبود نمی یابند، بنابراین در بسیاری از موارد جراحی ترمیمی ممکن است ضروری باشد. هدف از جراحی بهبود ثبات، عملکرد و دامنه حرکت ، کاهش درد لگن و جلوگیری از آسیب اضافی به مفصل ران است.

پزشکان چه زمانی جراحی لگن را برای ترمیم لابروم پاره شده توصیه می کنند؟

پزشک ممکن است جراحی ترمیم لابروم لگن را در موارد زیر توصیه کند: 

  • زمانی که پارگی باعث درد لگن و سایر علائم شود
  • و زمانی که پارگی با استفاده از MRI یا سایر تصویربرداری های پزشکی تایید شود.

 

برای برخی از پارگی‌های لابروم لگن، ممکن است قبل از شروع جراحی، درمان غیرجراحی انجام شود. برای مثال، پزشک ممکن است برای چند هفته، فیزیوتراپی،  تزریق مفصلی ران یا ترکیبی از هر دو را توصیه کند.

 

پارگی لابروم با گیر افتادگی مفصل ران

بسته به سطح درد و ناتوانی فرد، حتی بیمارانی که پارگی های نسبتاً کوچکی دارند، در صورت داشتن مشکلی به نام گیرافتادگی مفصل ران ، که به نام FAI یا ایمپینجمنت ران نیز شناخته می شود، ممکن است توصیه به جراحی شوند.

گیرافتادگی مفصل ران زمانی اتفاق می‌افتد که رشد استخوانی منجر به تماس غیرطبیعی در استخوان‌های لگن شود. تحقیقات نشان می‌دهد که درمان‌های غیرجراحی برای بیمارانی که هم پارگی لابروم و هم گیرافتادگی ران دارند، موفقیت محدودی دارد.

چرا لابروم ها معمولاً به خودی خود بهبود نمی یابند

لابروم ران از فیبر و غضروف سخت با مقدار خون محدود ساخته شده است. بنابراین هنگامی که از استخوان جدا می شود، تقریبا غیرممکن است که بدون مداخله جراحی دوباره به استخوان بچسبد و التیام یابد.

در طی جراحی ترمیم پارگی لابروم هیپ چه کاری انجام می شود؟

در طول جراحی، پزشک ممکن است یکی از موارد زیر را انجام دهد:

 

در طی جراحی ترمیم پارگی لابروم هیپ چه کاری انجام می شود؟

 

  • ترمیم پارگی لابروم. پزشک با استفاده از قلاب های پلاستیکی کوچک و نخ استریل، لابروم پاره شده را دوباره به سوکت (استابولوم) وصل می‌کند.
  • دبریدمان. این تکنیک شامل کوتاه کردن یا صاف کردن ناحیه ای از لابروم است که فرسوده شده است. هدف از بین بردن بافت شل، آسیب دیده و دردناک است.
  • سایر ترمیم ها. مشکلات لگن اغلب با هم آمیخته می شوند، بنابراین معمولا جراح لابروم لگن را ترمیم می کند و در طول همان جراحی به سایر مشکلات نیز رسیدگی می کند. به عنوان مثال، جراح ممکن است لابروم را ترمیم کند و ناهنجاری های استخوانی را که باعث گیرافتادگی لگن می شود بتراشد.

حتما مطالعه کنید : جراحی تعویض مفصل لگن

بسته به آسیب لابروم لگن، جراح ممکن است ترمیم پارگی لابروم و دبریدمان را همزمان انجام دهد.

انجام سایر ترمیم ها ممکن است در حین جراحی تصمیم گیری شود. تصویربرداری پزشکی قبل از عمل همیشه نمی تواند همه چیزهایی را که در یک مفصل مشکل دارد نشان دهد. جراح ممکن است برای اولین بار در حین جراحی مشکلات دیگری از مفصل ران را تأیید یا کشف کند.

مقایسه جراحی آرتروسکوپی و جراحی باز لگن

ترمیم لابروم لگن ممکن است با استفاده از روش های آرتروسکوپی یا جراحی باز انجام شود.

  • آرتروسکوپی لگن یک جراحی کم تهاجمی در نظر گرفته می شود. ابزارهای جراحی مخصوص و یک دوربین فیلمبرداری از طریق 2 تا 4 برش به طول تقریبی 1 سانتی متر وارد بدن می شوند.
  • جراحی باز ران نیاز به یک برش منفرد به طول 8 تا 10 سانتی متر دارد. در طی جراحی باز، جراح ممکن است سر استخوان ران را از حفره ران خارج کند. این جراحی به عنوان یک جراحی بزرگ در نظر گرفته می شود.

اینکه آیا فردی تحت عمل جراحی باز قرار می گیرد یا آرتروسکوپی، بستگی به راحتی و تجربه جراح در برخورد با مشکل لگن یک بیمار خاص دارد. این روزها، تمام مشکلات لابروم را می توان با آرتروسکوپی حل کرد. جراحی آرتروسکوپی مفصل ران نسبت به جراحی باز دوره نقاهت کوتاه تری دارد.


منبع محتوا : sports-health

مطالب مشابه

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×