• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
علت درد بعد از تعویض مفصل زانو و نحوه درمان آن

علت درد بعد از تعویض مفصل زانو و نحوه درمان آن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۰۲ بهمن ۱۴۰۲

درد بعد از تعویض مفصل زانو یکی از عوارض عمل جراحی است. برای جلوگیری از بروز درد ناشی از عمل از دارو درمانی قبل از جراحی و تزریق داروهای مسکن بعد از جراحی استفاده می شود.

آنچه بیماران را به تعویض مفصل زانو ترغیب می کند انتظار بهبودی درد های زانواست. در حال حاضر شمار بسیاری از مبتلایان به درد مفصل زانو، جراحی تعویض مفصل را انجام داده اند. مفصل زانو به عنوان یکی از مفاصل مهم بدن اگر دچار آسیب شود می تواند کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

اما ممکن است فرد پس از انجام جراحی آرتروپلاستی مفصل زانو همچنان برخی دردها را در این ناحیه تجربه کند، شاید بتوان گفت رویای افرادی که جراحی تعویض مفصل انجام می دهند، رسیدن به لحظه ای است که دیگر دردی را در این نواحی احساس نکنند. در این خصوص اغلب جراحان ارتوپدی داشتن جراحی موفقیت آمیز را در گرو برخورداری از یک برنامه مدون توانبخشی می دانند.

اما راه چاره چیست؟ اگر بیمار با وجود جراحی تعویض مفصل، مجدد دردهای مفصلی را تجربه کند چگونه می توان از الزام این جراحی ها دفاع کرد؟

درد بعد از تعویض  مفصل زانو

 

عوارض ناشی از جراحی تعویض مفصل زانو

در ابتدا بهتر است به عوارض احتمال ناشی از این جراحی به صورت فهرست وار اشاره کنیم:

  • بروز عفونت بعد از تعویض زانو
  • احتمال لخته شدن خون در پا
  • تغییر طول اندام تحتانی
  • ایجاد محدودیت در حرکات زانو
  • بروز آسیب عروقی
  • از بین رفتن مفصل مصنوعی
  • آسیب به استخوان های اطراف مفصل
  • نشستن سخت
  • ماندگاری درد بعد از تعوض مفصل زانو

در ادامه به مورد آخر از عوارض جراحی تعویض مفصل زانو بیشتر پراخته خواهد شد.

  

علت درد بعد از تعویض مفصل زانو

هیچ گونه عمل جراحی بدون ریسک و عارضه نیست و در درصد کمی از بیماران امکان ابتلا به عفونت پس از جراحی تعویض مفصل زانو وجود دارد. عفونت گاهی روی محل زخم جراحی و یا داخل زانو و اطراف مفصل مصنوعی رخ می دهد و از طریق برش های جراحی وارد بدن می شود.

قبلا از اقدام به جراحی؛ جراح باید لزوم انجام جراحی مفصل را برای بیمار کاملا روشن کند، چراکه این دست جراحی با هدف کاهش درد و بهبود عملکرد بیمار صورت خواهد گرفت.

برای جلوگیری از بروز چنین عوارضی جراح اقدامات توانبخشی را به بیمار توصیه خواهد کرد. در این خصوص جراح برنامه توانبخشی را در اخیتار بیمار قرار می دهد، به این صورت که بیمار بعد از جراحی باید تا مدت زمان مشخصی بتواند زانو را در درجه معینی حرکت دهد و در هفته های بعد تر نیز این حرکات را با کیفیت بیشتری انجام شود.

با وجود این برنامه سرعت بهبودی بیماران بنا بر شرایط جسمانی بیمار، بیماری زمینه ای او و انجام مراقبت های لازم بعد از جراحی تعویض مفصل زانو متفاوت خواهد بود.

  • ممکن است بیماران از 6 ماه تا 1 سال از درد خفیف ناشی از جراحی رنج برند که در این صورت ممکن است کانون درد در ناحیه زانو و یا به علت درد عضلات و رباط ها و یا حتی درد در ناحیه ستون فقرات باشد.
  • بیماران توجه داشته باشند برای تشخیص علت درد زانو پس از جراحی تعویض مفصل می بایست به جراح ارتوپد مراجعه کنند.
  • علاوه بر این جراحان نیز باید توجه داشته باشند که بیماران را از نتیجه جراحی آگاه کنند تا آنان نیز با انتظار معقول از جراحی به انجام آن اقدام کنند.

در حال حاضر با پیشرفت علوم پزشکی برای جلوگیری از بروز درد های ناشی از جراحی مفصل زانو از دارو درمانی قبل از جراحی و تزریقات دارویی جهت تسکین درد بعد از جراحی استفاده می شود.

 

درد بعد از تعویض مفصل زانو

 

درد ناشی از شل شدگی یا دررفتگی یکی از اجزاء مفصل مصنوعی (پروتز)

در رفتگی و ساییده شدن مفصل مصنوعی پس از گذشت چندین سال از جراحی تعویض مفصل زانو، امری طبیعی به شمار می رود که نیاز به جراحی مجدد و تعویض مفصل دارد. اما در برخی مواقع این اتفاق ممکن است در مدت کوتاهی پس از جراحی رخ دهد که در نتیجه آن پروتز زانو یا سایر اجزای آن ، اتصال خود را با استخوان ران یا ساق پای بیمار از دست داده و شل می شوند.

این اتفاق به علت جای گذاری نادرست مفصل مصنوعی رخ می دهد و در این وضعیت بیمار احساس درد داشته و باید سریعا پزشک خود را مطلع سازد.

برخی مواقع نیز بر اثر وارد آمدن فشار بیش از حد به زانو، مفصل یا قسمت هایی از آن دچار شکستگی می شود که نشانه آن درد در زانوی بیمار است که با مراجعه به پزشک احتمالا نیاز به جراحی و تعویض مجدد است..

لازم به ذکر است که پس از جراحی تعویض مفصل زانو در صورت افزایش تورم و درد در ساق پا ، افزایش تنگی نفس و درد در قفسه سینه، تب و لرز، قرمزی و سفتی  و تورم ناحیه عمل ، هر گونه ترشح از محل عمل و افزایش درد زانو ، مراجعه به پزشک ضروری می باشد.

 

سخن پایانی

به یاد داشته باشید آنچه که می تواند یک جراحی تعویض مفصل را موفیقت آمیز کند، مراجعه به بهترین جراح تعویض مفصل زانو در تهران است.

در مرحله بعد این بیمار است که با توجه به نکات بعد از جراحی و توصیه های پزشک و همچنین انجام دقیق مراقبت های بعد از جراحی تعویض مفصل زانو می تواند احتمال بروز عوارض بعد از جراحی مانند درد را به حداقل برساند.

بنابراین توصیه می شود بیماران قبل از انجام جراحی حتما با جراح با تجربه در این حیطه مشورت کرده و درباره نتیجه جراحی صحبت کنند. بازگشت به زندگی عادی بعد از جراحی تعویض مفصل زانو دور از ذهن نبوده، اما نیازمند سپری شدن دوره کامل بهبودی است.


مطالب مشابه

سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر
سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر

سندرم پیریفورمیس زمانی اتفاق میفتد که عضله پیریفورمیس شما عصب سیاتیک را فشرده می‌کند و منجر به التهاب می‌شود. این مسئله می‌تواند باعث درد یا بی‌حسی در لگن و پشت ساق پا در یک یا هر دو طرف بدن شود.

کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟
کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟

اگر هنگام حرکت مفاصل، صدای تق‌تق یا ترکیدن می‌شنوید، باید به آن توجه کنید. اگر صدای مفاصل با درد یا ناراحتی همراه نباشد، احتمالاً آسیبی اتفاق نیفتاده است. اما در برخی موارد صدای مفصل نشان‌دهنده کمبود مواد مغذی در بدن است.

خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن
خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن

پیشگیری و درمان لخته‌های خون پس از جراحی تعویض مفصل لگن بخش مهمی از بهبودی بیمار است. بیمارانی که تعویض مفصل انجام داده‌اند، دو تا ده روز پس از جراحی در بالاترین خطر ابتلا به DVT (ترومبوز ورید عمقی) قرار دارند و این خطر حدود سه ماه ادامه می‌یابد.

چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟
چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟

جراحی تعویض مفصل زانو، عمل بزرگی بوده که شامل دوره بهبودی قابل توجهی است و بیمار قطعاً پس از جراحی، علائمی را مشاهده می‌کند. اما تشخیص تفاوت بین درد معمول پس از جراحی و درد ناشی از لخته شدن خون بسیار مهم است. در اینجا تفاوت این علائم را توضیح می‌دهیم.

انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی
انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی

تشخیص روماتیسم مفصلی توسط معاینه فیزیکی انجام می شود و درمورد سابقه پزشکی و علائم شما سؤال می‌کنند. روماتولوژیست شما همچنین آزمایش خون و آزمایش‌های تصویربرداری را تجویز می‌کند.

راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن
راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن

آرتریت نوجوانان، بیماری‌ای خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن کودک شما به‌اشتباه سینوویوم (بافتی که داخل مفصل را می‌پوشاند) و مایع سینوویال داخل مفصل را هدف قرار می‌دهد.

جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن
جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×