• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
به تعویق انداختن جراحی تعویض مفصل لگن خطرناک است

به تعویق انداختن جراحی تعویض مفصل لگن خطرناک است

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۲۰ دی ۱۴۰۲

به تعویق انداختن عمل تعویض مفصل لگن عواقب خطرناک زیادی به همراه دارد و باعث گسترش درد به نواحی اطراف لگن و اعمال فشار اضافی بر آن‌ها می‌شود. این عمل در شرایطی انجام می‌شود که سایر روش‌های درمانی باعث تسکین درد و التهاب بیمار نشوند.

این طبیعت انسان است که از موقعیت‌های دردناک بترسد، به‌ویژه زمانی که این موقعیت‌ها شامل بیماری‌های مختلف هستند. افراد به‌دلیل این ترس تمایل دارند از درد خود چشم‌پوشی کنند تا جایی که بیماری جدی شود. این ذهنیت زمانی که نیاز به جراحی وجود دارد، رایج‌تر است.

 

هدف از تعویض کامل مفصل ران تسکین درد، بازگرداندن عملکرد و کمک به شما برای بازگشت به فعالیت‌های موردعلاقه‌تان است. خطرات به تعویق انداختن جراحی تعویض مفصل لگن شامل موارد زیر هستند:

 

خطرات به تعویق انداختن جراحی تعویض مفصل لگن چیست؟

  • از بین رفتن مفصل. هنگامی‌ که بیماری را بدون درمان و مراقبت رها می‌کنید، مفصل بدتر می‌شود و عملکرد بدی پیدا می‌کند. رفع و مدیریت مشکل با فشار اضافی، ساییدگی و فشار روی مفصل ران،  سخت‌تر می‌شوند و آن را چالش‌برانگیزتر می‌کنند.
  • سفتی مفصل و ضعیف شدن عضلات و بافت‌ها. زوال مفصلِ ناشی از عدم تعویض مفصل در مواقع ضروری، باعث بهره‌وری کمتر می‌شود. به‌دلیل کاهش حرکت بدن، عضلات مرتبط با مفصل، رباط‌ها و کپسول ممکن است منقبض شوند که این امر باعث سفتی مفصل می‌شود. این مشکل اغلب به تعویض مفصل ختم می‌شود، اما امکان حرکت بعد از جراحی مفصل به میزان تحرک بیمار به زمان قبل از عمل بستگی دارد.
  • مشکلات جبرانی. مشکلات جبرانی زمانی رخ می‌دهند که فرد برای تسکین دردی که شاید در مفصل احساس کند، به سایر اعضای بدن تکیه می‌کند. این کار ممکن است منجر به عوارض بیشتری در خارج از مفصل شود.
  • پیشرفت آرتریت: آرتریت اختلالی دژنراتیو است که به‌مرور زمان بدتر می‌شود. به تعویق انداختن جراحی می‌تواند به آرتریت زمان بیشتری برای آسیب رساندن به بدن بدهد.
  • سبک زندگی بی‌تحرک‌تر: درد مفاصل ناشی از آرتریت می‌تواند فعال ماندن و انجام فعالیت‌های ورزشی را چالش‌برانگیز کند و منجر به افزایش وزن، ضعف عضلانی و کاهش تناسب اندام کلی ‌شود.
  • زمان بهبودی طولانی‌تر: کاهش توده عضلانی و قدرت می‌توانند روند بهبودی پس از جراحی را تحت تأثیر قرار دهند. هر چه زودتر وارد عمل شوید، بدن قوی‌تر است و در روز اول بهبودی قدرت بدنی بیشتری‌ خواهید داشت.
  • گسترش درد به نواحی دیگر بدن: بدن در حال تلاش برای جبران درد و فشار وارده بر لگن است. اگر عمل تعویض مفصل را به تعویق بیندازید،‌ بدن برای تسکین درد لگن به قسمت‌های دیگر تکیه می‌کند و این مسئله منجر به گسترش درد به نواحی دیگر می‌شود.
  • افزایش خطر سقوط و صدمات: هنگامی که مفاصل در اثر آرتریت آسیب می‌بینند، قادر نیستند به‌درستی عمل ‌کنند. این مسئله باعث می‌شود حفظ تعادل و هماهنگی دشوارتر شوند و خطر افتادن و تحمل آسیب افزایش می‌یابند.
  • کاهش کیفیت زندگی: درد مزمن ناشی از آرتریت می‌تواند لذت بردن از فعالیت‌های روزمره مانند گذراندن وقت با خانواده و دوستان، رفتن به محل کار یا شرکت در فعالیت‌های کوهستانی موردعلاقه‌تان را سخت کند.
  • افزایش خطر عوارض عمل جراحی: مشکل مفصل باعث تغییر شکل آن می‌شود که برای رفع آن به ایمپلنت تخصصی‌تری که به‌سختی پیدا می‌شود، نیاز دارید. همچنین جراحی مدت بیشتری طول می‌کشد و ریسک بالاتری دارد؛ زیرا ایمپلنت‌های تخصصی باید با ظرافت بسیار قرار داده شوند. این مسئله می‌تواند جراحی نهایی را دشوارتر کند و خطر عوارض را افزایش دهد.

زمان مناسب برای جراحی تعویض مفصل لگن چه زمانی است؟

به‌عنوان قانونی کلی، اگر مفصل باعث درد و بی‌حرکتی شما ‌شود و بر کار، تفریح، سبک زندگی، خواب و رفاه شما تأثیر بگذارد، باید عمل جراحی تعویض مفصل لگن را انجام دهید.
در ادامه چند نکته دیگر وجود دارند که نشان می‌دهند زمان جراحی تعویض مفصل ران فرا رسیده است:

  • درد لگن شما را در طول شب بیدار نگه می‌دارد.
  • شما روش‌های درمانی دیگر را طی چند ماه اخیر امتحان کرده‌اید و هنوز درد و بی‌حرکتی مداوم را تجربه می‌کنید.
  • درد لگن، شما را از انجام کارهایی که دوست دارید باز می‌دارد و بر کیفیت زندگی شما تأثیر می‌گذارد.
  • درد، توانایی شما را برای نشستن روی صندلی، بالا رفتن از پله‌ها یا رانندگی با ماشین محدود می‌کند.

میانگین سنی برای تعویض مفصل لگن چقدر است؟

ازآنجایی‌که پوکی استخوان و سایر اشکال آرتریت در افراد مسن شایع‌تر هستند، این افراد بیشتر به جراحی تعویض جزئی یا کامل مفصل ران نیاز دارند. در برخی موارد این عمل جراحی در افراد جوان‌تر نیز انجام می‌شود. اما به‌طور کلی بیشتر عمل‌های جراحی تعویض مفصل ران روی بیماران 60 تا 80 ساله انجام می‌شوند.

در چه سنی تعویض مفصل لگن توصیه نمی‌شود؟

اساساً، هر چه سن شما بالاتر می‌رود، واجد شرایط بودن شما برای تعویض مفصل ران نسبت به سطح تناسب اندام و سلامت عمومی شما کاهش می‌یابد. هر گونه بیماری قبلی که خطر عوارض در طول جراحی را افزایش می‌دهد نیز می‌تواند در این مسئله نقش داشته باشد. پزشک یا جراح شما مزایا و خطرات را به‌دقت می‌سنجد و درخصوص لزوم انجام عمل با شما صحبت می‌کند.

جراحی تعویض مفصل لگن برای چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

اگر بیمار یکی از شرایط زیر را داشته باشد انجام عمل جراحی تعویض مفصل لگن به او توصیه نمی‌شود:

  • اضافه‌وزن یا چاقی
  • حساسیت به مواد ایمپلنت
  • بیماری زمینه‌ای
  • احتمال ایجاد مشکل در روند بهبودی

حتما بخوانید: آمادگی قبل از جراحی تعویض مفصل لگن و ران

کلام آخر

عمل تعویض مفصل لگن در شرایطی انجام می‌شود که سایر روش‌های درمانی باعث تسکین درد و التهاب بیمار نشوند. درواقع درد شدید باعث می‌شود بیمار قادر به انجام فعالیت‌های روزمره نباشد و به‌تدریج استخوان‌های او ضعیف می‌شوند و احتمال شکستگی آن‌ها در اثر ضربات ملایم وجود دارد. به تعویق انداختن این عمل عواقب زیادی به همراه دارد و باعث گسترش درد به نواحی اطراف لگن و اعمال فشار اضافی بر آن‌ها می‌شود. دکتر جواهری یکی از جراحان و متخصصان باتجربه درزمینه انجام عمل جراحی تعویض مفصل لگن است و به خدمت‌رسانی به شما بیماران عزیز می‌پردازد. بنابراین در صورتی که نیاز به تعویض مفصل لگن دارید با ما تماس بگیرید و از خدمات ما بهره‌مند شوید.

 

منابع

nathancafferkymd.com

drstuartmackenzie.com.au

practiceplusgroup.com

 

مطالب مشابه

15 علت درد کف پا در شب چیست؟
15 علت درد کف پا در شب چیست؟

دلایل متعددی می‌توانند موجب بروز درد پا در شب شوند که برخی به سبک زندگی مرتبط بوده و برخی دیگر ناشی از بیماری‌های مختلف هستند. خوشبختانه، روش‌های درمانی متنوعی برای کاهش این دردها وجود دارند.

مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن
مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن

در کنار مصرف دارو، رژیم غذایی متعادل می‌تواند واکنش‌های التهابی بدن که منجر به درد می‌شوند را کاهش دهد. همچنین، وزن سالم حاصل از تغذیه مناسب، فشار وارده بر مفاصل را کم کرده و سلامت لگن را تقویت می‌کند.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×